Jump to content

sloopy

Edgemember+
 • Posts

  941
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

sloopy last won the day on April 28

sloopy had the most liked content!

About sloopy

 • Birthday 06/25/1965

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Vänersborg

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  letsgofishingtoday@gmail.com
 • Telefon
  0736001880

Recent Profile Visitors

3,106 profile views

sloopy's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

22

Reputation

 1. Roligt att det visas sportfiske på SVT igen. Det är alldeles för långt mellan tillfällen de gör det och det är märkligt med ett så stort intresse det finns i det här landet.😑 Martin är bra som vanligt men framförallt roligt med nya ansikten och yngre duktiga fiskare. Och en stor eloge till Jonas förutom kunskapen, fångandet och miljön att du passade på att kritisera trålfisket inomskärs idag👍 för det hör inte hemma i våra vatten och ska upphöra. Hoppas på fler program med nya spännande platser och människor. Och att fiskeintresset och fiskars livsbetingelser inte bara hotas utan en hel del är på frammarsch och utvecklas.😀
 2. Intressant och tack för kunskapen! Belastningen? Så loops S1 är ett spö där kraften inte ökar med belastning? Eller hur menar du?
 3. Jag vet inte det om jag ska vara ärlig. Jag tycker det är knepigt med språk och beskriva egenskaper. Men progressivt för mig i spövärlden betyder att klingan ger vika ju mer du belastar men för dig har det kanske en annan betydelse? Och då beskriver inte ordet något specifikt för mig, för alla klingor har den egenskapen mer eller mindre. Sen att försöka beskriva på vilket sätt klingan böjer sig vid given belastning som ex. topp, mitten, butt(parabolisk) eller 1/4, 1/2, 3/4 , helaktion är något mer tydligt för mig men inte glasklart det heller. Men som sagt, det är svårt med språket och beskriva något ibland.
 4. Vad använder du för uttryck istället då, Ola?
 5. De kängor från Simms som jag haft med gummisula har fungerat bra. Fast de klappar ihop så småningom som de flesta andra tillverkares kängor, speciellt när de utsätts för saltvatten. Men de senaste freestone kängorna från Simms var sköna, stabila att gå långt med och bland stenar och klippor samt hade ett riktigt bra grepp i gummisulan. Men som sagt bara så länge de höll ihop. Köp några meter 4 mm polyestersnören av god kvalitet och byt ut mot de som sitter på.
 6. Det är en smart lösning med skruv längs ned på foten. Jag hade ett liknande för ett antal år sedan som försvann nånstans längs vägen. Men många flugor kom till på det i en handvändning vid vattnet. Behöver inte vara mer än så, enkelt och praktiskt. Bra gjort!
 7. Ja, området runt Malö och Flatön samt Bua hed på Sotenäset är riktiga öringmagneter. Malö är det fullt av folk vanligtvis men på Bua får man vara ifred. Hyr eller låna en husbil istället. Tror det är billigare och framförallt så har du fiskeplatserna rakt utanför dörren. Det är ju långa avstånd på kusten och dagsljuset är begränsat. Vi träffade två sköna tjommar förra året från Värmland i husbil runt påsk. De hade haft ett helt ok fiske även om öringsfisket har blivit märkbart sämre de senaste åren runt Orust, Uddevalla och Bokenäset. Och ta det här med alla skyltar som folk sätter upp om att det är privat med en nypa salt. De flesta vägar har statsunderstöd och vi har alla varit med och betalat för dem. Med lite sunt förnuft så är det inga problem att hitta många bra platser att ställa bilen.
 8. Va en sväng till Malmö i februari och passade på att testkasta lite olika spön och bla Elevation. Ett klass 9 ' 6# vägde ca 70 g om minnet nu inte har svikit mig.. Makalöst lätt i handen. Tyvärr så tycker jag att sagan slutade där. Diffus och okänslig aktion som arbetade segt när du belastade och satte fart. Helt motsatsen till vad spöt skvallrade om när man hade det i handen. Jag prövade några olika linor och vikter men blev till min besvikelse aldrig kompis med den här pinnen. Men å andra sidan så är det kanske inte sämre än mycket annat i den här prisklassen och som sagt jag fiskade aldrig med spöt. Lite synd annars, för tanken med den här spöserien vad jag förstått är återvinning och minimering av miljöavtryck i produktion. Det ska GL däremot ha en eloge för och är något som många andra tillverkare borde tävla lite mer i istället för bling bling, kasta till månen reklam, saltade priser etc. Bara hoppas att de andra spöna i serien är annorlunda.
