Jump to content

Morgan

Members
 • Content Count

  381
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by Morgan

 1. http://idahoflyfishers.blogspot.com/2012/01/most-economical-floatant.html
 2. Googlar på; Diy dry fly floatant hittar en hel del nyttigt. t.ex - http://www.silverflyfisherman.com/2019/03/25/diy-dry-fly-floatant/ och http://idahoflyfishers.blogspot.com/2012/01/red-mucilin-lighter-fluid.html . Hittar mycket intressant.
 3. Jag vet att det finns dom som hyvlar flingor från ett parafin-ljus ner i typ kemiskt ren bensin, säg en på fyra dvs;10 gram parafin till 40gram bensin eller en på tre för en tätare blandning. Du värmer bensinen i ett vattenbad på spisen alltså du tar en plåtskål med bensin och ställer i en kastrull med vatten och värmer upp, sen häller du i parafinflingorna tills dom är helt upplösta. Har aldrig gjort det själv och det finns kanske bättre alternativ än bensin och kanske bättre än parafinljus. Temperaturen på vattenbadet och bensinen vet jag inget om men smältpunkten på parafinet skall ju uppnås.
 4. Morgan

  KaninSkinn!

  Kan du inte göra zonkers utav en sån här en? https://sv.wikipedia.org/wiki/Lämlar#/media/Fil:Tunturisopuli_Lemmus_Lemmus.jpg Å sen döpa dom efter det där blåhåriga trollet som heter Plupp så det blir ismopluppor? SNÄLLA!
 5. Morgan

  KaninSkinn!

  dom säljer skinn oxo
 6. Morgan

  KaninSkinn!

