Jump to content

Makrillen

Members
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Makrillen

 • Rank
  Newbie

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Göteborg
 1. Hej forumet Jag är en kille på 35 jordsnurr som precis börjat försöka flugfiska på västkusten. När jag kastar gör jag av med löjliga mängder flugor för att de fastnar i gräs och annan vegetation bakom mig. Är det vanligt? Vad gör jag för fel? Obs. Det är inte killen med användarnamnet ovan frågan som skrivit den.
 2. Jag har väl framförallt ett ställe som är grunt. Men det är uppe i Bohuslän och inget ställe jag kommer till på ett tag. Men jag ska allvarligt överväga vadare, om inte annat för att man slipper oroa sig för att vattnet ska gå över stövelskaften. Nattfiske är ett av skälen till att jag vill testa fluga. Var ute med en kompis och han hade fluga och jag wobbler. Nattwobbler var ingen jättehit. Jag hade inte hoppats på några framgångsrika natturer än på några veckor, särskilt med tanke på den kyliga våren. Men det kanske redan är läge?
 3. Tack för tipsen. Kastkurs kommer nog, det verkar råda konsensus kring att det är bra. Ska bara blöta ned utrustningen lite själv först. Gör det alltså så stor skillnad med vadare? Jag funderade på det tidigare, men tänkte sedan att det nog får bli en senare investering. Peang har jag redan och termosen är självklar. Pipa får jag nog avstå eftersom jag varit rökfri i tre år, men det låter lockade .
 4. Hej Jag är precis på gång att börja flugfiska. Har en del erfarenhet av HÖ på spinn i trakterna kring GBG så jag tänkte börja flugkarriären med fiskar och vatten jag är något bekant med. Har precis fått ett #6/7 spö med tillhörande rulle WF-lina och en basuppsättning flugor i en ask. Dock inga tafsar så det ska jag köpa. Och glasögon som skydd och hjälpmedel, låter som en billig försäkring för synen. Förutom ovan nämnda, finns det något jag definitivt måste ha i utrustningsväg för HÖ i Göteborgstrakten?
 5. Tack för tipsen. Jag har fått förslag på två olika böcker, någon som har åsikter om dem. Är de något att ödsla tid på? http://www.bokus.com/bok/9789175865645/kustfiske-efter-havsoring-regnbage-torsk-och-horngadda/ http://www.bokus.com/bok/9789175865690/gaddflugfiske-under-ytan/ Har ett erbjudande om att köpa dem begagnat för ungeför halva priset, därav frågan.
 6. Hej Efter ett halvt liv som renodlad spinnfiskare efter torsk, makrill, horngädda och någon förvirrad HÖ hade jag tänkt prova flugfiske eftersom jag alltid varit nyfiken på det, men inlärningskurvan har alltid verkat lite för brant för att jag skulle ha haft tid. Jag bor i västra Gbg och är bekant med några av de mer kända HÖ platserna (Vita gaveln, Sillvik, Långholmen, Röda sten etc). Vid Röda sten har jag också sett folk få försvarliga mängder sik vissa höstar. Jag tänkte försöka rikta mig mot HÖ och sik eftersom de håller till precis där jag bor. Dessutom är jag sugen på att försöka flugfiska efter gädda i någon insjö, då jag vet ett par bra vassruggar inne i landet där de ofelbart hugger på i alla fall wobbler. Nu har jag tusen frågor och vill helst slippa trial and error, vill någon tipsa om en bra bok, några forumtrådar eller artiklar så duger det som svar: Hur lär man sig var i vattenmassorna man ska fiska efter olika arter och när på året man ska söka dem var? Hur lär man sig vilka flugor som funkar i vilka sammanhang? Själva de generella fiskeplatserna för bland annat HÖ har jag koll på, men vad ska jag tänka på angående den exakta punkten där jag placerar flugan? Den frågan gäller även sik/gädda. Hur ska man dra in flugan? Jag är van vid spinn och har olika tekniker beroende på drag, jag antar att det gäller även för fluga. Men finns det generellt bra /dåliga sätt? Allmänna och grova frågor, jag vet. Men just nu är jag så superokunnig att jag lyssnar på allt. Och vad det gäller kastteknik får det bli ett kapitel för sig.
×
×
 • Create New...