Jump to content

sloopy

Edgemember+
 • Content Count

  897
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

About sloopy

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 06/25/1965

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Vänersborg

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  letsgofishingtoday@gmail.com
 • Telefon
  0736001880

Recent Profile Visitors

2,312 profile views
 1. Hej! det finns en allt bra havsöringsjaktmarker i närheten av Lyseskil. Om du åker österut på 162'an och svänger av vid Gåseberg och en stund senare mot Holma golfbana så slutar vägen vid en båtplats utmed Färlevsfjorden. Där har du utloppet på Holmaån. Du kan gå söderut från Åmynningen ganska långt. Det är grunt i början och djupnar mot Gullmarn. Sen kan du ta bilen med färjan över till Bokenäs. Där har du bla Torseröd nära och lite längre bort på skaftölandet, Dragsmark och Nordströmmarna.
 2. Hej! Var ute en sväng på edgen och såg din fråga om lackning av din glasfiberklinga. Det har ju gått ett tag sen du ställde frågan men har du fått arbetet gjort? Om inte kan jag göra det åt dig, jag har en handfull klingor som ska göras färdiga och kan ta din på samma gång. Hälsningar Anders

 3. Att det blivit sämre med havsöring, åtminstone här i mellersta Bohuslän, de senaste åren är tydligt. Och det som är oroväckande är att de där runt 20-25 cm lyser med sin frånvaro. Ex. på slutet av nittiotalet fanns det stora mängder av mindre öring. En gång på hösten i början på 2000-talet åkte vi med båt över ett produktivt grundområde strax utan för Uddevalla och kunde se stora stim av uppväxande öring i näringssök. I märklig upplevelse som jag aldrig fått vara med om igen. Underligt är från det att det blev marint reservat i det sk 8-fjordar området så har havsöringen gått tillbaka. Däremot har plattfisken kommit tillbaka starkt och det är inte svårt att få var, skädda eller spätta om du vet hur du ska fiska dem. Men trots åren av fredning har inte torsken eller dess släktingar tagit sig nämnvärt. Något som 8-fjordar satsningen gick ut på. Men med den reproduktionen som finns idag så lär torsken aldrig komma tillbaka till livskraftig status och något fiske efter den kommer inte bli aktuellt. Sen för havsöringen eller laxen främjande görs det inte mycket fiskevård i bäckar och åar längre. Länstyrelsen är ovanligt passiv vad det gäller den biten. Man får den fisketillgång som man förtjänar och famlar man i tomma intet vad gäller vägen till framtidens fiskeförvaltning så är det som det kära ordspråket: Det som göms i snö kommer upp vid tö.
 4. Hej! Såg att du var på jakt efter ett Archipelago i aftm 7. Jag har ett custombyggt som var färdigt nu i våras och som jag fiskat med 3 gånger. Det är ett fint och mycket lätt spö men lite för snabbt för min kaststil. Och det kommer inte bli något streamerfiske med större flugor den närmsta tiden då jag kommer satsar mer på annat fiske. Jag fick klingan skickad till Svedala av CLUTCH ägare Lee Janick som också gav thumbs up bygget när det var klart. Han har också lovat att om något händer med spöt i framtiden så ordnar han det. Det är samma design som "fabriksspöt" men har H&H's kromade snakeringar i light version och Fuji alconite linförare stället för titanringar. Det har ett bättre rullfäste, Struble U-15 och utvald extra grade kork i handtaget och butt som kommer klara tidens tand utan en massa korkcement. Är du intresserad för du ge ett svar via PM.

