Jump to content

Westie

Members
 • Content Count

  73
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Westie last won the day on June 7 2018

Westie had the most liked content!

Community Reputation

25 Excellent

About Westie

 • Rank
  Member

Information

 • Bostadsort
  Göteborg
 • Intressen
  Mountainbike, fiske, klättring, skidor/snowboard

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  fredrikdwestman@gmail.com
 • Telefon
  0046

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. En bubblare är Arctic Silver Zense MF. Har testat den i #4 och tycker det var skönt att kasta med. Ganska djup aktion. Lite speciellt handtag dock, vete tusan om jag kommer överens med det. Åsikter om dom spöna rent allmänt? Mm, Shadow känns som väldigt mycket spö för pengarna och bra även i ren absolut prestanda. Fyran fick väldigt fin kritik i 4-weight shootout från Yellowstone angler såg jag. Jag testkastade Zephrus Ultralight 8'8 #3 förra veckan och det var nog mitt favoritspö någonsin i känsla. Helt underbart. Hade varit intressant att testa det i #5 och på lite längre distans, provkastade vid ett litet vatten och max 15-20m, kändes väldigt bra men som det var lite mindre kraft än vanliga Zephrus. Du menar alltså att man kan ha för många spön!?
 2. Skulle vilja ha lite input från er på min hotlist till nästa 9' #5. Tänker detta spö som allround till bl a sjöfiske (rb/öring) och nymffiske. Har ett 8' #4 för torrt och finlir samt ett 9' #6 av bättre kvalisort för distans och/eller sjunklina. Har idag ett Greys GR50 som femma och det är väldigt allround men mina andra spön har lite levlat om det i fråga om återhämtningshastighet på klingan och efterslag. Annars gillar jag aktionen! Är ute efter ett spö med medium snabb till halvsnabb aktion men inte intresserad av de snabbaste. Kan tänka mig medium eller progressiv aktion, trevligt om man har lite kraftreserver i nedre delen av spöet tycker jag. Här är kandidaterna jag samlat så långt och mina intryck från testkastning. Prisklasserna varierar lite frn ca 2500-6500 då jag inte riktigt bestämt ramarna. Är mest ute efter ett bra spö och sedan får vi se vad man måste betala för att få det man vill ha. *Vision Onki, MF (fin klinga, kanske inte bästa distansspöet men bra känsla) *Greys GR60, F, testkastat 9'6 #6 - snabbare men väldigt förlåtande ändå, ngt tungt men väldigt bra känsla i klingan *TSD Aurum, MF, äger Argentum 9' #6 och det är ett väldigt trevligt spö, inte testat femman *Hardy Shadow MF/F (nya med Sintrix 220) - testkastat #5 och gillade skarpt! Djup/progressiv aktion, hyfsade reserver. *Hardy Zephrus MF/F - testkastat #5 och gillade skarpt även detta. Hyfsat djup men lite mer reserver i bottendelen, lite mer power än Shadow. *Hardy Zephrus Ultralite MF - Testkastat 8'8 #3 och det var banne mig det skönaste spöt jag testat alla kategorier. Kanske lite mer fokus på feeling än kraft jämfört med vad jag ska ha spöt till, dvs känns mer som ett torrflugespö. *Guideline Fario NT8 - testatat #6 och tycker det var väldigt fin kombo av känsla och kraft, lite som Zephrus. Smalt fullwells handtag som nog funkar men lite minus för nymande jämfört med ett half wells tycker jag. Har ni input om några av dessa? Andra spön jag borde ha med på hotlisten?
 3. Westie

  Hardy HBX

  Provkastade HBX 9' #5 på Hardys demodag vid Säveån. Håller med Jonas om att det är ett snabbt spö, klart snabbare än Zephrus. Kändes lite fel vid det lilla vattnet men passar nog fint till fjällfiske och sjöfiske med inslag av vind. Läckert spö! Även om jag själv tyckte Zephrus Ultralite (8'8 #3) var ännu läckrare.
 4. Hej Bullen! Frågar åt en "vän". Min vän har nu sex bompass i rad och börjar tappa självförtroendet. Inte ett nafs sen första veckan i April. Det har förvisso varit lågvatten, blå himmel och ostlig vind, men ändå. Om nätterna börjar han bläddra igenom uråldrig visdom från Guru Johansson i jakt på kunskap. Han har mätt upp att ytvattnet i de grunda vikarna redan nått 12-14 grader och dragit slutsatsen att fisken inte är kvar där. Börjat fiska med Fast Int och sökt fisken på lite djupare vatten. Uddar, sund, vindsidor, djupbranter. Ja t om i lä. Inte ens en följare. Inte är det väl redan dags att ge uppför våren och gå över på sötvattenfiske? Om nån av er får fisk tar han tacksamt emot tips på var de håller hus. Alternativt delad olycka så han inte känner sig så kass, om det är fler som har trögt fiske.. Obs, det är inte killen i filmen som skrivit inlägget, själv får jag förtitvå öringar per pass hela tiden, minst!
 5. Håller med om lågvatten och fel vindriktning. Hade en bra första vecka på säsongen sedan hopplöst trögt i N/O vind. Och det ser tyvärr ut som det blir fortsatt fel vindriktning ända till kommande Lördag. Vad väljer ni för platser när det är frånlandsvind? Insidan öar/sund eller vad får ni att funka?
 6. Även jag premiärade igår efter att ha våndats på jobbet i findvädret i måndags. Hej igen vinden, saltet, klipporna och tången! Efter sex månaders längtan premiärade öringen och jag i år på samma plats. Vinterns flugbindning testades och godkändes. Min traditionsenliga premiärfluga Mickey Finn var i år klart hetare än trendiga hipstermärlor. Ett par starka silverpaket i mindre format bjöd på bra fight, en klart bättre fisk undvek middagsbordet genom att gå skilda vägar från flugan i ett krumsprång. Men vad gör det om hundra år, när man stekts i vårsolen, kastat sig trött i armen och fiskat sönder premiärflugan går det inte vara annat än nöjd. Energi in i batterierna!#worthwaitingfor #bästkusten #mickeyfinn#heymickeymickeyheymickeyduärheltokey
 7. Westie

