Hoppa till innehåll

GTfour

Members
  • Antal inlägg

    66
  • Blev medlem

  • Senast besökta

  • Days Won

    3

Allt postat av GTfour

  1. På ensamturer kör jag numera med Optimus Crux Lite + Terra Solo. Allt får plats i kokkärlet inkl minsta sortens gastub. Hur smidigt som helst. 272g.
  2. Nu ska dom kolla om Putin har varit där och saboterat... https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/ursparningarna-pa-malmbanan-nu-ar-sapo-inkopplade
  3. Har dom testat om det är bra för fisken? Det enda dom påstår på hemsidan är "Clinically proven to disinfect" och "ensure wounds are free of bacteria". Dom påstår INTE att det är bra för fisken. Finns risk att dom bara tagit ett känt bakteriedödande medel (handsprit?) och säljer det dyrt på små flaskor. Är det bra att ta död på en massa nyttiga bakterier i slem-skiktet på en fisk? Kan det göra mer skada än nytta? Är det helt meningslöst för vattnet är ändå fullt med bakterier? Finns det någon biolog som kan sånt här?
  4. GTfour

    Guider!

    När ens egen inkomst är hotad så kommer ens sanna jag fram. Jag kommer att tänka på Steven Spielbergs "Hajen". Vad som än händer så får man inte skrämma bort turisterna...
  5. Finns det några utländska fisketidningar som är bra nu för tiden? Jag tyckte norska VAK var bra. Men det är tio år sedan den la ner.
  6. Det är skillnad på gas och gas. Olika fabrikat har olika blandning av butan och propan. Läs på tuben! Mer propan betyder så vitt jag förstår att gasen avger mer värme och alltså räcker längre. Mer propan betyder också att gasen har lägre kokpunkt, dvs funkar i lägre temperaturer. Att viss gas skulle vara optimerad för sommarbruk tror jag är BS.
  7. Those are all nice rivers to fish. There is a fishing shop in Idre, and another one in Tännäs where you can find up-to-date info about the current situation (open/closed waters, licenses, regulations, flies, etc). If you want more detailed information, you should watch this video.
  8. Jag har hittat halvkilos bäckröding på några få ställen i Sverige. Men oftast verkar det tyvärr vara dvärgbestånd. Jag undrar hur de tänkte när de planterade in dom i Sverige? De är ju inte kända för att bli särskilt stora ens i sin hem-miljö.
  9. Jag har också fått bäckröding där. Jag upplever att bäckrödingen är vanligt förekommande i hela södra fjällen. De planterades in redan på 50-talet och har spritt sig åt alla håll. De konkurrerar ut öringen i små och långsamt flytande vattendrag.
  10. Jag tror Lodjur har rätt. Grå eller svarta glas är bäst i starkt ljus.
  11. Har handlat där förut utan problem, men sist så skickade dom fel spö. Stod rätt på beställning och fraktsedel, men det var fel spö i paketet. Det var struligt att få tag på dom för att rätta till det hela. De har flera olika mail och tele-nr som de inte verkar svara på.
  12. Kul! Vandrande Siljansöring i Älvdalen skulle sitta fint.
  13. Har ett snart 25 år gammalt Hilleberg Nallo 2 som jag använder mest. Är det risk för hårt väder så tar jag mitt inte riktigt lika gamla Nallo 2 GT. Det väger ett halvkilo mer, men har stor absid. Som tidigare nämnts så är det väl värt den extra vikten i besvärligt väder.
  14. Du får väl testa att ta en simtur i vadarbyxorna under kontrollerade förhållanden och se hur det funkar. Se bara till att ha någon som kan rädda dig ifall det inte funkar.
  15. Allt finns på YouTube nu för tiden:
  16. Det finns många vadarbälten och bärsystem som har inbyggda hållare för håven. https://fishline.se/fishpond-switchback-wading-belt-system-20/ https://fishline.se/fishpond-thunderhead-chest-pack-shale/ Jag har inte provat någon av dem. Jag kör med magnet i nacken på västen/jackan. Funkar bra så länge jag inte har ryggsäck på. Funderar på att köpa en ryggsäck med inbyggd hållare för håven för att slippa det problemet. Kanske https://www.simmsfishing.com/collections/fishing-packs/products/dry-creek-z-backpack
  17. GTfour

