Jump to content

HenkeD

Members
 • Posts

  19
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

HenkeD last won the day on February 5 2020

HenkeD had the most liked content!

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Karlstad

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  henrik.dahl@comhem.se
 • Telefon
  0725585547

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

HenkeD's Achievements

Member

Member (2/5)

39

Reputation

 1. skoterfolket är det nåt man avskyr så är det dessa surrande ¨bin som åker fram och tillbaka över sjön
 2. Sökt i år igen och hoppas. Om inte får jag fiska fina vatten under samernas överinseende. Lägg av med den där smutskastningen och Girjas skiten. Vad fan är det med er?
 3. Är det någonting jag missat så är det glasögon. Har kört ett par säsonger med billiga, men i dag köpte jag Costa och tror jag kommer bli väldigt nöjd. Det kändes inte fel någonstans att punga ut med de pengarna. Snarare livsnödvändigt. De sitter som smäck och jag får örnsyn. Helt övertygad om att jag kommer klappa mig själv på axeln många gånger i sommar.
 4. Jag tyckte norrstrandsbutiken var grym på spön, rullar vadare eller så beställde de vad man behövde, Efter det varit nere några gånger och köpt småsaker på Böjda Spön. Men i går blev jag överraskad på flugbindningsgrejerna. Köpte visserligen en håv på nätet efter det på kvällen, men sen får det vara nog. Costa-brillorna som står på tur köper jag i gräsdalen! Det där blir en trevlig utflykt någon gång i månaden.
 5. Efter en sådan beställning/sändning gick jag ner på Böjda Spön ( 10 min promenad) i går och upptäckte att de har ett bra sortiment. Trevlig och levande personal har de också, till och med så man kunde snacka lite skit. Väl investerad halvtimme!
 6. Jag skulle vilja tacka min pappa som efter maskspö och bäckmete satte ett Arjon glasfiber i händerna på mig. Typ Klass 7-8 någonstans, med tennislindning i handtaget. Själv stod han med först splitcane och sedan ett Karpens Streamline kolfiber bredvid. Gav tips, elva till ett, sträckt tafs, och resten lät han åt mig att upptäcka. Det visade sig att det fanns massor att upptäcka. Jag fångade öringar. Började binda flugor. Fick hjälp att bygga ett kolfiberspö. Och hamnade på nya platser där öring fanns att fånga. Sista sommaren han levde, skogsbrandssommaren, talade jag med honom direkt från övre delarna av Ransarån på mobiltelefonen och kunde rapportera om sagolikt fiske och lika fint väder. Han visste mycket väl var jag var någonstans. Ända sedan andra numret av FIN hade han velat åka dit. Pappa och jag har fiskat tillsammans i många vatten och bland fiskekompisar saknar jag honom mest. Enkelheten och samvaron bland fisk och fjäll. Och befriande då han med ålderns rätt lagt det mesta av intresset för nya grejor på hyllan! Det var inte längre en materialsport för honom. Bara kärleken till ån och lyckan att få befinna sig där. Inför framtiden ska jag försöka ta med mig och föra vidare så mycket jag kan av det han visade mig. För den behållningen jag har av fiske, fjäll och det livet är något jag inte skulle klara mig utan. Att plocka upp flugbindningen efter trettio år är magiskt! Det är ju så här (gissar jag för oss alla) att I samma stund som sommaren är över börjar planerna för nästa äventyr. Där jag hoppas få med mig mina söner som börjat undra och är nyfikna på vad jag håller på med. Framför allt fick jag lära mig att ta det lugnt vid vattnet vilket jag ska kämpa med även i sommar. Behövde skriva av mig detta. Peace! /Henrik
 7. Ormlinan. köper inga ormlinor och råder ingen annan att köpa ormlinor heller. Kanske en "garanterad fångst"-lina?
×
×
 • Create New...