Jump to content

Foam

Members
 • Content Count

  372
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

91 Excellent

About Foam

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Bostadsort
  Kristianstad

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  kenneth.ekholm@hotmail.com
 • Telefon
  0705912876

Recent Profile Visitors

1,287 profile views
 1. Foam

  Bindtråd

  Gillar själv Veevus. 6/0 och 16/0 består av två trådar som är lätta att splitta när du vill ha in material i tråden (ist för dubbingögla). De andra är lite mer flossiga och ligger plattare på kroken om du vill täcka den. Länkar till lite info: https://mistpool.com/sv/produkt/1721/veevus-thread.html
 2. Det har plockats mkt blank fisk den senaste veckan. Det pratas om att ”Mörrum is back”. Sjuka fiskar får vi titta efter senare på säsongen. Mkt positivt mao.
 3. Foam

  CTS klingor/spön

  Cts har gott rykte om bra produkter speciellt bland 2-handsfiskarna. Har ett affinity mx 590 som är mycket bra. Kör det som allroundspö torrt/nymf/streamer.
 4. Köpte en sån här. Bra mkt tjockare än de vanliga fiskeskjortorna. Inbillar mig att den är hyfsat myggsäker har dock inte fälttestat den ännu... https://www.patagonia.com/product/mens-long-sleeved-snap-dry-fishing-shirt/52765.html?dwvar_52765_color=NOMG&cgid=mens-shirts#tile-4=&prefn1=sport&srule=new-first&prefv1=fly-fishing&start=1&sz=24
 5. Tradigt värre, Har nåt "Salt" spö som jag fiskar med som ser riktigt tråkigt ut. Spöt funkar bra men det rostar i ringar och den klara lacken på lindringarna är helt grågrumlig. När spöt var nytt smälte lacket ihop med spöpåsen och fick skickas till tillverkaren för åtgärd. Den smälter inte nu men är riktigt ful...Det värsta är att jag fiskar nästan bara i Ö-sjöns bräckta vatten...
 6. Slovenien eller Bosnien. Grymt fiske oavsett.
 7. Det är VI som ÄR marknaden Ismo...
 8. Lokalisera hålet. Kör in fingret från insidan, tryck och sas töj ut hålet. Möt upp med tuben Aquasure eller liknande (från utsidan) och tryck in/på lite. Släpp och låt torka enl anvisningarna.
 9. Fiskade Colorado i sep 2018. Höll till kring Basalt och Deckers. Fisket var kanon men det var bitvis mkt folk, framförallt på helgerna. Det var svensk högsommarvärme då dvs nästan för varmt att vandra med vadare och packning. Så i juni-juli hade jag nog sökt mig norrut. Fisket är inga problem då många tailwaters har rätt konstant vattentemp året om.
 10. Foam

  NÁM flugspö

  Jag tror inte på riktigt att man kastar längre med graphen. Det gör förhoppningsvis inte du heller. Raljerade mest kring materialhypearna som kommer pö om pö.
 11. Foam

  NÁM flugspö

  Aha graphene. Då kastar vi ytterligare 10m längre, minst... 😀
 12. Foam

  NÁM flugspö

  Aldrig hört om, är d nått nytt?
 13. Håller med dig VAK. Jädrans reklamhysteri. Men visst man rycks med, vill ha! Alltid något man saknar. Sen är det ju som Biggsie ovan säger. Mycket bra grejor kan köpas begagnat. Förbrukningsvarorna är det värre med. Kläder, linor, tafsar, vadare, flugor-bindmaterial, kem etc.etc. måste inhandlas kontinuerligt.
 14. Har fiskat en hel del i mindre bäckar-åar och mitt tips är som några ovan nämnt Barrio smallstream. Mjuk och fin. Noll minne och suverän på korta avstånd, 3-8m. Vill man kasta längre går det också bra.
 15. De jänkare jag träffat på fisketurer over there har mestadels varit trevliga, kunniga och de har inte nackat en enda fisk. Regnbågarna har heller inte varit så glupska att de har huggit på vad som helst. Jag vill nog hävda att merparten av dem jag stötte på var lika selektiva som en nobel brittisk adelsöring. Match the hatch och perfekta drifter med långa tafsar gällde. Det vi ser här uppe kan man uppleva i (nåja nästan) pool 1 m.f.l. vilken mörrumspremiär som helst
×
×
 • Create New...