Jump to content

Carlsson

Members
 • Content Count

  172
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Carlsson last won the day on September 21 2018

Carlsson had the most liked content!

Community Reputation

28 Excellent

About Carlsson

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  nacka
 • Intressen
  fiske, öl o musik

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  erik_carlsson@outlook.com
 • Telefon
  0727447895

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Etikdiskussioner i sportfiske ska man väl undvika. Det är ju som att jaga älg med paintballgevär, fast fiskar har väl kanske lite mindre hjärnor och känslor antar jag, Däremot så kan man ju ha ett problem med att döda dom. De gånger jag bonkar en fisk(gjorde det på en odlad HÖ i höstas för att grava och ha på julbordet) så kändes det dåligt och det är för att en levande HÖ är en väldigt vacker sak, sen när den är död är den bara en kladdig, blodig och smutsig döfisk.
 2. Jag förstår dig iaf. Jag avskyr att döda fisk och har alltid gjort det. Men det har inte med ädelfisk att göra utan snarare att jag har svårt att döda alla slags djur. Tror det kom från att jag sköt en ekorre med luftgevär när jag var liten och blev tvungen att stena ihjäl den. Självklart är det hyckleri eftersom jag äter både fisk och djur men ja, då får det vara så.
 3. Precis en sån lina köpte jag också. Skulle säga att den är kanske 3-4 gram för lätt. Använder den till ett enhands spö klass 8 nu där den funkar bra även om den blir lite tung då. Skagit 375 grain blev för tungt. Skulle tro att skagit 350 grain passar perfekt. Tar man spetsarna från multitip(6 gram) och sen en 350 grain opst(22.6 gram)så hamnar du på nästan 29 gram. Men det är nog det jag skulle köra på. Eller iaf sikta påen totalvikt på 26-29 gram där nånstans. Ska du ha kvar multitip linan så är ju spetsarna där bra o ha till en kort skagit lina. Men en kort skagitklump på 325/350 grain och sen kan du använda spetsarna från multitip linan. Försökte sälja min multitip lina och de verkar svårsålda i den klassen så då kan man lika gärna behålla den:)
 4. tjabba! jo väldigt snarlik. Jag pratade med eg-ge och de hade fel bild o beskrivning, det var guidelines ulf sill serien KHK13.
 5. Kollar man youtubefilmer med ex captain quinn(som bor där och kan åka runt var han vill när han vill hur han vill) så ser det ju fantastiskt ut, däremot när alla dessa guider pratar i podcasts osv så tappar jag lite intresse. Massor av folk, man måste ha guide, de har också sämre uppgång år efter år och snittpris per fiskedag är ungefär 1000 dollar(guide,fiskekort,logi,mat). Fast visst ser det fantastiskt ut! Min dröm för tillfället och som jag börjat spara pengar till är Tarpon och bonefish på exempelvis Cuba.
 6. Lax blir svårare o svårare för varje år. Finns väl snart inga kvar. Röding finns det gott om men de är griniga små jäklar. Det kan vara noll kontakt i fem dar sen tar man 10 på en kväll. För två somrar sen fick vi 0 på sex dagar på 4 pers. Nordanvind. Sen sista dan vände vinden o vattnet kokade.
 7. Vad gäller ex öringen så är väl drömfisken beroende på vart den är tagen tänker jag, ammarnäs eller en liten bäck. Har stångats med tvåkilos harrar, men det har varit i en fruktansvärt hemsk mijö, 300m av 4 meters höga videsnår och djupa gropar man ramlar i och bryter spön o allt är hemskt. Det är inte värt det, speciellt inte då harren redan vid kanske 1.5kg börjar se ut som nåt katten släpat in, kroppen växer men längden och huvudet är samma. De ser ut som såna där övergödda regnbågar som vissa P&T sjöar planterar. Harren är nog vackrast kring kilot. Lax och havsöring är nytt fiske för mig, jagat dom i 3 år nu, i rinnande vatten har jag fått tag på dom men ännu ej hittat någon öring i sthlms skärgård. Det ligger nog högst på min lista nu, en stor HÖ tagen på en plats jag själv hittat på kartan och tagit mig till. Ingen guide eller båt. Jag tar dessutom hellre en 10 kilos lax i avlägsen, vacker miljö tillsammans med mina vänner än en 20 kilos lax där jag står och trängs under nåt kraftverk. Fast det kanske är lättare för oss som egentligen aldrig fått nån riktigt stor fisk att säga att "storleken har ingen betydelse"... Vi hade ju i alla fall tur med vädret.
 8. Jo, bromsvredet har jag vridit:) Denna rulle har nån slags enklare klickbroms än salmon 2. Den har bara en klack och ingen fjäder. Ska se om den kan vridas. När jag ändrade klacken till vänstervev kändes det dock som att den bara gick att ha i två lägen(höger- och vänstervev).
 9. Köpte en Hardy Marquis Salmon 1 (70-talet)och bromsen(eller vad de nu kallas) är väldigt hård även i lösaste inställningen. Finns det nåt enkelt knep för att åtgärda detta?
 10. Efter att bara haft Hardy jet spön ett tag så bytte jag en del 2018. just nu har jag enhands: Winston Nexus #4 9 fot(danielsson dryfly) Hardy Jet #6 10 fot(hardy nånting mcadaddd vad de nu heter) cts affinity x custom #8 10fot(hardy marquis s #1) tvåhands: hardy jet switch klass 7-8(guideline reelmaster) Scott T3H #8 13,6 fot(hardy marquis s #2) Hardy Jet #8-9 13 fot(danielsson l5w 8twelve) Av dessa spön så är det nog winstonspöt som är favoriten, inte bara för kastkänslan utan mycket pga kvalitetskänslan och finishen. Kan inte säga annat än att danielsson l5w rullen är en favorit, den är liksom tråkigt bra, kan inte komma på nåt negativt om den förutom det kosmetiska...
 11. Carlsson

  Fake line?

  Är inte en av anledningarna till rusande priser att dollarn rusat? Kollar på ex ett 1000 dollars spö, det kostade ju 1000 dollar för 10 år sen men då var dollarn lägre och spöt kostade 7000:-, nu kostar det +10000:-. Linorna kanske också följer dollarpriset vilket förklarar en del, om dollarn stigit med 30% så har ju även linan stigit med 30%. Sen är det väl företagens extrema behov av att öka sina intäkter varje år som driver priserna... Tjänar vi samma % som förra året så har vi ju gått back
 12. Ja men där fanns det. Inga konstigheter alltså. Någon som har erfarenhet av HÖ fiske där på våren?
 13. det vet jag, nu tänkte jag mer på specifika regler för örekilsälven, såsom krokstorlekar/typer, hulling, lintyper etc...
 14. Halloj! Jag har svärföräldrarna bara 20 min från örekilsälven men har fortfarande inte besökt den. Jag har aldrig fiskat på västkusten i rinnande vatten. Igår när jag ännu en gång körde över denna älv så tänkte jag att, nästa år, då ska jag släpa med prylarna och testa den. Har läst om den nu och det verkar som att sensommar/höstfiske efter lax är det populäraste. Men hur är fisket på våren och sommaren? Om jag har vägarna till den delen av landet i april, är det bra hö fiske i örekilsälven eller ska jag hålla mig till att stå o dänga ut i havet istället? Hur är laxfisket kring midsommar? Det finns ju A sektion och B sektion och flugfiskesträckor. Är det samma kontor som har hand om allt? dvs. räcker det med att jag snackar med kontoret för södra fvo för att hitta rätt? Nåt mer speciellt att tänka på, speciella regler etc?
×
×
 • Create New...