Jump to content

Westie

Members
 • Content Count

  103
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Westie last won the day on September 25 2019

Westie had the most liked content!

Community Reputation

51 Excellent

About Westie

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Bostadsort
  Göteborg
 • Intressen
  Mountainbike, fiske, klättring, skidor/snowboard

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  fredrikdwestman@gmail.com
 • Telefon
  0046

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag använder appen Tidvatten och för väder och vind SMHI i närtid men Grönt väder framåt. De slår ihop och tar snittet från SMHI, yr och GFS. Det utjämnar ev felprognoser bra och jag upplever det mer träffsäkert. https://grontvader.se/
 2. Vinterns flugbindning är "klar" och huvudasken är påfylld. Nya för mig för i år blir Simons supermasken lyx de lux (ssmldl), Tellis Mallard Express samt Jiggy fly. Nu är jag laddad att komma ut till tången och saltet igen! PS. Vinden ger och vinden tar. DS.
 3. Mindre än en vecka kvar!
 4. Hur gick det? Aldrig fiskat den delen av Säveån, mellan Kåhög och Utby. Är det rik förekomst av abborre och gädda?
 5. Låter mycket intressant med ett skandinaviskt test inkl skandinaviska märken. Jag håller med talaren som tyckte att utsedd vinnare inte är mest intressant, mer intressant är att reda ut resp spöns egenskaper, styrkor och svagheter. Plus och minus/för och nackdelar är enklare att komma överens om än absoluta poäng i en testskara. Därifrån kan man själv välja ett spö som passar en, beroende på vad man premierar. När jag testade cyklar och cykelprylar (varit testredaktör på Skandinaviens största mountainbike-site) så var jag noga med att trycka på ett För vem-avsnitt i varje test. Givet att man inte testar direkt dåliga produkter så har de flesta produkter med vissa egenskaper också någon arketyp av kund som skulle uppskatta dom. I detta exempel ex underhandskastaren, p&t distanskastaren, hen som är ute efter känsla etc. Kategorimässigt tycker jag du har ett bra grundförslag, pris kan man separera och låta köparen välja prestanda/pris. Egenskaper som jag tycker bör testas är underhandskast (särskilt roll), modernt euronymfande dvs presentation m två+ nymfer, mellandistans presentation, långdistans presentation, långdistans, kastkänsla, drillkänsla. Spön/märken jag gärna ser utöver de stora från YS's test är Vision Stifu/Onki, GL Fario NT8 (tycker det är verkligt bra men bara testat #6), Tellis TSD Aurum, Loop 7x. Hardy Zephrus Ultralite är också högintressant. PS. Förvånad över det mediokra betyget till Loop 7x hos YS. Har själv inte provkänt men hypen antydde mer. DS.
 6. Mailade lite med Tellis och fick ett bra svar. Delar det här om någon mer söker info om TSD Aurum, nu eller framöver. Aurum har exakt samma tapering och aktionskurva som Argentum. Dvs det är en identisk serie egentligen fast detta är då nedplockat till ett klass 5. Vi har lite nördiga formler när vi bygger spön som kan ge dig ett ”hum”, Argentum har ca styvhet 7,6 och Aurum har ca 6,5, vilket innebär motsvarande klass mot Argentum. Båda har 71-72 graders lutning i aktionskurvan. Ja Trout Taper #5 är lite överviktad, inte mkt dock! Utan denna ligger precis i gränsen på att vara en AFTM hög 5 eller extra låg 6. Jag personligen älskar Trout taper till detta spöet och kan nästan garantera att du kommer tycka detsamma! Impact short finns inte längre utan heter Trout taper men har samma fina tapering. Det viktiga att veta ang linvikt är att man måste också se över den totala längden. Exempelvis en lina som har 12gram och är 10 meter klump, kommer vara lika tung per meter som min Trout som är 12.5m och 14 gram! Om Tellis själv säger att han älskar Trout Taper ihop med spöet ser jag ingen anledning att tvivla!
