Jump to content

Lodjur

Members
 • Content Count

  246
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Lodjur last won the day on January 11

Lodjur had the most liked content!

Community Reputation

79 Excellent

About Lodjur

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 12/20/1992

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Trollhättan
 • Intressen
  Natur, fauna, flugfiske

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Helt klart. I alla fall om man ska ses som en "riktig flugfiskare". Men det har aldrig stört mig. Visst, stor fisk är sjukt kul och jag tror inte att någon kan säga något annat, men för min del är det naturupplevelsen ihop med fisket som gör det. Storleken är inte så viktig så länge fisket (platsen) är roligt och omgivningen är trevlig. Skulle jag vilja ha stor fisk så kan jag åka till en närliggande kraftstation där folk står på betongblock längst sidorna av älven och fiskar lax till ljudet av en vattenturbin. Och lax får de, men nej tack...
 2. Hej! Jag förstår om ni har någon form av sammarbete med Folkebladet.no och inte får ladda upp någon annan stans, men om möjligt så borde ni ladda upp på Vimeo eller YouTube så att tillgängligheten blir bättre
 3. Röding låter osannolikt om det inte skulle vara så att den lyckats ta sig ut från någon sjö som haft inplanterat. Det finns i trakten, med avrinning till älven, så det är dock inte omöjligt.
 4. Ibland hatar man att bo i västsverige...
 5. Hoppas att du lämnar en recension av 7X efter dagens tur då
 6. Lodjur

  Ismopuppa

  Jag målade med neonfärgat nagellack, typ gulgrönt och rosa, på ryggen på några för att se den bättre dagtid. Men fiskar man i ström så är de onekligen effektivast att stripa.
 7. Skaffa en sån här "penna" och typ 100 förpackningar med påfyllning så kan du laga hela bilen Undrar vad det har för densitet. Tror ni det kan flyta på vatten? Det har ju typ oändliga appliceringar i flugfiskevärlden.
 8. Lodjur

  Ismopuppa

  Fast det är ju inte så konstigt att folk vill ha originalet skapat av upphovsmannen det är som med allt annat, originalet är alltid en gnutta mer attraktivt! Även fast det finns mängder med kopior att köpa på nätet och sportfiskebutiker vid detta laget (speciellt efter denna vår/sommaren).
 9. Halloj! Uppdaterar mina uppgifter i denna tråden. @imraduin Mestadels naturfotografi, flugfiske och ibland någon vardagsbild
 10. Hade helt glömt av tråden...! Jag fick hem kameran i torsdags förra veckan och har hunnit leka lite med den under helgen. Super enkel att använda för den som inte vill eller ha tid till att sätta sig in i alla former av inställningar som finns. Och såklart det bästa - den otroliga zoomen! Inga problem att nå till och fota det mesta du ens kan urskilja med blotta ögat. Ett test jag gjorde var att fota från min arbetsplats över älven på en bil som stod parkerad på andra sidan för att se om jag kunde se registreringsnumret. Och det var inga problem, bilden blev till och med ganska klar (max zoom). Det var ca 450 meter mellan mig och bilen. Om man ska försöka lista lite pros & cons då, som ny användare av kameran... Pros: - 83x zoom - grym stabilisering, går hyffsat att fota på frihand även med maxad zoom - bra autofocus - härligt grepp - bra zoom motor med snabbknapp som backar bak zoomen och zoomar sedan automatisk tillbaka in till din tidare zoom för att underlätta att följa vad du än försöker fota när det rör på sig Cons: - stor (något större än t.ex Canon D5600 - fotar ej i .raw - sökaren är digital - något känsligare i dåliga ljusförhållanden - generell bildkvalitet något (lite men märkbart sida vid sida) sämre än systemkameror i samma prisklass, men kompenseras väl av att kunna fota precis vad du vill Rekommenderar kameran varmt för naturfotografen. Oslagbart att kunna nå ut dit man alltid önskat!
 11. Får lov att säga att din nattslända var mycket finare än getingen
 12. Den hade jag inte läst, men han listar ner ungefär samma som de flesta andra pålitliga recensioner. Som du säger är den ju något stor, men jag har köpt en väska som jag tror gör att det inte känns lika jobbigt att släpa med den.
 13. Snabbare än Wraith...! Jag som tycker att mitt Wraith är så snabbt jag klarar av HBX är superpremium också väl, ungefär i 12k klassen? Fin rulle valde du till combo med HBXen också!
 14. Åhoj! Gjorde ett spännande inköp inför semestern i form av kompaktkameran Nikon Coolpix p900. Största anledningen till köpet var givetvis potentialen med x83 zoomen (~2000mm brännvidd) som är orginal på kameran. Det lär inte vara så ofta man får nytta av hela zoomen dock Kameran ligger i en ganska schysst prisklass nu (~5500kr) då eftergångaren p1000 finns på marknaden (för ~10.000kr, men med 3000mm brännvidd vilket är tillräckligt för att kunna zooma in på saturnus). Tänkte se ifall någon här på forumet har använt Nikon p900 och har några erfarenheter, åsikter och/eller tips att dela med sig av. Ser fram emot att få hem kameran i veckan.
×
×
 • Create New...