Jump to content

moredots

Edgemember+
 • Posts

  78
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

moredots last won the day on November 10 2020

moredots had the most liked content!

About moredots

 • Birthday 06/18/1990

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Kåge

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  nils.lindberg90@gmail.com
 • Telefon
  0768289843

Recent Profile Visitors

981 profile views

moredots's Achievements

Member

Member (2/5)

30

Reputation

 1. Testa kontakta Steve Cooper som driver Cookshill fly tying. Hans flankfjädrar är absolut toppkvalitet och till rätt pris. Vet iaf att hans blandpåsar med Teal-flank håller högre kvalitet än en enda selectpåse jag köpt från någon annan.
 2. Kunde inte sagt det bättre själv! Började på den mer konstinspirerande banan, men upplever nu den klassiska stilen som ännu vackrare ? detsamma, du binder fina flugor!
 3. Tack så mycket! Det var kanske ett underligt uttryck, men jag menar mest att jag tidigare band mina tidigare klassiker på större krokar, höga, gifta vingar tips up med mycket kurvning vid inbindningspunkten. Jag menar att dessa konstnärliga flugor simmar sämre än dessa mer modesta storlekar i lite annan stil. Menar också hur jag bygger upp flugan mer i syfte att hålla väl för fiske, slutat eftersträva minimala skallar och ser istället på gamla original i syfte att göra sådant i lite andra proportioner. Ännu ett exempel på detta är profilen jag eftersträvar mellan tail och topping, jag går mer och mer mot en öppen profil (även om denna fluga inte är ett perfekt exempel på detta). Jag har blivit inspirerad från andra bindare som i huvudsak binder flugor enligt gamla metoder, och har helt enkelt börjat tycka att det är väldigt kul ?
 4. Försökt börja binda mina klassiker i mer klassisk stil och frångå moderna konstnärligheter, här en 2/0 Captain.
 5. Har ett sådant städ, med dubbla käftar för att binda klassiker. Saknas inte någon stabilitet generellt, men det var en viss omställning från att ha en tung bottenplatta. Enda gången jag ibland saknar bottenplattan är när jag binder streamers och vill kunna använda lite mer kraft vid inbindning av vissa sorters material, men allt är en fråga om vana. Suverän byggkvalitet och käftar som nyper sanslöst bra, och egentligen inte dyrt om man jämför med andra premiumstäd. Klart du ska ha ett i samlingen ?
 6. Jag hade inte rekommenderat dessa med sugkopp. Har försökt använda dessa vid några tillfällen och mina fungerar bara när det blivit varmare än +15 ute. Gummit i sugkopparna blir för hårt vid kallare temperaturer så dom fastnar inte på bilen alls, eller så lossnar dom så fort du börjar köra. Detta är åtminstone min erfarenhet....
 7. moredots

  KaninSkinn!

  Kul att kunna hjälpa till! ?
 8. moredots

  KaninSkinn!

  https://www.tjaderlader.se/1/14/1410 Här finns hela kaninskinn till bra pris, har själv köpt och kvalitén har varit suverän!
 9. moredots

  Djungeltupp

  Nu gällde frågan inom Sverige, men annars vet jag att Irish Fly Supplies fick in en stor leverans härom veckan, mycket bra priser i denna butik. Även PG Quality flies har nyligt fått i ett större antal nackar som annonserats ut. Ingen av dessa hade något vidare urval om man söker Superior-grade men perfekta för fiskeflugor.
 10. Nyligen startat ett konto där jag postar min flugbindning, men hoppas på en del fiskebilder när säsongen drar igång! Ni hittar mig på @Hooksandfeathers
 11. Vet inte om det finns intresse att hålla denna tråden vid liv, men jag ger den ett upplivningsförsök! Detta med en moonlight jag faktiskt vågar säga att jag är hemskt nöjd med. Ha överseende med mina krystade bilder, men ni måste förstå att jag har himla kul med min nya lightbox!
 12. Jag hade börjat fiskat den statiskt först, sen sakta rycka den hemåt! Då öringen troligtvis cruisar riktigt ytnära så har den ingen vidare syn långt bort, så placera flugan riktigt nära en väl utvald vakring.
 13. Skulle också tippa kläckande nattsländor, knyt på en superpuppa utan flytmedel så den knappt håller sig kvar i ytfilmen så ska du se att det blir åka av!
 14. moredots

  Skagit

  Jag är rätt ny på tvåhandsfisket och jag har testat skagit och scandi på ett antal olika spön med olika linor de sista säsongerna. Tycker utan tvekan att skagit är lättare.
×
×
 • Create New...