Jump to content

fUmeå

Members
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About fUmeå

 • Rank
  Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  västerbotten
 • Intressen
  flugfiske och dykning

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  anderssonfredrik@live.se
 • Telefon
  0705975456

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. MX måste ha varit nån mellanmodell som utgått? nu är det antingen m eller x som gäller..
 2. Synd att det tar sån tid o beställa från cts, men det blir nog ett X klass 9, 9 fot :)
 3. man kanske får sikta på ett X i klass 9, 9 fot då.. har ett custom quartz #5 för lite finare fjällfiske som jag dock inte hunnit prova än men quartz är väl för mjukt för gädda kan jag tro. hur skulle de se ut om man gör ett cts revo typ #5 för gädda?
 4. Jag är sugen på bygga ett gäddspö av märket CTS, men jag har aldrig ägt ett gäddspö förut och är därför osäker kring vilken längd och klass man bör sikta på, undrar även vilken modell utav CTS spö jag bör använda mig av: Affinity X, Affinity M eller till och med Revo?
 5. Jopp, nio fot, ja det hörs va långt för o va glas, men det är ju däremot nya generationens glasfiber som ska va mkt mkt styvare och snabbare än dom gamla... men vi får väl se Okej, ska kolla upp den linan..! tack
 6. Jag har byggt ett #5 9fot glasfiber spö, CTS Quartz Gen II och det börjar bli dags att välja lina nu, är det nån som har bra erfarenhet utav snabba glasfiberspön? Rio har ju en miljon linor att välja mellan, bland annat en specifikt framtagen lina för glasfiber men som jag förstår det så är den gjord för den gammaldagsa glasfibern som är extremt mjuk och svajig. Länk till glasfiberlinan: https://www.rioproducts.com/products/floating/lightline-wf Sen har dom typ versitip linor, men frågan är om det funkar o göra fina mjuka utläggningar på en spegelblank yta, eller om versitip är bäst o piska ut i en laxälv? Länk till versitipen: https://www.rioproducts.com/products/sinking/intouch-versitip-ii Sen finns ju nån lina dom har tagit fram enbart för fina presentationer och extra bra linkontroll. Länk: https://www.rioproducts.com/products/floating/intouch-rio-perception Sen så har ju Rio en miljon andra linor att välja mellan, och de finns ju även andra märken, så om ni har nå rekommendationer så tar jag gladeligen emot dom! På spöet sitter det en danielsson f3w 4seven jag har tänkt fiska främst efter öring, röding, harr. (och abborre för o stilla abstinensen när jag inte är i fjällen)
 7. jag har iofs aldrig riktigt googlat men jag har alltid kollat klasserna när jag beställt via nån fiske-sida och där har det minsta varit för #7 switchspön...
 8. thank you. har inte lyckats hitta dom där linorna på nån svensk sida men jag kanske bara har kollat på fel sida..
 9. Hmm jag har en dum fråga.. Varför finns inte linor med utbytbar spetts till enhandsspön tex #5? dvs tex rio scandi versitip osv, det kanske finns, bara jag som helt missat det?
 10. fUmeå

  2handspremiär

  När jag började med 1hands flugfiske för ca 3 år sen så började jag med ett komplett ebaykit med spö, rulle, lina och en ask med flugor för 300kr (inkl frakt) insåg direkt att jag gillade flugfiske men att framförallt linan sög..! Sen dess har jag uppgraderat alla komponenter.. tänkte att nu när jag vill testa 2hands så köper jag bra prylar direkt
 11. Imorgon blir de o traska ut till havet o börja öva på lite 2handskast. efter många om och men så är spöet, rullen och alla linor iordning! cts affinity dq 12,6 8/9. danielsson 8twelve. ken sawada skjutlina och rio scandi versitip. ge mig gärna alla möjliga tips o tricks!
×
×
 • Create New...