Jump to content

SA

Members
 • Posts

  312
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

SA last won the day on November 25

SA had the most liked content!

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Luleå
 • Intressen
  Sportfiske och fotografering

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  sa99@spray.se
 • Telefon
  076-1052970

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

SA's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

116

Reputation

 1. Nej men du kan försöka göra en bok om din puppa😉. Så jäkligt bra gjort av den mannen.😉
 2. SA

  Haspelrulle kvalite

  Enda ljudet som stör friden är väl irriterande gnissel. Lite torrflugefett löser det ute i fält.
 3. Sen kom ju Laxflugor på mitt sätt. Finns fortfarande att köpa ny på bokförlag.
 4. Trevlig bok har samma städ HMH. Superpuppan med gul framkropp en favorit till framförallt Harren. Utvecklingen strävar framåt.Enda som saknas är cdc. Men det hade väl inte riktigt slagit igenom än -91
 5. Jo man är ganska privilegierad egentligen utan att tänka på det. Har i princip inga ålderstecken att tala om. En fysik minst som en ordinär 35åring i en 56årig kropp! Men vem vet, Salming dog "ung" vid 71års ålder. Det var en bra människa, vila i frid!
 6. För egen del fiskar jag helst i strömmande vatten. Så mycket roligare. Inte minst för känslan att vara ute i naturen vid en fritt strömmande älv. Sen om Harren eller fisken där är smärtare utan belly och väger mindre må så vara. Naturupplevelsen i första hand, sen fiske. Siktar inte på att ta rekordfiskar. Händer det så händer det!
 7. Vad är egentligen rekordet för Harr? Den största ska vara fångad i Arjeplogsfjällen enligt länsstyrelsens fiskebilaga. 2,85kg men vem fan fångade den och när, samt hur undrar man. Mask med flöte, pimpel eller spinnfiske? Knappast flugfiske med torrfluga får man anta. Så vad är egentligen flugspörekordet? Harren är ju flugfisken nr1 i sverige iallafall. En harr på 1,5kg på flugspö smäller högre än en på 1,9kg på spinn. Så tänker jag i varjefall och många med mig.
 8. Mening och mål med livet kan man diskutera!
 9. SA

  Haspelrulle kvalite

  Och dubbla krokar ingen bra ide. Ju färre krokar desto mindre skada på fisken man släpper tillbaka. Inte roligt när en fin öring blöder. Fördel flugfiske med liten enkelkrok
 10. SA

  Haspelrulle kvalite

  Ja där ser man. Kommit in skit i nållagret. Bara ta isär och rengöra eller byta ut. Är väl det som Daiwa med magseal skryter om ska hålla längre. Fick nyss hem en shimano spheros sw 4000. Tänkt till gädda lax och Norgefiske ifrån land.Påstås att den rullen är en stradic i grunden och anpassad för saltvatten med en del bussningar istället för känsliga lager. Bästa rullen hitills att veva med. Går som tåget när man väl fått fart. Och känns gedigen med halva rullen av metall inkl rullfot. Finns även c3000 som väger lättare 245gram. Bra med tyngre rulle till långa topptunga spön.
 11. SA

  Haspelrulle kvalite

  Möjligen men hur nördig kan man bli. Ett spinnspö ska bara hiva ut draget sen veva in. Ett flugspö kastar man med hela dagen, så mycket viktigare.
 12. SA

  Ismopuppa

  Dom ska väl inte hålla för länge heller. kvalite och hållbarhet svår avvägning för ekonomisk hållbarhet Då plockar vi in kineser som norskan Torril K gjorde. Lever hon änn?
 13. Haglöfs LIM med gore tex light väger inget tar ingen plats
 14. SA

  Haspelrulle kvalite

  Kan tänka mig det med ett odelat spö men inget man drar till fjälls med om man inte behöver en radiomast😀 Har ett sånt där militärgrönt SG dryga 7fot 5-18gram 2-delat köpt spontant till nedsatt pris förra hösten men aldrig använt. Däremot har jag ett SG parabellum 9"2 7-24gram fyrdelat som jag använt till fjälls. Mycket toppaktion i det spöt perfekt för spinnare och lätta beten men kastar knappast mer än 20gram känns det som. med den mjuka toppen.
×
×
 • Create New...