Jump to content

Foam

Members
 • Posts

  491
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Foam

 1. Foam

  LOC Waders

  Intressant, ser fina och manliga ut. Inte så dumt med lite tyg av rätt sort på insidan för att skapa distans till kondensen. Tänker att de nog är ok när det är kallt men sämre på sommaren då man svettas som en gris. Priset är rätt tilltaget och en rejäl garanti verkar de inte vilja lova så jag tänker att de nog får svårt att ta marknadsandelar. Hålla på att vända dem ut och in och torka för att de ska vara fiskbara nästa dag tilltalar heller inte särskilt mycket. Jag tippar på att de kommer att synas på våra halv-pro's som kommer att tjata om hur bra de är i tid och otid stup ikvarten både här och där...
 2. Såg en annan bild på den och det ser ut som om man kan vrida (rotera) fram en nål för att rensa krokögat... Wow...🙄
 3. Roterbar står det. Undrar vad det är som är roterbart på den...?
 4. Du är ju själv runt 37C så det är nog ingen katastrof med 40-ish.
 5. Foam

  Krokar

  Hamecon är ordet för krok på franska.
 6. Antalet barn finns inte som kravelement i standarder som omfattar "ekologiskt".
 7. Foam

  Köpa en ny 5:a

  Köp en av varje och prova, de du inte gillar lägger du ut här till försäljning... 🤑😁
 8. Spänningen är olidlig-det är nog nåt alldeles djävulskt revolutionerande spön... 🙄
 9. Mmm visst är det så att i strömmande vatten blir vattnet mer syresatt än i stilla vatten. Det finns även arter som klarar höga temperaturer. Nu gäller frågan öring i ett mindre vattendrag. Jag har aldrig hört talas om stammar med extra värmetolerant öring som du nämner Jonas. Om det finns så har alla fall inte jag erfarenheten eller förmågan att bedöma om det är värmetolerant öring eller ej i olika vatten. De skrifter som finns gällande i ämnet brukar ange 20C (68F) som ett absolut tak. Nu är ju termometrar som de är så för att vara på säkra sidan och ta höjd för sannolik felvisning så är max 18C ett bra riktmärke tycker jag. Så om ni ska använda det sunda förnuftet så fiska inte öring C&R vid högre temperaturer än +18C i vattnet!
 10. Så om den inte är pigg så bonkar du den?
 11. Fiska inte om vattentempen överskrider typ 18C. Syrehalten är för låg.
 12. Foam

  Jacka

  Keb Eco-shell jacka är bra och oprasslig (nåja så oprassligt plast kan bli). Hög kvalitet och komfort, du kan bära den next to skin utan obehag och den håller dig torr. Sen är den ju onödigt dyr...
 13. Foam

  Stövlar

  Använder Tretorn Sarek sedan många år utan problem. Dock noterar jag att bomullsstrumpor gör det svårare att kränga av dem efter en tur i värmen så jag använder alltid ullstrumpor.
 14. Foam

  Stövlar

  Att få av Gummistövlar, för jag antar att det är det du menar, har aldrig varit ett problem vad jag vet. Vad tycker du är svårt? (OBS min mening är inte att vara dryg jag fattar bara inte problemet...)
 15. Om du hittar ett sage TXL eller TXL-F är det mitt tips. Lätt, "lite petit" spö med schysst spänst och känsla. Finns från klass 00 till klass 4 i längderna 7' och 7'10". Ett perfekt spö för mindre vatten med massor av känsla. Har för mig att det ursprungligen var tänkt till den japanska Yamame-öringen.
 16. Håller mä: https://www.ikea.com/se/sv/p/frakta-trunk-foer-kaerra-bla-90149148/ Nästan tät dessutom...
 17. Mmm håller med dig. Menar inte att slå mig själv för bröstet som någon duktighetsminister men jag kan notera att en del behandlar sina prylar illa. En del är slarviga och glömska och lite lata-lägga rullen på taket och köra är en klassiker. Har en kompis som hittade ett hål i sin fina dyra amerikanska håv och förundrades hur det hade gått till. Vi kunde snabbt konstatera att det nog hängde ihop med kniven han hade hivat in i bakluckan med slidan vid sidan om. Andra är bara röriga-lägger spöt på marken medan de byter fluga och vips står de på spöt utan att själv märka det. Tro fan det går av. En episod var när en kille fick megatrassel på tafsen, får han ofta för övrigt, och började reda upp det och vid nåt tillfälle tog han av toppen och la nånstans. Toppen hittade han aldrig men till historian hör att han satt på en sten en bit ut i ån... Ja ni fattar han la toppen i vattnet och släppte... Finns hur många exempel som helst Själv har jag fiskat och flugfiskat i mååååånga år och har väl ett 20-25-tal flugspön i arsenalen men inget av dem har gått av... Nu smäller de väl av i parti och minut efter detta lite styv i korken inlägget haha ?
 18. Sorry, kunde inte hejda mig-gick av bara farten...?
 19. Ja brutal förstoring på dem för flugbindning. Jag kör 1,5-2x. Vid 2x blir en #20 som en #10 samtidigt som man kan ha ett någorlunda vettigt avstånd till städet med ögonen. Räcker gott tycker jag. Bra belysning är även det viktigt.
 20. Om du ska fiska djupare dammar så är en sjunklina gångbar annars räcker flyt och sinktip gott. Asken ser ut att täcka behoven för P&T-fiske. Ser att där ligger ett par Boobyflugor i asken och då behöver du en sjunkande lina. Kolla Sameos linor de är prisvärda
 21. Barrio smallstream är den du söker.
 22. F-fly är grymt bra och lättbunden. Varianter av Once and away, Klinkens dagsländekläckare, har fiskat mycket bra för mig.
 23. Foam

  Namn på flugor

  Du är optimistikt lagd får jag nog säga... tyckte mig se en Coch y Bondhu-variant i vimlet...
×
×
 • Create New...