Jump to content

troutsider

Members
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About troutsider

 • Rank
  Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Borlänge

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  joakar1984@gmail.com
 • Telefon
  0739821454

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Prova på Tenkara! När: Den 10 Juni 2018, mellan 10:00 – 17:00. Var: Vi utgår från Rastplatsen vid Skräddartorpsån (som är en del av Hedströmmen, fast uppströms Malingsbosjön.) Hur: Ta gärna med din egen tenkarautrustning, men det kommer att finnas ett begränsat antal spön att låna. Det kommer även att finnas lina, tafs och tenkaraflugor tillgängliga. Vill du låna utrustning rekommenderar vi att du föranmäler dig, antingen via mail till TenkaraSverige@gmail.com eller via Facebook-gruppen TenkaraSverige (se särskilt event) men då måste du först bli medlem i gruppen. Observera att fiskekort krävs. Det skaffar du enklast via sveaskogs hemsida: MalingsboKloten https://www.sveaskog.se/jakt-fiske-och-friluftsliv/fiske/kop-sveaskogs-fiskekort/fiskekort-malingsbo-kloten/ det är Naturvatten-kortet som gäller, och ett en-dagars-kort kostar f n 75 kr. Hälsningar Tenkarafrämjandet Sponsorer: Tenkara Sverige http://tenkarasverige.blogspot.se/?m=1 Strömkantens Tenkara http://www.stromkantenstenkara.se/ Tenkara Pyrenee https://www.tenkara.fr/en/
 2. Söker efter en svensk butik som säljer Hends bindtråd. Har provat två, en som hette Grall och en jag glömt namnet på men den var mer elastisk än de flesta trådar. Tunn och stark.
 3. Beror givetvis på situation, men i regel är det väldigt kontrollerade duster. Långa, mjuka spön där man låter spöt jobba och styra fisken. Man tar det lugnt när det behövs och styr fisken när man kan, ”inasu to kawasu” är det japanska begreppet. Låt fisken ha ”panik” -inte du. Generellt sett är storfisken mer sällsynt i de mindre strömmarna där man fiskar tenkara, men stor fisk funkar bra när man väl vant sig. Inte sällan ser man fighter på konventionell flugutrustning där fisken fightas mer mot rullen, istället för att spöt utnyttjas.
 4. Japp, 6/1 kl.13, Lindesberg gäller än. Har inte varit inloggad här på ett tag. Se PM för samåkning.
 5. Trevligt! Du är välkommen! Skulle vi bli för många för nuvarande lokal så kollar jag annan lokal.
 6. Lokal bokad 6/1 2018 kl.13:00, Lindesberg. Intresserade välkomna att höras av sig i tråden eller via PM.
 7. Så, 6/1 i Lindesberg. Väntar på bekräftelse på bokning av lokal hos Studiefrämjandet. Inte bara ett möte kommer hållas, vi som vill kan binda flugor och dela erfarenheter. Har även pratat med kunnige Piero Letizia som guidar och håller kurser. Eventuellt kan han närvara vid mötet.
 8. Vi har just nu ett förslag på ett möte under januaris första halva, någonstans i Bergslagen (eftersom det är där merparten av de som anmält intresse bor). Förslaget ligger på Lindesberg.
 9. Tack för tipset, det ska jag!
 10. Tack för info Jonas. En träff är absolut med i planerna, och Ogströmmen är ett mycket fint alternativ. De flesta som anmält intresse har inte så långt dit heller. Jag delar din bild av att tillgängligheten på utrustning absolut spelat in på att tenkara inte är mer utbrett i Sverige än det borde vara. Det är lite därför en klubb hade varit bra, ett ställe dit folk kan vända sig som är nyfikna på metoden.
 11. Patagonia Black Hole 32 (med silvertejp över hålet för vattenslang) är den bästa jag haft. Grymt prisvärd.
 12. Vi är några som, främst på facebook, börjat diskutera att starta en förening. En rikstäckande med lokala kapitel. Syftet är både nytta och nöje, för att sprida metoden och öka kunskapen om vad det är. En kunskapsbank dit nyfikna kan söka sig. Samt att anordna träffar och dylikt. Tänkte lägga ut informationen även här på edge, ifall det finns några här som hade varit intresserade av att vara med och starta upp.
 13. Det som jag främst höll med Jonas om var, bäckrödingens benägenhet att vara väldigt stationär. I de system jag känner från Värmland (främst) håller de sig främst till små biflöden till redan ganska små åar. Ett problem är att dessa biflöden i vissa fall kan vara lekområden för öring. När jag jämfört elfiskerapporter så har höga tätheter bäckröding vissa år även inneburit höga tätheter av öring, vid första anblick kan detta tyckas vara paradoxalt. Men det är små och ganska känsliga system, så båda arter gynnas väl helt enkelt av gynnsam vattenföring mm.
×
×
 • Create New...