Jump to content

Dorin_89

Members
 • Posts

  238
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Dorin_89 last won the day on August 1 2018

Dorin_89 had the most liked content!

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Norrköping
 • Intressen
  Fiske & jakt

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  dorin.a@hotmail.se
 • Telefon
  0700135105

Recent Profile Visitors

1,878 profile views

Dorin_89's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

43

Reputation

 1. Precis, tack, så tänker jag. Antingen koppar eller green och gula för moln-och kvällsfisket. Grå tycker jag blir för mörka. Det var det jag tyckte även när jag provade Oacley’s deep water linser. Stark sol brukar inte generera så mycket fiske iaf här i Sverige.😅
 2. Är det dessa i länken du tipsar om? https://www.sportfiskeprylar.se/sv/artiklar/costa-reefton-blackout-blue-mirror-580g.html Inte ett dugg intresserad av att de ska vara snygga utan mer kvalite och funktion tänker jag på. Jag kommer inte använda dem i stan liksom.😉
 3. Yes, de verkar ju vara av bra kvalité. Tack, håller med att ”billigt” blir alltid dyrast i längden… Ska se om jag hittar nånstans att prova dem. Vilken model har du? 508P eller 508G?
 4. Hmm nja inte riktigt vad jag kunde se. De flesta är ju inte polariserade men just dessa du tipsar om är ju det.
 5. Tack för tips! Dessa är ju intressanta och jag använder liknande linser till mina skytteglasögon. Att byta linser är ju en fördel. har du provat andra linser också eller bara deep water?
 6. Hej på er Har börjat kika lite efter ett par fiskeglasögon efter att jag haft Leech brillor några år nu. Det känns dock att kvalitén inte varit på topp. Ett par har jag lyckats bryta på mitten och det andra paret har linserna blivit dåliga och ser även bubblor. Hursomhelst gillar jag inte att ha solglasögon på mig jämt utan bara när jag kör bil, är ute i stark sol eller när jag fiskar förstås. Ingen glasögon fanatiker annars och har inte några synproblem heller än… jag kan säga att jag gärna undviker glasögon men i visa situationer är ju de ett måste. Kretsen som man är vill jag inte ha de billigaste men inte dyraste heller. Till bilkörning använder jag ett par Rayban aviator polariserade och tycker kvaliten är bra och linserna är superklara. jag har kikat på Costa del Mar och såg att pratas mycket om deras linser 580G. Har ni erfarenheter av dessa eller andra bra fiskeglasögon? Jag kan tillgägga att jag fiskar öring och harr i fjällmiljö men kör även med fluga i Bråviken. Är också medveten att jag behöver kanske två färger. Koppar/grå och gul för dåliga ljusförhållanden. Tacksam för tips! 😉 https://www.costadelmar.com/en-us
 7. Hej Någon som har provat fiskelyckan iår? Jag var ute för ca 3 veckor sedan men det var för bra väder och en del is i Lindös hamn vilket gjorde lite kämpigt att komma lös med båten till öppet vatten. April är ju en het månad för HÖ i Bråviken.😉
 8. De finns typ överallt vid stränderna.
 9. Hehe du vet att vi inte skriver hotspots här...?
 10. Åkte iväg efter att jag postat igår och tänkte det blir kanske jag som spricker nollan och det blev så. Tog en riktigt fighter på strax över 3kg. Den tog på en nors imitation och hoppade som en galning. ? Klippt fena dock så inte en vild men men riktigt bra start på säsongen.
 11. Någon som har spräckt nollan?
 12. Tack, jag är med vad det gäller lager 1 då jag kör redan med ett HH underställ (Helly Hansen 75083 Kastrup Elite Shirt) som fungerar bra fast det är 97% och 3 % elastan tror jag. Sen har jag ett par flecece byxor från Termosweed som såldes på xxl för ett tag sedan. Jag har klarat mig galant i stort sett året om både på jakt och fiske. På sommaren kör jag endast med lager 1 om det inte är kallt vatten som tex i Slovenien, där var jag tvungen att ha lager 2 med. Jag ska prova nu med ett sånt ställ med merinoull som ni tipsar. ? Vet någon hur står Ulvang i jämförelse med Aclima och Woolpower? Är det typ samma kvalité?
 13. Riktigt bra skrivet! Tack! Kör du med Warmwool eller Double Wool som ett lager under vadarna när det är kallt eller har du även lager 1? Någon stor skillnad mellan dessa två byxor?
 14. Tack alla för engagemanget i frågan! ? Det blev inte lättare att välja men så riktigt bra tips! Jag har som sagt klarat mig bra med ett ett par merinoull HH som lager 1 och ett par fleece byxor som lager 2 i stort sett hela året. Det känns dock kallt vid låren när jag vadar ut i Bråviken och det är så pass kallt vatten som tex förra helgen 2 grader... Fötterna kändes dock varma med ett par Norska Eskimoull strumpor som jag använder jämt, simms G3 vadare och G3 vadarskor. Det blir kanske svårt att hitta en allround lösning men av någon anledning gillar jag byxor. Patagonia Nano Puff Pants låter intressant då jag använder jackan och vet att det är bra grejer. Vet någon om Visions nalle byxor är lika tjocka som overallen?
 15. Hej, Någon som har provat båda och kan ge lite tips? Jag skulle vilja ha ett bättre lager 2 fleece men kan inte bestämma mig om jag ska ha byxor eller overall. Jag har använt byxor under flera år och det har fungerat bra men de är en aning tjocka vid vristen och bygger på lite..det blir lite tajt. Skulle gärna vilja ha anpassade byxor för just vadare och fastnade lite på Visions. Byxor kan man nog använda även under sommaren men frågan är om det blir för varmt med nalle? ? Sen kikade jag lite på Guidelines bibs som också är intressanta... Andra förslag på bra byxor ni använder? Hjälp! ?
×
×
 • Create New...