Jump to content

Ålandsfilip

Members
 • Content Count

  143
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

45 Excellent

About Ålandsfilip

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Åland

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  filip.blomberg@hotmail.com
 • Telefon
  04573421301

Recent Profile Visitors

1,052 profile views
 1. Jodu, den var duktigt arg, fick ligga i vågsäcken och lugna sig efter första bilderna. Helt galet hugg var det när man fick se fisken missa och hinna tappa hoppet innan den sög in flugan
 2. Har postat lite nytt på bloggen, har dragit en del öring som kommer upp här vartefter. Men först ett nytt flugpb på gädda på 11kg! https://fiskealand.com/ ?
 3. https://fiskealand.com/2018/12/20/oringar-fran-det-vackra-finland/ Det här är riktig fiskevårdsporr. Såhär ser det ut i Finland och såhär gör man åtgärder där. Dem har mycket brunöring i sina vattendrag p g a hälften av smolten beger sig ut i havet och hälften stannar kvar. Riktigt intressant med skillnaden på stammarna.
 4. Ja, en bra fråga som jag inte kan svara helt på. Jag tror och antar att det är för att man bestämt att den är onaturlig. Delar du Finland på mitten så är allt söderut bytt från isojoki till Ingerskilaöring som växer ungefär hälften så snabbt. Enligt mig är det lite märkligt att man använder en sorts stam för alla vattendrag, men så gör man väl mycket i Sverige också. Visst blir det enhetligt, men naturen är inte sådan.
 5. Hej, Ett inlägg om hur man ser om en öring är odlad fast den kanske har fettfenan kvar. Vanligt på ålandsöring. Berättar också lite snabbt om vilka sorts öringstammar vi har på Åland. https://fiskealand.com/2018/12/18/en-vacker-blankare-med-tydliga-odlingsmarken/
 6. Hej, Kör en dyster rapport från leken hittills http://fiskealand.com/2018/12/13/mellanleksrapport-2018/
 7. Fått ett gäng. Några bekanta fick 27st på en dag, var närmare 90 ton som rymde, så han var några ton på fel.
 8. Korrigerade lite. En havsöring på 82cm lyckades jag med tidigare, men där har det tagit stopp för min del, hehe
 9. Kan berätta lite om fisket från i höst och i somras. Havsöringsfisket i höst har varit givande för dem som varit ut. Vissa har fått 40-50 öringar i höst, så det har varit en bra fiskehöst. Fiskevården har det gått bra mycket sämre med, summering på bloggen https://fiskealand.com/2018/11/30/katastrofar-for-alands-oringlek/. Guidningarna slutade i oktober för min del, men ett lyckat år var det väl. Många gäddor på 100cm+ och en 10kgs fast jag inte kört så många guidningar. Abborrfisket i augusti var helt otroligt bl a. /Filip
 10. Jag har fortfarande int sålt spöt, det gör ingen egentlig nytta i min garderob. Kom med ett skäligt bud, speciellt om du är nybörjare och vill börja med tvåhands ska du skicka ett meddelande.
 11. Spöt är använt totalt 3 gånger, om 30 min vardera gång. Till salu för 1500kr + frakt från Åland. Priset kan eventuellt justeras mot frakten.
 12. Kom ett idstim vakandes igår så kanske man kan få en sådan annars. Tror jag ska åka och prova lite ikväll, men med 22 grader på Ålands hav tror jag spinnspöt får komma med också ?
 13. Inte i år, förra året provade jag några kvälls/nattpass utan resultat och sen mitt på dagen hade jag en på när jag tog några kast på skoj. Jag funderade om man ska försöka lite, om någon annan har lyckats kanske.
×
×
 • Create New...