Jump to content

SA

Members
 • Content Count

  144
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

SA last won the day on September 21

SA had the most liked content!

Community Reputation

55 Excellent

About SA

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Luleå
 • Intressen
  Sportfiske och fotografering

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  sa99@spray.se
 • Telefon
  076-1052970

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Björkmaskens härjningar i Arjeplogsfjällen. Dom har ju vart lite överallt i fjällen för ett x antal år sedan och föryngrat fjällbjörksbeståndet. Istället för skogsbrand, surbjörk brinner dåligt.
 2. SA

  Tipsa om Switch-spö

  Finns på fiske.se Greys Toreon 11´1 fot för endast 2500kr, enhandsklassade som Guideline. Säkert tillverkade i samma fabrik. Made in china en sticker helt ärligt som med Vision, men Guideline har en policy att dölja det. https://www.troutandsalmon.com/tackle-blog/greys-gr60-rod-review
 3. expeed venus 2ul väger bara dryga två kilo med 20denier ytterdyk. Har själv ett venus extreme 2mans med 40denier ytterduk som väger strax över 3kilo. Mycket rymligt efter vikt, god komfort och hög säkerhet men inget för everest. Har numera flera tält bland annat ett Hilleberg Nammatj 3gt som håller högsta kvalite men dom har inga riktigt ultralätta tält av en orsak, säkerhet. Att tänka på är att tunna ytterdukar i ripstopnylon får ett stort häng när det regnar. Sen livslängden blir kortare och solen värmer mer på morgonen. Tältpinnar bågar och linor väger vilket finnes olika val av fabrikanten.
 4. Införskaffade nyligen ett par korkers filtsulor med dubb, då jag drattat på ändan på land. Visst tanken fanns där att man kanske skadar naturen lite. Men vad fan, kan dom köra forsbåt med en propeller som ofta stöter i stenar!!
 5. SA

  Kola 2020

  Lite för dyrt för endast en vecka. Två veckor och samma pris eller kanske betala lite mer och jag är intresserad. Gillar inte fiskestress helt enkelt. Fiske är avkoppling och vädrets makter kan ställa till det. Och en del fisketid brukar gå till fotografering för min del. Sen att hygienen blir sämre på 2veckor i fält är ett sekundärt problem med trevliga iskalla bad!
 6. Och fjärrutlösare stativ, ganska besvärligt att få hem hyfsade bilder! När man på äldre dar lärt sig gilla ensamhet/ frihet är det värt besväret.
 7. Ungefär samma med min morsa och lungcancer. Metastacer som sprider sig Själv har bara knäproblem, fy fan!
 8. Svårtillgänglig myrsträcka till fots
 9. 13dagars fiske i fjällen händer aldrig bättre 12 eller över 13 dagar ! 😁 Seriöst jag tänker så!
 10. Hänger en hartass eller rättare sagt en riptass (köpt som sameslöjd och hartass på tradera) i öglan bakom handtaget på min håv. Är det bara jag som är lite vidskeplig här och eller finns det andra med "tokiga" ideer. Ännu har alla håvningar gått bra med denna håv utan fadäser i flera år!
 11. Visst kan det bli skillnad. Eller så bara känns det så när huggen uteblir!😁
 12. SA

  Gummistövlar

  Tror problemet handlar om mängden UV ljus. Och jag går mycket mer än beräknat
 13. Finns det kvalite och livslängd längre? Var länge missnöjd med Nokian som blev sladdriga efter en sommar. Mjuka sulor och varenda småsten känns illa, förr var det stabila (men för dyrt) träsulor i Nokiastövlar! Och Tretorn sarek går bara inte. Nära nog omöjliga att få av efter långvarig användning med såklart fukt. Så det blev ett par Norska Viking Trophy. Jättesköna och stabila första sommaren. Sköljer av och rengör dom samt smörjer med silikonsvampen som medföljer för vinterförvaring. Lite sladdriga i början av andra sommaren. Sen i augusti ser jag torrsprickor, senare spricker dom och stora hål! Lagade hemma med Liqiusole och det höll några timmar ute i fält. Men dom var så pass sköna när dom var nya så jag införskaffade ett par nya Trophy numera 3.0 som är lättare. Får se hur länge dom håller. Åtminstone vet jag den svaga punkten.
 14. Verkar vara nästan obefintlig. Köpte nyligen Arjeplogskortet helårs och har även Gällivare årskort sen tidigare. En lustig episod inträffade 2017 när jag låg ensam vid övre Lainioälven sandåslandet. Är en dryg mil att gå dit till Kaskajohkas utflöde. Lite tuff teräng men ändå ganska nära. När jag ligger där en sen eftermiddag i tältet Kommer en röd kallaxhelikopter som landar 300meter bort vid ett annat tält med schweizare. Går dit bort efter att helikoptern startat motorn igen och flyger vidare. Frågar på engelska why they stopping by. They where asking for fishing card. I have no fishingcard svarade jag. Ett stort skratt! Alldrig i hela mit liv blivit kollad förutom Ängesån ett par tre gånger. Laxen är tydligen viktig för den drar pengar. Och turister som lämnar sopor. Helikopterbolagen borde ta mer ansvar. Kallaxflyg som jag flugit med förr vet jag har lämnat av folk som städat en del mm.
×
×
 • Create New...