Jump to content

SA

Members
 • Content Count

  234
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

SA last won the day on September 21 2019

SA had the most liked content!

Community Reputation

73 Excellent

About SA

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Luleå
 • Intressen
  Sportfiske och fotografering

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  sa99@spray.se
 • Telefon
  076-1052970

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tjänster som filmframkallning ingen tull eller moms. Om man fotar E6 fortfarande (som jag) proffslab peak-imaging rekommenderas. Normalt blixtsnabb hantering men brexit och covid fördröjer minst en vecka eller två.
 2. Enklast att kasta rakt ut eller lite snett uppströms och hålla kontakt med flugan (med förtyngd nymf) utan att den draggar (ej rör sig fritt) för mycket. Med tiden lär man sig balansen. Man vill ha en viss kontakt så man känner huggen och krokar fisken. Sen finns det överkurs med selektiv vakande fisk och mer ytnära nymffiske som är betydligt svårare. Där blir man aldrig riktigt klok. Svårt frustrerande och konfunderande kan det vara ibland, men är just det som är charmen med flugfiske tycker jag. En rejäl utmaning med belöning av lycka när man har överlistat fisken!
 3. Haft zipvadare från vision. Blixtlåsen helt täta, men sömmen efter ett par år, vatten!
 4. Helt åt helvete som med allt annat vi "smarta" människor ställer till med!
 5. Såg på tv nyligen att nu ska nära nog alla samebyar följa Kirjas exempel. Mycket som händer nu, svårt att ta ställning! Men va fan Ismo ponnyridning! Islandshästar håller han Matti eller vad han hette på med. Och älgarna nästan en älgfarm på sidan om. De tillsammans med alla renar och andra djur som betar håller kalfjället öppet när klimatet går mot varmare tider enligt forskare.
 6. Tråkigt nog allt handlar om pengar hit eller dit! Fiskade mycket i Tornedalen förr innan man vart fjällfrällst Bruce the boss ! The river
 7. SA

  Vinter!

  Livet släpar på ändå!
 8. Högvis med papperskassar har jag sett för få ids vika ihop dom! Ska man kritisera MP så är det deras generösa invandringspolitik. Fått en ny granne uppå sen ett halvår och utan att förut vara rasist kan jag bara konstatera att denna Mohammad är den bullrigaste och värsta tänkbara granne. Ett jävla dunkande i golvet när han bara går och sätter hälarna i golvet, samt en hel verkstad med alla möjliga ljud, rassel släp och en massa DUNK! Gnissel, tassar under stolar finns inte på kartan! Totalt hänsynslös! Han höll på nattetid förut men jag sa åt hyresvärden så det blev lugnt. Men
 9. Men vad gör det om ett fiskespö sticker upp lite ovan ryggan? Tänk tvådelade spön på den gamla goda tiden!
 10. Fyrdelat duger gott, Ett jäkla plockepinn med 7delat som kastar sämre med alla dessa holkar. Bara i nödfall
 11. För de som studerat kartan och funderat på att vandra uppför Gaitumälven kan jag meddela att den leden är gammal och helt under förfall. Spångarna som går över myrmarker är under dyvatten och rent av livsfarliga att gå över med tung 30kg ryggsäck. Nya stålbroar över bäckar har tillkommit passande fyrhjulingar. Inte vackert men funktionellt. Gillar ändå samerna dom är alltid trevliga har bara träffat en enda som varit lite vresig då jag hade en välnärd labradorvalp på 6 månader med mig. Fetaste hund jag sett, springer efter ren håll efter hunden! Men det är minst 25år sedan.
 12. Då har man varit och fiskat i Kaitumälven igen med veckokort kirjas-sameby spec.område. Kom hem för en knapp vecka sedan. Fint fiske med största harr på 1,4kg och öring på ca2,5-3kg. Och hur tusan skriver man fångstrapport när man släpper tillbaks nästan all fisk! 3st fiskar på en vecka tog jag upp till matfisk. Väldigt generös baglimit med 5 fiskar per dag! Ingen kortkontroll inge folk, men nya spår efter fyrhjuling helt nära älven så möjligen tidigare! Endast 4st mindre flytetyg med en pers i var. En stor grå militärhelikopter flög över på extremt låg höjd annars inget
 13. Nej vem är denne man. Tårtgeneralen från Kiruna .😁
 14. Hästar vad snackar du om. Men sant kan dom inte landa helt säkert på fast mark med helikopter inom 300m kan man lugnt skita i fiskekort.Man är flugfiskare ingen rovfiskare.
 15. Nerver av stål, eller gillar konflikter!
×
×
 • Create New...