Jump to content
Edgeforum

Westie

Members
 • Content Count

  114
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Westie last won the day on September 25 2019

Westie had the most liked content!

Community Reputation

64 Excellent

About Westie

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Bostadsort
  Göteborg
 • Intressen
  Mountainbike, fiske, klättring, skidor/snowboard

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  fredrikdwestman@gmail.com
 • Telefon
  0046

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag hörde ngn säga att #5 har mer ryggrad än #3-4 och därför lite annan aktion, mer allround. Vore kul att höra från någon som testat.
 2. Jag är också nyfiken på UL i #5. Testat Zephrus #5 men UL bara i #3.
 3. Jag har testkastat båda i #6, Zense i MF. Båda väldigt trevliga spön. NT8 kombinerade känsla med djupa kraftreserver på ett jättefint sätt, det tyckte jag var ngt vassare än Zense. Men i klass fem är kanske den djupa aktionen i Zense fin, har inte provat femmorna.
 4. Tack, jag är en mycket nöjd man. Som jag hörde i en fiskefilm "-Sen var jag liksom lugnare hela året efter den fisken." 😁
 5. Firar nationaldagen med att vakna på en ö i gryningen, fiska på första tidvattnet och kroka på ett godståg. Rusade ut hela linan och 20+m backing. Starkaste och vackraste öringen jag fått. 60+, välmatad torped. PB! 😁 Togs i Södra Skärgården på en egenbunden Laserräka i naturlig nyans (dark tan).
 6. Har inte testat med så mycket packning (om du tänker inkl tält), tricket generellt är väl att spänna mycket på cykeln så du slipper ha allt på ryggen och få megahög tyngdpunkt. Just i år vet man inte men jag hoppas några fjällstationer kan öppna. Hemmavid kommer jag testa sovhammock ist för tält och liggunderlag då det är så mkt lättare. Men det funkar ju inte där inga träd finns.
 7. Kanonavslutning på kanondag. Nej jag menar inte skohaveriet. Eller dom läckande vadarna med sexgradigt vatten sipprande in längs benen. Eller dom stickande, halvt bortdomnade fingrarna. Nej, jag menar belöningen för att man aldrig slutar kämpa. Årets första öring. I solens sista strålar. Liten, men som man säger, naggande god.
 8. Jag tycker ni som får massa hugg men missar några har i-landsproblem.
 9. Jag använder appen Tidvatten och för väder och vind SMHI i närtid men Grönt väder framåt. De slår ihop och tar snittet från SMHI, yr och GFS. Det utjämnar ev felprognoser bra och jag upplever det mer träffsäkert. https://grontvader.se/
 10. Vinterns flugbindning är "klar" och huvudasken är påfylld. Nya för mig för i år blir Simons supermasken lyx de lux (ssmldl), Tellis Mallard Express samt Jiggy fly. Nu är jag laddad att komma ut till tången och saltet igen! PS. Vinden ger och vinden tar. DS.
 11. Hur gick det? Aldrig fiskat den delen av Säveån, mellan Kåhög och Utby. Är det rik förekomst av abborre och gädda?
 12. Låter mycket intressant med ett skandinaviskt test inkl skandinaviska märken. Jag håller med talaren som tyckte att utsedd vinnare inte är mest intressant, mer intressant är att reda ut resp spöns egenskaper, styrkor och svagheter. Plus och minus/för och nackdelar är enklare att komma överens om än absoluta poäng i en testskara. Därifrån kan man själv välja ett spö som passar en, beroende på vad man premierar. När jag testade cyklar och cykelprylar (varit testredaktör på Skandinaviens största mountainbike-site) så var jag noga med att trycka på ett För vem-avsnitt i varje test. Givet
 13. Mailade lite med Tellis och fick ett bra svar. Delar det här om någon mer söker info om TSD Aurum, nu eller framöver. Aurum har exakt samma tapering och aktionskurva som Argentum. Dvs det är en identisk serie egentligen fast detta är då nedplockat till ett klass 5. Vi har lite nördiga formler när vi bygger spön som kan ge dig ett ”hum”, Argentum har ca styvhet 7,6 och Aurum har ca 6,5, vilket innebär motsvarande klass mot Argentum. Båda har 71-72 graders lutning i aktionskurvan. Ja Trout Taper #5 är lite överviktad, inte mkt dock! Utan denna ligger precis i gränsen p
 14. Tack för input båda två. Låter som att spöet är väl balanserat redan med 12g ex de GL/Rio-linor ni nämner. Samtidigt gissar jag att det precis som Argentum hanterar även tyngre linor bra precis som storebror Argentum.
×
×
 • Create New...