    Håvnät

    Jag har en trähåv från HiLevel som jag gillar. Den är liten, lätt och flyter. 52 cm lång, 150g. Smidig att ha med på fjället och i kajaken. Enda problemet är att den har ett mesh-nät som kroken tenderar att fastna i. Så det är lite pyssligt att få loss flugan var och varannan gång jag håvat en fisk. Jag skulle vilja ha sånt där gumminät med stora maskor. Är det någon som vet var man kan få tag på ett sådant nät i lagom storlek? Öppningen är 20 x 35 cm. Eller har ni något tips på en ny håv med gumminät som flyter och är liten och lätt ? De lättaste jag hittat är Brodin Phantom Trout (58 cm, 265g) och Brodin Phantom Firehole (58 cm, 270g).
  18. Det sägs att det finns några få ställen där det blivit vilda bestånd av regnbåge i Sverige, men det är i så fall väldigt sällsynt. Om man ska plantera ut fisk är regnbåge säkert en av de bästa just pga att den så sällan sprider sig, till skillnad från tex bäckröding (brook trout) som är mycket mer invasiv.
  19. Både Görälven och Fuluälven (Fulan) är fina. Enligt minnet (det vara några år sen sist) är svenska delen av Görälven mestadels grund, bred och snabb. Som flugfiskare bör man ha vadarbyxor för att komma åt. Fulan verkar mer varierad, men jag har bara fiskat en bråkdel. Jag skulle börja med en superpuppa.
  20. Du får dra några stora och posta bilder så blir det tyst på dom. Min erfarenhet av högt vatten tidigt på året är att det brukar bli få men stora fiskar. Men det kan vara nog så knepigt att hitta ställen där man kommer åt att fiska.
  21. Det är lika på de flesta forum jag besöker. Användningen minskar. Forumen är designade i första hand för att användas från en dator. De funkar inte lika bra för den som sitter med mobil eller platta. Visst har det gjorts försök att anpassa forumen för mobil och platta men det har mest gjort dem sämre att använda från dator (numer är det kass överblick även på stor skärm). Folk slösurfar i allt större utsträckning från mobil och platta och de väljer av naturliga skäl andra sätt att kommunicera. Man skriver inte gärna långa inlägg på en platta eller mobil. Man postar några bilder, eller en video, skriver något KORT och trycker på like. Men så länge det finns några kvar som surfar från datorn och gillar att skriva och läsa lite mer än bara två meningar åt gången så kommer forumen att finnas kvar. Ett problem som jag ser är att forum som expanderade under guldåldern skapade en massa olika areor för att undvika att folk drunknade i mängden av inlägg. Nu när aktiviteten gått ner så är det väldigt få forum som slår ihop areor så att de som är kvar ska kännas mer levande. Istället är det 100 areor för 58 användare som skriver 17 inlägg i veckan. Det är klart det känns öde!
  22. Bra att Älvräddarna är på och anmäler bolag som inte sköter sig. Svårt att argumentera mot filmbeviset. Det syns ju tydligt att Kaunis Iron bryter mot tillståndet. De lär inte få något kännbart straff med den slappa miljölag vi har, men det ger åtminstone dålig PR.
  23. Jag tycker att sikten är tillräckligt bra för att det ska gå att fiska obehindrat dagtid. Det jag har heter "Sea to Summit HeadNet". Det är ganska tätt. Men jag tror de minsta tar sig igenom. Fast det är möjligt att de letar sig in under nätet på något vis. I vilket fall som helst så hjälper det inte när man hamnar i en rejäl svärm med brännmya/svedan/svia/svido ... kärt barn har många namn.
  24. Jag uppgraderade från ett ÖB nät till ett Sea to Summit nät för några säsonger sen. Det var ett steg till det bättre, främst bättre sikt. Men det stoppar inte dom minsta knotten.
×
×
  • Skapa ny...