Jump to content

Zwalle

Members
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About Zwalle

 • Rank
  Member
 • Birthday 05/10/1990

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Stockholm
 • Intressen
  Fiske, musik, natur, design

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

737 profile views
 1. Oh, jag funderade på epics egna också - nu blir det till att jämföra på molekylär nivå Stort tack för tips!
 2. Ja men det var lite så jag tänkte! Hade samma sak med mitt red truck tidigare, men fungerar helt lysande med 444 modern trout. Åh, vad underbart att höra! Peach stod jag och ryckte i, så det kanske får bli en sån. Stort tack för tips!
 3. Tjena fiskefellows! Jag har nyligen införskaffat mig ett Epic 580 fastglass, och svansar runt efter en passande lina. Är det någon som sitter på den ultimata combon - den som vid blotta anblicken får alla öringar att gå upp på head-and-tail? Sneglar mot Cortland 444 sylk. Eller DT. Eller något helt annat. Ja ni ser - jag behöver lite hjälp i lin-djungeln. Det är tänkt att bli mitt nya torrflugespö i medelstora, strömmande vatten. Skitfiske!
 4. Ett par vänner köpte ett Urberg inför förra årets vandring - de är väldigt nöjda! Dock hade vi förhållandevis bra väder, så kan inte riktigt uttala mig hur de är i starka vindar. Men en ordentlig regnskur i Jotunheimen var inga problem i alla fall
 5. Hej! Köpte i början av säsongen ett red truck #4, 7,6 glass - helt underbart spö!! Tänkte byta ut min gamla #5 påk och sneglar såklart mot red trucks diesel 590-4, men har inte möjlighet att provkasta det. Så undrar helt sonika om det är någon som har testat den modellen och kan ge lite feedback på hur det känns och om det är ett trevligt spö over all. Har tidigare kört med ganska snabba 5or, men är torrflugepuritan, så spöt får gärna ha en skön känsla och topp vid torrflugefiskning. Tack för förhand!
 6. Fantastiskt fint vatten! Stort tack för tipset @Jonas_P ! Vattenståndet verkade lågt, och inga vak syntes när vi kom fram till kvarnströmmen. Men redan första kvällen tappade vi ett antal tusenbröder och fick upp några harrar och en liten öring - dock ingen storlek att skryta om. I lördags var vi längre nedströms och hade fantastiskt roligt fiske! Små pooler med huggvillig harr. Precis som det ska vara! Jag fick två skapliga fiskar på ca 30-35cm. Men senare på kvällen tog kompisen upp en riktigt fin harr på favoritflugan e12! Mycket fin ström med många olika möjligheter, de större öringarna lyste med sin frånvaro, men vi sa direkt att vi ska försöka ta en tur till och jaga harr nu i början september! Bilder kommer när jag fått in dem på datorn
 7. Vad skönt! Det totala brandkaoset lämnar en lite skärrad 😮. Det ser ut som om vi kommer tälta vid leån nu i helgen, men det kanske blir en vända till ljusnan också! Tack för att du är villig att ge ut tips!
 8. Ja gör det! Vi kommer upp fredag eftermiddag Verkligen! Har spanat in många sträckor att upptäcka!
 9. Wow vilket underbart svar! Tack! Går med i gruppen direkt! Ja jag misstänker det, men hoppas på att den svalkande luften håller i sig lite till! Planerar att åka upp sista helgen i augusti som det ser ut nu. Läste på om Leån, och den verkar väldigt spännande! Ska leta vidare och se om jag kan få någon insikt om temperatur och vattenflöde. Det verkar onekligen finnas flera intressanta vatten i Hälsningland - och på ett överkomligt avstånd från Stockholm. Helt underbart! Om du mot förmodan har vägarna förbi så bjuder jag på en kall som tack för tipsen!
 10. northernflychonicles Jag och en vän som lägger upp bilder på vårt fiske (mest torrflugefiske)
 11. Hej! Jag och en fiskekompis tänkte försöka utnyttja sommaren till fullo, och undrar om någon har några tips kring strömmar i Hälsingland? Vi bor i Stockholm, och det känns som en lagom distans att utforska för en helg. Har läst lite om Svartån som verkar väldigt spännande (älskar mindre skogsvatten), men är lite orolig för vattentemperatur och flöde - vill inte påverka fisken mer än vad kroken gör. Så om någon bor i krokarna och råkar veta något kring vattenflödet/temperaturen, eller möjligtvis kan tipsa om någon annan ström tas det varmt emot!
 12. Hej! Det låter ju som en dröm ! Var lite rädd för dåliga vattenstånd efter hörsägen! Och smidigt med ifiske, stort tack för tipsen och svaret! Självklart skickar vi in fångstrapporter! Vi kanske ses i vattenbrynet till helgen annars får jag önska skitfiske!
 13. Hej! Jag och en vän har äntligen lyckats få till årets första fiskehelg! Vi tänkte åka till dalarna första helgen i juni, då det är en lagom resa för att få ut lite fler fisketimmar. Efter att ha sökt runt lite har vi fått upp ögonen för Ogströmmen, som verkar vara en väldigt fin ström. Är det någon som har erfarenhet och vet lite om hur den är i början av juni? Allt gott! Joackim
×
×
 • Create New...