Jump to content

ratimir

Members
 • Posts

  424
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

ratimir last won the day on May 1

ratimir had the most liked content!

Information

 • Kön
  Man

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  djurtrz@gmail.com
 • Telefon
  0708489116

Recent Profile Visitors

2,745 profile views

ratimir's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

108

Reputation

 1. Beroende på vilken kondition på fisken vill du ha. Vik fiske ger oftast många hug men du fångar 90% utlekt fisk. Utomskärs fiske ger mer blanka och feta fiskar men det är glesare mellan huggen.
 2. Jag hade fantastisk fiske i helgen…ett dussin luftade med en utlekt 55 cm på topp…Tjörn var platsen…
 3. Vem fångade vem? Du öringen eller öringen dig ! Välkommen och jätte gratis!!!
 4. Tyvärr finns det inte tillräckligt många fiske förbud områden på västkusten…Viskans mynning bla är en sådan var det hyvlas utlekt fisk…på Bornholm finns det en bäck som är fiskeförbud 500 m runt om på boda sidor och den heter Pissebäck…ni kan föreställa er hur stor den är…här på Västkusten är det fritt fram att fiska nästan överallt….men vem använder sund förnuft….gissa! Grattis till en BLANK fisk!
 5. Inte att vara elak men en fisk som liknar skiftnyckel kan inte benämnas som blank och fet…
 6. Jag tycker att jag måste vara lite tydligare. För min del begreppet ”blank fisk” innebär en fisk som är i fin kondition och kan tas upp som mat fisk(1,1 och uppåt i Fulton), men det är upp till var och en vad de stoppar i sin mun, det bryr jag mig inte om. Men att beskriva utlekt fisk som blank skickar fel signaler till de som är osäkra och påföljden blir att många fiskar bonkas i onödan. April månad är den sämsta månaden att fiska havsöring, det finns inte många blanka fiskar att fånga.Det handlar om häftiga fiskar( som Jonas lyckades fånga) men ALLA är utlekta fiskar på återhämtnings väg. Att säga att de är blanka och feta är helt fel.Därav min ofina reaktion . Grattis till alla som hade lyckad premiär!!!
 7. Du menar att dra ihop måttbandet…
 8. Ok Jonas, var hamnar de fiskar som är på bilder i din bedömning?
 9. Det behövs inte mycket erfarenhet att se skillnad mellan besa och blank fisk.Jag håller med dig att det är stor skillnad hur en standard öring ser ut, därefter min reaktion. De här öringarna ni benämner som blanka är inte standard öringar. Det är riktiga besor som återhämtar sig, och de är inte i närheten att de är återhämtade. Det är ofint att kommentera andras bilder på fiskarna, men det är inte ofint att påstå att det är blanka fiskar trots att de är inte det. Jag hade på känn att det skulle bli så här men jag var tvungen att reagera. Som sagt, många av era fångster är fina öringar men alla är BESOR. Fråga andra vad de tycker ?Undrar vilken öring fiskare skulle säga att det är blanka fiskar? Jag kan inte förstå att man kan säga att de här öringarna är blanka och feta, det är inte skamligt att fånga besor, det gör tom jag (99% av fångsten i april/maj är BESOR),men jag erkänner att det är en besa.
 10. Jag vill inte klanka på någon eller vara”glädje förstörare”, det är många fina fiskar på bilderna men INGEN av de är blank fisk. Lodjur: i mina ögon ALLA dina fiskar er klassiska besor(utlekta öringar). Jonas: Du borde veta bättre vad är en besa och en blank fisk. Alla dina fiskar är besor på väg att återhämta sig,ingen av de är blank fisk. Ta inte illa upp, tänk om.
 11. Lodjur: ”I våran grupp landade vi 13 och inte en enda var besa/slips. ” De på bilderna i ditt förra inlägget tillhör de 13 st eller…
×
×
 • Create New...