Jump to content

toastedfish

Members
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About toastedfish

 • Rank
  Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Umeå
 • Intressen
  Flugfiske

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  simon.k.vallin@gmail.com
 • Telefon
  0702536179

Recent Profile Visitors

712 profile views
 1. Frågan om enkelkrok, dubbelkrok eller trekrok är nog mest tycke och smak. Personligen så brukar jag ofta välja enkelkrok om jag fiskar riktat efter öring och dubbelkrok för lax. Utan att egentligen ha belägg för varför det en skulle vara bättre än det andra. Jag upplever dock att det är lättare att kroka av fiska med enkelkrok. Styrslang (siliconröret) upplever jag minskar benägenheten för kroken att trassla in sig i linan (alternativet är att köra frihängande krok). Däremot så riskerar det påverka flugans gång i vattnet om du använder styrslang. I början använde jag nästan all
 2. Har börjat grubbla på hur flugans gång i vattnet påverkas av krokens storlek då man fiskar med frihängande krok och tubfluga. Det känns som att kroken bör påverka flugans gång mindre när man kör frihängande men samtidigt så ligger ju flugan väldigt tätt inpå kroken. En tung krok bör då tynga ner flugan mer. Vad har ni för erfarenheter?
 3. Utan att ha fiskat i Lagan skulle jag välja en lina med utbytbar tip exmpelvis Hardy Scandi Rocket eller Rio Versitip. Då får du möjlighet att variera ditt fikse med endast en body. Förmodligen klarar du dig med en flytande body om du fiskar på sommarvatten. Svårt att hjälpa dig med linvikten utan att veta vilket spö det är. Vanligtvis brukar linvikten stå angiven på spöet. Annars har Rio ett online-verktyg för det som kan ge dig något att gå på http://www.rioproducts.com/lean/line-selector
 4. Enligt min åsikt är det är svårt att få ett spö som klar allt du vill fiska efter. Om du fiskar havsöring på vår/höst i åar och älvar kring Umeå kommer du vilja ha möjlighet att köra med lite tyngre linor. Då vill du ha minst ett switchspö, gärna ett lätt tvåhandsspö. På sommaren skulle du för det mesta klara dig fint med ett enhands #7 för öringsfisket (men kan vara svårt att göra överhandskast på många ställen du vill fiska). Även om du väljer en kompromiss med en #7 så kommer harrfisket bli lidande. Det är inte så spännande att drilla harr på en #7. Jag skulle nog behålla #5-6 för ha
 5. Har införskaffat mitt första glasfiberspö. Kunde inte hålla mig nu när fishline säljer ut sina Vision Glassic spön. Nu till mitt problem, jag har aldrig fiska med glasfiber tidigare och funderar på linval. Har förstått att en vanlig #4 WF inte är optimalt utan att jag bör välja någon annan lina. Av vad jag kunnat läsa mig till ska Rio LighLine Lina eller Cortland Classic Sylk vara bra linor till glasfiberspön. För att göra det hela svårare så finns LigLinen i både DT och WF format. Någon som har någon erfarenhet, vilken lina bör jag välja?
 6. Det gick åt skogen... Nu fungerar inte bromsen, har uppenbarligen monterat något fel. Tar gärna ditt erbjudande om att få rullen fixad av dig samlaren.
 7. För er som bor i närheten av Skellefteå så kör Cykel och fiskecenter bla 40% på LPXE-spön.
 8. Tack för hjälpen Ska testa när jag kommer hem ikväll.
 9. Jo, har också sett den, problemet är att jag saknar skenan. Ska testa att använda bromsratten för att lossa centrumskruven/axeln.
 10. Försöker byta vevriktning på Loop evotec HD rulle. Vet inte vilken generation av rullen det är men gissar på G2? Hursomhelst så har jag hittat en sprängskiss här på edge, den verkar dock vara från en nyare generation. Konstruktionen verkar inte ha förändrats särskilt mycket så den borde gå att följa. Problemet är att centrumskruven saknar skena(se bild för förtydligande), det går alltså inte att skruva ut den. Någon som förstår hur man ska bära sig åt?
 11. Hej, Är inte någon större expert själv, men ger mig ändå på att försöka svara. Om du är nybörjare med flugfiske vill du kanske välja ett annat spö en ett glasfiberspö. Moderna flugspön är tillverkade i kolfiber, vilket de flest (undantag verkar dock finnas) är eniga om är bättre. Tänker mig att det kan vara svårt att hitta en lina som passar till glasfiberspöet. Finns det någon anledning till att du vill köpa ett glasfiberspö? Du hittar annars många prisvärda spön på sälj forumet här på edge.
 12. Har bestämt mig för att börja fiska framförallt havsöring och en del lax i skogsälvar med tvåhandsspö. Jag skulle behöva tips på vilket spö jag bör välja som nybörjare. Har förstått att jag bör sikta på ett spö runt 13' i klass 8 eller 9. Har hittat några mer eller mindre intressanta set på fishline, skulle samtliga av dessa fungera, eller är något extra oförlåtande mot dålig teknik? 1) http://www.fishline.se/guideline-lpxe-tvahands-flugset/product_details.php/products_id/2772 2) http://www.fishline.se/guideline-exceed-tvahands-flugset/product_details.php/products_id/1029 3) htt
×
×
 • Create New...