Jump to content

prickfisk

Members
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Good

About prickfisk

 • Rank
  Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Västra Jämtland

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  perblomqvist@telia.com
 • Telefon
  0703310186

Recent Profile Visitors

519 profile views
 1. Jag är inte så kräsen, det brukar bli en reklamkeps från lokala bygghandeln. Egentligen funkar väl vad som helst, utom de där löjliga truckerkepsarna med nätbakstycke som mer fungerar som ett dukat matbord för myggen.
 2. Ja, prova den, tror dock att den blir för lätt. LTS har ju också någon egen lina anpassad för kustfiske som jag bara har hört bra om.
 3. Jag har ett sådant spö som jag använder till HÖ-fisket på västkusten. Använder dels en GL coastal #7, den funkar bra som allroundlina. Sedan förra året använder jag dock oftast en GL Xchange tritip #7, supersmidigt att kunna byta tip efter förhållande. Xchange har dock en kortare klump och funkar inte så bra om man vill hålla mycket lina i luften, däremot funkar den perfekt till mitt fiskesätt med kortare kast och endast ett eller två luftkast. Du skriver att du gillar tyngre linor med klipp i, i mina ögon så är nog Zalt #7 lite fel spö isåfall. Jag upplever det som ett spö med ganska snä
 4. Idag gjorde jag slag i saken och annekterade en hörna i huset för flugbindning. En ripflymf fick inviga hörnan. Amarone i glaset.
 5. Uppdatering och spöomdöme. Tänkte jag skulle uppdatera den här tråden och dela med mig av mina erfarenheter. Till sist blev det ett Sameo switch 11' #6. Jag tänkte som så att jag testköper ett billigare spö för att känna efter om det funkar för mig, och även få en uppfattning om hur klassningen känns så kanske jag uppgraderar till ett "finspö" senare om det behövs. Tennisarmbåge och tvåhandsspö: en fantastisk känsla att kunna fiska timmar i sträck utan smärta i armbågen! Mycket lyckat! Omdöme om Sameospöet: ett helt okej spö, även om jag inte är så förtjust i utseendet (mat
 6. Stort tack alla för all input och engagemang! Det här med tennisarmbåge verkar vara något som engagerar oss flugfiskare. Jag är ganska ny i tvåhandsvärlden och har ännu inte riktigt lyckats bena ut det här med klassning av spön. Jag vill ju ha ett spö mellan 11 och 12 fot. Spöet ska kännas ungefär som en enhands sexa, d.v.s. det ska funka att hysta iväg flugor upp till streamer strl. 1 ungefär och det kan hantera lite vind, men det ska fortfarande vara ett spö för det lättare älvfisket. Ett "storöringspö" eller lätt laxspö i klass 7/8 känns som det kommer att bli för tungt för mitt f
 7. Tack Frank! Nu känns det bättre, höll på att deppa ihop helt ett tag när jag insåg att allt enhandskastande i tyngre klasser än #3 förmodligen går bort för överskådlig framtid.
 8. Inte riktigt vad jag är ute efter, men tack ändå!
 9. Aha, bra att veta, kanske ska ta en extra titt på Sameo ändå. Bra service är guld värt! Förr eller senare så klämmer man spötoppen i en bildörr, då är det bra att veta att det går att köpa en ny topp!
 10. Tack för tips Sunkan! Ett sådant där armband använder jag, det blir stor skillnad när det sitter på. Har du provat Sameospöna? Många verkar ju gilla dem. Switchspöet är dock ganska tungt, 180 gr, Sage och Hardyspöna jag har kikat på väger in på 128 resp. 138 gr. Visst, vikten säger inte allt, men jag betalar gärna lite mer för att kunna kapa 40 gram på ett spö. Förmodligen är det lite bättre garantier på de dyrara spöna också. Tight lines!
 11. Tack för svar Magnus. Jag har haft tennisarmbåge sedan femton år och har gått igenom sjukgymnastik, antiinflammatoriska läkemedel, och allt möjligt utan resultat. Just nu ligger fokus på att hitta en väg att kunna fortsätta med fisket utan alltför mycket smärta. Jag tror att tvåhands/switch är rätt väg att gå i min situation. Vad är din erfarenhet av det?
 12. Ok Ismo, men vad tror du om bästa nubben till midsommar då?
 13. Tack för snabbt svar Ismo! Kanske inte helt klargörande, men men... Nä, jag tror inte heller att ett nytt spö kommer att fixa min tennisarmbåge, men kanske att ett tvåhandsspö gör det lite mer uthärdligt att gå ner till älven och fiska. Kanske det var lite fel att lägga ut den här frågan på självaste midsommarafton, många av oss har ju annat för oss en sådan här dag. En bättre frågeställning kanske hade varit vilken som är bästa midsommarsnapsen. Själv anser jag att Hallands fläder är den enda nubben man behöver. Den funkar till jul, påsk, midsommar och alla andra högtider.
 14. Hej! Jag är en flitig enhandsfiskare som främst fiskar öring, hemmavattnet är en medelstor älv i västjämtland. Jag har dock en tennisarmbåge som gör sig mer och mer påmind efter kvällarna vid älven, speciellt om jag fiskar med tyngre spön typ #7. Min teori är att ett switch eller lätt tvåhandsspö inte belastar armbågen lika mycket som ett enhandsspö, jag kommer alltså att skaffa ett tvåhands/switchspö för att kunna få lite mer fisketid utan att få ont i armbågen. Som ni anar så kommer jag att behöva lite köpråd angående spötyp. Budgeten ligger på max 8000:- för ett spö+lina, då
 15. Hej! Jag är lite sen på bollen, men jag har nu i dagarna fått hem ett LTS zalt 9 fot klass 7 och en Guideline coastal #7 som jag till grannarnas förnöjelse har stått och torrkastat på gården som är täckt av en dryg meter snö.... Efter någon timmes provkastande (på torra land dådå...) så tycker jag att spöet verkar fint, en snabb kastkanon om man har bra teknik, vilket jag inte alltid har. Det jag reagerade lite på är att spöet verkar ha ett ganska snävt "arbetsspann", om jag matar ut lite för mycket lina så känns det som att kastet kollapsar, men det kan som sagt bero på tveksam kasttekn
×
×
 • Create New...