Jump to content

Carlsson

Members
 • Content Count

  210
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Carlsson last won the day on September 21 2018

Carlsson had the most liked content!

Community Reputation

36 Excellent

About Carlsson

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  nacka
 • Intressen
  fiske, öl o musik

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  erik_carlsson@outlook.com
 • Telefon
  0727447895

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Är sugen på ett kort klass 9-10 eller 10. under 13 fot. Tex ett GL LXi eller liknande....
 2. Carlsson

  14-15 fotare

  Tack för svar men det är icke nåt för mig.
 3. Carlsson

  14-15 fotare

  Behöver nytt klass 10 spö. Gärna nånstans mittemellan 14-15 fot med djup aktion och styv topp. Har ni nåt o erbjuda?
 4. Jag använder också spön mellan 11-13 fot till 99% av tvåhandsfisket men gör nån tur varje sommar till stor älv med ibland högt vatten så 14-15 fotaren är ett spö jag använder väldigt lite, kanske 5-6 fiskedagar per säsong så att köpa ett nytt spö till fullpris blir det inte. Palmspöna har jag kollat på tidigare nån gång. Tror han har demo i Älvkarleby ibland så jag får försöka tajma in en sån. Jag kanske får ta mig en funderare på om jag verkligen behöver ett långt spö. Kanske ett 13-14 fots klass 10 funkar lika bra och har lite fler användningsområden.
 5. Tack för svar. Jo jag har varit sugen på o testa gamla gass modellen, då det fanns en 14'6" klass 10. De har sålts begagnade lite då o då för liten peng. har andra spön i 13 fotslängder så även om jag också tror att gass2 är ett jättetrevligt spö som du säger så är det just ett långt spö som nu saknas. När loop började rea ut s1 så var jag lite sugen men har aldrig testat ett och rent kosmetiskt har jag aldrig gillat dom(underskatta inte finishen:) ). Hur är Hardy zephrus? de har ju iaf ett 14'6" 9/10 som är klassen jag söker men hittar inte nån info om hur aktionen är mer än att det är ett snabbt spö men inte lika snabbt som zenith. Lts across 2 eller nitro kan absolut vara intressant till rätt pris.
 6. Till förra sommaren köpte jag ett scott t2h 15.2fotare. För det första kändes det lite väl kraftigt och långt men även så var det svårt att aktivera spöet längre ner, det var toppigt. Inför denna säsong skulle jag vilja hitta ett spö som är mellan 14-15fot klass 9-10 med lite styvare topp och djupare aktion. Vad har ni för tips?
 7. Hela diskussionen om att svenskar behandlat samer illa kan man ju släppa, på 16oo-talet var staten inte snäll mot nån utan fin stamtavla. Rennäringen får idag ca 115 miljoner per år i stöd och sen tillkommer väl katastrofstöd o liknande direkt det kommit mycket snö. De har rättigheter utöver oss andra och de skulle nog inte vilja leva på samma sätt de gjorde innan "svensken" dök upp. De gillar ju också att bo i hus, ha elektricitet, vatten och avlopp, kabel-tv, internet, sjukvård, barn- och äldreomsorg etc etc. Vi kan väl låta dom testa att klara sig själva ett tag så skulle de nog komma med hatt i hand inom en månad eller två. Att fortsätta hävda "vi var först" är ju ganska efterblivet. Jag har bara bott i sthlm sen 2006, ska inte jag ha samma rättigheter som de som bott här längre? Ska inte nyanlända invandrare få promenera i skogen? Man är så himla upprörd över att apartheid gjorde skillnad på folk o folk och direkt nån missgynnas pga etnicitet blir det ett jäkla liv men i fallet med samerna så är det nånting positivt? Vi är alla lika oavsett, religion, kultur, sexuell läggning, hudfärg, förutom medlemmar i en sameby, de är nånting annat? Min misstanke ang när samebyar tar över fisk och jakträttigheterna är att vanliga svenssons som jag inte kommer kunna fiska i samma vatten längre men däremot kommer det byggas fina stugor vid vattnen som fylls med rika utlänningar som kan betala helt andra summor.
 8. coolt! det var ju enkelt. tack så mkt!
 9. Har försökt googla mig till svaret men är osäker. Nån här som kan förklara hur jag ändrar från höger- till vänstervevad?
 10. Tänk att laxen är en slö katt på soffan, hur ska du få den att attackera det du drar framför den? Drar du ett snöre sakta över golvet så bryr den sig inte, drar du det snabbt så kastar den sig över snöret och sen ser den förvirrad ut som om den inte fattar varför den gjorde så... Jag brukar tänka att det är samma instinkt som får laxen att hugga fast den inte vill käka...
 11. Jo det har du rätt i. Lite som att fråga vilken öl som är godast... Visst är det aggressiv fronttapering som laddar spöet snabbt men inte ger lika ”delikata presentationer”?
 12. Jag kanske passar på o köper en fario då medans de har dem på rea inför kommande utgåva som säkert blir evolve version eller dyl
 13. Jag ska köpa ny flytlina till ett hyfsat snabbt klass 6. Jag gillar kortklumpare typ rio dart och SA SBT då de är smidiga och min teknik är usel. Jag har dock märkt att de inte är så jättebra för distans och nu när jag i brist på rinnande vatten besöker p&t sjöar ibland så är jag sugen på lite annan typ av lina. Det är bra pris på guideline fario linorna nu. Har nån testat dem? Eller har ni nåt annat tips på lättkastad flytlina med typ 10m klump?
 14. rio skagit max är trevliga, de själva påstår att 600grain (39gram) kan vara lämpligt för klass 8/9. Det blir då inte för lätt iaf Jag tycker skagit är lite konstigt ,det påstås att man tar samma klumpvikt som man normalt har på ens scandiklump och sen en spets på det så att allt blir tyngre totalt sett. Men jag kör 33/34 gram scandi och 34 gram skagitklump på mitt klass 8 spö med 6-8 grams spetsar till skagitklumpen.
 15. Jag har nya versionen av linan och ja den är lite krullig men det tycker jag är ett fenomen hos alla linor som är "hårda". Självklart är det trevligare med mjukare linor som inte krullar men jag vänjer mig i iaf, Tar jag min småvattenlina SA SBT så vet jag att den inte behöver sträckas, tar jag Trout boss linan så får jag sträcka den lite innan jag börjar kasta. Kör så mkt tvåhandsfiske att det nästan kommer automatiskt att sträcka lina. Den enda lina som jag bara använde en tur var en A. jensen lina som på nåt sätt var krökt i fronttaperingen och inget jag gjorde fick ordning på det så flugan hamnade rakt åt sidan istället för framåt i vattnet. Men som många har sagt här på forumet så är det helt galet att linor inte har en bättre kvalitetskontroll. För priset borde i stort sett varje lina ha kontrollerats med förstoringsglas. Var hos min lokala fiskebutik här i somras och försäljaren där sa att han skäms när han tar fram en WF lina som kostar 1200:- och försöker motivera priset till en ny kund som vill börja flugfiska.
×
×
 • Create New...