Jump to content

Kossu

Members
 • Posts

  120
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Kossu last won the day on June 16 2018

Kossu had the most liked content!

About Kossu

 • Birthday 04/12/1999

Information

 • Kön
  Man
 • Intressen
  Flugfiske, friluftsliv och träning

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  kossu@hotmail.se
 • Telefon
  0704869305

Recent Profile Visitors

1,659 profile views

Kossu's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

23

Reputation

 1. Ingen fara, antar att öringarna som vandrar från havs uppför sig liknande!
 2. Vad jag har läst mig till så är iallafall ståndplatserna annorlunda, sen kan jag tänka mig att flugvalet kan skilja något också
 3. Menar såklart öring som vandrar från sjö för att leka, t.ex fisk i Dammån, Ammarsnäs mm
 4. Hur skiljer ert fiske på stationär öring kontra lekvandrande? Är de samma ståndplatser för fisken? Kör ni samma flugval? Allmänna tips tas gärna emot, de är mest lekvandrande öring jag är kluven på!
 5. @fomoflyfishing De är ett gemensamt konto på tre grabbar med en fokus på öring och så kommer de komma upp en hel del flugbindning!
 6. Tänkte på att den har så långa framben och skjärtsprön? Den är ju rätt annorlunda till hur dom "brukar" se ut här uppe
 7. Vad är de för slända? De är sen övre jag syftar på då jag är rätt säker på att den nedre är en vulgata. Dom brukar kläcka strax innan vulgatan/danican i de vattendrag jag fiskar på i härjedalen
 8. Personligen föredrar jag klassiska hackelflugor, haft bäst resultat på de personligen men tror inte de spelar någon roll för fisken. Denhär flugan gör jag i olika färgkombinationer beroende på hur dom naturliga ser ut i sjön jag fiskar, älghår till spröt, något torrflugedubbing till kropp och parachute vinge med cdc. Gör samma kropp men med polypropylene-vingar åt sidorna för att imitera duns. Kläckare är jag ingen höjdare på men gissar att det mesta olive-bruna/beige-bruna som hänger i ytfilmen är intressant för fisken.
 9. Scott Radian #5 9ft Scott Centric #5 9ft Clutch Archipelago #7 9ft Ron Thompson Travelforce II #6-7 9ft
 10. Hur stora streamers hade du tänkt kasta? Ifall de är större ledade versioner så skulle jag rekommendera Vision Onki #7 9'.
 11. Har nydligen flyttat till Göteborg för att studera och tänkte passa på och fråga om någon skulle kunna tips om någon bra å/älv/sjö som håller ädelfisk av någon sort. Har tillgång till bil och flytring och använder mig av enhandsspön. Det behöver inte vara något dunderfiske utan ville bara dra någon repa innan studierna kickar igång. Om någon som bor i Göteborg skulle vilja ta en tur skulle jag gärna vara på. Passar även på att fråga vilka/vilken butik kring Göteborg man ska besöka för flugbindningsmaterial🙂
 12. Skett en del framsteg sen senaste flugan jag lagt upp här
 13. @Sahlberg Jag såg dom double deciever du la upp på forumet och dom såg riktigt giftiga ut så sånna ska jag binda! Vad använder du för krok och bucktail?
 14. Kickstartar tråden igen, fastnat ordentligt för att binda streamers i alla storlekar. Har lite frågor och funderingar kvar dock. Har hittills bundit streamers på Ahrex TP610 och Daiichi 2461 för mina ledade och Tiemco 5263 för streamers med en krok. Det jag undrar är ifall det finns någon mer ekonomisk streamerkrok jämförbar med TP610 eller Daiichi 2461. Sedan vart man kan köpa större paket med marabou. Sen är jag även öppen till förslag på streamers ni brukar köra med som jag kan binda upp och prova. Har hittills bundit: Wooly Sculpin, Barely Legal, Laser Legal, Sex Dungeon och har material på kommande för att binda Rusty Confidence och Boogie Man. Fiskar främst i mindre åar ca 20-30m bred som varierar i djuped men generellt mellan 40-120cm djupt. Förekommer en del öring, men inte så stora, men också en del gädda. Öppen till förslag på flugor att prova i framtiden och tips på vart man kan köpa material ekonomiskt!
×
×
 • Create New...