Jump to content

Calle55

Members
 • Content Count

  149
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Good

About Calle55

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Nyköping

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  carldiana@telia.com
 • Telefon
  0705912479

Recent Profile Visitors

1,342 profile views
 1. Hej! Tack för informationen. Det finns en viss logik att Orvis och Nam satsar på en bredare marknad med sina modeller medan LOOPs 7X är mera nischat med tanke på både designen och priset.
 2. Hej! Hur skulle du jämföra detta spö mot LOOP 7X och Helios 3D?
 3. Hej! Har lite planer på att bygga ett lätt ca 10 ft tvåhandsspö, sk Trout Spey och skulle vilja få tips om lämpliga klingor. Skulle det fungera med en klinga för enhandsspö?
 4. Jag har en hel den finska kollegor som ofta åker över till Sverige för fiske och småviltsjakt. Det många anger är att fisket och jakten är bättre förvaltat här än i Finland. Man har som jag uppfattat det fiskat sönder många av sina egna vatten, catch & release är nog fortfarande ett nytt begrepp i Finland. Jag tror också att det blev ännu populärare att åka till Sverige och Norge sedan man införde ett nationellt minimått på 50 cm för öring. Det är ju också relativt nära till våra fjäll jämfört med att åka till norra Finland.
 5. Med tanke på hur utsatt vår natur är för människans påverkan är det tragisk att man i denna dom bara har fokuserat på människans rätt att fiska och jaga, och inte på vilken förvaltning som är bäst ur ett miljöperspektiv. Det skulle vara intressant om man skulle prova exempelvis nätfiske i fjällnära vatten mot nuvarande miljölagstiftning.
 6. Hej! Tack för beskrivningen. Jag skulle vilja slå ett slag för Foamflugan som tillsammans med Sunray är en av mina go-to flugor för lax. Den gav hygglig utdelning i somras när det var lågt och varmt vatten.
 7. Hej! Jättefin fluga, har du någon enkel bindbeskrivning som du kan dela med dig av?/Calle
 8. Märker du någon skillnad i fångst om du skippar benen på skaterflugan?
 9. Fiskar idag mest med ett 14 fots spö på större älvar men tycker att det kan vara svårt med linkontroll och få någon distans på kasten när jag står utvadad . Jag är ganska kort och har nu har fått för mig att lite extra längd på spöt kan hjälpa till med kasten och styrningen av linan i dessa situationer . De flesta 15 fots spön som erbjuds idag på marknaden är klassade 10/11 men jag har ingen lust att köpa en ny uppsättning linor. Därför tänkte jag höra om någon har tips på ett 15 fots spö i klass 9 .
 10. Hej! Vet inte om detta hjälper, men jag har ett lätt tvåhandspö där jag använder två olika Skagitklumpar på 275 respektive 400 grains vikt med samma tippar beroende på hur jag vill fiska. Skall jag fiska med lite tyngre flugor och inte bryr mig om presentation så använder jag den tyngre klumpen och kastar med skagitkast typ Snap C etc. Vill jag undvika alltför mycket plaskande och få en finare presentation med mindre flugor använder jag den lättare klumpen och mer underhandskast. En lättare Skagitklump i kombination blir ju typ en variant av Scandi compact/short linorna. Jag når ungefär s
 11. Är det bara nedanför Fällforsen som FVO bestrider Sveaskogs rätt att sälja fiskekort? Om jag har förstått det rätt så har Sveaskog rätt enligt FVOs stadgar sedan tidigare rätt att sälja fiskekort ovanför Fällskog.
 12. Den här tråden fick mig att plocka fram mitt Kunnan spö från 80 talet. Farsan köpte spöt i Taiwan under en tjänsteresa. Helaktion som böjer sig ner i handtaget men klarar lugnt att få ut 20-25 meter med en modern lina två klasser under spöts klassificering.
 13. Hej! Jag håller med Berndt . Jag började också mitt tvåhandsfiske med dyra skjutlinor men har nu bytt till Big Game på de flesta av mina rullar.
 14. En öring eller harr oavsett storlek i en restaurerad Ljungan där Trångforsens kraftverk har rivits?
 15. Idag är spöna så pass bra att det är enligt mig viktigare att kombinera spö med lina än att bara fokusera på spöt. Men om du vill ha ha ett snabbt spö så prova modeller som är designad för saltvatten (salt water) då de ofta kombinerar en kraftig nedre del med en snabb topp. Jag har fiskat med både Radian och Helios 3 men blev inte direkt övertygad om att de var så mycket bättre än sina företrädare när det gäller prestanda under fiske.
×
×
 • Create New...