Jump to content

Sk

Edgemember
 • Content Count

  541
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Sk

 1. Återigen en helg med sydvästlig kuling, vatten +60cm. Mig veterligen har det inte varit sådant satans skitväder på många år. Skitfiske ni som ger er ut.
 2. Tisdagens fiske blev ett riktigt skit fiske, ingen fisk i sikte trots bra vatten och rätt vind. Skulle blivit en tur idag med men en koll på vattenståndet visar på 76 cm över vilket är i mitt tycke en aning högt. Sydsydväst vinden måttlig men skall öka 35% och vrida till östlig under förmiddagen. Förresten,,,,,bara en säl i tisdags :-)
 3. I morgon blir det premiär för eget spö, har tyckt vindar och vatten varit för turbulenta för fiske. Nu verkar det lugnat ner sig lite med både vind och vatten, sydligt i morgon och vattnet +13 cm i kväll, tror morgondagen blir perfekt med start i Nyhamnsläge på läsidan av reven, bör klarnat upp i vattnet. Hoppas på NO säl och ett jävla skitfiske för alla som skall ut.
 4. https://holfuy.com/en/weather/597 Verkligheten, just i denna minut, sekund. Gäller ju klart den nordvästra hörnan men ger ju en vink om hur vinden och inte minst kyleffekten ligger till. Blir inget fiske idag för eget spö den saken är klar. Vad jag vet togs det några småöringar runt Höganäs igår på spinn, någon på fluga med. Friskare vind idag än i går.
 5. Ja precis hö&gös, taggad är man alltid, spelar ingen roll hur många premiärer man fiskat på, lika roligt varje gång. Vad som inte ser så roligt ut i morgon är vindprognosen, nordväst med vindstötar i kuling styrka, nordväst, extremt högt vatten på västsidan, just nu 54cm över , lite bättre på syd och öst bara 10-15cm över. Läskigt högt behöver inte vara en katastrof, man kan fiska väldigt nära land såvida inte det är en jävla massa skit i vattnet. Finns en del behagliga ställen med revar där man kan fiska insidan med vinden i ryggen, fisken gillar också lite lugnare vatten. Halvmetern över innebär såklart alltid problem om man försöker nå sina vanliga spotts. Jag kan bevisligen visa på att det sällan är lönt att ens försöka. Två år sedan var det samma skitvind, kuling från nordväst, vattnet liknade en blandning av oboj och ärtsoppa. Jag var som vanligt sent ute vid reven, knötjockt med folk och alla kämpade längst ut i bränningarna, det kändes inte kul alls, funderade på att köra hem istället men va fan hade man nu kört hit så får man ju tvätta av flugan i alla fall. Vattnet var 50-60 cm över så jag bestämde att pröva på land ända inne i hörnan på lilla reven som sträcker sig rakt ut i västlig riktning. Som vänsterkastare kunde jag behagligt fiska av platser som normalt var på torra land, jag känner reven väl och vet var större stenar ligger. Första kastet hamnade där jag ville, mellan en grupp stenar, skit,, botten napp direkt trodde jag men plötsligt börja det röra på sig med tunga knyckar i spöt. I skitvattnet såg jag inte vad det var för fisk, den hoppade inte så en utlekt var nog svaret. Då jag fick manövrerat in fisken mellan stenarna så kunde jag konstatera att det var en präktig fisk på 4 kilo, jag kunde enkelt stranda den, en kyss och tillbaka igen. Jag kände mej ganska nöjd som det var men bestämde mig för att ta några kast till. I fjärde kastet nöp det till igen, nu var det en pigg fisk som kämpade på, tog lina allt medans jag konstaterade att folk började dra sig längre in. En 10 minuter senare låg den i håven, 1,5 kilo silver fick åka med hem, i praktiken fiskad på land.
 6. Det drar ihopa sig till premiär, hoppas på bättre tur iår än i fjol. Lika sugen som alltid, premiär reven väntar. Hoppas på riktigt fint väder utan is. Skåne nordväst bjuder idag på riktigt skitväder precis som det gjort sista 3 månaderna, regn och blåst. Tänk, det är 15 år sedan jag startade upp detta ämne, tiden går men öringarna simmar vidare precis som inget hänt. Skitfiske till alla som skall ut den 1e januari. PS. Jag kommer uppdatera med väder och vindar för långväga fiskare.Det är långt mellan prognoser och verklighet//
 7. Har blivit 2 turer för mej. Jan 2 Jan 3. Ärtsoppa som väntat, nordanvind. Bytande ställe vid middagstid ner till Kvick i Höganäs, klart vatten men nu hade det gått ner nära halvmetern sedan morgonen, nada inte ett nafs. Dag två klarare vatten på ställe ett än gårdagen, såg riktigt het ut, nästan vindstilla, högt fint vatten på morgonen men sjönk 30 cm fram till middag. Inte ett hugg, såg en som fick en liten en det var allt. Semester och tre dagar med blåst från norr, högvatten( 80 över) dimma lågtryck, i morgon dag 4 som ser ut att bli perfekt om än lite kall, vattnet på +20 cm svag vind som vänder mot sydsydväst och stigande lufttryck. Tror på en öring i morgon även om det varit väldigt dåligt med fisk överlag.
 8. Då kör vi. Vattnet 20cm+, vinden har bedarrat men förmodligen lite skitigt och oroligt ännu. Svag till måttlig nord-väst, mulet Tryck 1039 Hpa, sjunker det blir det omedelbar stigning av vattnet men dom har lovat att högtrycksryggen ska ligga kvar idag. Skit fiske!
 9. Jepp, väldigt tråkigt men inget ovanligt men nu ska vi inte måla fan på väggen ännu. Väderprognoserna brukar inte stämma så jävla bra, kan lika gärna bli vindstilla och sol,,,,,,,bara att hoppas :-)
 10. Väder prognos för för 1e januari 2019 ort Höganäs. Mulet, vind: väst 14 m/S, byvind 23 m/s. Ser inte bra ut detta.
 11. Just nu tänker jag på den annalkande öring premiären. 

