Jump to content

Thymallus

Members
 • Posts

  114
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Thymallus

 1. Tittat för djupt i glaset nu igen Ismo?
 2. Föreslår att fler, så som jag, anmäler det hela till Konsumentverket. Det går på mindre än 5 min. Om inte annat så kanske frågan lyfts och prövas, även om det kan ta tid.
 3. Det har jag iofs gjort, men vad har det med saken att göra?
 4. Sådär, då är en anmälan gjord till Konsumentverket iaf.
 5. Hur går det med din anmälan till DO nu?
 6. Är inte så säker på det. Tror inte det är så enkelt som bara diskriminering av etnicitet. Det är ju inte vad Girjas gör. Du blir ju inte nekad fiskekort för att du är svensk eller jude, utan för att du inte är skriven i Norrbotten. Har svårt att se att det handlar om etnicitet. Möjligen om du ser dig själv som norrbottning.
 7. Öppnar hårt med -2019s sista fiskebild, julaftonsbåge:-)
 8. Varför skulle deras priser spela in? Antingen så får, som du skrev tidigare, INGEN fiska, eller så kommer en del att få fiska...det är väl knappast lokalbefolkningen som nyttjar det företaget och vad de kan erbjuda?
 9. Inte ens "Fishyourdream"? Låter osannolikt....men den som lever får se...
 10. Är det nu ändå inte så att det enbart är OVAN odlingsgräns som gäller än så länge i alla fall? Låt gå att Girjas hela område råkar ligga helt inom/ovan odlingsgräns. Men en betydande del av samernas "byar" ligger ju utanför och där kan ju inte domen som sådan åberopas. Eller har jag missat ngt? Så det är ju inte tal om 60% av Sveriges yta som en kan bli problem att fiska på... Ta för enkelhets skull fiske i/kring Sorsele. Gran och Rans Samebyar ligger där (oklart exakt gräns). Eventuellt skulle det då kunna bli problem att få fiska i/kring Ammarnäs, men inte kring Sorsele/Blattnicksele då det ligger utanför/öster om odlingsgränsen... Sedan skulle jag tro, obs tro, att om fler samebyar väljer att gå Girjas väg, så kommer de vara mer förberedda och kanske även se att det finns både fiskare och jägare att locka till sig om Girjas vidhåller att enkom lokalbefolkningen ska få fiska/jaga (i strid med EU-rätt). Så skulle ju jag ha tänkt och förskkt göra. Men jag är kanske för godtrogen och pragmatisk...
 11. Det är nog precis så som du skriver, högst personligt. Jag upplever inte spöt som framtungt, men är o andra sidan långt från någon expert. Redingtonrullen fungerar för mig, den är ju ännu lättare än de rullarna du beskrev ovan. Spöt i sig är sagolikt med sin "old school":-). Så vad du än väljer för rulle tror jag du blir nöjd.
 12. Grattis till ett underbart spö! Jag kör Redington Zero 4.5 till mina, #4 resp #5 spön. Klockren kombo!
 13. Instämmer, Har en själv, om än föregångaren, sandfärgad. Kalasjacka!
 14. Det var det och jag fick mersmak:-) Så det blir att resa dit igen i höst.
 15. Då fortsätter vi med Kamtjatka, denna gången Gorbusha/Pink Salmon/Puckellax...
 16. Flugaskar?:-) Det var faktiskt enklare med dual-purpose keps. Går väl även under namnet "indianlax". Kamtjatka var/är sagolikt.
 17. Hej, Nyligen hemkommen från sagolika Kamtjatka och kan inte släppa tanken på att resa tillbaka. Har fått erbjudande om resa igen nästa år i augusti/september. Vi är just nu två som ska dit, men för att priset ska bli det utlovade så skulle vi behöva vara två-tre fiskare till. Priset är 2900€ för fem heldagars fiske plus två halvdagars fiske (ankomstdag och avresedag). Tillkommer gör flyg samt sista natten på hotell. Den som är sugen kan ju slänga iväg ett mejl för mer information. Hilsen Svante
 18. Jo det ska jag göra. Undrar bara hur de tänkt laga det...
 19. OBS; vadarna är från i år. Började använda dem i Juni. Detta svaret är fr Taimen, är det bara struntsnack från deras sida eller? This part of the material is not waterproof, it is a mesh that serves to hide sweat (water) on the membrane. If fabric have not this mesh, you would see that waders are wet with sweat or water. Check and soak the waders lightly with water from the inside, no see water on the fabric. Do waders leaking does not depend on this layer, the waterproof membrane is between the mesh and the top layer. Mesh is only for hide sweat. You can send us waders, we will see your waders and we will probably replace this layer. This will improve aesthetics, but will not affect whether waders will be leak in this place in the future. Waders can leak both in this place and else, which is why I suggest using waders, and if something happens (starts to leak) contact. By the way, all waders wear out and including leaking over time. And I think if your waders start to leak it will be in different Place.
×
×
 • Create New...