Jump to content

Sam

Members
 • Posts

  234
 • Joined

 • Last visited

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Luleå

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  samvisshagen@gmail.com
 • Telefon
  0706431809

Recent Profile Visitors

5,572 profile views

Sam's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

27

Reputation

 1. Önskar köpa en Rio Scandi Versitip body long flyt eller flyt/int i #9 (31,5gram) /Sam 070-6431809
 2. Önskar köpa en Loop Custom 185 lina i bra skick. mvh Sam
 3. lassie

  Hej

  Jag har skaffat ett travel så jag har ett Loop S1 12 fot #7 som är använt cirka 10 dagar men nu bara står i garderoben.

  vad har du för priside?

   

  Lars

   

  1. Sam

   Sam

   Tack för erbjudandet, men tomten är på väg hit med ett :)

 4. Jaha, då är premiärturen med detta spö avklarat. Blev några harrar, och jag förstår vad många menar med att det är en härlig känsla i spöt. Tyvärr är det inte riktigt vad som passar mig och har därför bestämt mig för att låta det gå vidare till någon som kan uppskatta det. Har ingen aning om värdet men om någon är intresserad så får ni gärna höra av er så kommer vi säkert överens.
 5. Tack @Stefan** @M.Thors @Ixoye @Johan S @Sunray för att ni tagit er tid och delat med er av er kunskap i denna fråga. Har fått mer info än jag trodde vad möjligt om ett spö.
 6. Nej, hittar inget serienummer. Kan det vara så att byggsatserna såldes med amerikanska märkningen medans dom fabriksbyggda såldes som Scandinavian?
 7. Riktigt imponerande! (Både Bergqvist och din samling) Är dina spön märkta Scandinavia eller har någon av dom annan märkning?
 8. Intressant. Så Scandinavia och Signature är samma serie? Bergqvist måste gjort ett fantastiskt jobb med att få en amerikansk tillverkare att ändra namnet på en serie för skandinaviska marknaden. Men eftersom mitt spö är märkt som dom märktes i USA innebär det att det är importerat eller missar jag något?
 9. Det var ingen dålig gissning En av påsarna har denna etikett på sig:
 10. Det vore bra. Hittar mycket text om Powell spöna men inte många bilder. Såg den här gamla annonsen som dom tror är från ungefär 1987.
 11. Tack för info. Får prova att köpa en klass 4 lina till att börja med. Vart ser man att det är ett hemmabygge?
 12. En kompis kom förbi med en verktygslåda med gamla fjädrar och flugbindningsverktyg i och undrade om jag var intresserad. Mest väldigt torra torrflugefjädrar, lite roadkill och gamla bindsaker så det var inget som jag hoppade högt för. Men sedan hade han det här 2-delade flugspöt som fick mig att höja lite på ögonbrynen. Riktig skön känsla verkar det vara i det. Fiskar mest lax och med modernare spön så kan inte så mycket om detta men blev sugen att prova det här spöt. Googlade lite och hittade följande: Signature Series In 1984 Press Powell and his brother John, with Walt's backing, started the Powell Rod Company. For the first few years they built and sold the "Signature" graphite fly rods. These were moderate action rods built on the "deep brown" colored blanks. These rods were made in 4 different "categories". These were divided as follows: Dry Fly Light Steelhead Steelhead Tarpon The Dry Fly rods were further divided into Light Action and Medium Action rods The Dry Fly rods were built in lengths from 7 foot to 9 and 1/2 foot. They were all labeled as DF rods with the DF being followed by the length and then a dash and a numeral or numeral and letter to designate line weight. Generaly the -1 rods were 4-5wt and the -2 rods were 5-6wt. The 2L was 9 foot 5-6wt and the 2H a 9 foot 6-7wt. This labeling convention continued until 1994. Later DF models were introduced labeled as -1L and these were 3-4wt rods. Bifogar bilder: Någon som vet något mer om detta spöt eller kanske till och med fiskar med det? Vad kör ni med för lina? Tacksam för all info jag kan få. Mvh Sam
 13. Som jag upplever det så är One mer lättkastat. X har mer power i sig men är inte lika förlåtande. Båda är fantastiska på sitt sätt men helt olika, X är nog snabbare. Inga problem att gå med X i en dag och kasta utan att bli trött för det känns ganska lätt i handen, men eftersom fokus försvinner under dagen så blir det solklart när man står och dagdrömmer Är inte speciellt bra på recensioner men om du letar efter ett liknande spö som ditt One så bör du prova detta innan du köper det. Jag tycker dom skiljer sig mycket åt. Och kanske inte bara prova i någon timme, be att få prova i ett par dagar för åtminstonde i mitt fall så tog det lite tid att bli kompis med det.
×
×
 • Create New...