  http://www.stjarnhov-kanin.se/Produkter/index.html Men prov dn här du.
 7. När jag tittar på nattsländor som sitter på ytan så går vingarna (alltid) helt tätt ihop efter bakkroppen och dom ligger helt tätt mot densamma, så siluetten från fiskperspektiv borde kanske inte vara så där hjärtformad utan snarare ihopklistrad bakom kroppen. Eller?
 8. Äger själv ett par vision scout vadare med på tok för stora neoprensockar påsydda. Det enda jag gör är att jag öppnar vadarskorna så mycket det går när jag tar på mig dom och drar fram sockorna på foten innan jag trär på skorna, sen glider ju sockan bakåt när skon dras på, jag juckar (ja! det heter så.) sen lite fram å tillbaks med foten innan jag knyter skorna, och sen tänker jag inte mer på det. Men man skall vara rädd om sina fötter, trånga vadarskor gillar inte mina. Hellre för stora skor å en extra socka än för små.
 9. https://vattenwebb.smhi.se/hydronu/
 10. När jag besöker ett flugfiskevatten där många andra gjort detsamma, så är det väl snarare regel än undantag vid torrflugefiske , att det krävs kast som når längre ut än vad dom som stått där innan kastade.
 11. Har ett 4-mans ståhöjd. Hade uppe det två veckor i fjol och det åker med som förstaval i år. Det verkar helt ok, i alla fall för att slå upp jämte bilen. Det var några droppar vatten inne i absiden en morgon efter regn så sömmarna blir i alla fall impregnerade. helt torrt i sovdelen dock. Tänker man; kvalitet för pengarna så ger jag urberg högt betyg. Rea var det oxo.
 12. Här är nog han som bö,ögd spö,e.
 13. Myggsäkra strumpor har jag saknat många ggr ,det kliar ju värst där dom biter mig runt fotknölarna. Vadarbyxorna är myggsäkra men dom kan man ju inte ha på jämt.
 14. En St croix legend underdel med en topp från ett fenwick spö minns inte modell men med 12cm vulkaniseringstejp på baksidan mellan första och andra spöringen på toppdelen sett underifrån, vart en sån där combo med perplexaktion.
 15. år 2000 Jag och en kompis hade ängnat en längre tid åt att kora århundradets vin, medelst prov och prat i kvadrat ni vet. Framme i finalen, tre flaskor kvar alla på bordet många glas etc det skulle avgöras. Då kommer hans flickvän in (grannar) tar ett glas och slår i en rejäl skvätt av alla tre sorterna i samma glas ,dricker en stor klunk ,ställer ner glaset, tar en näve chips å går ,säger bara en sak -gott vin! Lite störda samlar vi i hop oss igen . jorå vinnaren var i glaset med läppstiftet .
 16. Det rinner en å norr om bergfors helt nära vägen, prova den för harr.
 17. Jaja jag försökte hjälpa dig hitta billiga bra jackor, missförstod det där med vill inte köpa fler dyra jackor. Du vill bara köpa EN dyr jacka.
 18. Jag har haft den i stormregn å allt möjligt skitväder (älskar skitväder),kan inte minnas att det regnat in. geoffen altså. Men skall du sporta dig svettig i jackan blir du ju blöt innifrån. skall du svettas mycket så: https://www.outdoorexperten.se/p-29925-norrna-fjor-dri1-jacket.aspx
 19. Har oxo en Geoff Anderson jacka,inte riktigt denna, men torr? jorå, huvan är fantastisk på min då den inte blåser av huvudet även i stark motvind. jag behöver inte dra åt huvan när jag åker båt fort.http://www.sporting.se/24497-geoff-anderson-dozer-4
 20. https://www.ullaredlantman.se/nya/skaljacka-fristads-4025-gxb-bla.html
 21. Jag har inte noterat samma beteende på öringar ,det verkar som att dom hanterar mjölksyran annorlunda. När jag drillat en större öring länge så tycks det som att den skiftar färg, blir grön över ryggen typ men den stelnar inte på samma sätt som harren. Regnbågen; i alla fall den i NZ verkar ju fighta sig själv till döds .Ligger å flyter uppåner i höljan nedanför när man går hem för natten. Huvva hemska syn. Jag har väl inte varit säker på om dom där harrarna flyter mot sin död, har väl hoppats att dom kvicknat till lite nerströms.
 22. Har släppt tebaks nästan alla flugfångade fiskar jag fått, sådär lättvindigt medelst peang eller bara dra ur kroken med nypan. Visst, nog har jag kramat både harr å öring ett tag innan de gick tillbaks. Men jag fick mig en tankeställare en gång när jag kunde konstatera att harren som jag nyss släppt, pilat ner till botten å ställt sig där jag såg den, helt plötsligt efter en fem tio minuter stelnar till och vänder magen upp å flyter iväg med strömmen. Efter det så skedde samma sak vid flera tillfällen i och med att jag kollade (kan ju vara en såndär kvantparadox att det bara sker när jag tittar,men jag tror inte det.) Detta ledde till att jag började släppa tillbaks fisken där jag kunde ha uppsikt över den, typ i ett lite grundare strömsatt eller annat lämpligt parti. Har sedan dess gjort det med hundratals om inte fler harrar .Många många gånger har jag fått ila till undsättning när fisken vänt sig, å hållit den på rätt köl med andnings hjälp etc och faktiskt om jag inte minns fel så har bara två fiskar dött utav dom. Det jag har noterat är att dom ofta får en (jag gissar) mjölksyraattack efter det att dom når botten å börjar slappna av. Detta har jag sett vid många tillfällen så därför håller jag numer koll på fisken tills den självmant simmar ut till djupet igen å dom kan stå i en timma eller mer innan mjölsyrenivån är nere igen. Det skall tilläggas att detta gäller större fiskar utav främst harr och sik.
 23. Vi (flug)fiskare är har en förkärlek för ädelfisk, vi är rent "torsk" på dom. Vi har bedrivit etnisk rensning medelst t,e,x rotenon i många vatten så att den art vi föredrar kan planteras in för att vi föredrar att jaga efter den. För människan som art kan listan över övergrepp emot fisk å djur, ja snabbt sagt allt som lever kan göras hur lång som helst. Att säga att människan är ett svin är nog en grov förolämpning mot grissläktet. Men vi är komplexa varelelser som i ena stunden med iver kan utrota allt liv inom ett område för att i nästa stund hulkande sympatisera med en skadad harunge å springa mil med den i famnen för att hitta nån som kan rädda livet på den.
 24. Jag har tätat och förstärkt sömmarna med liquiseam som jag breder ut från en smal sträng i mitten av sömmen medelst en smal spackelspade så att det täcker hela sömmdelen plus någon mm utanför. Det går åt två tuber /vadare men sen är det problemet löst och barnbarnsbarnen kan forsätta använda gammelmorfars byxor.
 25. Morgan

  En undran.

  Jag fuskar med halvfabrikat http://www.mbs-rcmodels.se/rundstav/ å filar medhttp://www.mbs-rcmodels.se/verktyg/fil-for-sandpapper-13mm-bredd/.
×
×
 • Create New...