Jump to content

Lodjur

Members
 • Posts

  704
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  27

Everything posted by Lodjur

 1. Jag antar att jag som 29-åring anses vara ung här 😉 Tar aldrig upp en fisk bara för att kolla magen, men tar jag upp en så kollar jag alltid. Försöker också ställa mig i strömmen och titta riktigt nära ytan i ett tag för att se vad som kommer förbi, oftast så lyckas man se både det ena och det andra som kan göra fisket mer lyckat, som man aldrig hade sett annars.
 2. Har du inte sett Mosquitos & Mayflies så har du missat något! Rolf Nylinder gör allt han rör vid till guld.
 3. Får återkomma med denna raket som visste precis vad den gjorde 😄 Synd på kvaliteten som sagt, men vågar inte ens kolla på vad en 250fps kamera med hyfsad zoomförmåga kostar... (går dock inte ladda upp mycket större filer här ändå) send it.mp4
 4. Om du är osäker på vart du ska börja så hade jag sagt att utgå från vandringshindret du känner till och jobba dig nedströms därifrån. Det är mer sannolikt att fisken leker en bit upp i flödet än närmre utloppet. Hoppas det blir några fina bilder, det är nog redan läge att dra ut och kolla. Havsöringen vandrar för fullt i södre delarna av Sverige och rödingen i Vättern var uppenbarligen igång med lek som vi fick se i en annan tråd härom dagen, så öringen är nog också igång.
 5. Vackert! Intressant att de leker på så grunt vatten som inte har en massa växtlighet. Som jag har fattat det så leker de antingen på djupt vatten (20+ meter) eller strandnära där de kan lägga rommen på växter.
 6. Spännande design haha, en sneakerstövel!
 7. Vet inte hur många jag såg som käkade klippa på precis samma ställe när jag var där men det överstiger 20-talet 😅 det är samma kant som syns på första klippet jag laddade upp.
 8. En som inte hade riktigt lika bra koll på riktningen 🤔 hade varit skoj att ha en kamera som är bättre anpassad för att filma i högre frame rate. Nu lovar jag att sluta spamma... 🤗 bonk2.mp4
 9. Kameran passar desto bättre att fotografera med
 10. Var ute på (enligt @Jonas) världens bästa Ö under dagen och tittade på vandring/lek. Passade på att filma lite med min absolut inte film-vänliga kamera, så ni kan ju få titta på denna korta preview från alla klipp som blev bara för att. Röv-kvalitet i denna snabbexportering tyvärr men lite redigering kanske löser det någon gång under vintern när fiskesuget slår till. sneakpeek.mp4
 11. Är det hål på sidorna på skorna för att släppa ut vatten kan det vara där sanden kommer in, i så fall skulle en tillfällig lösning kunna vara att stoppa in något som täcker för hålen från insidan i skon. En googling visade att skorna var ganska låga, och det kan ju också vara anledningen till att sand kommer in i skorna, men när du ändå säger att du testat med andra gravel guards så vet jag inte.
 12. Det skulle vart fint, för jag fick inte se inlägget så jag vet inte vad du kom fram till! Fiska torrfluga med brytningsfel är ett helvete, kasta mer än 10 meter så behöver man en indikator för att ha en chans att se flugan...
 13. Satan, allt i tråden försvann med server strulet
 14. Lutar åt de här i nuläget, tror de är mycket prisvärda i en bra balans mellan de kvaliteter man gärna har och ett hyffsat pris
 15. Testa annan webbläsare på datorn och se ifall det påverkar.
 16. Har varit någon form av server/cloud strul det senaste helt klart
 17. @Jonas Hjälp! Du har nördat ner dig i glasögon tidigare, du kanske har snubblat över något?
 18. Åhoj! Är det någon som vet om en tillverkare som säljer glasögon som är polariserande, fotokromatiska & med slipade glas? Att få tag i ett par glasögon med polariserande och fotokromatiska glas utan slipning verkar inte vara ett problem. Inte heller att få tag i ett par som är slipade och polariserande ELLER fotokromatiska verkar vara ett problem. Däremot när de 3 kombineras verkar det vara väldigt svårt. Det hade varit drömmen för en med brytningsfel att kunna ta på sig 1 par glasögon och aldrig behöva byta efter ljusstyrka ute, eller för att få polariserande glas, utan att behöva offra skärpa på synen.
 19. Någon som har generellt tips ang. storlekar: Ska man ta en storlek större än vad man har eller gå på sin faktiska skostorlek? Om jag fattat det rätt har stövlar nästan som standard utrymme för sockar inräknat i storleken.
 20. Herre... där snackar vi kvalitet! Förväntade mig inte riktigt att det fanns några som gjorde gummistövlar i den kalibern som Arxus gör, men det är väl klart att det finns 😄 Startk vill-ha begär men vet inte om jag kan justifiera stövlar för 2300 spänn. Kanske blir att man använder dem hela tiden om man väl skaffar sig ett par i och för sig 😆 Sen vet man ju att det ALLTID lönar sig att köpa kvalitet från början.
 21. Tack, verkar som att det stämmer! Synd på valet kring estetiken på det spöet från Hardys sida... alldeles för extra för min smak.
 22. Åhoj! Har börjat uppskatta enkelheten med ett par vanliga stövlar igen. Brukar vara den som alltid drar på mig vadarna annars och går runt i "i fall att". Tänkte kolla med er vilka stövlar som är bäst (i subjektiv mening). De får gärna vara lätt fodrade och vara bekväma att gå i. Finns säkert andra kriterier jag inte tänker på, men ös på med vad ni har för stövlar eller vad ni skulle ha använt😄 PS: De behöver inte vara av just gummi så länge de är vattentäta och sträcker sig en bra bit upp på vaden
 23. På tal om Hardy: Är Wraith serien avslutad? En vän älskar mitt Wraith (jag med för den delen) men tydligen finns de inte att köpa längre. Någon återfösäljare hade ett oanvänt ex, det satte dem prislappen 9000 kr på (alltså 2000 mer än när jag köpte mitt) så det tyder väl på att det inte finns många oanvända ex kvar. Vilken är ersättaren? (sorry för borderline trådkap)
 24. Ful var den i alla fall... så den fångar nog fisk som bara den 😁
×
×
 • Create New...