Jump to content

Ivan

Members
 • Content Count

  69
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutral

About Ivan

Information

 • Bostadsort
  Stockholm, Sverige
 • Intressen
  Flugfiske

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  angsvik@gmail.com
 • Telefon
  +46703769313

Recent Profile Visitors

1,039 profile views
 1. Vad ska man erbjuda fisken för fluga i Kungsådran i september? Är den fin i kanten och kräver gamla klassiker, eller går det bra med något orangefärgat som katten släpat hem?
 2. En vacker sommardag för ett tiotal år sedan var det perfekta förhållanden i min hemmaälv på den svenska västkusten. Här luktade det lax! Glad i hågen packade jag ihop mina saker och gav mig iväg. Detta var på den tiden då jag var student och fattigare än en småländsk kyrkråtta. Följaktligen gick resan med lokaltrafiken i form av buss. Eftersom fiskekorten skulle vara lite svåra att få tag i (för att lätta på fisketrycket) såldes de bara på ett enda ställe långt ute på vischan. Alltså fick man ta bussen dit, köpa kortet, därefter vackert vänta på nästa buss. Just där gick bussarna ungefär lika ofta som i en ödslig del av Sahara. Efter en halvtimmes vackert väntande kom så äntligen bussen som skulle ta mig till fiskeparadiset. Väl på bussen började jag fippla lite med grejerna, knyta på ny tafsspets, fundera på flugval, osv. Efter 1,5 timmes resande kommer jag äntligen fram. Likt en nyutsläppt ko på våren skuttar jag ystert ner mot ån. Det ser perfekt ut! Här måste finnas lax! Pausar på en lämplig gräsplätt i en hage för att dra på fiskemunderingen och rigga spöt. Så ska jag äntligen dra fram mitt fina tio fots tredelade Lpxe ur spöfodralet. Öppnar fodralet och rotar runt lite med fingrarna. Får tag på tre delar och drar, men något känns väldigt fel. Jag får onda aningar. Delarna är väldigt flexibla och lätta? Drar ut dem och vips, ser att varje del bara är ca 10 cm lång! Hmmm... en titt i spöfodralet bekräftar mycket riktigt att samtliga spödelar gått av. Laxfrossan förvandlades på en mikrosekund till en stor sten i magen. Det var bara att vända om och ta bussen hem igen. Senare kom jag fram till att spöt måste ha knäckts när det fastnade aldrig så lite mellan sätena på bussen. Dum som jag var använde jag inte spötuben utan endast tygfodralet. Sedan denna upplevelse transporterar jag alltid mina spön i tub.
 3. Ivan

  Flugor för Driva.

  Hej Jag ska också till Driva vecka 26, till Hoås närmare bestämt. Var ska du/ni vara? Det är min första tur till Driva, det lär väl bli den sista på ett par år med tanke på att älven ska rotenonbehandlas... Vad var det som gjorde fisket svårt senast? Mvh Ivan
 4. Ivan

  Säveån!

  Vet någon om detta verkligen stämmer? Säveån vid Jonsered(m3/sek) 0,0 2011-06-30 20:47:27 Nolltappning låter lite underligt.
 5. Ivan

  Lättare Laxfiske

  Såg två stycken på bara ett par minuter vid kl 21. Solen hade gått ner, därav den usla bildkvaliteten. En liten blank: Och en stor hanne: Det var konstigt nog ingen som fiskade på dem.
 6. Ivan

  Säsongen 2009

  År 2009 blir nog som förra året: premiär i Rolfsån, därefter smygfiske under buskarna i Säveån resten av säsongen Kanske blir en tur till någon hemlig liten västsvensk favorit-å också om det kommer mycket regn i Augusti. Nu är det bara att binda upp flugor så att man är förberedd när de perfekta förhållandena infinner sig...
 7. Ivan

  Säveån!

