Jump to content

Ludvig72

Members
 • Content Count

  53
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Ludvig72 last won the day on January 25 2019

Ludvig72 had the most liked content!

Community Reputation

12 Good

About Ludvig72

 • Rank
  Member
 • Birthday 05/25/1972

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Haverdal
 • Intressen
  Lax- och havsöringsfiske

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  peter.ludvigsson@live.se
 • Telefon
  0760-373791

Recent Profile Visitors

1,167 profile views
 1. En Lina på runt 33-35 gram och 11,5-12 m. Har klassen över på samma spö och 12.9’ i samma klass. De tål några gram mer än vad det står på spöt. Men allt är personligt som du vet. Bara en referens på vad jag använder. Rio Scandi Versitip eller Tellis motsvarande funkar väldigt bra tycker jag.
 2. Avsluta med ett hackel istället för en sista vingsektionen om du ska ha disc. Om du inte har disc avslutar du med en vingsektion. Sedan så är ett tips att använda så få bindvarv du kan att fästa in materialet med. 3-5 varv räcker, ta lite snabblim på tråden om du är osäker på om det ska fästa. Och som någon skrev, mycket mindre material i både vinge och hackel om jag får välja. Flugan rör sig bättre helt enkelt om man använder mindre material.
 3. Mats Jönsson som äger Wittlocks. En guru inom flugfisket. Mats fiskar bara enhands, hade varit kul med hans tankar kring det och varför? Mikael Axell som driver Gothiaflyfishing. Duktig på allt inom hår och fjäder. Färgning, skillnader på material m m. Även en duktig lax och öringsfiskare. Mvh Peter Ludvigsson
 4. Hardy spetsar använder jag numera till nästan allt fiske jag bedriver. Funkar utmärkt med bellys från tex Rio, Guideline, SA och Tellis iaf. Billiga och riktigt bra är min bedömning.
 5. Kan bara hålla med, absolut det bästa jag bundit med. Även silverräven är värd att testa!
 6. Min lina blir blöt och sträckt efter ett par kast iaf, undrade bara vad skillnaden är om du kokar linan. Strunt samma, finns säkert fler metoder för att få en skjutlina mjuk(are)?
 7. Ståltråd?????? Har precis varit i Norge en vecka. Berkley Som skjutlina på alla rullar. Glömde (som vanligt) lägga rullarna i blöt innan fisket. Trots kyla första dagarna så är denna lina allt annat än styv. Ett par kast, sedan mjuk, fin och följsam. Ok, att lägga i blöt kvällen innan kan jag köpa, men koka linan?!?! Behövs det verkligen göras? Gör det någon skillnad mot en blöt och sträckt lina?
 8. Det funkar. Kör själv 0,71 på tvåhands och 0,61 på enhands/switch. Sedan kan du absolut ha 0,61 på dina korta spö. En smaksak. Oavsett, en grymt bra skjutlina till ett bra pris?
 9. Solar är den gröna. Jag ser den, inga problem alls med att den skulle vara svår att se!
 10. Har Berkley Big Game som skjutlina. 0,60 samt 0,70 beroende på spö. Fungerar väldigt bra måste jag säga. Trasslar absolut ingenting i plusgrader, kallare väder har jag inte testat. Slår många av de dyrare skjutlinorna enligt mig. Men det är som sagt personligt?
 11. Vet inte varför ett gäddspö är kortare, men jag hade nog köpt en hel lina med kort klump. Finns fina anpassade linor för gäddfiske. Man vill väl fiska flugan ända fram till båtkanten, typ som när man spinnfiskar, och då är det skönt att slippa dra in öglorna i spöringarna. Gäddor har ju en förmåga att följa med länge och hugga precis när man ska lyfta spöt. Tror inte det är lättare att kasta överhands med kortare spö. Men kombon tunga linor, stora flugor m m kanske lämpar sig bättre för korta spön och ger en fördel om det blåser lite ute.
 12. Absolut så går det. Spöt borde nog vara klassat för ca 24 gram från början. Sedan så är det ganska ansträngande att stå och överhandskasta med 11’ och klass 9. Om jag får tycka?
 13. Fiskar inte gädda med mitt, men klumpvikt på runt 24-25 gram gör inget. Går du på rekommenderad linvikt som är 21-22 gram så känns linan för lätt (enligt min uppfattning) om du ska underhandskasta lite längre avstånd. Kör en Rio Versitip just nu på 24 gram, funkar väldigt bra.
 14. Har Simms Freestone både som midjevadare och de ”vanliga”. Har fiskat båda modellerna ganska hårt i 3 år nu och skäms nästan hur jag vårdar dem. Hängs upp efter fisket men inget mer. Ingen tvätt eller ens avsköljda. Hav och älv, promenader genom terräng där byxorna får ta stryk. Men de läcker inte en droppe och jag tycker nog de är värda sitt pris. Inte jättebilliga även om de är billigast i Simms sortiment. Känns ändå gedigna i jämförelse med andra fabrikat och modeller i samma prisklass. Nu var frågan om Scierras vadare är bra, och faktum är att jag inte hört något negativt om fabrikatet. Do
×
×
 • Create New...