Jump to content

VeniVidiRutilusRutilus

Members
 • Posts

  11
 • Joined

 • Last visited

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Göteborg

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  -@gmail.com
 • Telefon
  -

Recent Profile Visitors

853 profile views

VeniVidiRutilusRutilus's Achievements

Member

Member (2/5)

4

Reputation

 1. Nytt år och nya tag vid den lilla bäcken. Lyckades leta upp en lokal affärsman som hyrde ut båtar i området och kunde således utforska åns mer lugntflytande partier med en lättrodd eka. Väldigt mycket löjor, men p.g.a. av barn och gäster så kunde dessa inte utforskas på de ur fiskesynpunkt kanske bästa tiderna för öringfiske. Det var dock två åttaåringar och en fyraåring som blev väldigt i gasen över att få upp både aborre och gädda. En kväll kom jag dock loss och kunde fiska lite till fots vid ett lugnt biflöde mellan två strömmande partier som jag spanat in tidigare. Fick upp ett par fina öringar som var upp och åt vid ytan. Inga bjässar och de fick alla simma tillbaka men en helt klart lyckad fisketur. Förhoppningsvis fortsätter utforskande under augusti.
 2. Det här är en lite större genomgång. Studien är bakom en betalvägg men du kan ju läsa abstract i alla fall. Bartholomew, Aaron, and James A. Bohnsack. "A review of catch-and-release angling mortality with implications for no-take reserves." Reviews in Fish Biology and Fisheries 15.1-2 (2005): 129-154. https://link.springer.com/article/10.1007/s11160-005-2175-1
 3. Är nybörjare vad det gäller havsöringsfiske i Göteborg och undrar hur vårfisket är ute i södra skärgården. Har förstått att många fiskar vikar vid åmynningarna vid premiären men att det mestadels är utlekt fisk som är rätt trött och sliten man får på dessa platser. Med tanke på den milda temperaturen kan det blir bra premiärfiske ute i skärgården? Jag har funderingar på att kanske ta mig ut till Donsö.
 4. Nu är en 2W på väg från Smedjebacken. Känns rätt. Tack för hjälpen.
 5. Jo, jag läste det. Men L5W6nine är ju också det “Det självklara valet till det tyngre enhandsfisket efter lax, havsöring och steelhead". ;-) Var ute efter lite input från mer erfarna flugfiskare om jag egentligen skulle köpa en L5W6nine.
 6. Har precis gått och köpt nytt spö och tänkte uppgradera min rulle också inför havsöringspremiären. Spöet är ett klass 7 och ska mestadels användas till havsöring. Det kommer dock också att fiskas en del gädda med spöet när jag befinner mig längre inåt landet. Har varit inne på Danielssons hemsida och är lite rådvill. Funkar det bra att köra en original 2W på kusten? Att skölja rullen efter fisketuren klarar jag ju av men är det något annat man ska tänka på innan man införskaffar denna handbromsare för bruk vid kusten? Att jag inte heller är någon jätteerfaren flugfiskare skall väl kanske också tilläggas. Annars lutar det åt en L5W6nine, men den är ju inte lika vacker...
 7. Kanadensare är en utmärkt idé. Får helt klart bli ett inköp till våren.
 8. Tack för svaret! Jo, insekter finns det en hel del av så jag tror nog att det inte skall var något problem med födotillgången. Blev rejält ansatt av diverse flygfän efter att ha vadat runt i sumpmark i tio minuter för att komma fram till vattnet. Ån verkar ha haft en del problem med övergödning men det verkar inte vara överjävligt. Ska nog försöka att ge det tid i skymningen, alternativt arla morgonstund. Vissa partier i träsket tyckte jag såg riktigt trevliga ut nu när jag tänker tillbaka på det. Ska försöka hitta lite fina platser att kasta på bara, när man står mitt i vassen kan det ju vara problem att ens få till ett rollcast (i alla fall för mig). Får se hur mycket jag hinner komma iväg nu under hösten, annars får det bli nya tag till våren. Väldigt spännande att utforska en ny liten å! Speciellt roligt när man är nybörjare och lär sig nya saker hela tiden. Ja, det var inte dumt att träffa någon med ett öringvatten i bakfickan. Tyvärr har jag inga bra tips.
 9. Har börjat med flugfiske i år och har varit igång sedan andra hälften av maj. Har en stående fiskevecka sedan ett par år tillbaka och fisket i den lilla lappländska skogsbäcken blev väldans kul med fluga. Men det är tyvärr långt till Lappland och därför försöker jag utforska nya små vattendrag i mitt närområde. Som tur är har jag hittat en fantastisk liten å inte långt ifrån min flickväns sommarställe. Ån har några riktigt fina strömmande partier där det finns rikligt med små fina bäcköringar. Ån går också genom ett större träsk där den blir större och långsammare, där finns det även finns en hel del vass. Utforskade detta ställe igår och hade ingen fiskelycka och såg väldigt lite aktivitet (har ingen aning om det var öring eller annan fisk som jag såg). Min fråga är om öringarna håller sig borta från sådan här partier med vass och långsammare vatten, eller lönar sig det att ligga i även här när man vet att det finns öring bara några hundra meter bort? Jag vet att det är såklart svårt att uttala sig tvärsäkert. Men jag skulle ändå vilja veta vad ni mer erfarna öringsfiskare har för tankar kring liknande sträckor. Tacksam för svar!
×
×
 • Create New...