Jump to content

Dorin_89

Members
 • Posts

  247
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Dorin_89 last won the day on August 1 2018

Dorin_89 had the most liked content!

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Norrköping
 • Intressen
  Fiske & jakt

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  dorin.a@hotmail.se
 • Telefon
  0700135105

Recent Profile Visitors

1,968 profile views

Dorin_89's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

44

Reputation

 1. Kan tipsa om Sameo Payload expert distance presentation. Vilken lina! Synd att den är bara 27 meter…att kasta ut hela linan är no problem.😅 Smooth kast och presentation! https://www.flugor.se/fluglinor/flytlinor/sameo-payload-expert-distance-presentation-5089 Varför betala mer?!
 2. Aha, tack för tips! Jag ska ställa frågan så får vi se.😀
 3. Precis, riktigt nice för torrflugor. Det är en #5a som genererar super tighta loops. Jag såg att en reserv del kostar 70€ så det får nog bli så om jag inte lyckas limma på nåt vettigt sätt.
 4. Nej, haft spöt i 3-4 år nu…
 5. Inte riktigt. Keramiken (om det är just keramik) är skyddad av den rostfria ringen som i sin tur är kopplad på nåt sätt till benet som sitter fast på spöt. Det lossnade precis där emellan och där pilen pekar på i översta bilden. Hoppas det blev en bra förklaring, är inte så bra på hur spöna är uppbyggda. 😀
 6. Kan vara så, du har nog rätt. Vet inte exakt men det ser ut att vara plast eller keramik kanske. Guideline kunde i inte heller svara på vilken metall det handlar om. Det är en Guideline fario classic och kan tycka att konstruktionen på dessa ringar är sådär även om spöt känns kanonbra annars. Jag har även en RSI men de ringarna ser ut att vara från samma stycke stål, inte lödda/svetsade som på fario. Men när du säger att jag kan skicka till dig, ska jag tolka som att du pysslar med flugspön och kan hjälpa till? Betalar gärna en slant bara att ringen blir fixad på ett bra sätt. Jag gillar ju spöt och vill inte ha en svag punkt i den ringen.
 7. Så att löda är inte ett alternativ ska jag tolka det som?😀
 8. Hej Jag märkte att en spöring har lossnat från ”hållaren” och undrar om man kan löda eller limma? Det är del nr 3 och trots allt inte så mycket tryck på just denna ring. Jag kunde fiska hela resten av veckan utan problem. Tack på förhand!
 9. Tack för alla tips och tråd! Det blev till slut 2 par costa del mar. Coppar för dagtid och gul för kvällar. 😉
 10. Precis, tack, så tänker jag. Antingen koppar eller green och gula för moln-och kvällsfisket. Grå tycker jag blir för mörka. Det var det jag tyckte även när jag provade Oacley’s deep water linser. Stark sol brukar inte generera så mycket fiske iaf här i Sverige.😅
 11. Är det dessa i länken du tipsar om? https://www.sportfiskeprylar.se/sv/artiklar/costa-reefton-blackout-blue-mirror-580g.html Inte ett dugg intresserad av att de ska vara snygga utan mer kvalite och funktion tänker jag på. Jag kommer inte använda dem i stan liksom.😉
 12. Yes, de verkar ju vara av bra kvalité. Tack, håller med att ”billigt” blir alltid dyrast i längden… Ska se om jag hittar nånstans att prova dem. Vilken model har du? 508P eller 508G?
 13. Hmm nja inte riktigt vad jag kunde se. De flesta är ju inte polariserade men just dessa du tipsar om är ju det.
 14. Tack för tips! Dessa är ju intressanta och jag använder liknande linser till mina skytteglasögon. Att byta linser är ju en fördel. har du provat andra linser också eller bara deep water?
 15. Hej på er Har börjat kika lite efter ett par fiskeglasögon efter att jag haft Leech brillor några år nu. Det känns dock att kvalitén inte varit på topp. Ett par har jag lyckats bryta på mitten och det andra paret har linserna blivit dåliga och ser även bubblor. Hursomhelst gillar jag inte att ha solglasögon på mig jämt utan bara när jag kör bil, är ute i stark sol eller när jag fiskar förstås. Ingen glasögon fanatiker annars och har inte några synproblem heller än… jag kan säga att jag gärna undviker glasögon men i visa situationer är ju de ett måste. Kretsen som man är vill jag inte ha de billigaste men inte dyraste heller. Till bilkörning använder jag ett par Rayban aviator polariserade och tycker kvaliten är bra och linserna är superklara. jag har kikat på Costa del Mar och såg att pratas mycket om deras linser 580G. Har ni erfarenheter av dessa eller andra bra fiskeglasögon? Jag kan tillgägga att jag fiskar öring och harr i fjällmiljö men kör även med fluga i Bråviken. Är också medveten att jag behöver kanske två färger. Koppar/grå och gul för dåliga ljusförhållanden. Tacksam för tips! 😉 https://www.costadelmar.com/en-us
×
×
 • Create New...