Jump to content

toastedfish

Members
 • Posts

  21
 • Joined

 • Last visited

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Umeå
 • Intressen
  Flugfiske

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  simon.k.vallin@gmail.com
 • Telefon
  0702536179

Recent Profile Visitors

842 profile views

toastedfish's Achievements

Member

Member (2/5)

8

Reputation

 1. Med risk för att jag är ute och cyklar. Är det Ken Sawada Flat Beam du söker? Intermediate-varianten verkar inte tillverkas längre, men den flytande finns hos mistpool.
 2. Gillar Amnesia skarpt. Sträcker man den ordentligt en gång och tvinnar ur håller den sig relativt fin hela säsongen. https://mistpool.com/sv/produkt/379/amnesia-runningline.html
 3. Med risk att komma in försent. Om det har gått hål rakt igenom skulle jag köpa ett reparationskitt med en lapp typ: Simms GORE-TEX Repair Kit. Är det en i en söm så är min upplevelse att det är svårt att få till bra - så använd garantin i så fall.
 4. Det blir ju lätt en del. Men som många skrivit så är det ju en del av tjusningen med fiske att binda sina egan flugor och drömma om kommande säsong. Lägger nog några tusen per säsong. Nu senast har jag försökt hitta den perfekta bruna nyansen på rävhår till den vanlige, går igenom en del rävhår...
 5. @JSC Hade den gamla modellen i 5-5,5 säsonger. Men förra säsongen gick skorna sönder så jag köpte ett nytt vadarpaket och det blev då den nya modellen. Hade aldrig problem med läckage trotts ganska hårdhänt hantering (vilket nog var anledningen att skon gav upp...) De gamla vadarna är nu backup. Den stora förbättringen är dragkedjan till fickan som sitter på magen. På den nya modellen är dragkedjan vattentålig/gummerad. På den gamla modellen var inte vattentät och kedjan hade lust att hoppa ur. Sen är det medföljande midjebältet rejälare på den nya modellen. I övrigt kan jag inte komma på några större skillnader. Hade valt den äldre modellen om det skiljer så mycket i pris.
 6. Frågan om enkelkrok, dubbelkrok eller trekrok är nog mest tycke och smak. Personligen så brukar jag ofta välja enkelkrok om jag fiskar riktat efter öring och dubbelkrok för lax. Utan att egentligen ha belägg för varför det en skulle vara bättre än det andra. Jag upplever dock att det är lättare att kroka av fiska med enkelkrok. Styrslang (siliconröret) upplever jag minskar benägenheten för kroken att trassla in sig i linan (alternativet är att köra frihängande krok). Däremot så riskerar det påverka flugans gång i vattnet om du använder styrslang. I början använde jag nästan alltid styrslang nu gör jag det nästan bara när jag fiskar på natten (eftersom man inte ser om linan trasslat in sig runt kroken). När du börjar fiska kommer du ganska snabbt upptäcka vad som fungerar för dig.
 7. Har börjat grubbla på hur flugans gång i vattnet påverkas av krokens storlek då man fiskar med frihängande krok och tubfluga. Det känns som att kroken bör påverka flugans gång mindre när man kör frihängande men samtidigt så ligger ju flugan väldigt tätt inpå kroken. En tung krok bör då tynga ner flugan mer. Vad har ni för erfarenheter?
 8. Utan att ha fiskat i Lagan skulle jag välja en lina med utbytbar tip exmpelvis Hardy Scandi Rocket eller Rio Versitip. Då får du möjlighet att variera ditt fikse med endast en body. Förmodligen klarar du dig med en flytande body om du fiskar på sommarvatten. Svårt att hjälpa dig med linvikten utan att veta vilket spö det är. Vanligtvis brukar linvikten stå angiven på spöet. Annars har Rio ett online-verktyg för det som kan ge dig något att gå på http://www.rioproducts.com/lean/line-selector
 9. Enligt min åsikt är det är svårt att få ett spö som klar allt du vill fiska efter. Om du fiskar havsöring på vår/höst i åar och älvar kring Umeå kommer du vilja ha möjlighet att köra med lite tyngre linor. Då vill du ha minst ett switchspö, gärna ett lätt tvåhandsspö. På sommaren skulle du för det mesta klara dig fint med ett enhands #7 för öringsfisket (men kan vara svårt att göra överhandskast på många ställen du vill fiska). Även om du väljer en kompromiss med en #7 så kommer harrfisket bli lidande. Det är inte så spännande att drilla harr på en #7. Jag skulle nog behålla #5-6 för harrfisket och köpa ett nytt spö för öringsfisket.
 10. Har införskaffat mitt första glasfiberspö. Kunde inte hålla mig nu när fishline säljer ut sina Vision Glassic spön. Nu till mitt problem, jag har aldrig fiska med glasfiber tidigare och funderar på linval. Har förstått att en vanlig #4 WF inte är optimalt utan att jag bör välja någon annan lina. Av vad jag kunnat läsa mig till ska Rio LighLine Lina eller Cortland Classic Sylk vara bra linor till glasfiberspön. För att göra det hela svårare så finns LigLinen i både DT och WF format. Någon som har någon erfarenhet, vilken lina bör jag välja?
 11. Det gick åt skogen... Nu fungerar inte bromsen, har uppenbarligen monterat något fel. Tar gärna ditt erbjudande om att få rullen fixad av dig samlaren.
 12. För er som bor i närheten av Skellefteå så kör Cykel och fiskecenter bla 40% på LPXE-spön.
 13. Tack för hjälpen Ska testa när jag kommer hem ikväll.
 14. Jo, har också sett den, problemet är att jag saknar skenan. Ska testa att använda bromsratten för att lossa centrumskruven/axeln.
 15. Försöker byta vevriktning på Loop evotec HD rulle. Vet inte vilken generation av rullen det är men gissar på G2? Hursomhelst så har jag hittat en sprängskiss här på edge, den verkar dock vara från en nyare generation. Konstruktionen verkar inte ha förändrats särskilt mycket så den borde gå att följa. Problemet är att centrumskruven saknar skena(se bild för förtydligande), det går alltså inte att skruva ut den. Någon som förstår hur man ska bära sig åt?
×
×
 • Create New...