Jump to content

JensH

Members
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About JensH

 • Rank
  Newbie

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  jens.hamrin@gmail.com
 • Telefon
  0703683699

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Heja! Ifjol i slutet av säsongen köpte jag för första gången en Rio Gold-lina. Valet föll på en #5 inTouch. Jag reagerade då på att coatingen kändes lite "annorlunda" än vad jag är van och hur jag tycker en fluglinan borde kännas. Den känns liksom en aning knottrig och ojämn. Rough hade jag nog sagt på engelska. Men vad visste jag? Minns att jag funderade på om det kanske var någon modern och noga utprovad struktur. Jag fiskade en vecka i fjällen med den och tyckte den kändes lite halvsvår att få ut men jag hade samtidigt ett nytt, lite långsammare spö så jag antog att det kunde ha med den ovana aktionen på det spöet. Nu idag köpte jag den vanliga Golden till min sexa och coatingen känns helt annorlunda, den är så där slät och fin som i alla fall jag vill ha den. Är jag helt ute och cyklar eller är coatingen på inTouchvarianten annorlunda mot den "vanliga" Gold. Har jag gjort bort mig genom att inte lämna tillbaka den första linan? Är det i så fall en vanligt/känt fel?
 2. Nä, köpa okänt och för billigt är jag allergisk mot, så det misstaget räknar jag med att inte göra. Låter fint att du trivs med ditt Jet. Det lutar åt att köpa ett sådant. Jag var mest nyfiken om folks åsikter om dem. Tack för tipset! Rulle har jag redan och de nedsatta Loop-spöna var lite i kraftigaste laget för mitt behov just nu.
 3. Jo, jag är rädd för att du har rätt i det. Alltså när det gäller att man kommer vilja/behöva laborera en hel del med spön och linor de närmaste åren. Jag är väl medveten av att jag inte kommer hitta det perfekta spöet redan från början. Men det jag är nyfiken på är om det är värt att betala lika mycket för ett begagnat Jet som för t.ex ett nytt LPXe. Jag har sökt runt en massa och försökt hitta några synpunkter om Jet men inte hittat något direkt matnyttigt.
 4. Heja! Började i somras fiska tvåhands. Lånade då utrustning (Vision GT4) av en kompis och fastnade totalt. Har bara några hundra meter till en lax- och havsöringsälv i måttet liten skogsälv. Till saken hör nu att jag ska köpa en egen, första utrustning. Har fått erbjudande att köpa ett sparsamt använt Hardy Jet 13 fot #8/9 av en bekant för 3000:-. Är sugen på det men är det vettigare med något annat, nytt i den prisklassen? Har kikat på Guideline LPXe i samma klass. Har väl typ 4000:- som tak för spöet. Hoppas kunna ha råd med ett eller två nya enhands kommande säsong också. Vad säger ni? Vilket ska jag köpa av dessa? Eller ska jag kolla på nått helt annat?
 5. JensH

  Hjälp! ny bromsskiva?

  Låter vettigt. Har nu beställt både vanlig, pressad kork och en skiva för att gör packningar av. Men nu till nästa "problem". Hur fäster jag korken. Om man tittar på bilen jag postat med denna tråd, den bild där jag mäter med måttstocken, där har ju korken en gång i tiden varit. Nu när jag ska dit med en ny, hur fäster jag den nya korken? Den måste väl sitta fast för att den ska kunna agera broms? Eller är jag helt ute och cyklar? Antar att kletet jag skrev om tidigare kan ha varit någon form av lim för att hålla fast den gamla korkplatta. Men som sagt, jag har egentligen ingen aning...
 6. JensH

  Hjälp! ny bromsskiva?

  Tack för svar! Det låter ju bra att det går att ersätta den trasiga skivan. När jag öppnade upp rullen (bromsen) så var korken upplöst i nått klet, ganska mycket och svårt att torka bort. Vet du/ni om det är normalt att dränka in bromsskivan i en rulle i någon form av fett? Tror du att det räcker med att impregnera med teflonspray som du säger eller måste jag dit med nån fett? Blir rullen blöt så känns det som att teflonsprayen kommer försvinna? Läste på någon utländsk sida att man inte skulle använda packningskork till bromsskivor eftersom den korken oftast var blandad med gummi. Eller är det någon annan packning du tänker på? Såg att det fanns en sats med olika ark på Clas ohlsons, kan den korken duga? http://m.clasohlson.com/se/Packningssortiment/30-8419 Mycket frågor, men frågar man får man inget veta!
 7. Hej! Har efter 10 års frånvaro tagit upp flugfisket igen. Köpte för 11-12 år sedan en rulle när jag bodde i Norge. En Streamstix Troutseeker. Fin rulle vad jag kan se. När jag nu i somras tog fram rullen igen efter 10 år så har bromsskivan som ser ut som kork helt och hållet gått i smådelar, bara mjöl kvar. Så min fråga är nu om denna rulle går att rädda på något sätt. Kan man ersätta den nu obefintliga skivan med en ny i t.ex teflon? Någon som har något förslag? Har varit i kontakt med Streamstix men de har nya ägare och rullen finns inte i produktion sen länge.
×
×
 • Create New...