Jump to content

Kings Meadow

Members
 • Posts

  17
 • Joined

 • Last visited

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Årsta, Stockholm
 • Intressen
  Flugfiske

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  jan.a.jansson@outlook.com
 • Telefon
  +46 (0) 70 671 65 08

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kings Meadow's Achievements

Member

Member (2/5)

1

Reputation

 1. Tusen tack Turtola och xps. Underbart med folk med både erfarenheter och kunskaper. Och som dessutom bjuder på dem. Jag ska prova få tag på böckerna som Turtola nämner och tack för länkar från xps. I am going for it!
 2. Hejsan, Jag har kommit över en klinga som taperad enligt Hardy Marvel 7643 7.5 Ft 4 Wt. Men eftersom klingan saknar all information så undrar jag om det finns någon i forumet som vet vad avståndet ska vara mellan öglorna? Underbart om någon av er vill ge mig en stund av sin kunskap. Trevlig 4:de advent
 3. Jag ska börja knyta klassiska våtflugor. De är oftast engelska eller amerikanska. Men jag får dålig överblick på vilket material som de använder för vingar till våtflugorna. Ibland är det vita vingar, ibland gråa vingar och ibland ser jag även bruna vingar på våtflugorna. Kan gissa mig till att Fasan är ett material. Vilken fågel används till bakåt lutade vingar? Tacksam för materialförslag.
 4. Jag provar - tusen tack för Dina snabba svar
 5. Med ganska stor säkerhet är det lackrester. Det ligger ovanpå klingan
 6. Hittat ett gammal flugspö som jag har demonterat och börjat sätt ihop med fräscha detaljer. Men jag mätte fel på avståndet när jag kom till en av holkarna. Jag lindade helt enkelt fel. Då jag upptäckte det tog jag bort lindningen, men det blev märken efter lindningen. (Se bilden). Har någon tips på hur man kan får bort dessa märken utan att skada klingan? Tacksam för tips!
 7. Hur många gånger brukar Du lacka Dina spö? Jag kan tänka mig att det blir bättre desto mer spö får rulla i lackmaskinen och desto bättre och jämnare man sprider lacket. Men mitt test på en enkel träpinne blev bra först efter fyra gånger. Hur många gånger lackar Du?
 8. Jättetack för tipset! Hur applicerar Du lacken? Doppar Du klingan eller föredrar Du annan teknik?
 9. Jag ska lacka mitt första split cane. Köpte klinga och har nu satt på holkar, handtag, rullfäste, öglor och krokhållare. Dags att lacka hela spöet. Hat fått veta att mans ka hålla lacket runt kroppsvarmt när det ska användas. Men vilket lack är bäst att använda? Någon som har erfarenhet och förslag? Split cane spöet ska lackas tre (3) gånger har jag hört. Stämmer det? Såg en ritning någonstans på ett rör monterat på en hink/burk och en lyft/hiss att lyfta spöet ur röret vid lackningen. Någon med bra förslag till lösning?
 10. Hmmm, ja, varför glansig yta? Egentligen är det mest för att spöet blivit matt "fläckvis" och att det från början var glansigt. Frågan är varför spöet blivit matt bara fläckvis och inte mer utbrett. Det finns ungefär 9 fot att bli matt, men det är bara vissa partier av spöet som blivit matt. Jag är jättetacksam för Ditt tips! Jag ska prova "fin grade" slippasta och återkommer. Tack än en gång för tipset.
 11. Jag håller på att renovera ett gammalt graphite-spö. Byggdes i sin ursprung av en släkting som inte finns med oss längre. Som en liten heder till denna flugfiskeentusiast och min mentor inom flugfiske vill jag renovera ett av hans gamla flugspö. Det gäller att återskapa en glansig yta på spöklingan. Är det någon som har bra förslag till att skapa en bestående glansig yta?
 12. Snyggt! Tusen tack Big Salmon och Tennswede. Har jag uppfattat det rätt att det finns ingen "regel" när gäller handtag till flugspö? Har hittat denna sammanställning http://flexcoat.com/wp-content/uploads/2009/11/display_of_fly_rod_handles.pdf och blev mer snurrig än tidigare. Men jag tror jag följer Era tips. De verkar bygga på kunskap. Tack för snabba svar.
 13. Du ser Hoppas Du hittar många mönster att knyta. Fick Du med en påse tålamod att använda vid laxfisket? Har Du förslag på laxvatten att åka till?
 14. Jag ska designa och sätta ihop mitt första split cane spö. Klingan är köpt färdig, men inte lackad. Nu ska jag välja detaljer till spöet. Mest kommer mina frågor angående handtagen. Det finns ett antal varianter på handtag till flugspö. Är det någon som har lust att berätta för mig när de olika handtagstyperna passar eller om det är enbart frågan om utseende och dekoration? Tacksam för hjälp av valet av handtagets form till ett split cane spö i #5/6 med längden 8,6"
 15. Det blir mycket roligare att utvecklas med sin hobby om man tar det steg-för-steg. Man vet vad man gör och kan göra.
×
×
 • Create New...