Hoppa till innehåll

Morgan

Members
 • Antal inlägg

  350
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  7

Morgan last won the day on February 7

Morgan had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

139 Excellent

Om Morgan

 • Placering
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Dalarna
 • Intressen
  ja

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  morgan.sjolin@gmail.com
 • Skype
 • Telefon
  0761411481

Senaste Profil Besökare

1 591 profilvisningar
 1. Jag använder dom för att jag tycker dom är så bra bara, bättre än det jag haft innan å jag har provat det mesta. Det är ju för torrt, men även nymph med indikator direkt efter tafsringen. Jag doppar tafsen i drydip torkar å fettar in den, sen flyter den högt oh rullar ut som en partyflärpa (ljudlöst dock).Har provat olika längder och fastnat för 5 till sex fot oavsett klass. två tre meter tippet på det, men byter tippet när den blir för kort förståss kanske en sextio centieter kvar. Dom som är av nylon eller liknande har andra egenskaper och tar inte upp flytmedlet eller fettet lika bra som dom i polyester ,som rullar ut så fint å sträcker spetsen rakt och snällt.
 2. Smöret! Ester! -- Snöret! Xps! Jo tack då-då har jag lite å gå på.
 3. Specifikt så vet jag inte, men, polyester.
 4. Jo den tråden menade jag. Jag har nyss kommunicerat med honom så jag är uppdaterad.
 5. Jo, jag har kollat in barrios tafsar men jag tror inte att dom duger åt mig. Har köpt några andra b,l,a från mistpool men dom duger inte heller.
 6. Det verkar som om furled by hand lagt ned, sidan borta,,? Är det någon som har tips på var liknande tafsar finns. https://www.flytyingboutique.com/fishing-essentials/leaders-furled/furled-leader-grey/ Någon som provat dessa? Jag har gjort mig beroende utav dom där tafsarna, men har få på lager. Klarar mig kanske en säsong. Det är just tråden den är gjord utav som jag vill skall vara samma/lika.
 7. Morgan

  K(l)ass 5 spön?

  Ett exempel på vad jag menade med tråden kommer här, å det blir nog några rader. För 20 år sen i Nya Zeeland , minns inte var, kanske Nelson ntl park; Det rinner en älv ner i sjön och jag har gått uppströms från mynningen till en intressant pool. Den mest lovande delen är på min sida, men lite svårfiskad. Så jag går uppströms tills jag kan vada över ån å söka mig tillbaks från andra sidan. Där lyckas jag vada mig ut och hitta utrymme för mina långa bakkast. Det börjar ju som blindfiske men en person har anslutit på andra sidan och han klättrar upp i ett träd och därifrån guidar han mig . Han talar om var fisken står och hur långt ifrån flugan flyter osv. Jag får två fina öringar med hans hjälp. Han har sett en öring ytterligare och jag säger åt honom att komma över med det minnet och ta den själv. Han kommer över och presenterar sig artigt som Shean. Han är från Irland . Jag lämnar platsen åt honom och går uppströms där jag får två öringar bakom en stor sten . Shean blev utan. Sen fiskar vi ihop i några dagar. Han ser ut som ett riktigt proffs å har bara state of the art prylar. Så jag blir lite förvånad när han undrar om jag skulle kunna ge honom lite kastinstruktioner. Å jag säger -Wy? You cast a lot better then i do. Han kastade bättre än vad jag gjorde, men det visade sig att han hade inte nått ut till den siktade öringen och när vi fiskat av mynningen stående bredvid varann så fick han ingen fisk fast vi bytte plats, jag fick dock på båda platserna. Jag hade varit helt uppslukad utav mitt eget fiskande och inte noterat hans frustration. Han var inte arg på mig tydliggjorde han, - Im just so Fu,,ing frustrated now that i want to stab myself whith a knife! tror jag det var han skrek. Det spö som jag fiskade med hade jag köpt på jula för 365kr femdelat klass 6, linan var en wulf triangel taper i klass 7, den hade passat bäst när jag testat. Jag hade bara tvådelade spön innan så detta köptes bara för resan. Det var inte menat att det skulle bli en "fiskeresa" det hade jag lovat min sambo (stackars sambo). Shean hade ett klass 5 med dito lina, det bästa som man då kunde köpa för pengar. Hans frustration blev dock till glädje redan samma natt då det visade sig att om man bara väntade in mörkret så fanns det massvis med huggvillig öring inom kasthåll i den där höljan.-slut- Jag har genom åren träffat på och fiskat tillsamans med andra "Sheans" som nog skulle varit mindre frustrerade med ett lite annat spöval.
 8. Morgan

  K(l)ass 5 spön?

  Jo det är ett stort gap emellan dom två. Nu har jag inte fiskat med Max glx, bara torrkastat lite, men mellan tummen å pekfingret så skiljer det i min värld minst två klasser emellan dom. Och, när jag köper ett par skor idag så får jag oftast köpa 44 1/2. För 30 år sen hade jag stl 43, men mina fötter är precis lika stora nu som för 30 år sen. Att man indelade flugspön i klasser var ju ett bra sätt att visa på skillnaderna emellan dom, det är det inte längre. Mina åsikter och reflektioner är obsoleta dom också.
 9. Samma här! Å då är det nog hög tid.
 10. Vad menar du med alla transporter till och från Keflavik? Ingår flyg från å till sth med iceland air eller fixar man det själv.
 11. Morgan

  K(l)ass 5 spön?

  Men, är det psykologi eller nån annan ,mer (för mig obegriplig) emotionell anledning som gör att klassifieringen utav spön förskjuts? Är man en bättre flugfiskare för att man fiskar en klass lättare, är det fåfänga?
 12. Morgan

  K(l)ass 5 spön?

  Det är väl lite det jag menar, att den förkärlek för siffran 5 som verkar finnas bland flugfiskare tvingar tillverkarna att lägga den mesta utav sin möda på att tillverka det perfekta klass 5 spöt och jo dom kommer nog lyckas. Det är bara det att i min mening så har man då lyckats med att skriva en 5:a på det som tidigare var en 6:a. Dessutom tycks man lyckas få fluglinemarknaden att göra det samma.
 13. Morgan

  K(l)ass 5 spön?

  Ja! Nu har flugfiskat sen -76 ,å med den erfarenheten så undrar jag: (är det bara jag?) Vad skall man ha ett klass 5 spö till? Jo jag har flera stycken, men jag använder dom aldrig. Förlåt, Ett använder jag, ett GL Whisper Creek men med lättare lina,( tycker det är överklassat). Det är väl kanske det att jag är en gammaldags överhandskastare eller nåt annat, som det gått mig förbi. Jag tycker att mina #6 spön är sååå mycket bättre än femmorna i samma serie å treorna å fyrorna sååå mycket behagligare. Jag kan inte förstå varför det säljs så många #5 spön .
 14. Jag har en G-l alta vindskjorta, en grå. Använt i olika väder å vind. Ett mycket använt och användbart plagg. Skjortan är tunn men relativt vindtät, lite som ett sommar-skal plagg å har du en inte alltför tight en, så kan du med fördel bara dra på en tröja till under den när det blir kallare mot skymningen och sen en tröja till om det behövs. Dessutom har jag haft på den till vardags å fått fler än en "snygg skjorta kommentar"
 15. Flåt, såg inte att den var slut i din storlek,,,,, men du kan ju beställa en från den här (skumma )sidan. http://www.pastellic.se/simms-taimen-tricomp-skjorta-bly-kostnads-charm-halva-priset-fri-frakt-tvardp-1779.html
×
×
 • Skapa ny...