Jump to content

SA

Members
 • Content Count

  137
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

SA last won the day on September 21

SA had the most liked content!

Community Reputation

52 Excellent

About SA

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Luleå
 • Intressen
  Sportfiske och fotografering

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  sa99@spray.se
 • Telefon
  076-1052970

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. SA

  Kola 2020

  Lite för dyrt för endast en vecka. Två veckor och samma pris eller kanske betala lite mer och jag är intresserad. Gillar inte fiskestress helt enkelt. Fiske är avkoppling och vädrets makter kan ställa till det. Och en del fisketid brukar gå till fotografering för min del. Sen att hygienen blir sämre på 2veckor i fält är ett sekundärt problem med trevliga iskalla bad!
 2. Och fjärrutlösare stativ, ganska besvärligt att få hem hyfsade bilder! När man på äldre dar lärt sig gilla ensamhet/ frihet är det värt besväret.
 3. Ungefär samma med min morsa och lungcancer. Metastacer som sprider sig Själv har bara knäproblem, fy fan!
 4. Svårtillgänglig myrsträcka till fots
 5. 13dagars fiske i fjällen händer aldrig bättre 12 eller över 13 dagar ! 😁 Seriöst jag tänker så!
 6. Hänger en hartass eller rättare sagt en riptass (köpt som sameslöjd och hartass på tradera) i öglan bakom handtaget på min håv. Är det bara jag som är lite vidskeplig här och eller finns det andra med "tokiga" ideer. Ännu har alla håvningar gått bra med denna håv utan fadäser i flera år!
 7. Visst kan det bli skillnad. Eller så bara känns det så när huggen uteblir!😁
 8. SA

  Gummistövlar

  Tror problemet handlar om mängden UV ljus. Och jag går mycket mer än beräknat
 9. Finns det kvalite och livslängd längre? Var länge missnöjd med Nokian som blev sladdriga efter en sommar. Mjuka sulor och varenda småsten känns illa, förr var det stabila (men för dyrt) träsulor i Nokiastövlar! Och Tretorn sarek går bara inte. Nära nog omöjliga att få av efter långvarig användning med såklart fukt. Så det blev ett par Norska Viking Trophy. Jättesköna och stabila första sommaren. Sköljer av och rengör dom samt smörjer med silikonsvampen som medföljer för vinterförvaring. Lite sladdriga i början av andra sommaren. Sen i augusti ser jag torrsprickor, senare spricker dom och stora hål! Lagade hemma med Liqiusole och det höll några timmar ute i fält. Men dom var så pass sköna när dom var nya så jag införskaffade ett par nya Trophy numera 3.0 som är lättare. Får se hur länge dom håller. Åtminstone vet jag den svaga punkten.
 10. Verkar vara nästan obefintlig. Köpte nyligen Arjeplogskortet helårs och har även Gällivare årskort sen tidigare. En lustig episod inträffade 2017 när jag låg ensam vid övre Lainioälven sandåslandet. Är en dryg mil att gå dit till Kaskajohkas utflöde. Lite tuff teräng men ändå ganska nära. När jag ligger där en sen eftermiddag i tältet Kommer en röd kallaxhelikopter som landar 300meter bort vid ett annat tält med schweizare. Går dit bort efter att helikoptern startat motorn igen och flyger vidare. Frågar på engelska why they stopping by. They where asking for fishing card. I have no fishingcard svarade jag. Ett stort skratt! Alldrig i hela mit liv blivit kollad förutom Ängesån ett par tre gånger. Laxen är tydligen viktig för den drar pengar. Och turister som lämnar sopor. Helikopterbolagen borde ta mer ansvar. Kallaxflyg som jag flugit med förr vet jag har lämnat av folk som städat en del mm.
 11. Cone caddis är första jag tänker på som jag har i asken. En enkel fluga bunden med ljust hjorthår som går runt hela kroken och ett thoraxparti med haröredubbing. Mycket bra flytkraft, en fluga främst för snabba vatten.
 12. SA

  Läsglasögon

  Köpte faktiskt helt nyligen ett par nya progressiva på specsavers.Tog dom dyraste och bästa glasen. Brillorna gick lös på dryga 5tusen med medlemsrabatt ifrån facket LO. Fick även med en rabattcheck 50% på ett andra par, men enligt min erfarenhet så räcker det med ett par i många år tills synen förändras. Dom går inte sönder. Och polariserade påhäng som man kan vika upp funkar utmärkt.
 13. Och en Persson kniv från Kiruna. Röding på nymf ca 1,3kg Arjeplogsfjällen.
 14. Kanske perfekta wf linan till detta spö är Cortland 444 classic. 9,15 meters klump som det var i begynnelsen av AFTM systemet. Många canespö-anhängare kör med den linan. Testat rio gold med 14m klump. Kastar bra på kort håll som en DT-lina. Dom linorna som experience och andra moderna långklumpar är designade att passa längre snabba och moderna kolfiberspön.
×
×
 • Create New...