Jump to content
Edgeforum

djkj

Members
 • Content Count

  102
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

About djkj

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Bostadsort
  Norra Roslagen

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  ikaodan@spray.se
 • Telefon
  0293801622

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Såg fint ut det där, jag har varit sugen på att besöka detta vatten för en dagstur. Vilken vecka var du där? jag tänkte på vattenstånd/flöde, blir det klent med vatten på sensommaren? Finns mycket fina bilder därifrån på Facebook https://sv-se.facebook.com/bystrommen/photos/?ref=page_internal
 2. djkj

  Övre Kaitum

  Hoppas på det🌞
 3. djkj

  Övre Kaitum

  Slängde in några stämningsbilder och på nån "medium Harr" med Kaitum-mått mätt, som blev middag.
 4. djkj

  Övre Kaitum

  Dom torrisar som levererade var E-12, Klinkhammer, Black Gnat #18 E-12 oliv #16 var dom väldigt sugna på. Eftersom vi fick bra på dessa så blev det inte så att vi provade runt så mycket.
 5. djkj

  Övre Kaitum

  Nu hemkommen efter en vecka i Kaitum med ett fantastiskt fiske. Vi fiskade 10-11 km. nedströms Tjuonajokk i Kuhkakselet Samtliga deltagare snittade på 10-20 Harrar på 45-50 cm dagligen, och några enstaka strax över 50 cm. och några ytterst få under 40cm. Även en och annan öring fick syna insidan på håven, dessa var dock mindre. Skulle tro att det vi fick var 50% på torrt och 50% förtyngda nymfer. Vattenståndet var nära på det normala, som vi var oroliga för att det skulle vara högt. och vi såg inte en enda annan fiskare vilket också det var ett stort plus.
 6. djkj

  Övre Kaitum

  Ok, vi är lite sugna Tirtjam men var osäkra på om fjällfloden skulle innebära att det blev svårvadat där. Vi flyger med fiskflyg, men har fått mail ffrån dom att i år är det bara förskottsbetaling som gäller pga. corona. Dom vill inte ha nån kundkontakt i onödan, inte heller kan man lösa fiskekort hos dom i år det får man fixa innan på nätet.
 7. djkj

  Övre Kaitum

  Vi är ett större gäng som ska åka så att boka om och åka senare är tyvärr uteslutet, alla har familjer jobb mm. som ska stämma. Nån mer som har koll på området? vi måste bestämma oss och betala in för flygningen inom en vecka. Nån som och har nån uppfattning om förväntat vattenstånd och flöde v.28 och fördelar och ev. nackdelar med Tirtjamstömmarna. Eller ska vi satsa på selet nedströms Tjuonajokk?
 8. djkj

  Övre Kaitum

  Det kom ju stora snö mängder i Kirunafjällen i år och nu funderar man ju kring hur stora flöden och vilket vattenstånd man kan förvänta sig till v.28 i Kaitumälven? Sedan velar vi om vi ska ha basläger vid Tirtjam-strömmarna eller vid Kuhkak-selet, är det ena eller andra området mera utsatt vid stora flöden? Vilket av dessa områden är mest lätt vadade? och vilket är grundast? Blev flera frågor det där, vad säger ni med erfarenhet från området.
 9. Tack för det, man skaffade ju såna för att känna sig lite fri på överkroppen.
 10. Har skaffat midje/höftvadare till denna sommar och undrar om ni som kör med sådana upplever att håller sig uppe med hjälp av original resårskärpet eller finns det behov av hängslen? Tänkte på rejäla hantverkar hängslen då, men då känns det som själva poängen försvinner med att ha just midjevadare.
 11. Tänkte höra lite hur många av er som använder flytväst av nått slag när ni vadar. Ska på fjällfiske i sommar och några i sällskapet ska fiska med flytväst, vilket jag aldrig gjort annat i från båt. Så nu funderar jag på att skaffa en. Visst blir det ju en försämrad rörlighet med det blir ju även en ökad trygghet med. Jag funderar på nåt sådan här: https://fishline.se/p/flugfiske/tillbehor/flytvastar-303/baltic-outdoor-gron-flytvast.html funkar ju om inte annat som prima kudde i tältet. Dom andra kör med självuppblåsande med kolsyrepatroner, förmodligen smidigare men m
 12. djkj

  Övre Kaitum

  Det har tippsats om "små svarta kusar" jag har laddat upp med forsknott i storl. #18 Tänkte på Griffin Gnatt kan den tänkas leverera i början på Juli eller är det mera en sensommar fluga?
×
×
 • Create New...