Jump to content

SA

Members
 • Content Count

  124
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

SA last won the day on June 9

SA had the most liked content!

Community Reputation

48 Excellent

About SA

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Luleå
 • Intressen
  Sportfiske och fotografering

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  sa99@spray.se
 • Telefon
  076-1052970

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Verkar vara nästan obefintlig. Köpte nyligen Arjeplogskortet helårs och har även Gällivare årskort sen tidigare. En lustig episod inträffade 2017 när jag låg ensam vid övre Lainioälven sandåslandet. Är en dryg mil att gå dit till Kaskajohkas utflöde. Lite tuff teräng men ändå ganska nära. När jag ligger där en sen eftermiddag i tältet Kommer en röd kallaxhelikopter som landar 300meter bort vid ett annat tält med schweizare. Går dit bort efter att helikoptern startat motorn igen och flyger vidare. Frågar på engelska why they stopping by. They where asking for fishing card. I have no fishingcard svarade jag. Ett stort skratt! Alldrig i hela mit liv blivit kollad förutom Ängesån ett par tre gånger. Laxen är tydligen viktig för den drar pengar. Och turister som lämnar sopor. Helikopterbolagen borde ta mer ansvar. Kallaxflyg som jag flugit med förr vet jag har lämnat av folk som städat en del mm.
 2. Cone caddis är första jag tänker på som jag har i asken. En enkel fluga bunden med ljust hjorthår som går runt hela kroken och ett thoraxparti med haröredubbing. Mycket bra flytkraft, en fluga främst för snabba vatten.
 3. SA

  Läsglasögon

  Köpte faktiskt helt nyligen ett par nya progressiva på specsavers.Tog dom dyraste och bästa glasen. Brillorna gick lös på dryga 5tusen med medlemsrabatt ifrån facket LO. Fick även med en rabattcheck 50% på ett andra par, men enligt min erfarenhet så räcker det med ett par i många år tills synen förändras. Dom går inte sönder. Och polariserade påhäng som man kan vika upp funkar utmärkt.
 4. Och en Persson kniv från Kiruna. Röding på nymf ca 1,3kg Arjeplogsfjällen.
 5. Kanske perfekta wf linan till detta spö är Cortland 444 classic. 9,15 meters klump som det var i begynnelsen av AFTM systemet. Många canespö-anhängare kör med den linan. Testat rio gold med 14m klump. Kastar bra på kort håll som en DT-lina. Dom linorna som experience och andra moderna långklumpar är designade att passa längre snabba och moderna kolfiberspön.
 6. Handlar mycket om att vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Men ibland har man tur då hugger rödingen på allt torrt som vått.
 7. SA

  Guideline CRS

  Var ute idag och provkastade ett nio fots 6-delat klass 6 som jag köpt i vintras. Provade bara på gräsplan med en Orvis Acess klass wf6 som har medium klump på ca 12,5m. Spöet sägs vara snabbt men upplever det kanske lite mer åt mediumfast. Ganska djup behaglig och lättkastad aktion men med kraft för lite längre kast. Så frågan är varför i hela friden lägger dom ner tillverkningen? Blev annars sugen på en sexdelad femma när denna kastar så utmärkt. Medföljer en helt suverän fjäderlätt spötub till fjällfiske och vandring.
 8. SA

  myggmedel

  Finns på ebay att köpa nästan rent gift DEET antibug som i betydligt svagare blandning ingår i svenska lagliga myggmedel. Men inget att leka med om man har barn eller hund.
 9. Konsumera mera i slutänden vad det går ut på. more want more
 10. Finnarna har verkligen sisu.
 11. Har många kvar från den tiden. Med dagens mått är de mindre bra
 12. Håller på bli helt galen i min ensamma frihet. Måste nog skaffa ny fiskehund snart.
×
×
 • Create New...