 9. https://issuu.com/loop_tackle/docs/loop_cat_2017_low_res_02 Här har du 2017 års katalog från Loop. Just den modell du funderade på har ingen spec på vikt men du kan ta ett ett spö med likvärdiga komponenter och där omkring hamnar du, ca 110-115 g. Sen är det viktigaste att spöt känns lätt att kasta och fiska, vad ett spö väger torrt är mest till för butiksviftning och som försäljningsargument. Och är nu vikt på grejorna viktig för dig så tycker jag att du ska omvärdera Danielsson rullen. 200 g + backing, lina och tafs är tungt med dagens mått. Sen så kan ju allt balansera på ett positivt sätt och kännas bra men när du kustfiskar så blir det mååååånga överhandskast vanligtvis i tuff miljö. Så 50-100 g extra i varje kast blir många kg på en dag och kommer kännas mycket mer än några grams skillnader i spövikt. Själv har jag för tillfället ett S1 i klass 6 som jag använder på kusten såväl som sjöfiske. Jag tycker det är ett "flugfiskespö" med sin djupare aktion och balanserad kraft i buttdelen. Blåser det för hårt så spinnfiskar jag istället eller väljer en annan fiskeplats med bättre förutsättningar. Det är min filosofi efter många år längs kustvatten. Det finns säkert helt andra sätt att se på det.
 10. Ok! Hoppas att linan funkar bra för det du ska ha den till. Du kan väl ge en liten utvärdring vad du tyckte om linan här på edgen? Ledsen att jag drog iväg på sidospår i din tråd....
 11. Jo, visst finns det fluglinor att välja bland fast få är prisvärda när de kostar lika mycket och upp till en tiondel av ett flugspö. Det som gjorde att många använde just den här linan åtminsone förr var just att den var prisvärd och att den verkligen var svävande intermediate längs hela linsträckan. Som gjord för fiske på grundområden och när det gick vågor utan att förlora kontakten med flugan. Extra distance linan har en del snabbare sjunkhastighet som många andra på marknaden. Men som du sa smaken är som.... Jag får gräva lite i plånboken och testa en tyngre klass än den som jag hade sist.
 12. Ok! Tack för svaren! Det är kanske så att det har hänt en del i fluglineutvecklingen och nuförtiden är linorna anpassade till dagens allt kraftfullare aktioner. ND linan måste väl ha minst 20 år på nacken? Snowbee skulle uppdatera taperingen på linan. Och behålla linans mest fördelaktiga egenskaper med mjuk men stark coating och framförallt mycket bra sjunkegenskaper.
 13. Ledsen att inte kunna ge nån info kring flytversionen men har en undring angående neutral densitylinan. Jag fiskade med en 6:a för många år sedan och tyckte om hur den uppförde sig i vattnet men upplevde linans tapering som "snäll" och lätt i framkant vid kast, speciellt markant när det blåste en hel del. Den funkade bättre vid lugnt väder och med lättare flugor på tafsen. Ni som gillar linan, vid sjö och kustfiske, följer ni klass eller går ni upp?
 14. ? ? Helt rätt tänk! Vi konsumenter skulle kunna göra det jävligt jobbigt för våra korttänkande politiker genom att rikta in oss på handlarna och producenterna. Vi skulle börja med att ta ur alla varor med onödig plastförpackningar. Då ska du få se på köer och tandgnissling när personalen försöker hitta rätt pris på allt som vräkts ut på rullbanden. Och inte tala all plast som ligger utspridd i affären. Men det är klart att det är ju inget vidare för alla som jobbar i dagvaruhandel, även om det kommer att leda till mycket större förändringar i plasträsket till skillnad från en plastpåseskatt.
 15. Håller med, det kan vara knepigt, att få bort gammal sörja när man ska reparera eller byta något på ett spö. Jag lagade spön för en stor sportfiskeaffär här i väst för ett antal år sedan. Och jag vet inte hur många hundratals kasserade spön jag slaktade för delar. Eller hur många svärord jag lyckades få fram när jag höll på med det. Men jag blev hyfsad på att tajma när klingan inte tålde mer värme och vilka metoder som funkade bäst i olika situationer. Träning och erfarenhet ger färdighet som överallt annars här i livet.
×
×
 • Create New...