Jump to content

an91

Members
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About an91

 • Rank
  Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Hallstahammar
 • Intressen
  Flugfiske

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  azer.nikontovic@hotmail.com
 • Telefon
  +46738703670

Recent Profile Visitors

456 profile views
 1. an91

  Island i April?

  Tack! Ska definitivt kolla upp det 😁
 2. an91

  Island i April?

  Tack för alla tips! @Redtag88 @Bigsalmon Synd att det ska vara sĂ„ jĂ€kla dyrt med HÖ fiske, sett en del fiskefilmer nĂ€r dom fiskar Laxa i Kjos. DĂ„ kör dom tidigt i april med torrflugor och nymfer. NĂ„gon som fiskat dĂ€r eller vet vad det kan kosta? Skulle kunna ge en saftigare slant för tvĂ„ dagars fiske men dĂ„ vill man vara nĂ„gorlunda sĂ€ker att det kommer leverera en och annan HÖ, annars kĂ€nns det lite onödigt eftersom det inte Ă€r en fiskeresa jag ska pĂ„.😅 Men man vet aldrig fĂ„r vĂ€l avgöra nĂ€r jag vĂ€l Ă€r pĂ„ plats. Det blir definitivt ett besök till flugfiskebutikerna för att höra vad dom sĂ€ger.
 3. an91

  Island i April?

  Hej! Jag och min tjej ska Ă„ka pĂ„ en roadtrip runt Island i början av April (6-18). Är vĂ€ldigt sugen pĂ„ att smyga ner ett spö eller tvĂ„ i ryggsĂ€cken men Ă€r lite osĂ€ker eftersom jag inte har sĂ„ stor koll pĂ„ fisket dĂ€r. Har sett lite Youtubeklipp och lĂ€st nĂ„n enstaka trĂ„d hĂ€r pĂ„ forumet tidigare men inte mer Ă€n sĂ„. Nu undrar jag om det Ă€r för tidigt att ens tĂ€nka sig att fiska pĂ„ Island i April eller om ni har nĂ„gra tips pĂ„ vatten man skulle kunna besöka och hur det fungerar med fiskek kort dĂ€r. För övrigt hade jag helst velat fiska lax men det kan jag sĂ€kert glömma. DĂ€remot nĂ„got schysst öring eller röding vatten kanske? Tar gĂ€rna emot all info som ges bĂ„de hĂ€r och i PM. Även tips pĂ„ laxĂ€lvar sĂ„ man kan Ă„ka och kika lite đŸ€“ /Azer
 4. Opst commando Head 375gr tillsammans med Opst Lazar running line. Helt otrolig kombination till Loops, switch 11’ #7, fiskade med denna set-up efter steelhead i Kanada, var frĂ„n början lite osĂ€ker pĂ„ 375gr eftersom jag aldrig fiskat Skagit eller med switch tidigare. Men redan efter dom första kasten var jag helt sĂ„ld, levererar alla tippar frĂ„n S3 upp till T18 utan nĂ„gra som helst problem. TvĂ„ kompisar som var med tyckte ocksĂ„ det lirade otroligt bra nĂ€r dom fick testa mitt spö. Jag mĂ„ste ocksĂ„ sĂ€ga att jag Ă„r rĂ€tt sĂ„ fĂ€rsk nĂ€r det kommer till tvĂ„handsfiske.
 5. SÄ som det ser ut nu sÄ ligger Big Nasty som alternativ 1, just för att den Àr designad för klumpiga flugor, sen fÄr man vÀl köra polytaffs om man ska ner, vilket jag försökt undvika men det Àr vÀl som @Ismo sÀger, "lÀttare att hantera en lina/taffs Àn en svintung fluga". Man fÄr helt enkelt dressa flugan lite mindre och anpassa den bÀttre nÀr man binder. Som alternativ 2 har jag Rios Versitip dÀr jag slipper polytaffsarna, den linan har jag redan pÄ ett högre klassat spöt (#8), den funkar utmÀrkt med bÄde överhands/underhandskast. Om nÄgon har eller har testat Rios Big Nasty sÄ skulle jag gÀrna uppskatta lite info om den, för/nackdelar. Tack för tipsen allihop!
 6. SA linan verkar lovande! bra tips. Nu har jag kanske inte varit sÄ utförlig i beskrivningen men det jag menade med stora streamers var just den typen 2-6, (tjockt dressade), menade inte dom stora ledade asen för dom har jag ett grövre spö Skulle du kunna Äterkomma med ett svar i pm nÀr du provat sa linan ?
 7. Halloj Som rubriken lyder, Àr sugen pÄ att köpa en ny lina till mitt Hardy Jet #6 för att enklare kunna dÀnga ivÀg stora streamers med snabbsjunkande tippar nu pÄ vintern. Det jag har kört med tidigare Àr följande: Airflo forty plus Flyt, Airflo forty plus Intermid Rio single hand spey (flyt) Guideline Highwater evolve (flyt) Flytlinorna har oftast kombinerats med en tung polytaffs vilket gör det svÄrt att rolla ut en stor blöt streamer. Jag undrar om ni har nÄgra bra tips som kommer underlÀtta fisket för mig under vintern. Helst vill jag ha nÄgon lina som enkelt bender upp och skickar ivÀg flugan vid rollkast. Har kollat lite pÄ Rios VersiTip ll med utbytbara spetsar om det Àr nÄgon som har nÄn erfarenhet av den sÄ skulle det uppskattas.
×
×
 • Create New...