Jump to content

Lodjur

Members
 • Posts

  818
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  32

Lodjur last won the day on May 20

Lodjur had the most liked content!

1 Follower

About Lodjur

 • Birthday 12/20/1992

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Trollhättan
 • Intressen
  Natur, fauna, flugfiske

Recent Profile Visitors

3,955 profile views

Lodjur's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

492

Reputation

 1. Flugfiske kommer inte att bli macho hur hårt ni än försöker 😉
 2. Imponerad över att du fortfarande gnetar på med detta 😄 Fint väder denna gången i alla fall, till skillnad mot en av de andra gångerna vad jag kommer ihåg! Fin tjockis 70:a, en kanadensisk fotboll.
 3. Äe fy fan. Man är avis på er där uppe under juli och augusti när flugfisket är som bäst, har man tur får man "smaka" en vecka under semestern. Men som det är nu är man nöjd med vulgata-kläckningarna här omkring 😆
 4. Har aldrig träffat någon uppe på ett fjäll långt ifrån närmsta väg som inte verkar intresserade av naturen, oavsett hur de tog sig dit. Det är bara en individuell avvägning mellan tid och pengar. Själv har jag bara flugit ut en gång, men som det var den gången så var det antingen helikoptern eller inte alls. Mindre genuint för det? Jag tyckte inte det, även om jag tycker om vandringen också. Det var en annan upplevelse, mer avslappnad, inte samma äventyrskänsla.
 5. Det är lätt att klaga när man bor på plats de flesta har kanske 1 vecka (inklusive transport) per år att ta sig ut på fjällen ovan polcirkeln. Då är det inte aktuellt att bränna 2 dagar på vandring.
 6. Vad är realistisk peng för en tur och retur till Kiruna från götet/sthlm?
 7. Hur brukar du göra när du ska upp till Finnmark i från våra förhållandevis sydliga breddgrader? Jag brukar ta mig ungefär så långt norr som Hemavan någon vecka varje sommar, men bara den turen tar ju knäck på en.
 8. Inte en bifångst direkt, men en ganska sjuk historia. Polarens far var i närheten av deras stuga ca år 1999 och fiskade i en älv med båt, när en kropp kom flytande i vattnet. Han försökte "fånga in" kroppen med en av årorna, varpå kroppen gick av på mitten 🤢 Polis kunde hitta kroppen senare på kvällen och det visade sig vara en drunkningsolycka från mycket längre upp i systemet, och dessutom något år tidigare. Troligtvis hade den fastnat i någon damm men tillslut åkt vidare nedströms. Den fisketuren glömmer han nog gärna av.
 9. BTW, någon annan som roar sig med lågklassade spön? typ #0 till #2 😀
 10. God kväll forumet 🍻 De flesta av oss som bor någorlunda sydligt i Sverige har nog fått avnjuta de första kläckningarna av dagsländor för året. Äntligen är den bästa tiden på året kommen! Jag var iväg till en liten å under kristi-flygare och hade en fin dag med klass 2 riggen i glasfiber, och passade även på att filma lite (med telefonen upp-pallad på ryggan med hjälp av stenar) när en fisk ändå var aktiv precis framför mig när jag satt och tog en välförtjänt pissljummen bärs. Klippte ihop det lite snabbt och tänker att ni såklart får ta del av det. Håll till godo ☺️ Skickar även styrkekramar till er som bor mer norrut, snart är det eran tur med! 😉 PS: Tittar ni via den inbakade playern så glöm inte aktivera 1080p. Riggen jag använder är ett Redington Butter Stick #2 ihop med en Danielsson Midge och en Scientific Anglers Mastery SBT lina med en furlad tafs som @Freakhar tillverkat. Trevlig helg på er!
 11. Hade en Opti Flex flyt som jag gillade, men efter bara ett år sprack coatingen på 2 ställen. Kan ha varit ett måndags exemplar, men jag köpte en SA Amplitude Infinity Smooth efter det som jag är ännu mer nöjd med. Men båda då som flytlinor, som sagt.
 12. Jag har inte testat en GL Coastal så jag kan inte jämföra mot andra intermediate linor, men jag älskar Hardy's Coastal Flats (i mitt fall 1,75 IPS varianten) till snabba spön. Kastar riktigt gött.
 13. Säker på att det inte var gråsej? De har plågat mig från och till denna våren 😋
×
×
 • Create New...