Jump to content

sloopy

Edgemember+
 • Content Count

  935
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

18 Good

About sloopy

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 06/25/1965

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Vänersborg

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  letsgofishingtoday@gmail.com
 • Telefon
  0736001880

Recent Profile Visitors

2,546 profile views
 1. Ja, området runt Malö och Flatön samt Bua hed på Sotenäset är riktiga öringmagneter. Malö är det fullt av folk vanligtvis men på Bua får man vara ifred. Hyr eller låna en husbil istället. Tror det är billigare och framförallt så har du fiskeplatserna rakt utanför dörren. Det är ju långa avstånd på kusten och dagsljuset är begränsat. Vi träffade två sköna tjommar förra året från Värmland i husbil runt påsk. De hade haft ett helt ok fiske även om öringsfisket har blivit märkbart sämre de senaste åren runt Orust, Uddevalla och Bokenäset. Och ta det här med alla skyltar som folk sätter upp om att det är privat med en nypa salt. De flesta vägar har statsunderstöd och vi har alla varit med och betalat för dem. Med lite sunt förnuft så är det inga problem att hitta många bra platser att ställa bilen.
 2. Va en sväng till Malmö i februari och passade på att testkasta lite olika spön och bla Elevation. Ett klass 9 ' 6# vägde ca 70 g om minnet nu inte har svikit mig.. Makalöst lätt i handen. Tyvärr så tycker jag att sagan slutade där. Diffus och okänslig aktion som arbetade segt när du belastade och satte fart. Helt motsatsen till vad spöt skvallrade om när man hade det i handen. Jag prövade några olika linor och vikter men blev till min besvikelse aldrig kompis med den här pinnen. Men å andra sidan så är det kanske inte sämre än mycket annat i den här prisklassen och som sagt jag fiskade aldrig med spöt. Lite synd annars, för tanken med den här spöserien vad jag förstått är återvinning och minimering av miljöavtryck i produktion. Det ska GL däremot ha en eloge för och är något som många andra tillverkare borde tävla lite mer i istället för bling bling, kasta till månen reklam, saltade priser etc. Bara hoppas att de andra spöna i serien är annorlunda.
 3. https://issuu.com/loop_tackle/docs/loop_cat_2017_low_res_02 Här har du 2017 års katalog från Loop. Just den modell du funderade på har ingen spec på vikt men du kan ta ett ett spö med likvärdiga komponenter och där omkring hamnar du, ca 110-115 g. Sen är det viktigaste att spöt känns lätt att kasta och fiska, vad ett spö väger torrt är mest till för butiksviftning och som försäljningsargument. Och är nu vikt på grejorna viktig för dig så tycker jag att du ska omvärdera Danielsson rullen. 200 g + backing, lina och tafs är tungt med dagens mått. Sen så kan ju allt balansera på ett positivt sätt och kännas bra men när du kustfiskar så blir det mååååånga överhandskast vanligtvis i tuff miljö. Så 50-100 g extra i varje kast blir många kg på en dag och kommer kännas mycket mer än några grams skillnader i spövikt. Själv har jag för tillfället ett S1 i klass 6 som jag använder på kusten såväl som sjöfiske. Jag tycker det är ett "flugfiskespö" med sin djupare aktion och balanserad kraft i buttdelen. Blåser det för hårt så spinnfiskar jag istället eller väljer en annan fiskeplats med bättre förutsättningar. Det är min filosofi efter många år längs kustvatten. Det finns säkert helt andra sätt att se på det.
 4. Ok! Hoppas att linan funkar bra för det du ska ha den till. Du kan väl ge en liten utvärdring vad du tyckte om linan här på edgen? Ledsen att jag drog iväg på sidospår i din tråd....
 5. Jo, visst finns det fluglinor att välja bland fast få är prisvärda när de kostar lika mycket och upp till en tiondel av ett flugspö. Det som gjorde att många använde just den här linan åtminsone förr var just att den var prisvärd och att den verkligen var svävande intermediate längs hela linsträckan. Som gjord för fiske på grundområden och när det gick vågor utan att förlora kontakten med flugan. Extra distance linan har en del snabbare sjunkhastighet som många andra på marknaden. Men som du sa smaken är som.... Jag får gräva lite i plånboken och testa en tyngre klass än den som jag hade sist.
 6. Ok! Tack för svaren! Det är kanske så att det har hänt en del i fluglineutvecklingen och nuförtiden är linorna anpassade till dagens allt kraftfullare aktioner. ND linan måste väl ha minst 20 år på nacken? Snowbee skulle uppdatera taperingen på linan. Och behålla linans mest fördelaktiga egenskaper med mjuk men stark coating och framförallt mycket bra sjunkegenskaper.
