Jump to content

SA

Members
 • Posts

  260
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

SA last won the day on September 21 2019

SA had the most liked content!

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Luleå
 • Intressen
  Sportfiske och fotografering

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  sa99@spray.se
 • Telefon
  076-1052970

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

SA's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

77

Reputation

 1. Så är det. Mycket fiskeljug hela djävla tiden. Lita inte på fiskeberättelser om drömfiske på nätet eller i tryckt media. Är journalister som vill sälja en bra story. Och dom kan vränga hur som helst för att sälja en story.
 2. med söderut menade jag västerbotten jämtland. Där finns sjöar med extra fin fet harr. med vikter uppåt 2 kilo Föga intressant för en norrländsk oppurtinist!
 3. Verkar som vi gått offtopic för mycket. Trots allt🙃
 4. Svar ja högergrepp om spöt för att parera. Vänster hjärnhalva bäst på finmotorik, så funkar det. Men gammal vana grymt svårt bryta. Vevat vänster sen jag var teen. Sitter i märgen.
 5. Samma här! Varför byta grepp när fisken är på. Bara fördelar att veva vänster för högerhandskastare. Använder även en vänstervevad Ambassedeur spinnrulle. Känns helt bakvänt att veva med höger.
 6. Nej ingen svältharr alls. Början av juli var det länge sedan och minnet sviker kan ha varit 57-58cm. Men mycket ovanligt lång var den iallafall och inga tunga romkakor såklart. Vad jag skriver här på forumet fredagkvällar är inte alltid så tvärsäkert eller smart! Bara så ni vet!😏
 7. Du tänker på u-länder. Planeten är extremt överbefolkad. På bekostnad av djurlivet som minskar extremt mycket. Så kan det inte fortsätta. Naturens väg är outgrundlig vilket vi med alla medel försöker sätta ur spel!
 8. Fick en harrhona en gång i kaitumälv som såg lång ut så mätte. 59cm totalt vikt 1.25kg. Min största från sandåslandet är brukar säga 1,7kg men vägde "bara" 1,65kg och minst 5cm kortare än kaitumharren. Dragit säkert närmare tusen harrar över kilot. Det går en gräns där tillväxten avtar snabbt i norra sverige. De kan säkert växa sig betydligt större och fetare i sjöar söderut. Men drillar hellre en pigg kilos i älven än en trög tvåkilos i sjön!
 9. Amen mått stämmer inte alltid så bra. Samma med alla fiskar. Men å andra sidan vem bryr sig. Hade en fiskekompis som även jagar mycket som sa att skjuta en björn i alaska är hög status. Jag förstår inte det tankesättet.
 10. Känns helt rätt. Vi fiskar för att vi älskar att vara ute i naturen.Inte för tävling! Dock tråkig regnperiod just nu! Då sitter jag hemma och planerar för nästa resa, antagligen Kaitumälv igen, ett säkert kort beroende på vädergudarna!
 11. en anorak fjällräven high coast marinblå som myggen älskar kör jag med sen ett par år. Skönt plagg genomtänkt. Slitstarkt rekomenderas.
 12. Muskelminne kallas det väl. Krävs övning och motivation. Hjälper enormt mycket om det känns roligt och underhållande i korta perioder snarare än tråkigt och jobbigt i längden.🙂
 13. Ursäkta inget svar på din fråga men djurparken har dom inga fåglar som ugglor längre.
 14. Vojmån efter Sorsele. Väldigt fin liten camping faktiskt. Stannade förbi där igår med mitt expresståg till mc från stockholm och hem. Med harrpelare mitt i forsen och flugspöstolpe en klar vinnare! Väl värd ett besök för den fiskeintresserade. Var ju snarare efter Vilhemina om man åker norrut vid eftertanke, sorry. Hursomhelst är ju vildmarksvägen från Strömsund genom jämtland, sen längs norska gränsen i fjällen och vidare ner genom västerbotten vacker. Massor med fiskevatten. Finns alltid kortsäljare. Men det är campingsemester vill man ha riktigt bra fiske med vild fisk får man lämna bilen. Gå eller flyga.
 15. Fy fan vilka monstersikar! Råkat få en del sikar genom åren långt över kilot på fluga. Kan vara svårtrugad som rödingen men kämpar inget alls, bara dra hem. De små sprattlar såklart. En fin matfisk är det om man röker den, annars ganska smaklös ungefär som lutfisk. Kanske bra ändå att ta upp sik istället för Harr och Öring till matfisk då den konkurrerar med dessa "finare arter" för sportfiskare!
×
×
 • Create New...