Jump to content

Lodjur

Members
 • Content Count

  232
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Lodjur last won the day on January 11

Lodjur had the most liked content!

Community Reputation

73 Excellent

About Lodjur

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 12/20/1992

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Trollhättan
 • Intressen
  Natur, fauna, flugfiske

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hade helt glömt av tråden...! Jag fick hem kameran i torsdags förra veckan och har hunnit leka lite med den under helgen. Super enkel att använda för den som inte vill eller ha tid till att sätta sig in i alla former av inställningar som finns. Och såklart det bästa - den otroliga zoomen! Inga problem att nå till och fota det mesta du ens kan urskilja med blotta ögat. Ett test jag gjorde var att fota från min arbetsplats över älven på en bil som stod parkerad på andra sidan för att se om jag kunde se registreringsnumret. Och det var inga problem, bilden blev till och med ganska klar (max zoom). Det var ca 450 meter mellan mig och bilen. Om man ska försöka lista lite pros & cons då, som ny användare av kameran... Pros: - 83x zoom - grym stabilisering, går hyffsat att fota på frihand även med maxad zoom - bra autofocus - härligt grepp - bra zoom motor med snabbknapp som backar bak zoomen och zoomar sedan automatisk tillbaka in till din tidare zoom för att underlätta att följa vad du än försöker fota när det rör på sig Cons: - stor (något större än t.ex Canon D5600 - fotar ej i .raw - sökaren är digital - något känsligare i dåliga ljusförhållanden - generell bildkvalitet något (lite men märkbart sida vid sida) sämre än systemkameror i samma prisklass, men kompenseras väl av att kunna fota precis vad du vill Rekommenderar kameran varmt för naturfotografen. Oslagbart att kunna nå ut dit man alltid önskat!
 2. Får lov att säga att din nattslända var mycket finare än getingen
 3. Den hade jag inte läst, men han listar ner ungefär samma som de flesta andra pålitliga recensioner. Som du säger är den ju något stor, men jag har köpt en väska som jag tror gör att det inte känns lika jobbigt att släpa med den.
 4. Snabbare än Wraith...! Jag som tycker att mitt Wraith är så snabbt jag klarar av HBX är superpremium också väl, ungefär i 12k klassen? Fin rulle valde du till combo med HBXen också!
 5. Åhoj! Gjorde ett spännande inköp inför semestern i form av kompaktkameran Nikon Coolpix p900. Största anledningen till köpet var givetvis potentialen med x83 zoomen (~2000mm brännvidd) som är orginal på kameran. Det lär inte vara så ofta man får nytta av hela zoomen dock Kameran ligger i en ganska schysst prisklass nu (~5500kr) då eftergångaren p1000 finns på marknaden (för ~10.000kr, men med 3000mm brännvidd vilket är tillräckligt för att kunna zooma in på saturnus). Tänkte se ifall någon här på forumet har använt Nikon p900 och har några erfarenheter, åsikter och/eller tips att dela med sig av. Ser fram emot att få hem kameran i veckan.
 6. Årets hittils största på torrt för ca 2 veckor sedan
 7. Precis som @Ironbluedun beskriver det, och för 40 euro. Det är ju nästan så att du måste nappa på det!
 8. Det kanske går utanför ramen av "en vettig peng" men jag tycker ändå att det är prisvärt för att det är ett så himla bra spö... Hardy Wratih! Snabb aktion (supersnabb skulle nog vissa säga) och ligger runt 7000 i nypris
 9. Smolten tar inte samma trappa ner igen då? 😉
 10. Fishline hörde av sig med att de inte kunnat fixa rullen själva, så den tuffar vidare till hållplats 2: Svängsta servicen.
 11. Vill förtydliga att jag fortfarande lever... 😂
 12. Eftersom jag köpt rullen av Fishline så är det dit jag fick skicka den, om varken de eller Svängsta kan fixa den så skickas den till Hardy. Var jag har förstått.
 13. Intressant att återförsäljaren inte nämnt detta, om så är fallet.
 14. Har mig veteligen inte gjort något ovanligt. Använt rullen 3-4 gånger på kusten, justerat bromsen någon gång ibland, och sedan tvättat av den när jag kommit hem. Man har ju bara hört gott om Fishline så jag hoppas att det lever upp till ryktet nu när jag för första gången fått problem med en produkt jag köpt av dem!
×
×
 • Create New...