Jump to content

Muddler

Edgemember+
 • Posts

  3,875
 • Joined

 • Last visited

About Muddler

 • Birthday 08/28/1991

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Ålesund

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  daniel.alexander.ewald@hotmail.com
 • Telefon
  46227098

Recent Profile Visitors

3,754 profile views

Muddler's Achievements

Frontline Member

Frontline Member (4/5)

6

Reputation

 1. Tappade en fisk sist jag var där, på øvre bjørstad. Det var det ända tecknet på liv på hela dagen. Har bokat kort om en vecka igen, denna gången på Nedre Bjørstad. Verkar vara ett dåligt år, eller så är fisken väldigt sen. Rapportert in 72 st fiskar, och vid samma tidspunkt ifjor var det 233 st. Får hoppas det kommer upp en del fisk i veckan som kommer, eftersom det var ganska dött sist.
 2. 2016 vart det fångat 2,2 ton fördelat på 430 laxar. Har bokat kort i början av Juli...
 3. Hej. Är det någon som har besökt valldøla/valldalselva i Møre/Romsdal? Funderar på att ta en tur dit då jag bor i närheten, är det någon sträcka som är att föredra för flugfiske? Hälsningar Daniel Ewald
 4. Fick hem en ny Danielsson rulle, så den fick påspolat lite ny backing
 5. Vad kör ni med för klumpvikt/längd på Loop Cross S1 12' 7#? / Daniel
 6. En bild ifrån flygplatsen i Båtsfjord på Finmarka, fotograferat igår.
 7. Anlände en ny Danielsson rulle igår, idag fick den en runda med backing och lina på sig....
 8. Tack för info. Vet du om någon i Sverige/ Norge som säljer C/F tubask? Hittar bara borta i England.
 9. Har själv funderat på denna från flydressing http://www.skittfiske.no/avdelinger/fiskeutstyr/fluebokser/flydressing1/flydressing-tubeboks-transparent-170-x-105-x-45mm-151722-p0000135720
 10. Som rubriken lyder, vad kör ni med? Finns ju en del olika typer.
 11. danielewald91, mest fiske och naturbilder
 12. Nu är det ju som så att arten förvaltas av ICCAT och de har tilldelat Norge en kvot på 30 ton... Hur kan det så vara fel att personerna ombord i denna båten gör sitt jobb? Kopierat från en artikel på nrk.no 2014. Miljøvernorganisasjonen WWF sier det ikke nødvendigvis er noe problem at Norge nå forsiktig begynner å fiske tunfisk igjen. – Nå har man endelig begynt å sette kvoter som følger havforskernes råd. Disse kvotene er satt slik at bestanden fortsatt skal kunne vokse, sier Fredrik Myhre, fiskeriansvarlig i WWF. I en ideell verden ville WWF gjerne sett at man fullstendig lot være å ta ut makrellstørje frem til bestanden hadde vokst seg større enn den er i dag, men Myhre har forståelse for at man ikke gjør det. – Det er flere andre hensyn å ta, deriblant situasjonen i Europa. Det er mye arbeidsledighet og dette fisket skaper verdier og arbeidsplasser. Vi gleder oss nå over at kvotene blir satt etter råd fra havforskerne, sier han. Han forteller at det blir satt strenge krav til fiskerne som skal delta i fisket, både norske og andre lands fiskere. – Det kreves blant annet 100 prosents observasjon, det vil si at det er en observatør på hvert fiskefartøy. Fiskerne må også rapportere inn informasjon de får gjennom fiske til forskerne. Aller helst vil vi at forskerne skal være med ut på fiskefartøyene, sier Myhre.
 13. Lyfter denna lite... Några fler som har testat Hardy Jet Switch?
 14. Jadå, det förstår jag. Var mest för att ge bästa möjliga beskrivning till vilket fiske den ska användas till. Om jag säger det såhär, jag vet inte om en skjutlina på 20 lbs är tillräckligt till lättare laxfiske och öringfiske? Om jag te.x ser på Guideline LRL DC så finns den med 9 kg (20 lbs) 13,5 kg (30 lbs) och jag räknar med att det är brottstyrkan dem menar, och jag tycker personligen 9 kg låter lite men jag vet inte?
×
×
 • Create New...