Jump to content

Lodjur

Members
 • Content Count

  191
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Lodjur last won the day on January 11

Lodjur had the most liked content!

Community Reputation

59 Excellent

About Lodjur

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 12/20/1992

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Trollhättan
 • Intressen
  Natur, fauna, flugfiske

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Gul forsslända & Baetis har kläckt sparsamt i både Ätran (söder om Borås) och Viskan (norr om Borås) när jag varit där under månaden. Inte mycket vak, men en del fiskar har gått upp ändå när presentationen och flugvalet varit rätt. Jag är en såndär surkuk som vägrar fiska annat än torrt i strömmande vatten bara för att jag tycker det är så mycket roligare, så jag står hellre och nöter med min torrfluga och hoppas på att något ska gå upp istället för att byta till nymf. Bild från i söndags, tog på ljusbrun/grå E12 vid prickskytte i pooler i forsande vatten med #3 spöt. Landade sex av de prickiga samma dag.
 2. Fiskade brunöring på torrt igår med gott resultat. Inget större visade sig dock.
 3. Köpte ett liggunderlag jag är nöjd med av märket Urberg. Funderade på sovsäck också men vågade inte riktigt. Har också svårt att tro att de skulle göra och sälja en dålig produkt av sitt egna märke. Köpte nytt tält för en månad sedan och funderade på ett Urberg, men det landade på ett Robens Field Base i slutändan.
 4. Lodjur

  Åre v35

  Europa12 brun, grå/gulgrön, grå Klinkhammer svart, svart/gulgrön Black Gnat när fisken bara äter smått Streaking Caddis brun, grå Någon slända med stjärtspröt, gul, gulgrön, grå, brun Någon puppa, t.ex ismopuppa eller liknande med ben Majoriteten av flugorna strl 12, brukar sällan behöva köra annat (förutom black gnat som är modell mindre). Nymf kan jag inte så mycket om då jag inte tycker det är så roligt att fiska med. Men jag brukar ha några brun/svart och grön/svart med guld eller brons-skalle i asken ifall de behövs.
 5. Vad speciellt, och snyggt! Vad och hur fiskar du med #00? Har aldrig sett eller känt på ett i verkligheten, men det måste vara ruggigt lätt. Små bäcköringar?
 6. Det finns även en funktion längst ner på vänster sida som heter "Go to topic listing" och klickar du där som hamnar du i subforumet där tråden du läser har blivit postad oavsett vilken tråd du läser (t.ex om du skulle browsa i "Activity" där alla trådar från alla subforum dyker upp). Men när jag testade att gå in på "Säljes" och gå in på sida 3 av en tråd och sedan backa med web-browserns backfunktion så hamnade jag i "Säljes igen", så jag kan inte se samma problem som du upplevt.
 7. Återkom gärna. Jag hade själv tänkt åka till Glomma-trakten i slutet av månaden, men har faktiskt ingen aning hur det är att fiska torrfluga där vid den tiden. Någon här som har info? Hur är det i Glomma sent i Maj/tidigt i Juni??
 8. Jag har hört att Storå(n) i Danmark ska vara fint på sina ställen. Skåne vet jag inget om. Om Norge är ett alternativ så är Glomma och Rena förhållandevis sydliga.
 9. Det får ju lov att försöka hinnas med att testas när ni gjort det så fint
 10. Om ni Googlar lite så ska ni se att personen bakom Greta själv råkar vara ägare av en PR-byrå. Dock tror jag inte att hon (PR-kvinnan alltså, inte Greta) gör det för pengar... än. Men snart ska ni se att det dyker upp någon form av försäljning (t.ex merch) eller insamling som stödjer Greta och att det är "Iles PR" som står bakom det. Samma PR-byrå satte för övrigt upp Mamma & Pappa Thunbergs egna opera-pjäs några år tidigare. Sammanträffande? Tror jag ej. Jag tror att det bara är en tidsfråga innan Greta hamnar i klorna på något företag som tjänar pengar på henne. Sådan är världen.
 11. Tack för era svar! Det kanske får bli all-G1000-everything Men jag uppskattar mer tips
 12. Åhoj! Jag behöver tips på kläder för fiske under sommaren, som andas och absolut helst är mygg-säkra (livet som flugfiskare och myggallergisk...). Jag tänker allt ifrån Skor, strumpor, byxor/shorts, t-shirt/skjorta till keps/mössa/hatt. Tror att ni har era favoritplagg som ni bara älskar, så dela med er nu! Vad bör man ha inkluderat i sin sommar flugfiske-outfit!?
 13. Yvig svart fluga med en del rött och gärna lite glitter med snabb hemtagning har varit medicinen för mig i år. 4 pass och 0 bompass i år
 14. Finkläderna på till jobbet idag 😎 Tackar för den @Jonas 👍
 15. Leta efter fisken, hitta fisken, fota fisken, fånga fisken. Årets första fisk på torrfluga
×
×
 • Create New...