Jump to content

SA

Members
 • Content Count

  215
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

SA last won the day on September 21 2019

SA had the most liked content!

Community Reputation

66 Excellent

About SA

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Luleå
 • Intressen
  Sportfiske och fotografering

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  sa99@spray.se
 • Telefon
  076-1052970

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Beror på vilken typ av torrflugor. Som allround är de med stora fack bra. Rymmer mycket men kan bli besvärliga "klumpar" med flugor. Till mindre parashute typ klinkhammer tycker jag en foamask med upphöjda ribbor funkar bäst.
 2. Tänkte själv åka upp till Vuoggatjålme nu men som vädret ser ut så skjuter vi på det några dagar. Isen har knappast gått helt på högt belägna sjöar! Högsommarn kom av sig! Tvärt emot förra året som det verkar!
 3. Nät vobblers ölburkar mm. En Ramlösa burk vid Lainio älv sandåslandet, vem ihelvete tar med sig vatten hit?! Och lämnar burken! Det finns bra korkade människor. Tyvärr! En klassiker är med förpackningen av nyinköpta draget lämnat vid strandkanten.
 4. Finns inga dåliga kläder bara dåligt väder! Sjunktafs typ heavy och medium räcker långt!
 5. SA

  Övre Kaitum

  Fiskat bara längre ner på gångavstånd upp till Tertojohka. Varje år i stort sett, ibland två svängar. Gjort så i 30års tid faktiskt! Visst har varit där tidigt v28 med högt vatten mer än en gång och fisket kan vara bättre än på sensommaren. Med värme och kläckningar i massor och stor fisk som vakar både öring och harr. Till skillnad mot slutet av augusti med kylan då det oftast bara vakar korta stunder eller är helt dött. Men fördelen då blir myggfritt brasfiske! Så ja har man bara tur med vädret kan det bli kanonfiske! Men svårvadat som tusan! Skittfiske!
 6. Skillnaden har blivit mindre verkar det som. Men vem vet om 5år.......😬
 7. SA

  Övre Kaitum

  V28 höga flöden med fjällflod.V29-35 normalt bäst!
 8. Inte klokt!😁 Nu vill inte jag hålla på snacka skit om renskötande samer, vi andra är knappast bättre med vårt leverne. Vi bor och lever inom samma gränser i landet Sverige. Kan vi inte samsas här så hur i helvete ska det gå globalt med klimatkrisen! Ska vi bara fortsätta med att sitta och såga av grenen vi sitter på? Och renlaven kommer tillbaka om kanske 50år utan betande. Ingen expert men har hört att det indirekt påverkar lämmelbeståndet med ojämna lämmelår. Vilket i sin tur påverkar fjällräven, fåglar och hela näringskedjan. Lite för mycket renar är det som det verkar! Men snälla är dom renarna. Kom en ren på andra sidan av en bäck uppe i sandåslandet när jag hade hund med mig. Hunden en labrador gick över bäcken och gick fram försiktigt, stannade 20m bort och viftade ivrigt på svansen medan dom glodde på varandra en bra stund. Det var en kortdrivare till hund som aldrig skulle skada en ren. Inte en lämmel ens rörde han men samer påstås skjuta alla hundar som driver renar. Rent nonsens! Skulle väl vara extremläge isåfall med flera agressiva hundar och det har hänt! Lång tråd!
 9. Var det inte så att på svenska sidan fanns inga lavar kvar alls men tydligt vitt med massor av vackra vita lavar på norska sidan. Sent 80-tal!? Inget kvar idag! Sorgligt, bara att förtränga och fortsätta fiska, le stort med fångsten framför kameran och låtsas vara lyckliga!?
 10. SA

  Ismopuppa

  Eller cykel en mountainbike tar dig vart du vill!😏
 11. Sett dom cykla iväg snabbt hemmåt efter avslutat fiske. Med spännband sitter tält och spön improviserat. Och en lite större ryggsäck på ryggen. Vadarna vete fan hur plats! Bra vadarskor kan ju ta enormt med plats . Även dom lättaste tar nästan mer plats än själva vadarna! Men om man cyklar i andasvadarna och sen sover med vadarna på så behövs inget tält eller andra byxor. Funkar säkert om man inte är så kräsen!😀😀
 12. Ett tips är dessa mini silveringar som man knyter i änden på en taperad tafs, exempelvis en standard 9ft 0,20mm till vanligt Harr/Öring fiske. Sen förlänger man med valfritt material 0,15-0,18mm upp till en meter. Kanske inte alltid helt optimalt men väldigt ekonomiskt! Och vem ids eller har nerver att byta till den rätta tafsen alltid när det verkligen gäller, den store vakar! Och kanske bara för en kort stund! Annars inne på samma linje med stroft GTM.
 13. Fråga inte mig men många finnar gillar att cykla. Snackat lite med dom och de säger att de följer fyrhjulingarnas leder till stor del. Men blir mycket tid att leda cykeln! Och de använde sk fatbikes tror jag eller 27,5+. De ligger ute max en vecka. Väldigt svårt att tänka mig en längre vistelse på detta vis. Lägger ut igen samma bild från Lainioälv. Cyklar kan vara väldigt dyra numera, eller slit o släng!
 14. SA

  Ismopuppa

  Hbodear en miljon från nittiotalet minst 20 stmetz torrflugenackar Djungletupp och silverfasan i överflöd
 15. Ganska trevligt annars att sitta på fjället och laga mat på stormköket vid en bäck när en renhjord råkar trampa förbi och man sitter mitt i. Händer en gång i livet kanske men det hände faktiskt med en snäll Labrador som blev helt till sig av nya kompisviftningar!
×
×
 • Create New...