Jump to content

Carlsson

Members
 • Content Count

  189
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Carlsson last won the day on September 21 2018

Carlsson had the most liked content!

Community Reputation

29 Excellent

About Carlsson

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  nacka
 • Intressen
  fiske, öl o musik

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  erik_carlsson@outlook.com
 • Telefon
  0727447895

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. jag köper nog alla mina småflugor därifrån och har gjort det i några år. inga fel på flugorna, de är billiga, kommer direkt i brevlådan och det går läskigt snabbt att få hem dom. jag ger dom 5/5 haröra i betyg
 2. jag använder liknande från opst, men har dubbla linor i vissa fack så det blir kaos
 3. hur menar du? Om du har tex en 33 gram 1-3-5 lina och en 38 gram 2-4-6 lina. hur märker du dem? menar du att du kan skriva läsbart direkt på linan?
 4. på mina slickshooter körde jag perfektion loop men fick sen tipset om vanlig kirurgknut, då kommer "stumpen" längs med linan istället för rakt ut. så nu kör jag kirurg och sen lite uv lim på.
 5. har beställt 0.70 versionen nu, ska bli kul o se hur mkt som kan spolas på rullen och strunta i backingen. lite trist att brun, grön o röd inte säljs här. Solar är väl en lite transparent version av den gröna. Röd säljs på happy angler men bara i tunnare klasser.
 6. tack för tipsen, beställde 150X200. då borde de få plats i min opst klumpväska.
 7. super! Solarfärgen funkar alltså? Tänkte den skulle vara för transparent så att man inte såg den...
 8. trevligt, grön eller röd hittar jag inte i sverige, bara en som heter "solar" på fishline. tips?
 9. Hur bär ni er åt för att hålla koll på era klumpar? Vissa har ju bra tryckt id men på en del är ju texten helt oläsbar. Jag funderade på små återförslutbara kylpåsar av den tjockare typen som man kan skriva på eller såna där öppningsbara buntband med en liten "skylt" på som används vid datacentraler o liknande där man märker upp kablar. vet dock ej vad såna heter.
 10. Hola! har sen en tid varit sugen på att testa en grov monolina för att ersätta backing och ”dyra skjutlinan”. Känns smidigare, säkare och billigare att spola på en lång lina istället. Läst om berkley big game och stren catfish(ovanlig i sverige verkar det som). Är det nån här som har erfarenhet av detta? Läst att de är lite trassliga på vintern men det är tänkt för laxfiske så jag ska bara använda i varmt vatten. Ex berkley kostar ju bara 250:- för 600m. Måste hitta gröna versionen dock så man ser linan i vattnet.
 11. Etikdiskussioner i sportfiske ska man väl undvika. Det är ju som att jaga älg med paintballgevär, fast fiskar har väl kanske lite mindre hjärnor och känslor antar jag, Däremot så kan man ju ha ett problem med att döda dom. De gånger jag bonkar en fisk(gjorde det på en odlad HÖ i höstas för att grava och ha på julbordet) så kändes det dåligt och det är för att en levande HÖ är en väldigt vacker sak, sen när den är död är den bara en kladdig, blodig och smutsig döfisk.
 12. Jag förstår dig iaf. Jag avskyr att döda fisk och har alltid gjort det. Men det har inte med ädelfisk att göra utan snarare att jag har svårt att döda alla slags djur. Tror det kom från att jag sköt en ekorre med luftgevär när jag var liten och blev tvungen att stena ihjäl den. Självklart är det hyckleri eftersom jag äter både fisk och djur men ja, då får det vara så.
×
×
 • Create New...