  Hehe... Hallå gamling! Så du är här inne och smygkikar??? Om du har vägarna förbi Göteborg så ta med fiskeprylarna, vi kan ju ta en tur i Säveån. Tack alla som sagt grattis förresten. Hade lagt 11 utspridda dagar (dagskort) utan fisk innan den första laxen satt där dag 12! (Den på min bild) På 11 dagar hinner man se ett par hålor i ån, men Ingvarsson (the man, the myth, the legend) har lätt bättre koll än mig. Det räcker som bekant inte med att veta var ståndplatserna är, det gäller att ha en aning om vid vilket vattenstånd de kan tänkas hålla lax. För att veta det krävs antingen att man ser/fångar en lax där, eller får höra det från någon som vet. Sådant tar många år när det inte finns så mycket lax att se/fånga. Sedan finns ju alla andra faktorer: flugval, presentation, o.s.v. Känns förresten som att Ingvarsson snart kommer att visa var skåpet ska stå genom att fånga ett par laxar till, om han inte redan gjort det
 8. Det star det pa Sveriges Radios hemsida idag. Tysfjords kommun är det tydligen som star pa tur. http://www.sr.se/norrbotten/nyheter/artike...artikel=1459570
 9. Jag hade lätt varit på om jag varit i Göteborg! Kommer dock hem igen i Augusti och har då ett uppdämt behov av att både ljuga och fippla ihop en fluga eller två. Tellis: Det var inte igår! Hur blev filmen från Säveån till slut? Gott nytt (kinesiskt) grisår på er! /Ivan
 10. Ivan

  Torkan!!!

  Det är som bekant bevattningsförbud här och där i landet, det brukar stå på kommunernas hemsidor... Så om någon kör en bevattningsanläggning från din lilla öringå - kolla på kommunens hemsida. Råder bevattningsförbud så greppa digitalkameran och fotografera och knalla till polisen. (Kanske är en bra idé att först säga till att det är förbjudet...) http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1...ousRenderType=6 Får kanske bli fiskesemester i badkaret i år. :
 11. Ivan

  Kexpaket?

  Vem fan har rad att köpa gem? Jag tillverkar mina egna. Har byggt upp en masugn bakom husknuten där jag står och smider mina gem om kvällarna. Eftersom jag inte har råd med någon blåsbälg har jag fångat grannens hund och bundit fast den vid ingången till masugnen, där blir så jekla varmt att hunden flåsar vilt in i ugnen, och det brinner alldeles fantastiskt! Nu när det är 30 grader utomhus blåser hunden ändå bättre. Det var lite krångligt att leda om ån så att hunden hade någonstans att dricka, jag har ju inte tid att ge den vatten när jag smider mina gem, men det gick bra efter lite krångel med den kinesiska ambassaden. De 30 barnarbetarna fran Peking var riktiga ess på att gräva, men de simmade inte något vidare. Jaja, lite svinn får man räkna med. Nä nu har jag inte tid att skriva här mer, ska bocka till några gem för Mörrum i helgen.
 12. Nej köp inte en vattentät ryggsäck, det kostar extra och fungerar sämre än en vanlig ryggsäck med plastsäck. En vattentät ryggsäck är en risk eftersom den kan ga sönder och man inte har möjlighet att laga den om man är langt ute i vildmarken. (Om man inte har med en plastsäck förstas, men da kan man ju lika gärna skita i att köpa en vattentät ryggsäck fran början... : ) Dessutom om olyckan är framme och vatten pa nagot sätt hittar in i den vattentäta ryggsäcken blir det ett projekt med mer problem än mellanöstern och al-Qaida tillsammans att fa den torr inuti - om det överhuvudtaget är möjligt - när det är minusgrader eller +5° och regn ute kan man inte räkna med att lufttorka ryggsäcken. Det bästa man kan göra är att köpa en bekväm vanlig ryggsäck och ha en plastsäck inuti den. Sedan förvaras det som ska hallas torrt i plastsäcken, och alla vätskor packas utanför plastsäcken men i ryggsäcken.
 13. Kunde inte sagt det bättre själv. Med en vattentät ryggsäck köper man sig bara en risk, som man lätt undviker med ett par plastsäckar. Om ryggsäcken haller eller ej beror ju pa hur man använder den. Hursomhelst, om man är langt fran civilisationen och strosar runt med sin nyinköpta vattentäta jordgubbsdoftande ryggsäck med puderdosa och smink i och den springer läck, ja da sitter man med skägget tryggt placerat djupt ner i brevladan. Om man inte tagit med sig en plastsäck förstas.
 14. Jag skulle fundera mycket länge innan jag köpte en vattentät ryggsäck. Spontant tycker jag att det måste vara mycket svårt att tillverka en sådan, och om någon lyckas bra, maste det vara väldigt lätt att det går hål på den. När jag gjorde lumpen 2002/2003 var det en klassisk svart plastsäck inuti LK100-ryggsäcken som gällde, billigt och enkelt och funkade utmärkt i mer än 40 fältdygn (bytte iofs påse mellan övningarna). Den som är extra rädd för vatten kan ju alltid använda två, eller varför inte tio plastsäckar. Det lär i vilket fall bli billigare än en vattentät ryggsäck.
×
×
 • Create New...