Jump to content

Salmo Mike

Members
 • Content Count

  104
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Salmo Mike last won the day on November 21 2017

Salmo Mike had the most liked content!

Community Reputation

13 Good

About Salmo Mike

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  mikaelahlgren@hotmail.com
 • Telefon
  070

Recent Profile Visitors

1,090 profile views
 1. Salmo Mike

  Guideline CRS

  Bra fråga. Jag har ett fyrdelat i klass 6 och är väldigt nöjd. Gillar aktionen då det finns mycket kraft utan att det är pinnigt. Har kört med en Guideline Coastal slow int i klass 6 (15 gram). Upplever att den linan är på gränsen till för tung. Ska testa med en Fario i klass 6 som ska väga 14 gram.
 2. När det gäller klass så tycker jag du ska satsa på klass 5. Den klassen passar bra till det du har tänkt att fiska. Håller med Legobiten om att det är bättre att köpa bättre begagnade prylar. Då får du bra prylar med högre kvalitet vilket innebär mer känsla, jämfört med att du köper ett nytt kit till ordinarie pris på runt 2000 kr
 3. Jag har en F3W 4seven till mitt klass 5 spö, vilket funkar bra. Kvalitén är grymt bra på rullen. Då jag skulle köpa så valde jag mellan denna och en 2six. Hade jag varit som dig så hade jag tagit en 2six till ditt klass 4
 4. Precis. Rios spetsar är 10 eller 15 fot. Sedan ska Hardys spetsar vara 12 fot och vad jag har förstått så funkar det bra ihop med Rios body. De ska dessutom kosta ca häften så mycket som Rios spetsar.
 5. Jag har flera olika Guideline 3-d sjunklinor till mina spön och tycker de är helt ok. Jag har dock noterat att det är väldigt många som kör med Rio Scandi Versitip som jag själv nu är sugen på att testa. Där har du en body (som kan fås i olika sjunkgrad) med olika typer av spetsar till. Har sedan tidigare testat Guideline DDC connect som jag inte gillat, men dessa Rio ska tydligen vara mycket bättre.
 6. Du kan köra med guldskalle där med
 7. Jag skulle satsat på små nymfer som t.ex. svart och naturfärgad harörenymf i storlek 12 eller 14. Eller små svart/röda Montana. Testa att låta nymfen sjunka i olika grad innan du börjar med hemtagning. Jag brukar få bäst utdelning då jag låtit den sjunka.
 8. Jag har precis beställt OPST Lazar line som enligt bekanta ska vara väldigt bra och hålla sig rak oavsett temperatur. Får hoppas den motsvarar förväntningarna.
 9. Det finns en bensinstation som ligger någon kilometer från "centrala" Bjerkreim där jag rengjorde min utrustning då jag var där 2014. Gissar att det finns kvar.
 10. Scierra Ti+ 9" #4 Scierra HM3 9" #4 Loop Greenline 9,3" #5 (x2) Hardy Zenith 9" #5 Loop Opti Stillwater 9,6" #6 Loop Blueline 10" #7 Scierra MPA 12" #7 Zpey HM Signature 12" #7 Zpey HM Signature Classic 13,3" #8 Zpey HM Signature 13.1" #9 Zpey HM Signature Classic 13,9 #10 Scierra HMS 14" #9/10
 11. Kul att du blev nöjd. Man kan aldrig ha för många spön..,..
 12. Ser att du bor i Göteborg. Hör av dig om du vill testa ett par olika linor i klass 5
 13. Ok Det verkar som att ditt spö behöver en något tyngre lina än 11 gram. En intermediateline brukar fungera bättre än en flytlina om du kastar mot vinden. Sedan kan du fundera på om du måste fiska med en stor fluga i storlek sex (speciellt när det blåser en del och du ska kasta mot vinden..) De flesta av mina havsöringflugor är i storlek åtta
×
×
 • Create New...