Jump to content

Lodjur

Members
 • Posts

  873
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  33

Everything posted by Lodjur

 1. Ja men gör en ciggimmitation på balsa och börja kränga då, jag tycker mig se en marknad utan konkurens!
 2. Lodjur

  Kängor

  Beställde hem ett par Meindl Island, det kändes som att de uppfyllde de flesta av mina önskemål. Ska testa dem till helgen, ska bli intressant med memory-foam fit.
 3. Med den nivå av aktivitet som är på forumet så känns (och ser) 30 helt rimligt ut, då är det typ vad som är aktivt de senaste 2 dagarna och det känns ju relevant! Men testa med 60 och flytta annonserna så kanske det ser bra ut ändå.
 4. Lodjur

  Kängor

  Island MFS Active nedsatta 20% i nuläget på Outnorth... det är lockande.
 5. Lodjur

  Kängor

  Inte vattentäta enligt Outnorth, men det kanske du löst med någon behandling/infettning?
 6. Lodjur

  Kängor

  De behöver inte hålla nivån för Norrbotten i detta fallet 😆 där är jag bara en vecka på sommaren, och det klarar garanterat Meindl av!
 7. Lodjur

  Kängor

  Högst upp på listan i nuläget är bägge Meindl - "Island" och "Bernina 2". I mångt och mycket är de lika, och skillnaden är att Island är bättre för tuff terräng (klass C) och Bernina 2 är bättre för mer alldagligt och all-round bruk (klass B).
 8. Åhoj! Nu är det dags att köpa nya kängor, och eran input mottages med glädje. Jag är ute efter något som är medium-högt till högt i skaftet och med bra stabilitet, vattentätt (typ Gore-tex eller liknande) och med hög kvalitet. Ett stort bonuspoäng skulle vara något man kan ha året runt (alltså inte för tungt isolerade) och bara byta sockar/innersulor och är något jag kan tänka mig att lägga på några extra lappar på. Vintern är inte så hård i mina trakter att jag behöver speciella vinterkängor med riktigt bra isolering. Alla prisklasser är av intresse. Dela gärna med er av erfarenheter med olika märken och modeller, osv!
 9. Får lägga in en påminnelse i kalendern om ca 2 år då att det dags att kolla igenom vadarna 😅
 10. Ge det några år så är alla fjäll norr om Idre styrda av samebyar...
 11. Köpte ett par Patagonia Swiftcurrent i somras som jag är väldigt nöjd med än så länge. Jag köpte efter slitstarkhet kontra prislapp och landade då på dem, tycker även att designen som gör att man på 5 sekunder kan glida ner dem så att de blir midejvadare är riktigt najs. De känns robusta.
 12. Jag var ute igår kväll lite spontant för att slippa vara ute i vinden idag 😂 Det var ett jäkla högvatten dock så jag kunde inte ens ta mig ut till djupkanten på stället jag var. Blev några små i vart fall. Så var ytterligare en säsong slut...
 13. Klickar du på knappen som jag visade så är det det enda du behöver göra 😂
 14. Klickar du på den lilla pilen på ett länkat inlägg så tar den dig till rätt sida och plats i tråden 👍
 15. Vilken tur då, att Jonas bidragit med bilder på den redan 😄 :
 16. Om du ska vara helt ärlig då, hur många gånger har det suttit något på tafsspetsen som INTE var råräkan det här säsongen? 😉
 17. Synd att det ska blåsa så mycket fredag-lördag (ifall prognosen inte ändrar sig). Får se ifall det blir något pass till denna säsongen, vart jävligt taggad men helgerna har sammarbetat dåligt 🙃
 18. De kanske bestämde sig för att sluta och passade på att göra en exit-scam 😉
 19. Köpte dessa förra vintern och använde i flytring och på det tidiga havsöringsfisket. Fantastiskt bra, isolerar rejält mot vadarna, frös inte ett dugg. Är 190cm och har large men de är ganska stora i storleken som sagt. Är nog gränsfall att jag skulle kunna ha medium men är man 185cm eller mindre är det nog inga problem med medium. 200 spänn är ett riktigt kap.
 20. Lodjur

  SNÖ!

  Fy fan, är inte avis 😂 Tycker om vinter och snö, men inte i September!
 21. Tid och kanal, så kör vi kompis! 😎
 22. Jag rör mig nog till förhållande vis många olika platser på ett år, så det beror helt på vilken typ av resa det är. De längre är oftast även de mest genomtänkta och till de mer ostörda vatten.
 23. När jag började flugfiska så kände jag inte någon annan som gjorde det, och visste heller inte några bra ställen. Så de första åren var det många resor som inte hade något mål, och bara åkte runt och försökte hitta något. Oftast i Norge. Nu för tiden känner jag många som flugfiskar, och har besökt många ställen, så nu åker jag bara tillbaka till de som råkade vara bra 😆 det var ingen bra "fisk per timme" statistik de första åren det är en sak som är säker.
 24. Jag och @leijonflies möttes upp och körde en repa ihop idag, det var trevligt! Lite fisk fick vi också.
 25. Hade varit hysteriskt om det visar sig att vara samma sak
×
×
 • Create New...