Jump to content

Westie

Members
 • Posts

  123
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Westie last won the day on September 27

Westie had the most liked content!

Information

 • Bostadsort
  Göteborg
 • Intressen
  Mountainbike, fiske, klättring, skidor/snowboard

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  fredrikdwestman@gmail.com
 • Telefon
  0046

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Westie's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

70

Reputation

 1. Åfan, alla är vi olika skapta och sliter kanske lite olika. Vart får du läckage inom två säsonger och på vilka märken/modeller? Det låter ovanligt kort då de flesta jag pratat med som kör Simms G3/G4 verkar få dom att hålla 5+ säsonger. Jag går väl ca 5-12km på ett HÖ-pass (ca 7500-18000 steg) och 4-6km på ett typiskt sötvattenpass. Mycket kuperat på båda, klippor vid havet och snår och buskage vid öringvattnen. Men antalet steg är mycket högre än bara gångsträckan då man byter position och gör mikroförflyttningar i vattnet och in och ut från vattenbrynet mm. Så jag gissar det kan vara över 20000 steg många pass. Mina Vision har som sagt överraskat positivt. La pengarna på ett par Simms Flyweight -skor istället då dom har låg vikt och hög komfort.
 2. Är det någon mer som använder dessa nu? Spännande idé med dyra vadare som INTE andas utan låser in fukten men håller den längre ifrån kroppen. Jag tolkar det som ett alternativ för dagsfiske med ett varmt hus som nattboning där de kan torka ut utochin. Inte för tält-turer. Det jag undrar är hur de funkar för rörligt fiske där man går mycket. Då blir iaf jag svettig i merinokalsingarna/badbyxorna jag kör under andasvadare (beroende på vattentemp) och skulle snarare vilja ha bättre andning än sämre. Men går jag ner under 3-4 lager och förstärkta knän och benslut lär jag skava hål på dom i snår och bland klippor och ostron. Har även ett par neopren sälvadare för fyrgradigt vatten. Fan man blir ångkokt inuti när man gått 5-10km med dom. Jag blir mer blöt inifrån än utifrån liksom. Mina vision Koski är f ö inne på fjärde säsongen med bara en liten UV-lagning, för typ 3000, en femtedel av dessa. De kommer troligen hålla ett par år till. Så jag är också lite tveksam till vad de erbjuder för förbättring. Är det känslan, att inte ha fuktigt plastmembran mot huden? Har både vanliga skaljackor och såna med olika mesher. När meshen blir mättad ligger det ändå fukt mot huden. Jag hoppas kunna prova ett par och se vad det är jag inte förstår. 😁
 3. Bra dag! Fick mitt livs första humrar i morse och avslutade säsongen med en vacker öring nu på eftermiddagen. Bästkusten!
 4. Bra väder igår, hade ganska många kontakter. Största var denna fina 46a på ca 1,2 kg (i håvvågen). Får gärna lyckas generera avkomma! 😍
 5. Fin! Den ser ut att ha en liten skada på stjärtfenans nedre del, är det någon liten parasit som sitter där eller hur såg den ut live (om du noterade det)? Kul med bra fiske det sista för många. Har själv haft rätt många kontakter också men av någon anledning är det mest de mindre som suttit kvar på in till håven och de något större har släppt. Cést la vie! Några dagar kvar nu att njuta, om än med en del regn.
 6. Jag tror som du, kommer bli en kall och stel fm, vindar från N/NÖ lär inte göra det mindre trögt. Får se om man kan hitta platser med något varmare vatten. Vore ju häftigt om maskarna var inne.. Börjar känna lite feber nu, det är inte långt kvar! Härligt att komma ut igen oavsett hur fisket blir i början.
 7. Jag hörde ngn säga att #5 har mer ryggrad än #3-4 och därför lite annan aktion, mer allround. Vore kul att höra från någon som testat.
 8. Jag är också nyfiken på UL i #5. Testat Zephrus #5 men UL bara i #3.
 9. Jag har testkastat båda i #6, Zense i MF. Båda väldigt trevliga spön. NT8 kombinerade känsla med djupa kraftreserver på ett jättefint sätt, det tyckte jag var ngt vassare än Zense. Men i klass fem är kanske den djupa aktionen i Zense fin, har inte provat femmorna.
 10. Tack, jag är en mycket nöjd man. Som jag hörde i en fiskefilm "-Sen var jag liksom lugnare hela året efter den fisken." ?
 11. Firar nationaldagen med att vakna på en ö i gryningen, fiska på första tidvattnet och kroka på ett godståg. Rusade ut hela linan och 20+m backing. Starkaste och vackraste öringen jag fått. 60+, välmatad torped. PB! ? Togs i Södra Skärgården på en egenbunden Laserräka i naturlig nyans (dark tan).
 12. Har inte testat med så mycket packning (om du tänker inkl tält), tricket generellt är väl att spänna mycket på cykeln så du slipper ha allt på ryggen och få megahög tyngdpunkt. Just i år vet man inte men jag hoppas några fjällstationer kan öppna. Hemmavid kommer jag testa sovhammock ist för tält och liggunderlag då det är så mkt lättare. Men det funkar ju inte där inga träd finns.
 13. Kanonavslutning på kanondag. Nej jag menar inte skohaveriet. Eller dom läckande vadarna med sexgradigt vatten sipprande in längs benen. Eller dom stickande, halvt bortdomnade fingrarna. Nej, jag menar belöningen för att man aldrig slutar kämpa. Årets första öring. I solens sista strålar. Liten, men som man säger, naggande god.
 14. Jag tycker ni som får massa hugg men missar några har i-landsproblem.
 15. Jag använder appen Tidvatten och för väder och vind SMHI i närtid men Grönt väder framåt. De slår ihop och tar snittet från SMHI, yr och GFS. Det utjämnar ev felprognoser bra och jag upplever det mer träffsäkert. https://grontvader.se/
×
×
 • Create New...