Hoppa till innehåll

perikles74

Members
  • Antal inlägg

    4
  • Blev medlem

  • Senast besökta

Information

  • Kön
    Male

perikles74's Achievements

Newbie

Newbie (1/5)

0

Gemenskaps Rykte

  1. Kaustiksoda tänkte jag använda mest för att det inte skulle påverka plasten alltför mycket men det verkar ändå som en dålig idé så det skippar jag nog. Dessutom äter ju den metall så det tänkte jag nog inte utsätta rullarna för. Avsköljningen hade jag tänkt på också eftersom dricksvattnet inte innehåller något som sprider smitta. Sprit går inte att använda. Jag hittade en lista på godkända medel på en hemsida med statens veterinärer(typ) där även ett dokument som man kan fylla i fanns.
  2. Nä, de hade inte det men jag pratade bara med en som satt i receptionen. De kände till Virkon S eftersom de använde det själva men de kände inte till hur det påverkade grejerna. "Kostar ca 400 Skr på KEF. Det enda trista är vad det gör med flugorna som man har med, men fisken verkar inte bry sig om det. I övrigt inga problem med mina Simms grejor i allafall." Ok, då ska det nog gå bra att använda samma här hemma.
  3. Nä, det vet jag men efter att ha varit i kontakt med veterinären så kommer jag att åka dit med medel och spraya på fiskegrejerna och sen skriver de på dokumentationen. Flygplatslösningen känner jag också till men tänkte inte lägga de pengarna på det utan göra allt hemma. Nu var ju frågan om det finns erfarenheter hur desinficeringsmedlen påverkar utrustningen tex. fluglina, vadare etc.
  4. Hejsan! Jag har en resa till Island inplanerad 7-17 juli med fiske som en av aktiviteterna. Jag har kollat runt och sett att man ska desinficera fiskegrejerna innan man åker dit. Det finns ju lite olika medel man kan använda tex Virkon S och Kaustiksoda. Vad är era erfarenheter hur dessa medel påverkar linor, spön, vadare och rullar? Kaustiksodan ska ju inte påverka plast men hur är det med Virkon S? Någon som har haft problem med det? Mvh Anders.
×
×
  • Skapa ny...