Jump to content

Foam

Members
 • Posts

  511
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by Foam

 1. Det hade varit kul att se de bilderna. Har kollar runt och på nätet hittar jag inte den. Otroligt att det skulle bildas en förhårdnad som bara efter några dagar pressar en hullingförsedd krok baklänges så den lossnar. Hittade någon amerikansk studie på gädda där man förutsatte att gäddorna skakade ut krokarna. Detta var wobblers med olika trekrokar och visst, en wobbler ger ju mer vikt att skaka krokarna än bara en enkelkrok med lite lina. https://www.saltstrong.com/articles/fishing-lure-left-in-a-fishs-mouth/
 2. Spinnfråga? Haspelrulle? Du gillar att provocera du Karl...😉😂
 3. Har aldrig hört om någon funktion hos djur som stöter bort solida kroppar ur vävnad. Att de kan kapslas in av vävnad är ju känt men inte stötas bort. Vet du något mer om detta, tänker på mekanismen bakom bortstötandet?
 4. Jag har fått vild fisk med krok i munnen, både öring och harr. Indikerar ju att de iaf äter vidare. Sen beror det klart på var och hur den sitter och hur lång tafs som hänger från kroken.
 5. Du kan ju alltid åka och mata ankorna, förlåt bågarna...
 6. Tror ni inte att man behöver dra av linan ett antal meter när den ska belysas? På rullen skyms det mesta av linan av linan själv och gavlar- stativ på rullen... Verkar bökigt där i mörkret. Men visst, belyser man linan när den är på rullen så bör man ju få hyfsat med lysande "fläckar" på den, kanske nog för att fullgöra ändamålet. Verkar lite jippobetonat dock-tänker att öva mörkerkastning och linkontroll funkar bättre. Jag ser inget behov av att köpa den även om jag är en medioker, halvt orutinerad mörkerfiskare.
 7. Tänker att man behöver planera lite före nattfisket genom att exponera linan för ljus som sedan återges i mörkret. Frågan är sedan hur många timmars fiske det ger innan ljuset falnar. Men visst tanken är god att synliggöra linan för ibland hamnar den både här och där i mörkret.
 8. Jag är ganska så säker på att Trout Boss är en tung lina. En hel klass tyngre faktiskt om jag inte missminner mig.
 9. 10-12 fot spets runt 5x oftast. Större flugor- danica/vulgata 4x.
 10. Foam

  Ägd?

  Släpp detta… 😇🤣
 11. Foam

  Någon Grek här?

  Och så glömde du det!?! Ingen vits att lägga tid på det för din skull…😁
 12. Foam

  Björkaån

  Streamer med lämplig förtyngning beroende på flödet...
 13. Köpte en Infinity smooth #4 inför denna säsong och provat den lite kort några ggr i min hemmaå. Fiskat den med ett LOOP MF-spö.Gillar den skarpt-lite längre klump, loopstabil, lätt att menda och rolla. Skjutglad är den också. Har fiskat en del med Rio's Intouch Perception och den äldre, icke intouch, Gold. De är även de trevliga linor (gillar framförallt Perception som allroundlina) men håller nog Infinityn som favorit såhär långt. Resten av säsongen får ge ett slutligt omdöme gällande hållbarheten på linan och dess egenskaper. Reklamen säger ju att den ska vara grymt hållbar och behålla skjutet lääääääänge. Vi får se.
 14. En gräsmatta är nog det vanligaste och kanske bästa.
 15. Man får hyra in Karelin (i sin glans dagar) när det ska klippas bara…
 16. Rejäla saxar dessa 😇 https://fishline.se/c/?tags[]=1520&utm_source=Prenumeranter+från+E-handel&utm_campaign=0fba621299-EMAIL_CAMPAIGN_2022_02_22_08_31&utm_medium=email&utm_term=0_43984a1ed0-0fba621299-344492402&mc_cid=0fba621299&mc_eid=106b01fb74
 17. Samma känsla blir det nog inte eftersom aktionen i de två klingorna är olika. Samma linvikter kan du ha.
 18. Foam

  Covid 19.

  Simms kör en slogan nu i sina reklamsnuttar: "you get one life-fish it well" Den passar väl in på oss...?
 19. Pinewood har en hatt som fungerar. https://www.pinewood.eu/sv-se/article/hatt-pinewood-mosquito-9478?attr1_id=1095
 20. Foam

  LOC Waders

  Intressant, ser fina och manliga ut. Inte så dumt med lite tyg av rätt sort på insidan för att skapa distans till kondensen. Tänker att de nog är ok när det är kallt men sämre på sommaren då man svettas som en gris. Priset är rätt tilltaget och en rejäl garanti verkar de inte vilja lova så jag tänker att de nog får svårt att ta marknadsandelar. Hålla på att vända dem ut och in och torka för att de ska vara fiskbara nästa dag tilltalar heller inte särskilt mycket. Jag tippar på att de kommer att synas på våra halv-pro's som kommer att tjata om hur bra de är i tid och otid stup ikvarten både här och där...
 21. Såg en annan bild på den och det ser ut som om man kan vrida (rotera) fram en nål för att rensa krokögat... Wow...🙄
 22. Roterbar står det. Undrar vad det är som är roterbart på den...?
 23. Du är ju själv runt 37C så det är nog ingen katastrof med 40-ish.
 24. Foam

  Krokar

  Hamecon är ordet för krok på franska.
 25. Antalet barn finns inte som kravelement i standarder som omfattar "ekologiskt".
×
×
 • Create New...