Jump to content

Tommy B

Members
 • Posts

  29
 • Joined

 • Last visited

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Nyköping
 • Intressen
  Från midge till lax

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  tommy.bromander@telia.com
 • Telefon
  0705504714

Recent Profile Visitors

850 profile views

Tommy B's Achievements

Member

Member (2/5)

2

Reputation

 1. Hallå gubbs! använder Berkley Big game 60lb och Compline i olika dimensioner till mitt fiske. Funkar perfekt, framförallt om man låter spolen med skjutlina ligga några timmar i vatten innan fisket. Använder olika Danielsson rullar. Av och på med spole går hur snabbt som helst. MEN, tyckte det var kul att ha en LOOP-classic (även om den väsnas en del, så jag vet inte) till ett speciellt spö och den spolen tar man inte loss annat än vid underhåll. Så hela rullen åker i hinken när skjutlinan ska mjukas, men det känns sådär att ha rullen i vattnet i timmar. Dessutom måste rullen loss från spöt och det är opraktiskt. Jag la på Big Game rakt av som både skjutlina och backing. Men nu ska jag byta skjutlina (och då ny backing såklart) och undrar om någon vill ge tips på bra skjutlina som ni använder, som snabbt kan sträckas innan fisket . Helst mono, men kanske är Compline redan mjukast där? Skjutlinan ska användas till klumpar typ 550 grain/37 gram plus minus lite skagit/scandi. Och visst, Big Game och Compline kan fiskas direkt utan att ligga i vatten, men det är stor skillnad första timmen.
 2. Återigen tack för svar. Blir en extra trip till Älvkarleby innan dom stänger för att testa när grejorna kommer. Väntar annars på nyårslaget då vi har premiär i Nyköpingsån.
 3. Hej och tack för svaret! Fiskar och trivs annars med scandilinor, men har märkt att i januari och februari blir jag ofta utan fisk, men från mars släpper det. Förstått att jag fiskar för högt och snabbt med s6 spets på flytklump. Så nu ska flugan ner. Anti (som faktiskt är jäkligt fin att lyssna till) tycker jag säger i ditt videoklipp att skagitbodyn ska vara flytande för linkontrollen. Men ska det ner och gå långsamt kan det ju inte vara en nackdel om främre delen sjunker. Men 3-4 densiteter på en 7m klump? (RIO Gamechanger) Är det inte bara för att få folk som jag att köpa en lina till? Jag hade gärna provat din FIST, det hade varit kul, men den kommer att vara för tung. Jag tänker snarare om jag ska ha 480- eller510 grain (31 eller 33 g)?
 4. Hej Nu är det dags att inhandla Skagitklump till vinterns kalla vatten och djupgropar. Men jag funderar på om det ska vara flyt eller sjunkande främre del? Ni som fiskat mycket med skagit, blir det bättre med tex F/I/s3 ? Hur förändras kastegenskaperna, blir det svårare att lyfta med tex 15´ T-14? Eller ska man köra skagitklumpen helflyt och det går ändå på ett bra sätt hänga på en T-tip? Vad funkar? Avslutningsvis, den eviga frågan, klumpvikten. Ska använda Guideline NT 8 #7/8 12,9´vikt 27-30 gram. Ska jag välja en 30 gram klump eller gå upp några gram? Hyvens om någon med erfarenhet ville svara
 5. Kunde till slut inte avhålla mig att sända kommentar på den här tråden. Tråden är episk. Hursomhelst, använde TB en säsong men nu får den ligga. Linan är tjock, ful färg, luktar illa (skämtar inte) och ormar sig som ingen annan lina. Den går inte heller att sträcka. Bad vibes helt enkelt. Använder den nån gång till små streamer nattetid när det är fart på vattnet och grunt. Den är lättkastad. Använt mest till GL Fario CRS och Sage ONE. Gjorde en jäkla research innan, men går inte på liknande säljargument en gång till...
 6. Trout Boss utan tvekan mitt sämsta köp. Helt ok på gräsmattan, men ta inte med ut till vattnet. Nån som vill prova själv kan köpa min #5 billigt.
×
×
 • Create New...