Jump to content

jodanski

Members
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About jodanski

 • Rank
  Member

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  danell.jonas@gmail.com
 • Telefon
  0702165633

Recent Profile Visitors

326 profile views
 1. Har iofs sökt Välijokk så det ger ju inte så mycket att få svaret, det blir ju ändå ett nej
 2. Har alla fått svar av Norrbotten? Börjar bli orolig att de missat mig
 3. Hehe, jag har ju aldrig ens kastat med ett två hands så frågan är vad det ger Men tack för hjälpen iallafall. Spöt känns spontant lite för kryddat för det fisket jag kommer bedriva så jag får se om jag har det kvar eller försöker byta.
 4. Jo, verkar ju onekligen så. T.ex. Rios versitip #10 verkar ha en vikt på 42,2 gram och #11 har en vikt på 45,4gram. Då borde jag väl då gå på #10? Iallafall om säljarens ord var korrekta. Eller har jag missuppfattat något?
 5. Hallå, Tack för svar! Ska ta och packa fram det efter dvalan så jag ska dubbelkolla, men är rätt säker på att det är ett 10/11 faktiskt. Han jag köpte spöt av sa att klumpen som sitter på är 11.5 meter och väger 42gram. Vad säger ni folk om t.ex. Guidelines multi tip linor? Är det något att ha?
 6. Hallå, För ett par år sen köpte jag på mig ett beggat Vision Extrem 14 fot klass 10/11 där det ingick en flytklump som visst skulle passa till spöt. Saken är den att jag kan ingenting om tvåhandsspön så jag behöver lite hjälp med vilken lina jag ska köpa. Jag kommer antagligen inte fiska överdrivet mycket tvåhands, men när jag väl gör det blir det nog i Byske (om Sveaskog börjar sälja kort). Så, vad ska jag ha? Tänker mig något smidigt, med utbytbara spetsar osv men hur ska jag tänka kring vikter osv? Någon som har lust att hjälpa en förrvirrad blivande tvåhandsfiskare? Tack på förhand
 7. Ja, då faller ju dem bort Verkar ju vara lite snålt om storlekar men jag ska verkligen hålla utkik. Vart hittar du extra innerskor? Och vad har de kostat dig? Det verkar lite svårt att få tag på.
 8. Yes! Precis sånna tips jag hoppades på!
 9. Detta är ju verkligen högintressant! Vet du skillnaden mellan bora och bora2? snabbkikade nu och såg att det var rött stor prisskillnad
 10. Verkar vara vettiga vadarbyxor! Speciellt att man kan packa dem så smått. Dem jag har nu blir ju stora som en gammalt hederligt cellplastliggunderlag när jag har rullat ihop dem :) Väger såklart massor också. Tänker du löparskorna som vadarskor eller?
 11. Tänkvärt! Har inte ens tänkt tanken på att lämna vadarna hemma men får kanske prova den tanken en sväng. Känns ju på ett sätt mer lockande än att slänga ut ännu mer pengar än det redan kostar att uppdatera hela utrustningen :)
 12. Provat vada i foppatofflor någon? Det är ju annars ett bra, lätt alternativ till "lägersko". Kan den knäcka extra som vadarsko vore det ju awsome!
 13. Jo, men västen väger ju rätt mycket och jag tror man skulle klara sig galant utan den. Så den får nog vara kvar utanför ryggsäcken när jag provpackar.
 14. Jo, Lättviktsvandring är ju en hel vetenskap i sig. Jag tänker mig följande 3: Osprey Exos 58: 1.5kg Haglöfs sovsäck: ca 800-900gr (har ej vägt den) Tält: Hilleberg Akto 1.7kg. Då tycker jag att jag tänkt till och eg lagt alldeles för mkt pengar, men hamnar ändå på 4,1kg. Och då tillkommer liggunderlag på ca400g (Exped Synmat 7 UL) Under 3kg känns gode hardcore UL packning, men rätta mig hemskt gärna om jag har fel, för då har jag missat något bra produkt :) Tänker även om man skippar extrakläder helt förutom sockar och har på sig allt man har med sig (med möjlighet att ta av sig om det blir varmt. Vadarjacka får bytas mot regnjacka ala lättlätt som inte väger mer än ett par hundra gram. Vad gäller fiskegrejjerna så ska jag försöka ransonera ihop en packning med så lite som möjligt i flugväg och tillbehörsväg. Ett spö samt min danielsson utan broms lär väl väga minimalt. Ja, spänannde att se hur långt man kan komma ner i i vikt och även ha en trevlig tur.
×
×
 • Create New...