Jump to content

Lodjur

Members
 • Posts

  590
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Lodjur last won the day on May 12

Lodjur had the most liked content!

About Lodjur

 • Birthday 12/20/1992

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Trollhättan
 • Intressen
  Natur, fauna, flugfiske

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

2,628 profile views

Lodjur's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

306

Reputation

 1. Storlek på öringen i sista bilden? 😂 Dra åt helvete! Måste fråga vad din profilbild står för? Såg ju flaggan nu...
 2. Japp, precis den tjärnen jag menar (dock inte klubben jag är med i som sagt). Även Paul som hänger väldigt mycket ihop med TroutH har gjort ett par korta filmer där. https://www.youtube.com/user/paulthewalls
 3. Nix, de är aktiva mer söderut mellan söder om Borås och Göteborg, klubben jag är med i ligger ca 30 min från Trollhättan. Jag har besökt en del av vattnen man kan se på deras IG profiler, men inte den lilla tjärnen. Den tror jag är helt hemlig Antagligen är den svår att bevaka från tjuvfiskare, så då det är bäst att hålla truten om vart den är 😄
 4. Dry or die. Nä, men jag kör fluga så långt det bara går. Hänger jag med polaren ut i båt och fiskar abborre så metar jag oftast (med spinn spö) och gädda kör jag fluga eller spinn beroende på vinden. Kör typ bara med popper fluga eller drag på gädda, annars är det knappt ens roligt. 90% av mitt fiske är dock mot ädelfisk och då är fluga det enda, och hellre 1 på torrt än 5 på vått.
 5. Ni bör plugga på kring mindre vattendrag som kanske inte är lika översvämmade som de lite större troligtvis kommer vara, samt ladda upp med streamers och nymfer (och lära er hur man gör en nymf rigg med indikator och som man kan sätta sänken på för att komma ner i det snabba vattnet).
 6. I vissa sjöar klarar det sig pga god tillgång till mat. Jag är medlem i ett exempel av sådan, där vi fångat fisk som är minst 3 år sedan isättning. Ett skräckexempel är en gammal damm (snarare en sten bassäng) som töms varje höst och växtligheten på botten/kanter är helt obefintlig. Dammen är kanske 50x50 meter och där sätts flera hundra kilo regnbåge i minst en gång om året i samband med ett event. Det finns ingen mat i vattnet, de får ingen mat efter isättning, och även fast dammen fiskas hårt av allmänheten iom P&T så hittar man alltid några exemplar ihjälsvultna framåt hösten. Ibland drar jag och vänner dit och försöker ta upp de sista av barmhärtighet. Problemet när det är sjö/vattendrag är ofta att man sätter i fisk på 1.5kg+ i ett vatten som klarar fisk på kanske 500g.
 7. istället för t.ex "Panama canal by boat" så är det "Ogströmmen by flytväst" 😂
 8. Jag vill se någon testa i strömmande vatten! 😄 Get on it @Jonas ! Funkar den så är det ju faktiskt riktigt snyggt i ett större vatten där man kan svepas ut i djupare vatten om man drar omkull på ett dåligt ställe.
 9. Grejen med denna nya och moderna är väl att man ska kunna dra i ett snöre också blåser den upp sig själv direkt. Dock så blåser den upp sig bakom ryggen och sen är det upp till användaren att trä den under armarna. Skulle tro själv att detta inte är optimalt i strömmande vatten då "armarna" som man ska lägga i armhålan skulle kunna vridas bakåt istället för framåt av trycket. Se klippet Barkarby länkade en bit upp så ser man hur den används.
 10. Känns ju som att om den sitter på ryggen vid midjan och blåser upp sig så finns det en risk att "ballongen" flyter men att den som är fastspänd till bältet med tidigare nämnd ballong hamnar face-first i vattnet...? Se kvalificerad illustration. Vill också se den i action nu! Edit: Man kan se den i action i klippet Barkarby länkade.
 11. Är uppe vid lokala sjön här i västra Sverige varje vecka när vädret är fördelaktigt och håller koll. Än så länge mest fjädermygg med ett fåtal (vad jag tror är) vass-sländor. Ädelfisken i sjön (regnbåge och öring) vakar på kvällarna men oftast sporadiskt. Har landat ett fåtal på fjädermygg-imitation. Dock mestadels "blindfiske", alltså lägga ut flugan och vänta. Man brukar ju säga att det ska vara 14+ i ytvattnet för att dagsländor ska börja kläcka och det har pendlat mellan 12-17 i luften det senaste, så temperaturen är inte riktigt där ännu. Denna veckan ska vara ganska sval men efter det ser det ut som att temperaturerna kan stiga på riktigt. Jag tror att det är då det händer Några dagar in i nästa vecka så startar racet.
 12. Har spöet inte taperat handtag i de lägre klasserna? Helt ofiskbart i sånna fall 😄
 13. Bra, kan ju stryka den sociala och ekologiska biten nu då. Så är den punkten som alla vet är bolagets enda egentliga fokus kvar.
×
×
 • Create New...