  MVh

  Anders Hagström

  IMG_20170717_191313466.jpg

  IMG_20170717_191332003.jpg

  IMG_20170717_191418826.jpg

 5. Jag vet inte direkt vilka flugor som funkar bäst på Gotlandskusten. Jag har fiskat många kusträckor men tyvärr aldrig varit på Gotland. Det kan skilja en del längs landets kuster och naturligtvis även årstider. Havsöringar är generellt "opportunister", de äter det som bjuds och är lättast att komma åt, för tillfället. Kolla in flugorna som fiskare binder här på forumet. Googla på havsöringflugor så får du många bra träffar. Börja med de som lättast att binda. Jag har nog gått hela cirkeln från enkla, till avancerade kreationer och tillbaka igen. Men min erfarenhet är att lite dubbing och fjädrar på en krok räcker långt. Det viktigaste är att kunna hitta fisken och väl då kan allt hända.
 6. Ta på dig vadarna och ut och pröva vet jag! Sen om du lyckas få en havsöring i havet på torrfluga så kommer de flesta andra flugfiskare bli gröna av avundsjuka, inte minst jag. Jag har fått några på typ poppers eller större hjorthårskreationer men aldrig på en "ren" torrfluga. Ska du fiske när det blåser lite så kanske du ska upp några hack i storlek på spö och lina. En 7 eller kanske 8 AFTM klass är mer allround på kusterna runt Gute-land. Lycka till!
 7. Jag vill inte rekommendera någon speciell tillverkare eller så men min poäng är att det krävs mera tyngd i fluglina och därmed högre spöklass i blåsiga förhållanden. Det är fysikens lag. Men sen som Gillholm påpekar så ska man naturligtvis försöka få vinden till vän istället för fiende. Jag har fiskat på västkusten i 25 år och gått från sega tunga pjäser i början och det allt mer lätta och framförallt styva/snabba flugklingorna. Men det finns en gräns vad de kan klara av hur smart man än planerar sitt kastande och det blir lätt tröttande för kropp och teknik. Jag har inga lätta spön kvar men ett par sjuor och några i högre klasser. Du får gärna låna ett och pröva och så lånar du en lättare linklass av någon annan så kan du bilda dig en uppfattning.
 8. Förstod nästan att det var ett beställningsjobb där kunden valde komponenter. Och kunden har alltid rätt. Lite roligt ändå att kunden köper en klinga för typ 5000 kr och sätter på ringar för runt 100 kr som dessutom gör att spöt inte kan arbeta optimalt och som det var tänkt att göra. Med spöguider i titan med lättaste keramikinlägget så kunde resonemanget gått ihop fast inte gjort det mer sant för det. I vilket fall, du bygger fina spön och hoppas du fortsätter lägga fina bilder på dina byggen här på edgen.
 9. Bad gateway!! Bredaschlade jänkare. https://www.edgesportfishing.se/
 10. Old School seatrout special är grejer det!! Snyggt, Lågmält och gott hantverk som vanligt. Men vad är det för ringar till sage spöt? Det ser ut som Fuji's tyngre flotta?
 11. Det är ju just det här med blåsten. Det blåser mest här på västkusten och mestadels pålandsvind. Och ju mer det blåser ju större chans har du att fånga de större öringarna. Så om du är ute efter de större pjäserna så skulle jag satsa på en snöre med typ 18 grams klump eller ännu högre. Du behöver en viss tyngd i fluglinan om du med någorlunda nöje ska flugkasta i en tuff miljö. Men om du bara fiskar när solen skiner och vimplarna ligger slaka då kan du säker klara dig med splitcane och glasfiber i torrflugklassen. Och det passar bra för då får du mest av de där 25 centimetrarna som är i majoritet. Så en sjua med lite ryggrad är en bra kompromiss och du kan fiska vidare i 7 m/s och mer i ansiktet.
 12. sloopy

  TFO BVK

  Jag har fiskat det mesta i spöväg under många år och jag kan nog säga att den nio fots sjua som jag byggde förra året blev en av de bättre. Lagom snabb aktion, hanterar medel och långdistans utan att blinka. Kanske saknas lite känsla ibland och närdistans funkar men är inte optimalt. Sen visst,spöt är inte klassat efter AFTM standard. Fast säg de flugspön som är det idag, inte många. Jag tycker en klumpvikt på 17-18 gram är vad som krävs för att sjuan ska jobba optimalt. Jag har kastat 5,6 och 8 i BVK serien och jag tyckte att 8'n var den som kändes minst exakt och vekast. Men BVK serien har ett rykte om sig att gå sönder, att knäckas när det belastas på ett oaktsamt sätt. Så jag skulle välja ett spö med med något mindre grafittäthet och robustare aktion till gädda, där du behöver lyftkraft såväl som förmåga till att svinga större saker i tafsen.
 13. Kolla in AFW: http://www.afwhiseas.com/ De har både nylon och knytbar ståltafs och säljer på 300 fot spolar. Borde inte vara några problem att hitta säljare på bayen.
 14. Sökte i forumet men kunde inte någon tidigare info kring den här linan. Är det någon här på forumet som har någon erfarenhet av den?Och isf hur är den jämfört med de mer kända som GL coastal, Vision kust, Rio outbound osv?
 15. Bra med alla kartor till alla fredningsområden och uppmaning till folk att hjälpa till att skydda fiske i dem inom fredningstid. Ett tips är, åtminstone i mellersta delen av Bohuslän, att om man vill att det ska hända något någorlunda snabbt så ring inte tillsyningsman utan kustbevakningen.
×
×
 • Create New...