 12. Viktigt! Glöm ej, men brukar inte ta så många dagar för att få visum :-)
 13. Godagens gott folk! Nu är det bara 25 dagar till 2019 års premiär.
 14. Snart dax att dra några kast, har fan inte varit ute sedan i februari. Häljaröd kallar :-)
 15. Det varmare ytvattnet förs bort av östliga vindar och kallt vatten strömmar in längs botten, såvida inte ytvattnet är kallare än +2 grader då kan det faktiskt bli lite varmare då vattnet utifrån ligger på ca +2 grader. Så summa summarum så kan det var till fördel fram på försommaren då vattnet börjar gå över 9- 10 grader inne vid land.
 16. Kan bara hålla med, vind mellan nord och sydöst är riktig skit vind och då får man ju atumatiskt lågvatten på köpet,, i alla fall här på västsidan. Vindstilla är inte någon höjdare det heller. Bäst tycker jag är en svag sydvästlig vind, ett vatten som ligger någon dm över normal vattenståndet. Sol eller mulet tycker jag inte spelar någon roll, gärna sol nu på vintern, då piggnar fisken till.
 17. Härligt,bara kämpa på så kommer den. Nu är det skit med den sega östanvinden som som verkar bita sig fast ett tag framöver. Jag hör av mig när jag skall fiska i Lerberget nästa gång så ska vi dra några fina öringar :-)
 18. Hej Mana! Som utvandrande Lerbergsbo är jag väl förtrogen med vattnen kring Höganäs. Var i Lerberget i Onsdags men ett vattenstånd på 70 cm över kändes bara som en halvmeter för mycket, hela Lilla Bro strax söder om hamnen låg helt under vatten. Men men, det kommer dagar när allt stämmer för fiske i Lerberget. Tycker egentligen att det är bäst där fram i mars och April. Körde några repor ute i Nyhamn i Onsdags, inga fiskar synliga för min del, min kompis hade ett hugg men snart var där 20 pers ute och vi drog vidare. Skit fiske/ Ps. på bilden en Lerberga öring från 2012.
 19. Årets premiär på kusten blev igår för min del, en mellan dag med måttlig vind och sol mellan regn och stormdagarna. Blev som så många andra gånger Nyhamnsreven som fick mitt besök. Frisk vind och högt vatten men rent och fint, blev två missade fiskar och en i handen strax under måttet, fisk i alla fall även om det inte kommer upp till min rekordfisk för 5 år sedan på den reven. Premiärfisk är premiärfisk oavsett storlek.
 20. Tog en blank på 1,7 kilo och en besa på 4 kilo ca på ............hör och häpna, premiären sen har det inte blivit ett hugg ens.
 21. Im back på Edgen :-)

  2013-08-09 14.19.39.jpg

 22. Hej. Jag band dom lite annorlunda men resultatet var ungefär det samma, har bara varit ute en gång och testat en av dom, missade en stor öring. Tror blint på dom och tror dom blir en hitt till hösten. Bengt/
 23. Mycket fina fiskar och jävligt läckra spiggflugor. Tror jag binder upp några liknande. H/ SK.
 24. Det var en jävla grann öring Nibor. Grattis!!
 25. En kort tur igår, precis innan ett helvetes ösregn bröt ut resulterade i en öring 50+, en Steelhead på 2 kilo och en sandskädda på närmare kilot. Inga näbbisar i sikte
×
×
 • Create New...