Jump to content

hannes

Members
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutral

About hannes

 • Rank
  Member

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  hannesheins@gmail.cm
 • Telefon
  0707276688

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Baetis stlk 16-20, gärna några cripples. Små nattsländor. Svart klinkhammer 14-18. Gul och brun forsslända. Norska sidan kan vara värt ett besök...
 2. Jag kör en Smallstream #4 på ett gammalt Fario 904 och det är en fantastisk kombination. Linan både över- och underhandskastar riktigt bra, perfekt för lite tightare förhållanden men man dänger lätt iväg hela linan med ett överhandskast om man önskar. Helt klart den mest lättkastade och lättfiskade linan jag provat. Har en Mallard WF #4 på ett Fastglass #4 och det funkar finemang. GT125:an i #5 är en fin allroundlina som kastar riktigt långt om man vill. Kapade dock av den då den knappt får plats på rullen annars. Har en SLX #6 Intermediate som jag dock inte riktigt kommer överens med, den gnisslar något jävulskt och känns faktiskt lite sträv i coatingen. Kan även rekommendera tafsmaterialet från Barrio, billigt och lika bra som något annat. Mike har fantastiskt snabb och personlig service också.
 3. Det finns såklart inget positivt (för miljön) med att flyga helikopter till ett fiskevatten. Huruvida man sedan väljer att göra det ändå är upp till var och ens samvete. Jag tänker mig ett helhetsperspektiv; Om man nu älskar helikopterfiske och vill lätta på sitt samvete kan man kanske leva mer miljömedvetet i övrigt (äta mindre kött, åka kollektivt, cykla och ta nattåget till Gällivare). Alternativet (som vissa anammar) är förstås att förneka hela skiten eller tycka att man personligen ändå inte gör någon skillnad. Jag tycker dock att vi som flugfiskare och naturälskare har ett ansvar gentemot kommande generationer att föregå med gott exempel och värna om miljön i alla dess aspekter. Personligen skulle jag någon enstaka gång kunna tänka mig att göra en helikoptertur, mot bakgrunden att att jag nästan aldrig flyger. Precis som att jag ibland äter kött, mot bakgrund att jag oftast inte gör det. Sen får var och en tycka vad man vill om det. Det är mitt samvete, inte ditt. Sedan tycker jag att helikopterfiske är ett symptom på den allt växande INDUSTRIN som är fiske. Mer prylar, matchande outfits, gå runt som en vandrande reklampelare för Simms, coolare bilder på instagram. Fiske handlar tyvärr idag mycket om konsumtion. Både vad gäller prylar och tjänster. Sedan är ju behållningen med att få en fisk efter en lång tågresa och några dagars vandring, för mig, långt större än att en guide pekar ut en hemligjaure på kartan och släpper av mig 50 meter från vattnet med helikoptern. Det är väl OSÄKERHETEN som är gäckande med fiske, inte garantin att man inom 24h kommer landa en stor fisk. För sådant finns put-and-take.
 4. Hönshackel, cdc, gåsbiot. 2488#18. Något föreställer det väl...
 5. Mygga på Partridge Klinkhammer Xtreme #16
 6. hannes

  #4 Spö, tips?

  Tack för alla tips hittills! Letar efter ett MF. Vad säger ni om 9" kontra 8"? Just nu funderar jag på Loop evotec, opti stream, Q. Guideline Fario, elevate?. Vision onki ser ju också intressant ut. Ser lite skralt ut nu på begagnatmarknaden vad gäller #4 just nu. Budget upp till max 3000. Kittad med Barrio GT125 och SLX, dry fly beställd.
 7. hannes

  #4 Spö, tips?

  Hej! Nyinflyttad till Dalarna och relativt ny flugfiskare. Kommer framförallt fiska i Östderdalälven i Mora samt Älvdalen. Har just nu ett EXP4 590 samt ett billigt 376 från kina. Tänkte skaffa mig ett lite finare klass 4-spö inför kommande säsong och tänkte mig en Danielsson dryfly till. Har kikat på Guideline fario som ligger rimligt i pris. Även kikat på Loop Q, som dock bara finns i 9". Fiskar mest torrt men ej puritanskt. Andra tips mottages gärna!
×
×
 • Create New...