Jump to content

SA

Members
 • Posts

  252
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by SA

 1. Amen mått stämmer inte alltid så bra. Samma med alla fiskar. Men å andra sidan vem bryr sig. Hade en fiskekompis som även jagar mycket som sa att skjuta en björn i alaska är hög status. Jag förstår inte det tankesättet.
 2. Känns helt rätt. Vi fiskar för att vi älskar att vara ute i naturen.Inte för tävling! Dock tråkig regnperiod just nu! Då sitter jag hemma och planerar för nästa resa, antagligen Kaitumälv igen, ett säkert kort beroende på vädergudarna!
 3. en anorak fjällräven high coast marinblå som myggen älskar kör jag med sen ett par år. Skönt plagg genomtänkt. Slitstarkt rekomenderas.
 4. Muskelminne kallas det väl. Krävs övning och motivation. Hjälper enormt mycket om det känns roligt och underhållande i korta perioder snarare än tråkigt och jobbigt i längden.🙂
 5. Ursäkta inget svar på din fråga men djurparken har dom inga fåglar som ugglor längre.
 6. Vojmån efter Sorsele. Väldigt fin liten camping faktiskt. Stannade förbi där igår med mitt expresståg till mc från stockholm och hem. Med harrpelare mitt i forsen och flugspöstolpe en klar vinnare! Väl värd ett besök för den fiskeintresserade. Var ju snarare efter Vilhemina om man åker norrut vid eftertanke, sorry. Hursomhelst är ju vildmarksvägen från Strömsund genom jämtland, sen längs norska gränsen i fjällen och vidare ner genom västerbotten vacker. Massor med fiskevatten. Finns alltid kortsäljare. Men det är campingsemester vill man ha riktigt bra fiske med vild fisk får man lämna bilen. Gå eller flyga.
 7. Fy fan vilka monstersikar! Råkat få en del sikar genom åren långt över kilot på fluga. Kan vara svårtrugad som rödingen men kämpar inget alls, bara dra hem. De små sprattlar såklart. En fin matfisk är det om man röker den, annars ganska smaklös ungefär som lutfisk. Kanske bra ändå att ta upp sik istället för Harr och Öring till matfisk då den konkurrerar med dessa "finare arter" för sportfiskare!
 8. Inte min bruna loomis keps skit happens
 9. Inte en chans förrän det klassas hög dödlighet
 10. Låter utmärkt med förbud. Fisket med allemansrätten efter ädelfisk i Sverige är horribelt dåligt. Undantaget laxfisket! Där finns pengar att tjäna!
 11. Nja en vill helst vara för en själv vid en öde strand, dricka norrland och fundera!?
 12. Lainioälven är ju helt underbar. Men från att ha varit ödsligt har laxfisket dragit folk med helikoptertrafik nästan varje dag. Minst sagt störande för oss som ids använda våra muskler och fötter ett par mil. Ursäkta!
 13. Är du helt sjuk i huvet dra å helvete med din porriga biljävel
 14. Sant! Och man slutar bry sig . Bara ett redskap som ska hålla en livstid. Jo tjena köp det senaste!
 15. Ismo verkar vara en slags puppa som härjar runt!?
 16. Håller med där Jonas till 100%! Med bara lite synd någon gång med fiskeiver och dåligt samvete långt efter! ?
 17. Enklast att kasta rakt ut eller lite snett uppströms och hålla kontakt med flugan (med förtyngd nymf) utan att den draggar (ej rör sig fritt) för mycket. Med tiden lär man sig balansen. Man vill ha en viss kontakt så man känner huggen och krokar fisken. Sen finns det överkurs med selektiv vakande fisk och mer ytnära nymffiske som är betydligt svårare. Där blir man aldrig riktigt klok. Svårt frustrerande och konfunderande kan det vara ibland, men är just det som är charmen med flugfiske tycker jag. En rejäl utmaning med belöning av lycka när man har överlistat fisken!
 18. Haft zipvadare från vision. Blixtlåsen helt täta, men sömmen efter ett par år, vatten!
 19. Helt åt helvete som med allt annat vi "smarta" människor ställer till med!
 20. Såg på tv nyligen att nu ska nära nog alla samebyar följa Kirjas exempel. Mycket som händer nu, svårt att ta ställning! Men va fan Ismo ponnyridning! Islandshästar håller han Matti eller vad han hette på med. Och älgarna nästan en älgfarm på sidan om. De tillsammans med alla renar och andra djur som betar håller kalfjället öppet när klimatet går mot varmare tider enligt forskare.
 21. Tråkigt nog allt handlar om pengar hit eller dit! Fiskade mycket i Tornedalen förr innan man vart fjällfrällst Bruce the boss ! The river
 22. SA

  Vinter!

  Livet släpar på ändå!
 23. Högvis med papperskassar har jag sett för få ids vika ihop dom! Ska man kritisera MP så är det deras generösa invandringspolitik. Fått en ny granne uppå sen ett halvår och utan att förut vara rasist kan jag bara konstatera att denna Mohammad är den bullrigaste och värsta tänkbara granne. Ett jävla dunkande i golvet när han bara går och sätter hälarna i golvet, samt en hel verkstad med alla möjliga ljud, rassel släp och en massa DUNK! Gnissel, tassar under stolar finns inte på kartan! Totalt hänsynslös! Han höll på nattetid förut men jag sa åt hyresvärden så det blev lugnt. Men Dagtid efter jobbet, rena terrorn ibland. Söker ny lägenhet å det snaraste. Har bara 150k drygt på kontot, borde räcka till att söka bolån. Bor nu såklart i en hyresrätt och trivts bra i 20år med normala svenska grannar. Förbannade politiker! Inte konstigt alls att så många röstar på SD!
 24. Men vad gör det om ett fiskespö sticker upp lite ovan ryggan? Tänk tvådelade spön på den gamla goda tiden!
×
×
 • Create New...