Jump to content

Morgan

Members
 • Posts

  475
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by Morgan

 1. Förlåt mig Robin men mina inlägg var inte på allvar utan mera ett skämtsamt sätt att gestalta den skröpliga gamla gubbens bitterhet över sin förlorade ungdom. -Morgan-
 2. Jo men tacka ... För att dom yngre kan, jag har ju lärt dom allt jag kan. Men dom kör nog ut suröl med drönaren.
 3. Trodde att dom unga köpte lätta prylar för att slippa övervikt på helikoptern.
 4. Men unga friska män som gnäller över 25 kilo på ryggen i halvannan mil det fnyser jag blott åt.
 5. Minns att det var värst i början,det gick rakt upp där ett tag,, sen hittade jag en fiskeväska som någon hade tappat,, den bar jag med mig hela vägen så det vart nåt kilo till.
 6. Jag vägde min ryggsäck på hängvågen vid fjällstationen i nikkaloukta innan jag gick till kaitumälven en gång för länge sedan. Den vägde 42.5 kg. Själv vägde jag nog 67 kg då.
 7. Morgan

  Hardy Zenith 690

  Jag har ett. Men det sitter hårt och säljs inte billigt...
 8. Löfdal mentor 8' # 5 med Ross The Gunnison G2.
 9. Hade glömt bort att jag hade det där spöt, kom ihåg det när jag såg ditt inlägg. Vet att jag provade det på gräsmattan . Tror faktiskt att jag dängde ut en cortland persika helt å hållet. Vad kan det vara värt?
 10. Hehe, nä det går ju inte men lite info i alla fall.
 11. https://fiskepartner.se/rod.html
 12. jag hämtade detta ur garderoben,aldrig använt.
 13. http://classicflyrodforum.com/forum/viewtopic.php?t=130407
 14. Ok My bad, det blir väl en wf 13 då. I så fall går sylk bort.
 15. Cortland 444 sylk wf7 eller 8. Mistpool har dom. jag tycker den är göörsketabra.
 16. Eh,, det är väl inte så att jag skäms direkt men (Jo lite) jag jag brukade bottenmeta med haspel, mask å bly från skalade elkablar . Det var i tonåren, plus några år. Två kassar harr+ någon bunusöring varje gång . Klämde fast rullbly på linan halvmeter ovanför kroken . Fick gå runt i gårdarna och dela ut fisk,jösses det var andra tider det.
 17. Kolla upp tjärnarna,undvik myr/våtmark sök Stenland,hällar. Blir ett skit så här års annars. Att lägga ut en torrfluga när det inte vakar är överoptimistiskt ,men visst ibland går det också. Kör med streamer typ mick finn eller svarvingad . Bäst står du på nån utskjutande udde med hård mark under fötterna . Om möjligt så prova olika djup (alla djup). Jag har faktiskt haft bra fiske på rackelhane! en gång just så här års,en röding tog flugan när jag vevade in linan för å ge upp efter att ha provat allt. Fick flera stycken, men bara när jag vevade in linan med rullen inte ett hugg när jag drog med händerna.
 18. Öringen är väldigt aktiv under vårfloden,den rör sig mot stigande vatten,kan simma långt. Den drar sig inte för att simma över det som tidigare var torra land. Den tar även stora byten den här tiden. Vi fiskade på den tiden med döda löjor,flytande rapala,och törs jag säga? levande grodor. Öringen ställer sig gärna där den har koll på vad som kommer flytande. Om strömmen går nära kan den stå framför/bakom både träd och stenar,under buskar, och t,o,m ovanpå en stor sten. Hade det funnits mus/grodimitationer så hade jag provat det då. Sök öringen runt de översvämmade kanterna i gränsen mellan vad som vanligtvis är älvkanten. Jag lät bara rapalan/löjan flyta med strömmen medans jag ryckte i linan. Dom tog som på torrt.
 19. Från mitten av 70-talet och i ett decennium framåt fiskade jag och några kompisar stenhårt efter storöring just under vår och fjällfloden. Vi fick överlägset mest stor öring just då.
 20. Detta har ett för smalt korkhandtag, men nu är det riktigt bra.
 21. Om man har samma färg på backingen som på fluglinan,,,så, gör det ju ingenting om den färgar av sig.
 22. Morgan

  Ismocupen 2021

  Soltorkad , ovägd och långt ifrån den största. Puppan sitter i krokhållaren.
 23. Powell legacy light 9' #4/5 från -92 i fusion med en toppmodern Hardy. Notera hur mässingen i rullfästet och guldet i rullen lyfter fram varandra,och åh vilket fiskespö! Stackars alla dom som inte har ett sådant.
 24. Jo men nog är det väl blandade känslor om alla spön.
×
×
 • Create New...