Jump to content

Matti

Members
 • Posts

  38
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Matti last won the day on April 24 2022

Matti had the most liked content!

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Sumpan. Hälsingland på sommaren.
 • Intressen
  Flugfiske. Jazz . Kartor. Natur.

Recent Profile Visitors

1,309 profile views

Matti's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

18

Reputation

 1. Ingen som gissar på en ung puckellax? Den är ju invasiv på västkusten och släkt med regnbågen.
 2. Jag hittade det på synonymer.se
 3. Definition av börting (dialektalt) öring (insjööring eller havsöring)
 4. Är det inte (stor?) vandringsöring som menas? Ammarnäsöringen kallas definitivt börting.
 5. Härlig skildring. När jag läste de sista raderna och tittade på den sista bilden kändes det nästan som om jag hade varit med.
 6. Nu har jag också kollat litet på Fishlines hemsida. Jag tycker också att linan ser trevlig ut på papperet. Medellång klump, bra vikt för att ladda spöt. Om jag som jämförelse tar min klass 6 Guideline Coastal-Lina (15g, 10m) på mitt Onki klass 6 så är det lätt att få ut klumpen och skjuta en bit. Det är om man ska hålla mycket lina i luften som spöt känns litet vekt. Som sagt, jättekul spö att drilla öring med men det blir kortare kast än med snabba spön.
 7. Kan du inte bara gå tillbaka till Fishline och förklara problemet, sen be att få provkasta ett gäng linor med spöt? Jag har själv ett Onki, 9,6 fot, klass 6. Det är rätt mjukt i aktionen, inget långkastarspö men kul att drilla fisk på. Det parerar lätt alla knyckar som en öring gör. Den första linan jag kastade med det var Guideline Coastal, klass 6 (15g) Den upplevde jag som för tung för spöt. Det kändes som om det lätt tappade spänsten när jag hade mer än klumpen ute. Klumpar på 12g passar bättre. Om ditt spö också är mjukt borde det innebära att det blir för tungt med 17g klump. 15g kanske är mer optimalt. En tyngre lina är ju så klart mer lättstartad, likaså en med kortare klump. Men jag skulle satsa på att ringa eller maila Fishline och noggrant beskriva hur du upplever och hur det ser ut där du fiskar, om det är långa eller korta kast, trångt bakom t ex.
 8. Jag hade bra harrfiske i Kvissleströmmarna för två veckor sedan med superpuppa #16, svart kropp, brunt hackel. Hugg i nästan varje kast. Oerhört svårt att se flugan. Man fick gissa sig till när den togs. Oftast var det rätt gissat. I lugnflytet på grundplaner ovanför ön fick vi ett par på streaking caddis. Det känns som om den funkade bättre i det lugna vattnet än i strömmen. Andra fick på cdc&elk och dyret.
 9. Om det är samma är den litet billigare på Fishline. https://fishline.se/p/flugbindning/kemikalier-67/gulff-pro-365nm3w-uv-light-lampa.html Jag köpte Flydressings lampa för 149:-. Den härdar inte jättebra, utan man måste torka kladd. Det blir kvar en lukt som känns som att det inte är riktigt härdat ända in, märkte jag när jag gjorde en räka med mycket lim på. De på Fishline nämnde just den lampa du har, Sverker, och sa hur bra den var. Det kanske var just dig de menade. Men snålheten bedrog i mitt fall visheten.
 10. Här är min sons första flugfångade harr från i somras.
 11. Jag tycker att säl/skarvfrågan borde höra hemma i forumet fiskevård och inte i det här. För mig: helt off topic. Frågan om antalet sälar och skarvar och skyddsjakt är definitivt värd att diskuteras, bara inte just här.
×
×
 • Create New...