Jump to content

SA

Members
 • Posts

  278
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

SA last won the day on September 21 2019

SA had the most liked content!

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Luleå
 • Intressen
  Sportfiske och fotografering

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  sa99@spray.se
 • Telefon
  076-1052970

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

SA's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

85

Reputation

 1. Vissa gillar inte samer av en outgrundlig anledning. Dom fanns där och brukade marken före oss svenskar. Dom har all rätt att bestämma hur marken och fiskevattnen ska brukas i Lappland. Är helsvensk om ni undrar, har bara en bekant som är same och en halvsame. Men tänker demokratiskt och är solidarisk mot andra i samhället. Sen kan man bara hoppas att samerna tänker smartare och mer långsiktigt än länstyrelsen gör. Mera begränsningar av flyget som faktiskt är mycket störande, och folktomt ska det vara med öde vildmark vid ankomst. Gör det till mer exlusivt fiske utan att kosta för mycket för oss vanliga. Kan behövas kvotering. Eller så skiter det sig och samma skitfiske som vanligt med rödingen. Värmen 2020 i juli gjorde att alla stora gick upp i kylande bäcken. En syn för gudar ett hundratal stora rödingar men ingen åt helt omöjligt!
 2. Förstår varken Ismo(felpost) eller varför en flugask ska vara vattentät! Själv föredrar jag mina gamla perinne och whetley ventilerade i alu. Dom håller en livstid minst.
 3. Drabbar även mig med högre priser men inte betydande såklart. Bara bra med lägre fisketryck i Kaitumälven då öringen gått tillbaka och även riktigt grov Harr runt 2kg saknas som fanns förr på 00-70talet. Vårda era hemmavattnen och välj andra mål till fjällfisket. Finns massor att välja på trots allt.
 4. SA

  Ismopuppa

  Är nog betydligt billigare med spinnfiske ändå!🙂
 5. SA

  Ägd?

  Asså finns det någe mer störande än folk som säger missommar istället för midsommar. Finns säkert men störande är det! Och åter igen,åter igen, åter igen, vanligt bland politiker och andra publica numera, var S Löfven som började med eländet. Endast handlat online på senare år.
 6. Bara ta sitt pick ock pack ock flytta till norrland som pensionär. Istället för Thailand som vissa idioter gör och utnyttjar kvinnor.
 7. Aldrig hört talas om kompass. En pilot räcker välutbildad såklart.
 8. Ville bara ge en känga åt dessa störande helikoptergäng som på senare år ökat markant. Kan berätta att om man går 3mil i terräng är känslan att vara framme helt obeskrivlig lycka. Den känslan finns inte om man flyger ut. Därmed inte sagt att flyg är dåligt. Men välj mål därefter!
 9. För övrigt tycker jag våra samer hör till sveriges kulturarv som vi ska vara stolta över! Skulle gjort samma beslut om jag tillhörde Girjas. Så skulle säkert dom flesta av ni andra gjort som ser över sitt eget hus. Finns betydligt värre problem i världen numera! Ryssland där finns det samer som lever verkligen primitivt med nära noll klimatpåverkan.
 10. Blir lite bestört och fundersam. Lyxresan med helikopter till fjällen för endast 6 dagars fiske betalas delvis med ett faktaspäckat ganska tråkigt reportage i FIN samt reklam för två flygbolag! Men rätt bra fina bilder ändå! Ett välkänt berg avslöjar var och kommer säkert dra folk! Har varit dit och i trakten åtskilliga gånger till fots mestadels och sjöflyg ibland men aldrig med dyr miljövidrig helikopter. Fy för den lede!
 11. Gillar samer men inte att en del sitter med samedräkt demonstrativt istället för vanlig klädsel. Som att skåningar skulle sitta i sin gamla nationaldräkt. 😁
 12. Jaha den nya politiska trenden att diskutera drivmedelspriser! Må President Vladimir Putin och hans anhang i Ryssland brinna i helvetet!
 13. Bara att cykla mer till jobbet helt enkelt. Har bara 14km dit en baggis. Bra för miljön och hälsan. Sen fiskeresor kan ta bågen som är bränslesnålare på soloresor. Och fiskeresor till ryssland lär nog aldrig bli av förrän mrPut har lämnat in. Diesel är ju ett sattyg med hälsofarliga utsläpp. Vanliga lätta personbilar ska drivas med bensin/etanol. Diesel fungerar bäst på tunga fordon. Fyrhjulsdrivna suv och tyngre fordon. som lastbilar och tanks.
 14. Min dröm i fantasin är i urskogslandet utan folk där en mindre älv flyter fram i varierad terräng. Med både grov Harr och stor Öring. Kanada har en hel del drömvatten med vildmark och svartbjörnar!
 15. Ägare facebook! Inga kommentarer! Lite samma med google som jag inte använt på snart 20år. Finns andra alternativ utan spårning.
×
×
 • Create New...