Jump to content

Qvarfordt

Members
 • Content Count

  78
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Qvarfordt last won the day on November 17 2016

Qvarfordt had the most liked content!

Community Reputation

41 Excellent

About Qvarfordt

 • Rank
  Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Storfors

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  Qvarfordt90@gmail.com
 • Telefon
  0703070934

Recent Profile Visitors

1,038 profile views
 1. Uppar och prissänker ?
 2. Qvarfordt

  Linrensning

  Rio Trout LT #5 såld Fiskad 1 säsong. Kanonskick, lite färgad längst in på runninglinen av blå backing. Guideline Highwater #5 såld Gamla modellen. Välfiskad lina som tyvärr har ett litet hack på coatingen strax efter klumpen, går antagligen att fixa till. Loop Opti Creek #3 såld Som ny och nästan ofiskad. Egentillverkad ögla fram. Cortland Peach(?) #4 200 inkl.frakt Satt på en rulle jag köpte och linan är i jättebra skick, inga skavanker alls. Är 95% säker på att det är en Cortland Peach (därav priset). Hoppar mellan 7.5-8 gram på de för
 3. Den heter LTS Zalt om jag inte missminner mig. Jag kör med Airflo 40+ till mitt, fungerar utmärkt om man gillar lite mer aggressiva linor.
 4. Mina två favoritbilder från fiskeåret 2019. Båda är från samma tur i slutet av Juli och visar det som kanske är det viktigaste av allt på en fisketur. ?
 5. Själv bedriver jag i stort sett alltid "catch and release". Skälet till detta är dock inte att jag tycker synd om fisken utan att jag vill bevara bestånden. Mycket på grund av rent egoistiska skäl då jag vill att vattnen jag fiskar i ska hålla mycket fisk, men även för att jag vill att min dotter, och eventuella barnbarn, ska ha möjligheten att få uppleva naturen och fisket. I övrigt har jag en tanke (men absolut inte ett färdigt argument) att sportfiskare är engagerade i (en viss typ av) miljöfrågor och aktivt försöker värna om miljön. Finns fisken kvar finns även sportfiskare det.
 6. Kan vara lite sent då du redan beställt men har du tänkt att fiska ledade streamers skulle jag undvika ett switchspö helt och satsa på ett enhandsspö i klass 7 eller 8. Anledningen till detta är att man oftast, kastar tvärströms eller uppströms, fiskar aggressivt och ger rörelse till flugan med hjälp av spöt s.k. "jerk-stripping" och detta blir svårt (och jobbigt) att göra med ett längre spö. Själv skulle jag aldrig fiska ledade streamers med ett spö längre än 9 fot. Jag är långt ifrån någon "streamer guru" men har fiskat ledat själv några säsonger och detta är ett otroligt givande
 7. Jag använder loop opti creek linan för just detta fiske och är mycket nöjd. ☺️
 8. Då var mina misstankar rätt med andra ord! ? Verkar vara intressanta varelser, är det någon som vet om dom simmar eller "knallar omkring" på botten i stilla vatten/sel? Klurar på eventuella imitationer och hur de bör fiskas.
 9. Jag var i Ogströmmen för två helger sedan och såg den här gigantiska nymfen sitta på den sten. Är det någon som vet vad det är? Kanske en trollsländenymf?
 10. Jag har fiskat ledade streamers I några år nu och skulle absolut inte välja ett längre spö än 9fot, vid streamerfiske så ger man mycket rörelse till flugan med hjälp av spöt genom så kallade "jerk-strips" med mera. Enligt min erfarenhet funkar de flesta spön I klass 7 bra att fiska tunga flugor med, jag själv fiskar med ett LTS Zalt just nu, det spöt skulle jag absolut inte klassa som speciellt snabbt men det funkar hjälpligt att kasta streamers upp till 25cm med det. Enligt mig är en lina designad för ändamålet tillsammans med tafsen det absolut viktigaste för streamerfiske, framförallt om vi
 11. Tackar tackar! Har nyss köpt ett ljustält som jag leker runt med ?
 12. Jag har precis insett att softhackles är kul ?
 13. Längesedan jag la in något här såg jag
 14. Ja jag kör heldraget, det är väl en smaksak om man taperar (har för mig jag läst att Kelly Galloup taperar ett steg) men jag har aldrig upplevt att det behövs då tafsen är så kort och grov.
 15. Oftast Ca 1,5-2m flourcarbon och som lägst 0x. Är det väldigt lugnt vatten händer det att jag skarvar på 0,5m 1-2x.
×
×
 • Create New...