 7. Ledsen att inte kunna ge nån info kring flytversionen men har en undring angående neutral densitylinan. Jag fiskade med en 6:a för många år sedan och tyckte om hur den uppförde sig i vattnet men upplevde linans tapering som "snäll" och lätt i framkant vid kast, speciellt markant när det blåste en hel del. Den funkade bättre vid lugnt väder och med lättare flugor på tafsen. Ni som gillar linan, vid sjö och kustfiske, följer ni klass eller går ni upp?
 8. 🙃 😄 Helt rätt tänk! Vi konsumenter skulle kunna göra det jävligt jobbigt för våra korttänkande politiker genom att rikta in oss på handlarna och producenterna. Vi skulle börja med att ta ur alla varor med onödig plastförpackningar. Då ska du få se på köer och tandgnissling när personalen försöker hitta rätt pris på allt som vräkts ut på rullbanden. Och inte tala all plast som ligger utspridd i affären. Men det är klart att det är ju inget vidare för alla som jobbar i dagvaruhandel, även om det kommer att leda till mycket större förändringar i plasträsket till skillnad från en plastpåseskatt.
 9. Håller med, det kan vara knepigt, att få bort gammal sörja när man ska reparera eller byta något på ett spö. Jag lagade spön för en stor sportfiskeaffär här i väst för ett antal år sedan. Och jag vet inte hur många hundratals kasserade spön jag slaktade för delar. Eller hur många svärord jag lyckades få fram när jag höll på med det. Men jag blev hyfsad på att tajma när klingan inte tålde mer värme och vilka metoder som funkade bäst i olika situationer. Träning och erfarenhet ger färdighet som överallt annars här i livet.
 10. Jo, det är nog möjligt men då har du allt eldat på ordentligt. Du får använda den med måtta. Och på toppar eller där kolfibern är tunn så är det inte att rekommendera utan vattenånga är tillräcklig för att mjuka upp epoxylack eller lim.
 11. Det vanligaste och enklaste på carbon klingor är att ta en tång och nypa bort all kork ned till limmet och använda vattenånga eller typ värmepistol för att mjuka upp epoxyn och skrapa bort den. Och även rullfästet värms loss. Men har en känsla att du inte kan använda hög värme på en klinga med limmad bambu. Så du blir nog tvungen att skära bort epoxyn utan värme och såga isär rullfästet med typ dremmelskiva och rengöra där på samma sätt. Så skulle jag gå tillväga iaf.
 12. Det kan tyckas så men om du sett hur det går till att lacka spön i en fabrik så är det inte så konstigt. De kan lacka olika delar av ett spö på vid en tidpunkt oberoende av varandra så att säga. Men det kan ju vara så att nederdelen har samma problem men den delen utsätts inte för 1000 tals upprepade tänjande krafter som toppdelen gör vid kast. I vilket fall det bästa är att börja hos Loop och om det inte funkar så finns det alltid nån som kan fixa till det så du kan fiska vidare. Om det inte är på bästa fisketiden så kan jag linda om och lacka toppen åt dig.
 13. Ser ut som epoxylacken har typ krackelerat. Min gissning är att lacken inte fick rätt härdning, blev spröd och sen har spöts och naturens krafter gjort sitt. Men svårt att avgöra från ett foto. Krackelering av lacken är ett fabrikationsfel som du kan ta på garanti, om Loop nu har någon sådan på det här spöt. Annars blir det till att gräva i plånboken, linda och lacka om toppen för egen räkning.
 14. Har haft mångaolika vadarkängor genom åren och frågan är om du får vad du betalar för, som det heter, när det gäller Simms. Senaste var ett par Freestone och de användes i två säsonger vid kustfiske och några turer till älvfiske. Max 50 fiskedagar sammanlagt. Under de 2 åren försämrades prestandan på själva materialen en hel del och kängorna blev märkbart sladdrigare. Snören fick jag byta redan i början på det andra året. 3 året efter 20 dagars fiske på NZ så var nästa snörbyte ett faktum och strax efteråt lossnade först en snörningshälla och några dagar ytterligare en.😩 Ett stort plus dock var sulan på kängorna. Det är den bästa gummisulan jag haft på ett par vadarkängor. Testade en kompis Korkers kängor vid ett tillfälle och de var rent livsfarliga i jämförelse. Men utöver det, och med tanke på vad kängorna kostade så är det helt klart underkänt och de hamnade där de hör hemma, på en soptipp i Turangi.
×
×
 • Create New...