Jump to content

GTfour

Members
 • Posts

  46
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

GTfour last won the day on May 8

GTfour had the most liked content!

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  oviktig2003@yahoo.se
 • Telefon
  90510

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

GTfour's Achievements

Member

Member (2/5)

37

Reputation

 1. Du får väl testa att ta en simtur i vadarbyxorna under kontrollerade förhållanden och se hur det funkar. Se bara till att ha någon som kan rädda dig ifall det inte funkar.
 2. Allt finns på YouTube nu för tiden:
 3. Det finns många vadarbälten och bärsystem som har inbyggda hållare för håven. https://fishline.se/fishpond-switchback-wading-belt-system-20/ https://fishline.se/fishpond-thunderhead-chest-pack-shale/ Jag har inte provat någon av dem. Jag kör med magnet i nacken på västen/jackan. Funkar bra så länge jag inte har ryggsäck på. Funderar på att köpa en ryggsäck med inbyggd hållare för håven för att slippa det problemet. Kanske https://www.simmsfishing.com/collections/fishing-packs/products/dry-creek-z-backpack
 4. GTfour

  Håvnät

  Jag har en trähåv från HiLevel som jag gillar. Den är liten, lätt och flyter. 52 cm lång, 150g. Smidig att ha med på fjället och i kajaken. Enda problemet är att den har ett mesh-nät som kroken tenderar att fastna i. Så det är lite pyssligt att få loss flugan var och varannan gång jag håvat en fisk. Jag skulle vilja ha sånt där gumminät med stora maskor. Är det någon som vet var man kan få tag på ett sådant nät i lagom storlek? Öppningen är 20 x 35 cm. Eller har ni något tips på en ny håv med gumminät som flyter och är liten och lätt ? De lättaste jag hittat är Brodin Phantom Trout (58 cm, 265g) och Brodin Phantom Firehole (58 cm, 270g).
 5. Det sägs att det finns några få ställen där det blivit vilda bestånd av regnbåge i Sverige, men det är i så fall väldigt sällsynt. Om man ska plantera ut fisk är regnbåge säkert en av de bästa just pga att den så sällan sprider sig, till skillnad från tex bäckröding (brook trout) som är mycket mer invasiv.
 6. Både Görälven och Fuluälven (Fulan) är fina. Enligt minnet (det vara några år sen sist) är svenska delen av Görälven mestadels grund, bred och snabb. Som flugfiskare bör man ha vadarbyxor för att komma åt. Fulan verkar mer varierad, men jag har bara fiskat en bråkdel. Jag skulle börja med en superpuppa.
 7. Du får dra några stora och posta bilder så blir det tyst på dom. Min erfarenhet av högt vatten tidigt på året är att det brukar bli få men stora fiskar. Men det kan vara nog så knepigt att hitta ställen där man kommer åt att fiska.
 8. Det är lika på de flesta forum jag besöker. Användningen minskar. Forumen är designade i första hand för att användas från en dator. De funkar inte lika bra för den som sitter med mobil eller platta. Visst har det gjorts försök att anpassa forumen för mobil och platta men det har mest gjort dem sämre att använda från dator (numer är det kass överblick även på stor skärm). Folk slösurfar i allt större utsträckning från mobil och platta och de väljer av naturliga skäl andra sätt att kommunicera. Man skriver inte gärna långa inlägg på en platta eller mobil. Man postar några bilder, eller en video, skriver något KORT och trycker på like. Men så länge det finns några kvar som surfar från datorn och gillar att skriva och läsa lite mer än bara två meningar åt gången så kommer forumen att finnas kvar. Ett problem som jag ser är att forum som expanderade under guldåldern skapade en massa olika areor för att undvika att folk drunknade i mängden av inlägg. Nu när aktiviteten gått ner så är det väldigt få forum som slår ihop areor så att de som är kvar ska kännas mer levande. Istället är det 100 areor för 58 användare som skriver 17 inlägg i veckan. Det är klart det känns öde!
 9. Bra att Älvräddarna är på och anmäler bolag som inte sköter sig. Svårt att argumentera mot filmbeviset. Det syns ju tydligt att Kaunis Iron bryter mot tillståndet. De lär inte få något kännbart straff med den slappa miljölag vi har, men det ger åtminstone dålig PR.
 10. Jag tycker att sikten är tillräckligt bra för att det ska gå att fiska obehindrat dagtid. Det jag har heter "Sea to Summit HeadNet". Det är ganska tätt. Men jag tror de minsta tar sig igenom. Fast det är möjligt att de letar sig in under nätet på något vis. I vilket fall som helst så hjälper det inte när man hamnar i en rejäl svärm med brännmya/svedan/svia/svido ... kärt barn har många namn.
 11. Jag uppgraderade från ett ÖB nät till ett Sea to Summit nät för några säsonger sen. Det var ett steg till det bättre, främst bättre sikt. Men det stoppar inte dom minsta knotten.
 12. Jo, den sidan har jag redan hittat. Tänkte höra om det fanns andra alternativ.
 13. Söker tips på bra boende och guide för havsöringsfiske på Gotland i vår.
 14. Jag upplever inte att öringen i Sverige blivit mer selektiv. Ibland är de selektiva, ibland inte. Men om det fiskas mycket blir bara de svårfångade kvar. Men inget är omöjligt. Kolla bara den här:
 15. Jag tycker ifiske.se och fiskekort.se har gjort mycket för att förbättra situationen i Sverige, eftersom det nu är hyfsat lätt att få tag på fiskekort på de platser där det finns ett FVO som är intresserat av att sälja kort. Det finns fortfarande en del kortförsäljare som inte digitaliserat sig än, men det går åt rätt håll i rask takt. Om jag får önska något skulle det vara att alla som säljer fiskekort, men inte anslutit sig till ifiske.se eller fiskekort.se skulle göra det. Att det finns en massa fiskerättsägare som föredrar att behålla vattnen för sig själva istället för att behöva dela dem med turister för lite små-pengar är svårt att göra något åt. Jag hade gjort likadant själv. Människor har krigat om rätten till jordens resurser så länge det funnits människor. De flesta som inte har något tycker vi borde dela lika så att de också får en del av kakan. De flesta som har något vill inte göra några ändringar som innebär att de får mindre. De flesta byter åsikt om de pga omständigheter plötsligt hamnar i den motsatta situationen.
×
×
 • Create New...