Jump to content

Kossu

Members
 • Posts

  111
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Kossu last won the day on June 16 2018

Kossu had the most liked content!

About Kossu

 • Birthday 04/12/1999

Information

 • Kön
  Man
 • Intressen
  Flugfiske, friluftsliv och träning

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  kossu@hotmail.se
 • Telefon
  0704869305

Recent Profile Visitors

1,513 profile views

Kossu's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

21

Reputation

 1. Andra pontonbåtar är också av intresse
 2. Personligen föredrar jag klassiska hackelflugor, haft bäst resultat på de personligen men tror inte de spelar någon roll för fisken. Denhär flugan gör jag i olika färgkombinationer beroende på hur dom naturliga ser ut i sjön jag fiskar, älghår till spröt, något torrflugedubbing till kropp och parachute vinge med cdc. Gör samma kropp men med polypropylene-vingar åt sidorna för att imitera duns. Kläckare är jag ingen höjdare på men gissar att det mesta olive-bruna/beige-bruna som hänger i ytfilmen är intressant för fisken.
 3. Söker denna pontonbåt, vid bra pris kan en Fish Cat Scout vara intressant.
 4. Scott Radian #5 9ft Scott Centric #5 9ft Clutch Archipelago #7 9ft Ron Thompson Travelforce II #6-7 9ft
 5. Hur stora streamers hade du tänkt kasta? Ifall de är större ledade versioner så skulle jag rekommendera Vision Onki #7 9'.
 6. Har nydligen flyttat till Göteborg för att studera och tänkte passa på och fråga om någon skulle kunna tips om någon bra å/älv/sjö som håller ädelfisk av någon sort. Har tillgång till bil och flytring och använder mig av enhandsspön. Det behöver inte vara något dunderfiske utan ville bara dra någon repa innan studierna kickar igång. Om någon som bor i Göteborg skulle vilja ta en tur skulle jag gärna vara på. Passar även på att fråga vilka/vilken butik kring Göteborg man ska besöka för flugbindningsmaterial🙂
 7. Skett en del framsteg sen senaste flugan jag lagt upp här
 8. @Sahlberg Jag såg dom double deciever du la upp på forumet och dom såg riktigt giftiga ut så sånna ska jag binda! Vad använder du för krok och bucktail?
 9. Kickstartar tråden igen, fastnat ordentligt för att binda streamers i alla storlekar. Har lite frågor och funderingar kvar dock. Har hittills bundit streamers på Ahrex TP610 och Daiichi 2461 för mina ledade och Tiemco 5263 för streamers med en krok. Det jag undrar är ifall det finns någon mer ekonomisk streamerkrok jämförbar med TP610 eller Daiichi 2461. Sedan vart man kan köpa större paket med marabou. Sen är jag även öppen till förslag på streamers ni brukar köra med som jag kan binda upp och prova. Har hittills bundit: Wooly Sculpin, Barely Legal, Laser Legal, Sex Dungeon och har material på kommande för att binda Rusty Confidence och Boogie Man. Fiskar främst i mindre åar ca 20-30m bred som varierar i djuped men generellt mellan 40-120cm djupt. Förekommer en del öring, men inte så stora, men också en del gädda. Öppen till förslag på flugor att prova i framtiden och tips på vart man kan köpa material ekonomiskt!
 10. Tack @CLundin och @jakobj, har själv funderad på att binda typ en laser legal med grå överkropp och vit underkropp och antingen använda en längre bit svart dubbing för att dubba främre överkroppen svart, alternativt använda påfågel i samma syfte. Sen tror jag flugorna ska vara oförtyngda och fiskas med en flytande lina, nästan att föredra att ha 2-3 sådana flugor på samtidigt. Svåraste som ni nämner är att lyckas vara på rätt plats vid rätt tid, då dom här "attackerna" varar knappt 5 sekunder, sen kan fisken dyka upp igen 50m bort åt vilket håll som helst som de verkar. Vet att folk har lyckats fånga dom här öringarna genom att trolla 5-7cm zonkerflugor alldeles i ytan men de är inte riktigt min grej...
 11. Vet av en sjö där man kan se riktigt stora öringar, mellan 2-5kg, äta siklöjor precis under ytan men dom verkar helt omöjliga att fånga. Man ser att de bubblar till under ytan 1-4 gånger sen försvinner dom förmodligen för att söka fler stim. Tänkte kolla om någon annan har varit med om detta, vilka flugor som kan funka för att imitera siklöjan, hur jag ska gå till för att fånga fisken. Alla tips är välkommna!
 12. Är det någon som har beställt från denhär sidan? Tittar lite på deras whiting nackar och dom verkar va de enda som har färgerna jag är ute efter i lager.
 13. Efter några års uppehåll så har jag börjat igen. Och oj vad skoj det är! Denhär gången började jag binda mycket enklare flugor med mindre material vilket har gjort det mycket enklare att jobba på grunderna. Tänkt binda upp ett gäng pheasant tails till i strl 14-18 i olika färger så jag får öva lite på att binda mindre flugor innan jag går vidare till nästa fluga som jag tror blir haröra. Måste inhandla lite koppartråd bara så blir det bättre segmentering och så blir dom lite snyggare på det. Tar gärna emot kritik på flugorna!
×
×
 • Create New...