Jump to content

ratimir

Members
 • Content Count

  342
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

ratimir last won the day on May 29 2019

ratimir had the most liked content!

Community Reputation

85 Excellent

About ratimir

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  djurtrz@gmail.com
 • Telefon
  0708489116

Recent Profile Visitors

1,753 profile views
 1. Jag fiskar i Danmark några gånger om året och köper års fisketegne a 180 DK. Skulle det göra oss fattigare om vi inför en fiskelicensavgift på 300kr / år ?
 2. Krokstorlek : 3 = 4 : 3 =1,33 6 : 3 = 2 8 : 3 = 2, 66 10 : 3 = 3,33 Hur tänker du?
 3. Binder du med autocorrect?😂😂😂😂
 4. Lättstressade flugor-vad är det för något?
 5. Jag tror att alla F3W modeller gjordes i tittan...
 6. Danielsson för alltid ...
 7. Undrar hur skulle det gå för Indianerna i USA att hävda Urminnes hävd ?
 8. ratimir

  Danielsson

  Ingen Danielsson kan vara fel köp...ingen...
 9. De är inte i närheten av Danielsson rullar...det är förnedrande att gämföra de ....fy...usch....
 10. Herre gud...blir man så trött att ha de vadarna på sig....då köper jag något annat mer uppiggande...:):):)
 11. Håll diskussionen vid liv då att svara på mina funderingar...Henka och Sunray får jätte gärna hjälpa dig...
 12. Sunray: Tack för upplysningen..i all vänlighet. Jag är medveten att ALLA fiskar leker men jag är lika medveten att ALLA fiskar simmar inte till älven att bara leka. Det gör laxen och havsöringen. Simmar till sin lilla älv att utföra det moder naturen kräver. Alla vet (tom laxfiskare som du och Erik F) att laxen äter inte under lek tiden och orsaken att den hugger på betet är att den blir irriterad eller att den blir rädd om ståndplatsen osv. Tänk dig att du fångar en lax och drillar den enligt bokregler , det blir trots allt att laxen förlorar en del energi , bildar mjölk syra osv. Har du tänkt hur laxen ersätter energi förlusten efter drillningen? Hur energi förlusten påverkar leken? Vad händer med laxen som blir fångad flera gånger under laxfiske säsongen? Hur stor energi förlust är där och hur ersätts den ? Vad tycker du om detta ? Däremot en fångad öring i en norrländsk jokk blir stressad en stund och återhämtar sig med att fortsätta äta och får nyenergi ganska snart. Samma med havsöringen som är fångad i havet. Lite skillnad från en fångad lax i älven ...eller... Fundera på det och återkom gärna med svaret . Om du läste hela mitt förra inlägget då skulle du förstå bättre , här handlar det inte om att en är överlägsen andra( det är typiskt många laxfiskare att de snackar bara om överlägsenhet ...tom dig) . Här handlar det om sund förnuft vid fångsthanteringen , en lax som fotas och släpps tillbaka har större chans att överleva än en lax som får stenen i skalen. Eller...Håller logiken ...???.😁😁😁 Men jag kan inte dra alla laxfiskare över samma kam ,det finns härliga laxfiskare där ute som uppför sig behjälpligt vid vattnet och som strålar riktig sportfiske anda. Tack gubbar att ni finns !!!
 13. Erik F: "I år var det mycket fokus under laxfiskesäsongen att inte lyfta fisken ur vattnet för fotografering. Detta verkade ge effekt då dom flesta bilder jag sett på återutsatta laxar har faktiskt varit bilder där laxen varit kvar i vattnet. Jag ser att öring- och havsöringfiskare har mycket kvar att lära på denna fronten. Fattas bara ett spö intryckt i käften. Pinsamt!!!" Ratimir: Erik , du är precis en sådan laxfiskare som alla nybörjare inom lax fiske borde inte möta vid vattnet.Självutnämnd moral fiskepolis! Du säger "Jag ser att öring- och havsöringfiskare har mycket kvar att lära på denna fronten. Fattas bara ett spö intryckt i käften. Pinsamt!!!" Jag vet att det jag ska skriva nu ska vecka känslor ,men du irriterade mig så mycket att jag måste säga det : Jag är en sporadisk laxfiskare och tycker det är roligt då och då att fiska lax, men jag kan inte fastna i laxfiske...inte än. Men på grund av sådana som dig då ska jag troligen aldrig bli laxfiskare. Vi öring och havsöring fiskare riktar inte vårat fiske mot fisk som har simmat i älven för att leka. Att störa fisk som ska leka är PINSAMT .Ni laxfiskare fiskar på lekande fisk och snarare ska du/ni börja tänka hur mycket erat fiske påverkar laxbeståndet istället för att klaga på någon som tar en bild på fisken. Vad tror du? Är det OK att fiska på fisk som kommit till älven att leka??? Kanske ni laxfiskare har någonting att lära sig av öring/havsöring fiskare!!! Vi kan moralisera hur mycket vi vill ,men ingen av oss har mer eller mindre rätt att sätta sig över någon annan och säga att det jag gör är ett enda rätta.
×
×
 • Create New...