Jump to content

Morgan

Members
 • Content Count

  382
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Morgan last won the day on February 7

Morgan had the most liked content!

Community Reputation

149 Excellent

About Morgan

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Dalarna
 • Intressen
  ja

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  morgan.sjolin@gmail.com
 • Skype
 • Telefon
  0761411481

Recent Profile Visitors

1,808 profile views
 1. http://idahoflyfishers.blogspot.com/2012/01/most-economical-floatant.html
 2. Googlar på; Diy dry fly floatant hittar en hel del nyttigt. t.ex - http://www.silverflyfisherman.com/2019/03/25/diy-dry-fly-floatant/ och http://idahoflyfishers.blogspot.com/2012/01/red-mucilin-lighter-fluid.html . Hittar mycket intressant.
 3. Jag vet att det finns dom som hyvlar flingor från ett parafin-ljus ner i typ kemiskt ren bensin, säg en på fyra dvs;10 gram parafin till 40gram bensin eller en på tre för en tätare blandning. Du värmer bensinen i ett vattenbad på spisen alltså du tar en plåtskål med bensin och ställer i en kastrull med vatten och värmer upp, sen häller du i parafinflingorna tills dom är helt upplösta. Har aldrig gjort det själv och det finns kanske bättre alternativ än bensin och kanske bättre än parafinljus. Temperaturen på vattenbadet och bensinen vet jag inget om men smältpunkten på parafinet skall ju uppnås.
 4. Morgan

  KaninSkinn!

  Kan du inte göra zonkers utav en sån här en? https://sv.wikipedia.org/wiki/Lämlar#/media/Fil:Tunturisopuli_Lemmus_Lemmus.jpg Å sen döpa dom efter det där blåhåriga trollet som heter Plupp så det blir ismopluppor? SNÄLLA!
 5. Morgan

  KaninSkinn!

  dom säljer skinn oxo
 6. Morgan

  KaninSkinn!

  http://www.stjarnhov-kanin.se/Produkter/index.html Men prov dn här du.
 7. När jag tittar på nattsländor som sitter på ytan så går vingarna (alltid) helt tätt ihop efter bakkroppen och dom ligger helt tätt mot densamma, så siluetten från fiskperspektiv borde kanske inte vara så där hjärtformad utan snarare ihopklistrad bakom kroppen. Eller?
 8. Äger själv ett par vision scout vadare med på tok för stora neoprensockar påsydda. Det enda jag gör är att jag öppnar vadarskorna så mycket det går när jag tar på mig dom och drar fram sockorna på foten innan jag trär på skorna, sen glider ju sockan bakåt när skon dras på, jag juckar (ja! det heter så.) sen lite fram å tillbaks med foten innan jag knyter skorna, och sen tänker jag inte mer på det. Men man skall vara rädd om sina fötter, trånga vadarskor gillar inte mina. Hellre för stora skor å en extra socka än för små.
 9. https://vattenwebb.smhi.se/hydronu/
 10. När jag besöker ett flugfiskevatten där många andra gjort detsamma, så är det väl snarare regel än undantag vid torrflugefiske , att det krävs kast som når längre ut än vad dom som stått där innan kastade.
 11. Har ett 4-mans ståhöjd. Hade uppe det två veckor i fjol och det åker med som förstaval i år. Det verkar helt ok, i alla fall för att slå upp jämte bilen. Det var några droppar vatten inne i absiden en morgon efter regn så sömmarna blir i alla fall impregnerade. helt torrt i sovdelen dock. Tänker man; kvalitet för pengarna så ger jag urberg högt betyg. Rea var det oxo.
 12. Här är nog han som bö,ögd spö,e.
 13. Myggsäkra strumpor har jag saknat många ggr ,det kliar ju värst där dom biter mig runt fotknölarna. Vadarbyxorna är myggsäkra men dom kan man ju inte ha på jämt.
 14. En St croix legend underdel med en topp från ett fenwick spö minns inte modell men med 12cm vulkaniseringstejp på baksidan mellan första och andra spöringen på toppdelen sett underifrån, vart en sån där combo med perplexaktion.
 15. år 2000 Jag och en kompis hade ängnat en längre tid åt att kora århundradets vin, medelst prov och prat i kvadrat ni vet. Framme i finalen, tre flaskor kvar alla på bordet många glas etc det skulle avgöras. Då kommer hans flickvän in (grannar) tar ett glas och slår i en rejäl skvätt av alla tre sorterna i samma glas ,dricker en stor klunk ,ställer ner glaset, tar en näve chips å går ,säger bara en sak -gott vin! Lite störda samlar vi i hop oss igen . jorå vinnaren var i glaset med läppstiftet .
×
×
 • Create New...