Jump to content

monk

Edgemember
 • Content Count

  339
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by monk

 1. Det är vi som skall tacka. Tack ni gör ett fantastiskt jobb!!!
 2. Klart imponerande analyser från många av er. Flera som tom. prickade in rätt älv. Sunray var ju först så han får väl ses som vinnare. Öringen är alltså tagen i driva. Till saken hör att jag själv inte var säker på vad det egentligen var för fisk. Dessutom så påstod en lokal fiskeprofil att det helt klart var en kludd (lokalt namn på drivas havsöring). Vet egentligen inte var han fick det ifrån, men så sa han iaf.. Vem vet den kanske bestämmer sig för att vandra ut i havet i morgon och då blir det ju en kludd:) Skitsamma en riktigt vacker fisk är det iaf.
 3. Ingen av dem såklart. Jag som yrar.
 4. Nej öring/röding kan nog inte hybridisera, då den ena leker vår och den andra höst.
 5. Jodå den är fångad i norden.)
 6. Ni får gärna motiva era förslag:)
 7. Kan nån tala om vad detta är för fiskart. Fångades av en kamrat till mig i förra veckan. Tänker inte tala om var den är fångad förrän ni har kommit med några förslag.
 8. Snyggt grabben. Själv sitter jag å väntar på klockan. Vi åker mot gaula om en timme.
 9. Låter som det har kommit igång ordentligt, har ni fått en massa regn? Tackar så mycket för senast Christoffer.
 10. Jag har pm:at mitt tlfn.nr. bara att höra av dig om du vill samåka. Onödigt att åka två bilar om vi inte måste.
 11. Bhe är du inte ledig på måndag kväll? Jag kommer inte iväg före 16 du kan väl haka på mig då?
 12. Då kan du räkna med att jag hör av mig:) Jag slutar kursen kl 16 sen ska ta mig från nåt hotell inne i Göteborg och upp till Örekil, är väl en sisådär 10 mil att åka? Så jag borde väl kunna vara på plats vid 18 i sämsta fall. Måste man boka kort?
 13. Hade jag gärna gjort. Men jag är inte ledig före kl. 16 så jag måste satsa på kvälls/nattfiske. Blir det ett långpass för dig så kanske vi kan höras ändå?
 14. Är det någon som ska fiska mellan 27-30 maj. Jag är en vilsen dalmas som ska på kurs i Göteborg, hade tänkt att hinna med åtminstone ett besök i Örekil. Skulle vara kul med lite sällskap. Om det är nån som vill ha skjuts från Götet så är det bara att hojta till.
 15. Nyss hemkommen från två sköna dagar på em. Fisket var hyffsat. Tre st. som följde med hela vägen till land för min del. Polaren som alltid drar fisk därnere, hade upp fem st. Vi hade ca 6.5 grader i vattnet. Jag gissar på att det kommer bli betydligt trögare därnere nu efter väderomslaget.
 16. Fantastiskt bra. En försiktigt optimistisk känsla gror. Ger mig tusan på att vi har har älvräddarna att tacka för det här.
 17. Många kloka ord i den här tråden. Lätt den mest intressanta, på mycket länge här på "kanten". Har precis som superpuppan tjänat någon extra krona i min plånbok, men att det skett på bekostnad av de som har det sämst i samhället får mig att må riktigt illa.
 18. Ingenting som stör mig. Faktiskt det enda på facebook som intresserar mig;)
 19. En anledning är nog att det rent statiskt går ca 4 mansdygn per fångad lax i tex orkla. Så när det väl biter i flugan så vill man gärna ha åtminstone 1 lax med sig hem till familjen. Man ska ju dessutom ha klart för sig, att det i de flesta Norska älvar är ganska hårda kvoter vad det gäller lax, i många fall endast 1/dygn. Då blir det inte så många tillfällen över till några "snygga" c&r bilder. I mitt personliga ställningstagande så har jag uteslutit att äta någon annan lax än den jag fångar själv, detta gör att det helt enkelt inte blir särskilt många tillfällen över för att släppa ti
×
×
 • Create New...