Jump to content

Dorin_89

Members
 • Posts

  231
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Dorin_89

 1. De finns typ överallt vid stränderna.
 2. Hehe du vet att vi inte skriver hotspots här...?
 3. Åkte iväg efter att jag postat igår och tänkte det blir kanske jag som spricker nollan och det blev så. Tog en riktigt fighter på strax över 3kg. Den tog på en nors imitation och hoppade som en galning. ? Klippt fena dock så inte en vild men men riktigt bra start på säsongen.
 4. Någon som har spräckt nollan?
 5. Tack, jag är med vad det gäller lager 1 då jag kör redan med ett HH underställ (Helly Hansen 75083 Kastrup Elite Shirt) som fungerar bra fast det är 97% och 3 % elastan tror jag. Sen har jag ett par flecece byxor från Termosweed som såldes på xxl för ett tag sedan. Jag har klarat mig galant i stort sett året om både på jakt och fiske. På sommaren kör jag endast med lager 1 om det inte är kallt vatten som tex i Slovenien, där var jag tvungen att ha lager 2 med. Jag ska prova nu med ett sånt ställ med merinoull som ni tipsar. ? Vet någon hur står Ulvang i jämförelse med Aclima och Woolpower? Är det typ samma kvalité?
 6. Riktigt bra skrivet! Tack! Kör du med Warmwool eller Double Wool som ett lager under vadarna när det är kallt eller har du även lager 1? Någon stor skillnad mellan dessa två byxor?
 7. Tack alla för engagemanget i frågan! ? Det blev inte lättare att välja men så riktigt bra tips! Jag har som sagt klarat mig bra med ett ett par merinoull HH som lager 1 och ett par fleece byxor som lager 2 i stort sett hela året. Det känns dock kallt vid låren när jag vadar ut i Bråviken och det är så pass kallt vatten som tex förra helgen 2 grader... Fötterna kändes dock varma med ett par Norska Eskimoull strumpor som jag använder jämt, simms G3 vadare och G3 vadarskor. Det blir kanske svårt att hitta en allround lösning men av någon anledning gillar jag byxor. Patagonia Nano Puff Pants låter intressant då jag använder jackan och vet att det är bra grejer. Vet någon om Visions nalle byxor är lika tjocka som overallen?
 8. Hej, Någon som har provat båda och kan ge lite tips? Jag skulle vilja ha ett bättre lager 2 fleece men kan inte bestämma mig om jag ska ha byxor eller overall. Jag har använt byxor under flera år och det har fungerat bra men de är en aning tjocka vid vristen och bygger på lite..det blir lite tajt. Skulle gärna vilja ha anpassade byxor för just vadare och fastnade lite på Visions. Byxor kan man nog använda även under sommaren men frågan är om det blir för varmt med nalle? ? Sen kikade jag lite på Guidelines bibs som också är intressanta... Andra förslag på bra byxor ni använder? Hjälp! ?
 9. Spännande! Man är sugen! Denna helg verkar blåsa rejält men hoppas på premiär nästa helg. ?
 10. Nån som vet om det är isfritt i Bråviken? Dags för fiske snart!?
 11. Precis, det som syns är ju på utsidan. Jag ska prova och se vad jag kan göra. Men tror du att bara limmet förhindrar mer slitage? Tack för er svar!
 12. Ok, men du använder alltså inget ovanpå slitaget/hållet utan kör direkt med limmet? Jag tänker att om man använder en bit av den goretex biten från repair kiten borde väl förhindra ännu mer slitaget lite antar jag eller hur?
 13. Hej, Jag märkte att mina goretex vadare har lite slitage i grenen säkert p.g.a vandring/vanlig användning. Frågan är om man kan använda en sådan repair kit från Simms fast på utsidan eller hur ska man göra? Vadarna läker inte vatten än men jag misstänker att de kommer att göra det snart i.o.m att slitaget är precis vid sömmen. Några tips? Tack på förhand!
 14. Som andra skriver köp för fasiken inte annat än Simms...?
 15. Jag spräckte nollan i lördags så de är där. Det är bara att hitta de rätta förutsättningarna...?
 16. Aha ok. Då hade vi samma syn på vinden. Nästa helg smäller det! ?
 17. Hej! Någon som har varit ute och testat? Jag körde ett bompass förra söndag och ett bompass idag så ingen fisk än. Båda gångerna var vinden obefintlig...så jag får skylla på det. ? Jag är nyfiken om någon har känt nåt nära kanterna?
 18. Någon som har varit ute?
 19. Precis.. Var det du och din kompis jag träffade?
 20. Jag vet men den vad blodigt som fasen i halsen...så jag var tvungen.
 21. Jag fick en 55cm i lördags eftermiddag. Första passet första fisken. Brukar inte gå så fort men det var en lyckat premiär.
 22. Aha låter bra! Jag har aldrig färgat förut så därför tänkte jag...:-) Å andra sidan har jag många såna bitar hackel och synd att inte använda dem. Behåller fjädrarna grizzly mönstret eller blir de helt gula om man kör med gul exempelvis?
 23. Tack för svar! Kan man färga även ljusa färger typ gul? Ska jag köra med Veniard?
 24. Hej! Jag har många whiting bitar som är riktigt fina fast de är grå grizzly. Kan man färga om såna fjädrar? Jag tänker använda dem som kroppshackle till laxtuber då de är mjuka och härliga. :-) Tacksam för lite tips!
×
×
 • Create New...