  TSD Argentum

  Låter ju väldigt bra, kul att ni som har är så nöjda! Bra tips med Havsöringens dag, ska se om jag kan jobba in ett besök där i Lördagens schema.
 8. Westie

  TSD Argentum

  Vintermånaderna ägnas åt utrustningspill, flugbindning, längtan och funderingar.. Fiskar på västkusten och har ett Guideline RSI #6. Det spöt är snabbt och kanon när det blåser 6-10m/s och jag gillar verkligen hur snabbt det återhämtar sig, men överlag tycker jag nog det är lite väl styvt och toppigt. Skulle gärna ha lite lugnare tempo och lite djupare aktion, lite mer känsla snarare än power tänker jag. Varje gång jag växlar från det till min femma eller åtta som båda är Medium fast så tycker jag kastandet blir mer behagligt. Funderade tidigare på TSD Argentum och nu läste jag igen beskrivningen av det spöts aktion och egenskaper. Klingan är byggd och utvecklad med den senaste teknologin, Helia Core Process, vilket ger oss en mycket lätt och stark klinga. Kolfiber i riktigt hög modulus, hela 40 tons, ger oss en fjäderlätt klinga med riktiga kraftresurser. Till skillnad från mitt första TSD Impact är detta ett lite ”snällare” spö. Aktionen är djupare och dessutom är styvheten nerdragen en del för att ge er ett mer allroundspö. Klingan är väldigt lätt och spänstig, känslan är som ett silkesklätt kraftpaket. Teknisk informationLängd – 9´0″Linklass – #6Delar – 4Vikt – 98 gramTempo – Medium FastAktionskurva – Tip Curve http://tellis-flugfiske.se/product/tsd-argentum-9-6/ Det låter ganska klockrent. Föruto Tip curve kanske, som jag inte får ihop med djup aktion..? Någon som har erfarenheter av spöt?
 9. Tackar! Det var ett tips från Bauer på Fly TV, det ska göra att flugan håller sig stabilare och mest wobblar sida-sida snarare än börjar rotera.
 10. Bara 2,3 månad kvar nu! Tagit upp flugbindandet igen efter en låååång paus. Känns bra att pilla med lite förberedelser medan man sakta ser fram emot våren. Havsöringsflugor visade sig skitroliga att binda jämfört med små sländeimitationer. Bundit lite Polar Magnus, Wooly Buggers med och utan tratt (Magic Head) och nu även börjat gett mig på lite räkor. Laserräkan var ju ruskigt lättbunden. Se bilder nedan. Tips på bra mönster på speyräka? Vad binder ni?
 11. Westie

  Längd på #4?

  Tack för bra tankar. Trea eller fyra får jag fundera på, men låter helt klart som jag ska ha ett lite kortare spö iaf.
 12. Westie

  Längd på #4?

  Vad är max realistisk kastlängd med kontroll med ett sådant? Klarar det vindpustar? Mendning? Tänker mig att de är för smygfiske i små vatten, men kanske går att använda mer än jag tänker mig.
 13. Westie

  Längd på #4?

  Låter trevligt! Ska kolla upp den linan. Har du testat Guidelines Presentation och kan jämföra? Bra input! Är såklart också ute efter en lite lättare känsla, och lättare grejer blir roligare på mindre fiskar.
 14. Westie

  Längd på #4?

  Jag tror inte det blir så mycket renodlat tjecknymfande, lite grann men oftast med kastande och sedan fridrift dvs mer traditionellt nymfande med lina ute på vattnet. Det tycker jag min femma fungerar rätt bra till. Det jag saknar lite med femman är mest fina presentationer i torrflugefisket. Har en lina mer optimerad för att vända över guldskalle-streamers/nymfer och kunna kasta i vind och få distans vid sjöfiske efter rb. Ett alt är förstås att ha en annan lina med bättre tapering för fina presentationer på en extraspole, men det känns meckigt att byta spole varje gång man växlar mellan torrt och nymf. Iofs behöver man nog inte byta de dagar man bara kör strömvatten, hmm. Men om jag ändå ska ta med två spön är det kanske egentligen en torrfluge-fyra jag borde kika på - ha med femman kittad för nymffiske och så optimera fyran för torrt..? @Legobiten: vad tycker du om ditt Vision Onki? Det är en av fyrorna jag spanar på, ihop med Hardy Shadow (sintrix) 8'6" #4. Vision har ju även släppt ett Onki #4 i nio fot, vilket blir mer allround än åtta om det krävs lite distans tänker jag.
 15. Westie

  Längd på #4?

  Halloj experter! Har idag en mellansnabb niofots femma som är väldigt allround, men funderar på att komplettera med en fyra. Tänkt användningsområde är mest strömmande vatten, troligen mest harr och öring. Det blir väl både nymffiske och torrt, och här kommer dilemmat. Nymffisket skulle nog tjäna på ett längre spö (uppåt 10') medan jag noterar att många väljer lite kortare spön (8-8'6")för torrflugefiske vid mindre vatten och på kortare distans. Vad väljer ni för spölängd för harr/öring i mindre till mellanstora strömmande vatten och varför?
×
×
 • Create New...