Hoppa till innehåll

Matti

Members
  • Antal inlägg

    39
  • Blev medlem

  • Senast besökta

  • Days Won

    1

Inlägg upplagd av Matti

  1. 14 hours ago, Lill-Niklas said:

    Vad är det för kast du kör? Överhandskast, rullkast, underhandskast?

    Tycker linan på pappret såg trevlig ut. Väger dock 16,5 g så går nog utan problem att gå upp en klass till 8 på 18 g. Underhandskast är ju lättare med kortare lina. Så en evotec 85 annars. 

    Är du grön på flugfiske överlag? I såna fall är det kanske mest övning som krävs. Kolla på hur man ankrar och skapar d-loop. 

    Nu har jag också kollat litet på Fishlines hemsida. Jag tycker också att linan ser trevlig ut på papperet. Medellång klump, bra vikt för att ladda spöt. Om jag som jämförelse tar min klass 6 Guideline  Coastal-Lina (15g, 10m) på mitt Onki klass 6 så är det lätt att få ut klumpen och skjuta en bit. Det är om man ska hålla mycket lina i luften som spöt känns litet vekt. Som sagt, jättekul spö att drilla öring med men det blir kortare kast än med snabba spön. 

  2. Kan du inte bara gå tillbaka till Fishline och förklara problemet, sen be att få provkasta ett gäng linor med spöt? Jag har själv ett Onki, 9,6 fot, klass 6. Det är rätt mjukt i aktionen, inget långkastarspö men kul att drilla fisk på. Det parerar lätt alla knyckar som en öring gör. Den första linan jag kastade med det var Guideline Coastal, klass 6 (15g) Den upplevde jag som för tung för spöt. Det kändes som om det lätt tappade spänsten när jag hade mer än klumpen ute. Klumpar på 12g passar bättre. Om ditt spö också är mjukt borde det innebära att det blir för tungt med 17g klump. 15g kanske är mer optimalt. En tyngre lina är ju så klart mer lättstartad, likaså en med kortare klump. Men jag skulle satsa på att ringa eller maila  Fishline och noggrant beskriva hur du upplever och hur det ser ut där du fiskar, om det är långa eller korta kast, trångt bakom t ex. 

  3. Jag hade bra harrfiske i Kvissleströmmarna för två veckor sedan med superpuppa #16, svart kropp, brunt hackel. Hugg i nästan varje kast. Oerhört svårt att se flugan. Man fick gissa sig till när den togs. Oftast var det rätt gissat. I lugnflytet på grundplaner ovanför ön fick vi ett par på streaking caddis. Det känns som om den funkade bättre i det lugna vattnet än i strömmen. Andra fick på cdc&elk och dyret. 

  4. Om det är samma är den litet billigare på Fishline. https://fishline.se/p/flugbindning/kemikalier-67/gulff-pro-365nm3w-uv-light-lampa.html

    Jag köpte Flydressings lampa för 149:-. Den härdar inte jättebra, utan man måste torka kladd. Det blir kvar en lukt som känns som att det inte är riktigt härdat ända in, märkte jag när jag gjorde en räka med mycket lim på.

    De på Fishline nämnde just den lampa du har, Sverker, och sa hur bra den var. Det kanske var just dig de menade. 

    Men snålheten bedrog i mitt fall visheten. 

×
×
  • Skapa ny...