Jump to content

Morgan

Members
 • Posts

  462
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Morgan last won the day on June 1 2021

Morgan had the most liked content!

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Dalarna
 • Intressen
  ja

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  morgan.sjolin@gmail.com
 • Skype
 • Telefon
  0761411481

Recent Profile Visitors

2,656 profile views

Morgan's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

173

Reputation

 1. http://classicflyrodforum.com/forum/viewtopic.php?t=130407
 2. Ok My bad, det blir väl en wf 13 då. I så fall går sylk bort.
 3. Cortland 444 sylk wf7 eller 8. Mistpool har dom. jag tycker den är göörsketabra.
 4. Eh,, det är väl inte så att jag skäms direkt men (Jo lite) jag jag brukade bottenmeta med haspel, mask å bly från skalade elkablar . Det var i tonåren, plus några år. Två kassar harr+ någon bunusöring varje gång . Klämde fast rullbly på linan halvmeter ovanför kroken . Fick gå runt i gårdarna och dela ut fisk,jösses det var andra tider det.
 5. Kolla upp tjärnarna,undvik myr/våtmark sök Stenland,hällar. Blir ett skit så här års annars. Att lägga ut en torrfluga när det inte vakar är överoptimistiskt ,men visst ibland går det också. Kör med streamer typ mick finn eller svarvingad . Bäst står du på nån utskjutande udde med hård mark under fötterna . Om möjligt så prova olika djup (alla djup). Jag har faktiskt haft bra fiske på rackelhane! en gång just så här års,en röding tog flugan när jag vevade in linan för å ge upp efter att ha provat allt. Fick flera stycken, men bara när jag vevade in linan med rullen inte ett hugg när jag drog med händerna.
 6. Öringen är väldigt aktiv under vårfloden,den rör sig mot stigande vatten,kan simma långt. Den drar sig inte för att simma över det som tidigare var torra land. Den tar även stora byten den här tiden. Vi fiskade på den tiden med döda löjor,flytande rapala,och törs jag säga? levande grodor. Öringen ställer sig gärna där den har koll på vad som kommer flytande. Om strömmen går nära kan den stå framför/bakom både träd och stenar,under buskar, och t,o,m ovanpå en stor sten. Hade det funnits mus/grodimitationer så hade jag provat det då. Sök öringen runt de översvämmade kanterna i gränsen mellan vad som vanligtvis är älvkanten. Jag lät bara rapalan/löjan flyta med strömmen medans jag ryckte i linan. Dom tog som på torrt.
 7. Från mitten av 70-talet och i ett decennium framåt fiskade jag och några kompisar stenhårt efter storöring just under vår och fjällfloden. Vi fick överlägset mest stor öring just då.
 8. Detta har ett för smalt korkhandtag, men nu är det riktigt bra.
 9. Om man har samma färg på backingen som på fluglinan,,,så, gör det ju ingenting om den färgar av sig.
 10. Morgan

  Ismocupen 2021

  Soltorkad , ovägd och långt ifrån den största. Puppan sitter i krokhållaren.
 11. Powell legacy light 9' #4/5 från -92 i fusion med en toppmodern Hardy. Notera hur mässingen i rullfästet och guldet i rullen lyfter fram varandra,och åh vilket fiskespö! Stackars alla dom som inte har ett sådant.
 12. Jo men nog är det väl blandade känslor om alla spön.
 13. Morgan

  Ägd?

  🐣Äggd🥚
 14. Morgan

  MYRAN!

  Pheasant tail? Kan nog bli å se ut så där med tiden eller när man avluddat stråna.
 15. Underarmsnätet från stabilotherm är mitt val, går att hitta för typ 49:- ibland.
×
×
 • Create New...