Jump to content
Edgeforum

SA

Members
 • Content Count

  227
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

SA last won the day on September 21 2019

SA had the most liked content!

Community Reputation

72 Excellent

About SA

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Luleå
 • Intressen
  Sportfiske och fotografering

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  sa99@spray.se
 • Telefon
  076-1052970

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Högvis med papperskassar har jag sett för få ids vika ihop dom! Ska man kritisera MP så är det deras generösa invandringspolitik. Fått en ny granne uppå sen ett halvår och utan att förut vara rasist kan jag bara konstatera att denna Mohammad är den bullrigaste och värsta tänkbara granne. Ett jävla dunkande i golvet när han bara går och sätter hälarna i golvet, samt en hel verkstad med alla möjliga ljud, rassel släp och en massa DUNK! Gnissel, tassar under stolar finns inte på kartan! Totalt hänsynslös! Han höll på nattetid förut men jag sa åt hyresvärden så det blev lugnt. Men
 2. Men vad gör det om ett fiskespö sticker upp lite ovan ryggan? Tänk tvådelade spön på den gamla goda tiden!
 3. Fyrdelat duger gott, Ett jäkla plockepinn med 7delat som kastar sämre med alla dessa holkar. Bara i nödfall
 4. För de som studerat kartan och funderat på att vandra uppför Gaitumälven kan jag meddela att den leden är gammal och helt under förfall. Spångarna som går över myrmarker är under dyvatten och rent av livsfarliga att gå över med tung 30kg ryggsäck. Nya stålbroar över bäckar har tillkommit passande fyrhjulingar. Inte vackert men funktionellt. Gillar ändå samerna dom är alltid trevliga har bara träffat en enda som varit lite vresig då jag hade en välnärd labradorvalp på 6 månader med mig. Fetaste hund jag sett, springer efter ren håll efter hunden! Men det är minst 25år sedan.
 5. Då har man varit och fiskat i Kaitumälven igen med veckokort kirjas-sameby spec.område. Kom hem för en knapp vecka sedan. Fint fiske med största harr på 1,4kg och öring på ca2,5-3kg. Och hur tusan skriver man fångstrapport när man släpper tillbaks nästan all fisk! 3st fiskar på en vecka tog jag upp till matfisk. Väldigt generös baglimit med 5 fiskar per dag! Ingen kortkontroll inge folk, men nya spår efter fyrhjuling helt nära älven så möjligen tidigare! Endast 4st mindre flytetyg med en pers i var. En stor grå militärhelikopter flög över på extremt låg höjd annars inget
 6. Nej vem är denne man. Tårtgeneralen från Kiruna .😁
 7. Hästar vad snackar du om. Men sant kan dom inte landa helt säkert på fast mark med helikopter inom 300m kan man lugnt skita i fiskekort.Man är flugfiskare ingen rovfiskare.
 8. Nerver av stål, eller gillar konflikter!
 9. Som jag ser det är det framförallt Rödingen men även öringen som är den heta potatisen.Detta vad gäller fisket, men det är väl ändå jakten som var det viktiga, som vanligt! Och vilket jäkla kallt pissväder i fjällen! Hur länge ska detta fortsätta? 2020 ser inte ut som ett bra år att minnas alls!
 10. Beror på vilken typ av torrflugor. Som allround är de med stora fack bra. Rymmer mycket men kan bli besvärliga "klumpar" med flugor. Till mindre parashute typ klinkhammer tycker jag en foamask med upphöjda ribbor funkar bäst.
 11. Tänkte själv åka upp till Vuoggatjålme nu men som vädret ser ut så skjuter vi på det några dagar. Isen har knappast gått helt på högt belägna sjöar! Högsommarn kom av sig! Tvärt emot förra året som det verkar!
 12. Nät vobblers ölburkar mm. En Ramlösa burk vid Lainio älv sandåslandet, vem ihelvete tar med sig vatten hit?! Och lämnar burken! Det finns bra korkade människor. Tyvärr! En klassiker är med förpackningen av nyinköpta draget lämnat vid strandkanten.
 13. Finns inga dåliga kläder bara dåligt väder! Sjunktafs typ heavy och medium räcker långt!
 14. SA

  Övre Kaitum

  Fiskat bara längre ner på gångavstånd upp till Tertojohka. Varje år i stort sett, ibland två svängar. Gjort så i 30års tid faktiskt! Visst har varit där tidigt v28 med högt vatten mer än en gång och fisket kan vara bättre än på sensommaren. Med värme och kläckningar i massor och stor fisk som vakar både öring och harr. Till skillnad mot slutet av augusti med kylan då det oftast bara vakar korta stunder eller är helt dött. Men fördelen då blir myggfritt brasfiske! Så ja har man bara tur med vädret kan det bli kanonfiske! Men svårvadat som tusan! Skittfiske!
 15. Skillnaden har blivit mindre verkar det som. Men vem vet om 5år.......😬
×
×
 • Create New...