Jump to content

GTfour

Members
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 Good

About GTfour

 • Rank
  Member

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  oviktig2003@yahoo.se
 • Telefon
  90510

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag är också gör-det-själv typen. I ganska många år nu har jag planerat och arrangerat mina egna resor. Vill någon hänga med så går det bra, men passar det inte så åker jag själv. Det är inte för att jag ska få fiskeresan som jag vill utan för att se till att den blir av. I skandinavien kör jag bil. Numera hyr jag stuga och har som bas och tar bara tältet för enstaka övernattningar. Förr var det alltid tält i en vecka. Men jag har blivit mer bekväm av mig. Utomlands gillar jag att bo på B&B. Lodge är jag för snål för, och jag tror inte heller jag skulle uppskatta uppassningen för den delen.
 2. Ok, nu kan ni slänga era grafen-spön också. 😀 Borofen är det senaste. https://www.azom.com/article.aspx?ArticleID=15872
 3. Svårt att säga vad man "ska känna", inte så meningsfullt heller. Man känner vad man känner oavsett vad någon annan tycker. Tycker du att det känns fel att flyga, så låt bli. Flygplanet släpper inte ut mindre för att du uttrycker din skam. Det är lagligt att flyga och miljöavgifter och skatter ingår i biljettpriset, så staten har inget emot att du flyger. Om du vill begränsa dina utsläpp men ändå flyga på semester så får du kompensera på annat sätt. Det är helheten som räknas och det finns massor att göra. Gå, cykla, ro eller paddla istället för att åka fossildrivet. Laga eller köp begagnat. Om du måste köpa nytt, köp miljövänligt. Den mesta koldioxiden kommer faktiskt från avskogningen och inte från fossila bränslen, så plantera mer och avverka mindre! Rösta på ett parti som bryr sig.
 4. Jag köpte mig en MRS Microraft förra säsongen och hade mycket kul med den. Spraydeck ingick. Det är mysigt att ha när vädret inte är på topp. Men det är svårt att fiska med eftersom spöt inte ligger så säkert ovanpå däcket. Man kan ju inte hålla i paddel och spö samtidigt, och man behöver växla mellan dom rätt ofta för att komma i kastläge när det vakar. Därför brukar jag inte ha däcket på när jag fiskar.
 5. Vadarskor och spötub kan variera en hel del i vikt, så där finns det mycket att tjäna på att välja lättare alternativ. Men lättast blir det förstås att lämna dom hemma.
 6. Jag har blivit för bekväm för att tälta mer än några nätter i taget och en resa till NZ blir minst två-tre veckor för min del. Att gå någon vandringsled och sova i DOC huts finns i planerna, men det är inte så jag kommer spendera merparten av resan. Jag hoppas hitta några bra B&B som är strategiskt placerade. Det blir förstås dyrare än att tälta, men det är billigare än att bo på Fishing Lodge.
 7. Nä, men jag sitter här med "South Island Trout Fishing Guide" och spånar på en resa till sydön. Tänker att du kanske borde införskaffa motsvarande bok för nordön. Den räknar upp den ena älven efter den andra med detaljerade beskrivningar. Jag tycker att boendet verkar svårare. Jag tar gärna emot tips på bra boende som ligger strategiskt placerat i förhållande till fisket. Helst med tillgång till kök så man kan fixa käk när man kommer hem från fisket fram på nattkröken.
 8. Tack hallonraden och _tobbe_ för dom vänliga orden. Balswinger: Jag har märkt att det är STOR skillnad på hur bra GPS olika telefoner har. Det märks inte så mycket i stan, för där är det fullt med basstationer och trådlösa accesspunkter som telefonen utnyttjar för att pejla in var den är. Det är först när man kommer ut i vildmarken som telefonens GPS får bekänna färg.
 9. Eftersom du tar upp ämnet så måste jag slå ett slag för min egen app "Lokalsinne". Finns gratis på Google Play. Appen använder Lantmäteriets Fjällkarta / Terrängkarta som jag tycker är den snyggaste och mest lättnavigerade kartan för vildmarksbruk.
 10. Tja, om du verkligen undrar så har vi människor en tendens att söka stöd och bekräftelse för beslut vi redan fattat. Det är det sökandet som får folk att berätta om sina inköp. Det får andra som köpt något liknande att komma med glada tillrop eftersom deras beslut bekräftas. Men av samma skäl får det folk som valt annorlunda att komma med kritik eftersom de helst vill tro att de har gjort ett bättre val. Att det inte alltid finns rätt och fel i sådana här frågor och det som är bäst för den ena inte behöver vara bäst för den andra verkar inte spelar någon större roll. Vi människor är sällan helt logiska. Besserwisser? Vem? Jag? Sorry...
 11. Hade ett par Tretorn Sarek Millenium i tolv år som var skitbra. Jag vet att en del har svårt att få av dom, men för mig som har smala ben var det inga problem. När dom gav upp köpte jag ett par Viking. Dom var tyngre, hade stadigare sula. Jag gillade dom men dom höll bara i fem år. Så i somras när dom började läcka så tänkte jag att det var dags för ett par Sarek igen. Men eftersom jag befann mig uppe i fjällen fick det bli det som fanns att få tag på, ett par Tretorn Tornevik. Dom funkade tyvärr inte alls för mig. Resåren högst upp på skaftet är vinklad snett inåt och ger mig skavsår på benen även fast jag har byxorna nedstoppade!
 12. Priset var inklusive "Super CDW" och extra förare. Men, ja det är dyrare i augusti än i maj.
 13. Vi hyrde på Thrifty. 9500 SEK för 9 dygn i augusti. Bokade en Ford Focus Kombi 2WD Manuell. Fick en Mazda 6 Kombi 4WD Automat. Listan med skador var två sidor lång, den gick som en känguru och vägrade starta ibland. Efter några dagar och lika många telefonsamtal kom dom och bytte ut den mot en nyare som gick som den skulle.
 14. Vi gick på rött och visade intyget. Tullarn kollade på papperet en stund och vinkade igenom oss utan att inspektera prylarna.
 15. Hmm. Först hämta ut bagaget, sen 20 min att desinficera. Flygbussen går 35-45 min efter flygets ankomst. Det låter tight. Hur funkar det om man har desinficerat innan. Går man på rött och visar upp intyget?
×
×
 • Create New...