Jump to content

pehea

Members
 • Content Count

  64
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

pehea last won the day on January 7 2018

pehea had the most liked content!

Community Reputation

8 Neutral

About pehea

 • Rank
  Member

Information

 • Bostadsort
  Uppsala

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  phahlbom@gmail.com
 • Telefon
  0707875386

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag har två dagar i stavre 23-24/8 på väg till Norge. Hur är fisket nu? Lite svalare och blötare väder i veckan verkar det som, kanske positivt?
 2. Morgan har en poäng. Vingarna isär ser man tex på äggläggande honor och kanske på pupporna sent i kläckningsfasen. Två intressanta faser för fisken, så det är ju bra att imitera. Sen kan utställda vingpar hjälpa flugan att hänga i ytfilmen halvdränkt och rita i ytan. Färdigkläckta "duns" som inte ännu är flygga håller vingarna slutna som iaf jag har sett. Jag binder oftast mina torra nattsländor ganska "tajta" i sillhuetten.
 3. pehea

  RST flugfiskespö

  Rst gjorde fina spön. Fanns några olika serier, tex m1 och m3. Står något på klingan?
 4. Den klassiska pheasant tail nymfen fiskar jag ofta med kast rakt uppströms över kända eller förmodade ståndplatser. Tar in linan i samma hastighet som strömmen men utan kontakt med flugan, bara nästan kontakt. Håll noga uppsikt på fluglinan strax framför spötoppen. Hugget syns som en kort uppströmsdragning eller ett kort stopp. Detta ger en del bonusfiskar även på ställen jag fiskat torrt eller nedströms nymf utan resultat. Jag vet inte varför, men kanske vi underskattar hur mycket nymfen draggar vid kast tvärs eller nedströms.
 5. Nån som har nåt smidigt alternativ till perfection eller kirurgknuten för att göra en ögla på nylontafsens buttdel? Smälta? Limma?
 6. Någon som har en sbs eller liknande till dagsländor med uppbundet hackel så som Lennart Bergqvist gjorde? Jag har tyvärr inte hans fina bok, och den har blivit ganska dyr...
 7. Hej! Hur har vi det med de stora dagsländorna i Småland (berget tex), kläcker dom än? Mvh Per
 8. pehea

  Djungeltupp

  Jag har också letat runt lite. Hittade inget då, men passade på att läsa på lite och kolla upp läget. Odlat i EU krävs inget cites intyg, men bra dokumentation typ följesedel motsvarande där det framgår att det är odlat i EU. Tyvärr verkar det inte finnas nån aktiv producent i EU just nu (kolla branfordsgames om dom fortfarande håller på). Kommer skinnet utanför EU behövs ett cites intyg. Straffskalan om man åker dit är lindrig, några tusen i böter och förverkande av fjädrarna. Men såklart ett etiskt dilemma på det. Hittar du nån bra och laglig leverantör får du gärna dela med dig och göra rek
 9. Även om man har snuskigt bra betalt måste det smaka illa i munnen med dessa uppenbart fabricerade lögner. "vårt folk, vår fisk....vår miljö".
 10. Det går att få harr nu. Det fina abborrfisket i strömmarna kanske är över. Ska dit på söndag, men fokus gädda/gös/borre.
 11. pehea

  Favorit #8 spö

  Hej Lars, det stämmer nog bra. Med en lätt longbelly blir det mycket frustrerande vid strömfiske där man byter riktning och kastlängd hela tiden, eller vid streamer i stilla vatten då man vill ta i flugan hela vägen. Det blir vansinnigt många luftkast.... Men som sagt, med en kortare klump som gl pike ändras karaktären helt. 1-2 luftkast och iväg! Även uh kast funkar mycket bättre.
 12. pehea

  Favorit #8 spö

  Tfo ticrx 9 fot är skönt. Med en lätt longbelly behövs lång lina utanför toppöglan eller bra kastteknik för att klingan skall vakna till livs. Men med tex en GL pike blir det hur trevligt och lättkastad som helst. Gl exp4 är överaskande bra jmf priset.
 13. pehea

  Skagit vs ?

  Jag har haft lite samma tänk inför denna säsongen, men i klass 6. Har en outbound short som jag tycker funkar bra. Inte optimalt för uh kast med vikten långt fram, men det fungerar. Och bär större flugor bra även i motvind. Om det inte är superkritiskt med presentationen kan jag även fiska torrt utan att byta lina. Har en skagit på 6,5 m (rio?) också. Verkar lovande, men när jag testade den på sensommar hade någon dragit ur proppen i strömmen så det blev inte så mycket testat. Lite tung är den, men mer anpassad för uh än outbound short. Testat lite vanliga budgetklumpar men de är 9-10 m och ja
 14. Jag kan tyvärr inte komma med tips om just detta område. Men i regionen är (el har varit)många små strömvatten stängda för fiske pga värme och vattenföring. Har du någon kontakt du kan kolla med? Jag hade några dagar i Norrbotten och fiskade tjärnar med stora djup och källinflöden istället för strömfiske. Det räddade den resan fiskemässigt.
 15. Hej, jag ska fiska röding (öring o harr finns också) i sjö från flytring o båt några dagar. Hur kan man gissa att rödingarna beter sig om det är varmt i vattnet? Blir dom passiv och trycker mot botten som öring? Antar att det är nattfiske som gäller? Alla tips och goda råd uppskattas! Tight lines! Per
×
×
 • Create New...