 7. Tack för input båda två. Låter som att spöet är väl balanserat redan med 12g ex de GL/Rio-linor ni nämner. Samtidigt gissar jag att det precis som Argentum hanterar även tyngre linor bra precis som storebror Argentum.
 8. Funderar på klumpvikt till Aurum. Ser att Rio Single handed spey har en klumpvikt på 13g. Tellis egna impact -lina är ju rätt överviktad då den är utvecklad som en kustlina, 14g på #5. Många andra "vanliga" klass fem-linor ligger ju runt 12g, undrar hur spöt beter sig med dessa. Har du, eller någon annan, testat det med flera olika linor?
 9. Såg precis att Vision släppt en uppdaterad Vibe 100+ med några m handling line bakom klumpen. Känns vettigt.
 10. Erfarenheter av dessa? Är ute efter en kortklumpslina i klass fem med klumpvikt på ca 12g och med lite längre klumplängd än de 8m jag har nu, och lite längre fronttapering. Vibe 100 på 10m ser bra ut, precis som Hardy Compact Rocket series Twin Float på 9,1m. Har av och till läst enskilda negativa kommentarer om linminne på både Vision och Hardys linor.
 11. Första Oktober, sex månader kvar. Urk. Var ute ett sista pass i Söndags. Fick bara ett lätt ryck nära land. Men kompisens nioåring fick sina första fiskar i havet, ett par makrillar (på drag) så det var lite stort och kul. Sista veckans fina fiskar räddar säsongen från dålig till hyfsad för min del. Hur har ni haft det om ni ska utvärdera?
 12. Aha, det kan absolut ha varit makrill ja! Svårt att bedöma färgen på jägarna på avstånd. Den följare jag fick med var definitivt en HÖ men behöver ju inte ha deltagit i jakten. Ja, det var ju synd jag inte upptäckte det i tid, bommade två fiskar och åtminstone en av dom såg jag en hyfsat stor, silvrig bredsida på. Klandra inte dig själv, det hade förstås varit nice med en heads up men jag borde upptäckt det själv. Har lagt till en rutin nu att alltid kolla spetsen innan jag börjar fiska.. Testade faktiskt att låta den sjunka en del då jag själv tänkte att enda chansen är att komma under stimmet ifall fisken jagar underifrån. Men kanske inte gick tillräckligt djupt, eller så hjälpte det inte denna gång.
 13. Precis så, desperationen tilltar snabbt när havet kokar av havsöringar framför en och de vägrar ta..
 14. Ja jävlar, du har rätt. Det syns redan där. Inte konstigt jag bommade två krokningar. 😕 Samma för mig igår. Ett följe. Men såg ngt jag inte sett innan. Havet kokade. Av ett stim småfisk som jagades, ungefär som när abborrar jagar i sjö på sommaren. Då och då skvätte de upp åt alla håll. Stimmet rörde sig runt ett par hundra m och ibland kom det inom kastavstånd. Pulsen steg. Kastade på alla sätt - framför, bredvid, mitt i.. när jag landade i eller nära skvätte både småfisk och silvriga större fiskar. 😮 Men fullständigt omöjligt att få dom intressera sig för flugan. Trots glittrig Marabou Minnow med tratt. Gissar att alla öringar i närheten var proppmätta och präglade på the real deal. Det närmsta jag kom var att en 40a följde efter in till mina fötter. Kändes som att ha kommit till klondike men bonanzan uteblev. Det höll på i dom två och en halv timme jag var ute. Stimmet delade sig i två och sedan kom ett nytt större längre ut. Så ett tag skvätte det småfisk i ytan på tre ställen runtom viken. Helt sjukt. Har ni varit med om ngt liknande?
 15. Ute idag igen. Bra fart på öringarna nu på säsongens sista vecka! Precis som förra året är fisket som bäst lagom tills det slutar. Tappade två potentiella middagar (blanka) lite väl lätt innan jag upptäckte att kroken inte var vass. Hade förmodligen drämt flugan i en klippa utan att märka det i blåsten. Bytte till en annan laserräka med vass krok och efter en stunds nötande på nya ställen klev denna i lekdräkt på. Stark och vacker, får gärna avla fram fler öringar. Jakten på årets matfisk går vidare.
×
×
 • Create New...