Jump to content

Carlsson

Members
 • Content Count

  196
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Carlsson last won the day on September 21 2018

Carlsson had the most liked content!

Community Reputation

30 Excellent

About Carlsson

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  nacka
 • Intressen
  fiske, öl o musik

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  erik_carlsson@outlook.com
 • Telefon
  0727447895

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. tack men det är för lågt.
 2. rio skagit max är trevliga, de själva påstår att 600grain (39gram) kan vara lämpligt för klass 8/9. Det blir då inte för lätt iaf Jag tycker skagit är lite konstigt ,det påstås att man tar samma klumpvikt som man normalt har på ens scandiklump och sen en spets på det så att allt blir tyngre totalt sett. Men jag kör 33/34 gram scandi och 34 gram skagitklump på mitt klass 8 spö med 6-8 grams spetsar till skagitklumpen.
 3. Jag har nya versionen av linan och ja den är lite krullig men det tycker jag är ett fenomen hos alla linor som är "hårda". Självklart är det trevligare med mjukare linor som inte krullar men jag vänjer mig i iaf, Tar jag min småvattenlina SA SBT så vet jag att den inte behöver sträckas, tar jag Trout boss linan så får jag sträcka den lite innan jag börjar kasta. Kör så mkt tvåhandsfiske att det nästan kommer automatiskt att sträcka lina. Den enda lina som jag bara använde en tur var en A. jensen lina som på nåt sätt var krökt i fronttaperingen och inget jag gjorde fick ordning på det så flugan hamnade rakt åt sidan istället för framåt i vattnet. Men som många har sagt här på forumet så är det helt galet att linor inte har en bättre kvalitetskontroll. För priset borde i stort sett varje lina ha kontrollerats med förstoringsglas. Var hos min lokala fiskebutik här i somras och försäljaren där sa att han skäms när han tar fram en WF lina som kostar 1200:- och försöker motivera priset till en ny kund som vill börja flugfiska.
 4. Intressekoll. Ypperligt skick. Alltid kul med nåt nytt till nästa säsong. 3000:- 42grams klump har jag kört o det har känts bra!
 5. Finns det nån generell regel eller riktlinje vad gäller hur tunga spetsar och hur långa spetsar man bör ha till en specifik klumplängd/vikt? Det blir ju väldigt stor skillnad i balans och kastegenskaper om man tar för lätt eller tung spets. min egen erfarenhet: En 12 fots 6 grams sjunkspets funkar perfekt till en 24 grams klump, den är för lite tung för en 15 grams klump. men funkar den till en 34 grams klump? Det jag är ute efter är om det finns nån riktlinje man kan följa på ett ungefär, typ att spetsen ska väga en fjärdedel av klumpen eller nåt dylikt...
 6. hej. Jag vet inte vad du menar med "långt tebaks" men om man ser våran "plastperiod" här på jorden så skulle jag nog vilja påstå att det är nu först som den stora massan börjar få upp ögonen för vad våran nedskräpning de senaste 60-70 åren har inneburit. Det är bara en väldigt svår uppgift att få de överbefolkade länderna att börja ta hand om sitt skräp istället för att bara kasta ut hushållsavfallet i närmsta vattendrag. Jag hade ett samtal med en barndomsvän för några veckor sen om hur våra fäder betedde sig när vi var små(vi är från kiruna/tornedalen) och hur vi blev tvungna att säga åt dom att tex ölburkar på botten av älven ej försvinner, de brinner ej hellre upp i brasan eller förmultnas i myren. Min farbrors saab v4 står fortfarande kvar bredvid en sjö nära soppero, den har stått där sen 70-talet. Det var väl ett smidigt ställe att dumpa sin trasiga bil på tyckte han. Personligen har jag inte märkt nån gigantisk skillnad på svenskar,finnar,norrmän och hur de beter sig. Träffade norrmän i rostuelva som skröt om hur jäkla bra det var att näta där, de gjorde det även då framför ögonen på oss svenska flugfiskare som rest i dagar för att ta sig dit. Det jag tycker mig se varje gång jag är ute är en stor skillnad i respekt både för naturen och fisken mellan flugfiskare och spinnfiskare, det kommer nog av att flugfiskare i regel är mer intresserade och investerade i det de håller på med. "långt tebaks" 😀
 7. tror att det kan ha varit för att det inte var en så konstruktiv tråd, även om den var rolig o läsa. Lite som att ha en tråd om att det verkar vara uteslutande öststatare som tjuvfiskar och som håller på o nätar i P&T sjöar.
 8. jag köper nog alla mina småflugor därifrån och har gjort det i några år. inga fel på flugorna, de är billiga, kommer direkt i brevlådan och det går läskigt snabbt att få hem dom. jag ger dom 5/5 haröra i betyg
 9. jag använder liknande från opst, men har dubbla linor i vissa fack så det blir kaos
 10. hur menar du? Om du har tex en 33 gram 1-3-5 lina och en 38 gram 2-4-6 lina. hur märker du dem? menar du att du kan skriva läsbart direkt på linan?
 11. på mina slickshooter körde jag perfektion loop men fick sen tipset om vanlig kirurgknut, då kommer "stumpen" längs med linan istället för rakt ut. så nu kör jag kirurg och sen lite uv lim på.
 12. har beställt 0.70 versionen nu, ska bli kul o se hur mkt som kan spolas på rullen och strunta i backingen. lite trist att brun, grön o röd inte säljs här. Solar är väl en lite transparent version av den gröna. Röd säljs på happy angler men bara i tunnare klasser.
 13. tack för tipsen, beställde 150X200. då borde de få plats i min opst klumpväska.
×
×
 • Create New...