Jump to content

HenkeD

Members
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

HenkeD last won the day on February 5

HenkeD had the most liked content!

Community Reputation

37 Excellent

About HenkeD

 • Rank
  Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Karlstad

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  henrik.dahl@comhem.se
 • Telefon
  0725585547

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag tyckte norrstrandsbutiken var grym på spön, rullar vadare eller så beställde de vad man behövde, Efter det varit nere några gånger och köpt småsaker på Böjda Spön. Men i går blev jag överraskad på flugbindningsgrejerna. Köpte visserligen en håv på nätet efter det på kvällen, men sen får det vara nog. Costa-brillorna som står på tur köper jag i gräsdalen! Det där blir en trevlig utflykt någon gång i månaden.
 2. Efter en sådan beställning/sändning gick jag ner på Böjda Spön ( 10 min promenad) i går och upptäckte att de har ett bra sortiment. Trevlig och levande personal har de också, till och med så man kunde snacka lite skit. Väl investerad halvtimme!
 3. Jag skulle vilja tacka min pappa som efter maskspö och bäckmete satte ett Arjon glasfiber i händerna på mig. Typ Klass 7-8 någonstans, med tennislindning i handtaget. Själv stod han med först splitcane och sedan ett Karpens Streamline kolfiber bredvid. Gav tips, elva till ett, sträckt tafs, och resten lät han åt mig att upptäcka. Det visade sig att det fanns massor att upptäcka. Jag fångade öringar. Började binda flugor. Fick hjälp att bygga ett kolfiberspö. Och hamnade på nya platser där öring fanns att fånga. Sista sommaren han levde, skogsbrandssommaren, talade jag med honom direkt från övre delarna av Ransarån på mobiltelefonen och kunde rapportera om sagolikt fiske och lika fint väder. Han visste mycket väl var jag var någonstans. Ända sedan andra numret av FIN hade han velat åka dit. Pappa och jag har fiskat tillsammans i många vatten och bland fiskekompisar saknar jag honom mest. Enkelheten och samvaron bland fisk och fjäll. Och befriande då han med ålderns rätt lagt det mesta av intresset för nya grejor på hyllan! Det var inte längre en materialsport för honom. Bara kärleken till ån och lyckan att få befinna sig där. Inför framtiden ska jag försöka ta med mig och föra vidare så mycket jag kan av det han visade mig. För den behållningen jag har av fiske, fjäll och det livet är något jag inte skulle klara mig utan. Att plocka upp flugbindningen efter trettio år är magiskt! Det är ju så här (gissar jag för oss alla) att I samma stund som sommaren är över börjar planerna för nästa äventyr. Där jag hoppas få med mig mina söner som börjat undra och är nyfikna på vad jag håller på med. Framför allt fick jag lära mig att ta det lugnt vid vattnet vilket jag ska kämpa med även i sommar. Behövde skriva av mig detta. Peace! /Henrik
 4. Ormlinan. köper inga ormlinor och råder ingen annan att köpa ormlinor heller. Kanske en "garanterad fångst"-lina?
 5. Mot slipning av hans träbåt i början på 80-talet, snodde han i hop mitt första spö, ett GFL som pensionerades förra sommaren. Det enda spöet jag använde och hade behov av. Älskar det spöet! Jag talade med honom för ett par år sedan när jag gick i tankar att bygga ett nytt spö. Han var oerhört nyfiken och ville höra vidare hur de planerna gick. Nu blev det ett Epic 580 från Sandy Nelson och Ingvar tyckte det var kul att glasfiber var tillbaka. För en tid sedan gick han bort, men jag tycker det var kul att hinna snacka lite mer fiske med honom. Han var oerhört betydelsefull i utvecklingen av mitt flugfiske med det där Sage-bygget. Kul att du tar upp hans namn. Särskilt som inspirationen till Epic kommer just från dig!
×
×
 • Create New...