Jump to content

Kossu

Members
 • Content Count

  83
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Kossu last won the day on June 16 2018

Kossu had the most liked content!

Community Reputation

17 Good

About Kossu

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Sveg
 • Intressen
  Flugfiske, friluftsliv och träning

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  kossu@hotmail.se
 • Telefon
  0704869305

Recent Profile Visitors

986 profile views
 1. Kastar riktigt skönt med mindre flugor och flugor som inte är lika hårt förtyngda, inte tillräckligt med vikt för att behagligt vända över riktigt stora streamers enligt mig iallafall. Intermediate runningline hade jag velat haft för att hålla flugan längre ner på djuper och för att inte förhindra skjuthuvudets sjunkförmåga lika mycket.
 2. Kört 250 grain till mitt #7 streamerspö, funkar helt ok, lite mycket linminne och trassel när det är kallare väder ute bara, sjunker snabbt gör den iallfall men personligen hade jag föredratt en intermediate runningline.
 3. Hej, nydligen börjat fiska mer med streamer i rinnande vatten efter öring, men stött på 3 gånger nu att en gädda kommer och ska käka flugan och vips så går tafsen av. Någon med samma problem? Ev. Lösningar? Tänkt själv att man kanske borde börja använda någon typ av gäddtafs men frågan är då ifall de kommer störa öringarna?
 4. Spöet är för övrigt St.Croix bankrobber 790
 5. Fiskar främst stora ledade streamers i sjöar, vill helst kunna byta mellan fiskedjupen. Har tidigare fiskar vision bottom express och airflo streamer max long men undrar ifall det hade varit smart att titta på någon versi-tip lina? Eller kanske en intermediate lina med en sink tip? Hur gör ni när ni fiskar streamer i sjö?
 6. Finns det någon uppdatering på denna tråd? Hoppas personligen att de blir lite senare iår då jag inte är i Sverige före den 21a
 7. Ja, kanske inte riktigt tänkte efter där med fjädermyggen Hur upplever du kastandet blir med en sådan rigg?
 8. Tänkte kolla ifall någon har testat att använda en större flytande fluga följt av en nymf eller kläckare vid sjöfiske? Det jag tänkte använda är t.ex en fjädermygga följt av två stycken fjädermygg som är menade att vara under ytan för kunna ha flugan på tre olika djup på en och samma gång? Sedan tänkte jag att samma teknik kan fungera vid vulgatafisket då fisken kan gå för flugan i alla dess olika stadier samtidigt. Finns det någon som har provat på liknande vid sjöfiske? Hurdana resultat har det gett? Om ingen har provat det återkommer jag efter säsongen om hur det har gåt
 9. Vet du hur bra de här tafsarna är på att stå emot tvinning när man kastar större torrflugor?
 10. Kossu

  Djup torrflugepinne

  Har själv Scott G2 844, kan starkt rekommendera de om man tycker om mjukare spön, extremt kul att drilla fisk i alla storlekar dessutom när man känner varje rörelse. Annars kanske ett Epic glasfiber spö hade varit något? De va mellan de två spöna jag hade att välja på när jag letade torrflugespö
 11. Någon som har uppdateringar? Kan tänka mig att det kommer komma rätt sent till Härjedalen med tanke på hur vädret har varit på sistone.
 12. @Dagsländan oj skojade bara är på telefonen och den öppnade en källa automatiskt, ska läsa den när jag har tid
 13. @jani De hoppas jag verkligen då de stora fiskarna kom undan i fjol
×
×
 • Create New...