Jump to content

Calle55

Members
 • Content Count

  121
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About Calle55

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Nyköping

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  carldiana@telia.com
 • Telefon
  0705912479

Recent Profile Visitors

948 profile views
 1. Hej! Tack för beskrivningen. Jag skulle vilja slå ett slag för Foamflugan som tillsammans med Sunray är en av mina go-to flugor för lax. Den gav hygglig utdelning i somras när det var lågt och varmt vatten.
 2. Hej! Jättefin fluga, har du någon enkel bindbeskrivning som du kan dela med dig av?/Calle
 3. LOOP Multi 6/9 rulle med backing säljes för 850 kr inklusive frakt.
 4. Jag har ett 12 ft klass 5/6 GLOOMIS NRX Spey spö i nyskick som mer eller mindre bara ligger i tuben. Jag har helt enkelt inte tid för att fiska med spöt, då tillfällen ett lätt spö är lämpligt är för få för det fiske som jag bedriver. Det är ett fantastiskt fint spö som hanterar både Skagit och Scandi linor utan problem. Nypris på spöt ligger runt ~11000 kr. Mitt pris 5000 kr inklusive spårbar frakt. MVH Calle
 5. Märker du någon skillnad i fångst om du skippar benen på skaterflugan?
 6. Fiskar idag mest med ett 14 fots spö på större älvar men tycker att det kan vara svårt med linkontroll och få någon distans på kasten när jag står utvadad . Jag är ganska kort och har nu har fått för mig att lite extra längd på spöt kan hjälpa till med kasten och styrningen av linan i dessa situationer . De flesta 15 fots spön som erbjuds idag på marknaden är klassade 10/11 men jag har ingen lust att köpa en ny uppsättning linor. Därför tänkte jag höra om någon har tips på ett 15 fots spö i klass 9 .
 7. Hej! Vet inte om detta hjälper, men jag har ett lätt tvåhandspö där jag använder två olika Skagitklumpar på 275 respektive 400 grains vikt med samma tippar beroende på hur jag vill fiska. Skall jag fiska med lite tyngre flugor och inte bryr mig om presentation så använder jag den tyngre klumpen och kastar med skagitkast typ Snap C etc. Vill jag undvika alltför mycket plaskande och få en finare presentation med mindre flugor använder jag den lättare klumpen och mer underhandskast. En lättare Skagitklump i kombination blir ju typ en variant av Scandi compact/short linorna. Jag når ungefär samma kastlängd med båda klumparna trots 125 grains skillnad i total linvikt, men vikten som belastar spöt påverkas ju också av vilket kast man använder.
 8. Är det bara nedanför Fällforsen som FVO bestrider Sveaskogs rätt att sälja fiskekort? Om jag har förstått det rätt så har Sveaskog rätt enligt FVOs stadgar sedan tidigare rätt att sälja fiskekort ovanför Fällskog.
 9. Den här tråden fick mig att plocka fram mitt Kunnan spö från 80 talet. Farsan köpte spöt i Taiwan under en tjänsteresa. Helaktion som böjer sig ner i handtaget men klarar lugnt att få ut 20-25 meter med en modern lina två klasser under spöts klassificering.
 10. Hej! Jag håller med Berndt . Jag började också mitt tvåhandsfiske med dyra skjutlinor men har nu bytt till Big Game på de flesta av mina rullar.
 11. En öring eller harr oavsett storlek i en restaurerad Ljungan där Trångforsens kraftverk har rivits😀
 12. Idag är spöna så pass bra att det är enligt mig viktigare att kombinera spö med lina än att bara fokusera på spöt. Men om du vill ha ha ett snabbt spö så prova modeller som är designad för saltvatten (salt water) då de ofta kombinerar en kraftig nedre del med en snabb topp. Jag har fiskat med både Radian och Helios 3 men blev inte direkt övertygad om att de var så mycket bättre än sina företrädare när det gäller prestanda under fiske.
 13. Hej! Tack för svaret. Har du något tips vart man får tag på mårdskinn?
 14. Fantastiskt fina flugor. Vilket material använder du till Zonkervingen? Det är inte utan att man blir inspirerad och längtar till bindstädet.
×
×
 • Create New...