Jump to content

GTfour

Members
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

GTfour last won the day on September 20 2020

GTfour had the most liked content!

Community Reputation

28 Excellent

About GTfour

 • Rank
  Member

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  oviktig2003@yahoo.se
 • Telefon
  90510

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Man kan finna nöje i att fiska med en dyr lina och man kan finna nöje i att fiska om någon som fiskar med en dyr lina. Det ena är inte larvigare än det andra.
 2. När det regnar i Seattle dör silverlaxar i bäckarna runt stan. I flera årtionden har forskare letat efter orsaken. Nu visar det sig att det är ett ämne i vanliga bildäck som ligger bakom laxdöden. https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/ny-forskning-bildack-dodar-laxar Abstract In U.S. Pacific Northwest coho salmon (Oncorhynchus kisutch), stormwater exposure annually causes unexplained acute mortality when adult salmon migrate to urban creeks to reproduce. By investigating this phenomenon, we identified a highly toxic quinone transformation product of N-(1,3-dimethylbut
 3. Då har jag inte mer att komma med. I min del av världen är det viktigaste att hitta vatten som inte redan är sönder-fiskade.
 4. Jag läste klassikern "Fluga" av Nils Färnström i helgen. Det finns väldigt mycket bra tips i den trots att den är 75 år gammal. Rekommenderas.
 5. #1 Att det finns fiskekort att lösa. #2 Så långt som möjligt från närmsta väg och från närmsta McDonalds. #3 Massa förbud. Det mesta ska va förbjudet utom flugfiske. Skoterförbud, helikopterförbud, eldningsförbud, terrängkörningsförbud, förbud mot spinnfiske, båtfiske, maskmete, deodorant, fula kepor och back slicks. Ju fler förbud ju bättre. #4. Mycket myrar, ripris, knott, mygg, fästing, varg och annat som håller folk borta.
 6. Jackan kör jag i maskin på ylle/fintvätt-program utan centrifugering och med specialtvättmedel. Torkar i torkskåp. Killen jag köpte jackan av var övertydlig om att den SKALL tvättas då och då annars blir den förstörd. Vadarbyxorna har jag inte vågat mig på att tvätta i maskin. Spolar bara av med ljummet vatten, invändigt och utvändigt.
 7. Köpte mina första vadare för si så där 16 år sedan. Slog till på ett par Vision Extreme tror jag de hette på den tiden. Han som sålde var noga med att påpeka att vadare är förslitningsmateriel och man får vara nöjd om de håller 5 säsonger. De höll nog 10 säsonger, vilket jag tyckte var helt ok så jag köpte Vision igen när de började läcka. Ikon denna gång. Håller fortfarande. Jag kan förstås ha haft en jävla tur, två gånger i rad. Det är möjligt. Man ska också väga in att jag inte är en fiskeguide som fiskar i vadare varje dag, utan det blir några veckor på semestern (hela semestern vissa år)
 8. Det vi gör i Sverige har stor inverkan på mängden plast i den svenska naturen.
 9. Hoppas ifiske.se och fiskekort.se tar chansen och uppvaktar samebyarna nu så man slipper strula med natureit.se när man ska ha fiskekort på renbetesfjäll....
 10. Jag hittar mer och mer plastskräp längs med fjällsjöarnas stränder för varje år som går. Det bryts ju inte ner, så VARJE gång någon slänger plast i naturen så blir det MER plast i naturen. Bästa sättet att minska mängden plast i naturen är att se till att det köps mindre plast. Det spelar ingen roll var vi minskar mängden. All minskning av plastköpen minskar mängden plast i naturen. Man måste börja någonstans. Nu har dom valt att börja med kassar. Det var kanske inte smartaste stället, men dom har i alla fall börjat. Skitbra, säger jag.
 11. Jag är också gör-det-själv typen. I ganska många år nu har jag planerat och arrangerat mina egna resor. Vill någon hänga med så går det bra, men passar det inte så åker jag själv. Det är inte för att jag ska få fiskeresan som jag vill utan för att se till att den blir av. I skandinavien kör jag bil. Numera hyr jag stuga och har som bas och tar bara tältet för enstaka övernattningar. Förr var det alltid tält i en vecka. Men jag har blivit mer bekväm av mig. Utomlands gillar jag att bo på B&B. Lodge är jag för snål för, och jag tror inte heller jag skulle uppskatta uppassningen för
 12. Ok, nu kan ni slänga era grafen-spön också. ? Borofen är det senaste. https://www.azom.com/article.aspx?ArticleID=15872
 13. Svårt att säga vad man "ska känna", inte så meningsfullt heller. Man känner vad man känner oavsett vad någon annan tycker. Tycker du att det känns fel att flyga, så låt bli. Flygplanet släpper inte ut mindre för att du uttrycker din skam. Det är lagligt att flyga och miljöavgifter och skatter ingår i biljettpriset, så staten har inget emot att du flyger. Om du vill begränsa dina utsläpp men ändå flyga på semester så får du kompensera på annat sätt. Det är helheten som räknas och det finns massor att göra. Gå, cykla, ro eller paddla istället för att åka fossildrivet. Laga eller köp begagna
 14. Jag köpte mig en MRS Microraft förra säsongen och hade mycket kul med den. Spraydeck ingick. Det är mysigt att ha när vädret inte är på topp. Men det är svårt att fiska med eftersom spöt inte ligger så säkert ovanpå däcket. Man kan ju inte hålla i paddel och spö samtidigt, och man behöver växla mellan dom rätt ofta för att komma i kastläge när det vakar. Därför brukar jag inte ha däcket på när jag fiskar.
 15. Vadarskor och spötub kan variera en hel del i vikt, så där finns det mycket att tjäna på att välja lättare alternativ. Men lättast blir det förstås att lämna dom hemma.
×
×
 • Create New...