Hoppa till innehåll

Loudspeaker

Members
  • Antal inlägg

    6
  • Blev medlem

  • Senast besökta

Information

  • Kön
    Male
  • Bostadsort
    Örebro

Senaste Profil Besökare

314 profilvisningar

Loudspeaker's Achievements

Newbie

Newbie (1/5)

0

Gemenskaps Rykte

  1. Tansbuan: Tackar! Med det i åtanke ska jag försöka få till en rejäl testkastning av Zephrus 864 och ta med mig 905 som jämförelse.
  2. Tack till alla för era tankar. Fick mer att fundera på i positiv mening. Fler spön att testa. :-) Tansbuan: Upplever du att det blir en tydlig skillnad mellan ditt Zenith 905 och 864? För att spetsa till det: om du bara skulle välja ETT enda komplement till ditt 905, skulle du ta ditt Zenith 864 eller nån av dinare mjukare 4#?
  3. Jonas_p och peke: tack för input! Uppskattas!
  4. Stefan: Du har ju rätt naturligtvis. Många frågor som behöver besvaras. Jag vet bara att jag trivs med mitt Zephrus som ju är ganska snabbt. Provkastade Scotts presentationsspö G2 (#4) här om dagen och tyckte att det blev lite för "sladdrigt" och mjukt för mig. Trycker nog på ganska bra när jag kastar. Längden tror jag ändå ska vara typ 8,6'. Det får alltså gärna vara lite speed i spöt samtidigt som jag vill känna att det blir märkbart mer känsla i drillningen än med mitt Zephrus #5. Pris: är beredd att lägga upp mot 7000 om det behövs. M.Thors: Tackar! Ja, det kanske blir lite klent med treans lina om man vill ha ut lite längd. Ska definitivt provkasta ett Zephrus #4 (8,6') och ta min #5 med mig så att jag kan göra en direkt jämförelse. Skillnaden kanske blir större än vad man tror när man har dem bredvid varandra. Den största frågan är dock hur de skiljer sig åt när det kommer till att drilla fisk... Så många frågor :-)
  5. Hej! Behöver råd från alla rutinerade individer på detta forum. Gör min andra säsong som flugfiskare. Har investerat i ett Hardy Zephrus #5 (9') som jag kastar med Rio Grand. Funkar kanon i våra klubbsjöar (p&t med öring och båge runt kilot). Nu vill jag dock komplettera med ett lite lättare spö för mindre/medel strömmar, men som också funkar för mer "känsla" i sjöarna när det inte blåser för mycket. Ska vara hyfsat allround (inte bara kasta små torrisar utan även förtyngda nymfer mm). Frågan är om jag ska välja en #3 eller #4? Någon rekommenderade Hardy Zephrus #4 (8,6'), men jag funderar på om skillnaden blir för liten jämfört med min #5? Behöver jag istället kliva ned på en #3 för strömmande fiske och fortsätta med #5 i sjöarna. Vilken längd ska man ha på spöt? Ska jag ha ännu ett Zephrus eller ska jag välja en annan tillverkare och kanske en helt annan typ av aktion? Tack på förhand!
×
×
  • Skapa ny...