Jump to content

djkj

Members
 • Content Count

  59
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About djkj

 • Rank
  Member

Information

 • Bostadsort
  Norra Roslagen

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  ikaodan@spray.se
 • Telefon
  0293801622

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag tycker att husvagn är optimalt för fiske semestern, man packar in allt hemma, fyller kylskåpet osv. sen är det är det bara att ställa upp den på lämplig fiskecamp och sen ta bilen ut på äventyr. Det jag gillar men husvagn mot stuga är att du i lugn och ro packar in att i skåpen hemma, och sen sliper man ju det där med att städa ur stugan, och i vagnen har man ju sina egna grejor kuddar hushålls prylar mm.
 2. Nu hemma igen efter en veckas fiske i Görälven, och den fluga som levererade bäst den veckan var Europa 12 i storl. #16
 3. Tack för tipsen, ser att jag behöver uppdatera askarna med lite mindre flugor. Merparten av mina flugor är i storlek 12 och 14
 4. Ska till Stöten/Sälen veckan efter midsommar och fiska i Görälven norra delen av Västerdalälven och ev. södradelen av Fulan Då jag är lite av en nybörjare inom flugfisket så skulle vilja ha lite tips på flugor och storlekar som kan tänkas vara gångbara där. Jag binder inte själv, utan det blir köpe flugor från Sameo
 5. Det blev ett Vision Tane #5 i nyskick köpt här på forumet. Nu ska jag jaga reda på en lämplig rulle.
 6. Tack för många och bra tips, jag tar även gärna i mot förslag på lättkastade linor. Rio Dart verkar anses som en lättkastad lina?
 7. Det är ett #5 set som jag ämnar köpa, det blev bara lite knas när jag kopierade in länkarna. Det där Opal spöt från Sameo som du tipsade om skulle kanske kunna vara nåt, det får jag kolla närmare på.
 8. Behöver lite tips på bästa köp till sonen i julklapp. https://fishline.se/p/flugfiske/flugfiskeset/enhandsset/guideline-exp5favo-flugset.html https://fishline.se/p/flugfiske/flugfiskeset/enhandsset/guideline-exp5-flugset.html https://fishline.se/p/flugfiske/flugfiskeset/enhandsset/guideline-kaitum-trout-flugfiskeset.html verkar oklart vilken lina som medföljer Kaitum settet kanske GL Control? eller andra förslag Sonen är 15 år och är genuint fiske intresserad och har fiskat mycket dock inte med fluga. Vi kommer att fiska i både strömmande vatten i fjällmiljö och även PT tjärnar. Budget 2000-2500kr. Tips mottages gärna.
 9. Tack för många och bra tips, Geting an hjorthår och myra av foam har jag, även E12:or av varierande storlek Svarta, bruna och oliv. Har även Streaking caddis i lite större storlekar. Jag har en del haröron att välja på, både svarta och natur både med och utan guldskalle. Även montana med och utan guldskalle. Det här med guldskallar är det mera för strömmande vatten, eller är det även gångbart i en liten skogstjärn som oftast ligger spegelblank?
 10. Hej, efter som jag är nybörjare inom flugfisket så behöver jag lite tips på vad jag ska satsa på för flugor i helgen. Det aktuella vattnet är en liten skogstjärn (ca: 1 ha) med myrmark runt, belägen i mellan Sverige. Beståndet besår av utsatt öring, som är väl någorlunda förvildad, eftersom det bara sätts ut fisk där i gång per år, i oktober. Så vilka är dom fem säkraste korten så här på sensommaren/förhösten.
 11. djkj

  Åtgång flugor

  Tack för många och bra svar, nu har jag ett hum om hur många flugor som kan tänkas gå åt.
 12. Är lite nybörjare inom flugfiske och undrar om åtgången av flugor. Fugorna bör väl förhoppningsvis bli lite tuggade, Men i alla fall slitas av att fastna lite här och var, i synnerhet om man är nybakt som flugfiskare. Hur många av ett mönster ska man ha med sig om man ska på ex. en veckas fjällfiske? Om det skulle visa sig att det enda som levererar är exempelvis Haröra Goldhead i #12 och E-12 i #14 Hur många ska man ha med sig av varje av dessa kanske "säkra kort" Vad är åtgången 3 eller 30? Det blir ju många hundra flugor om man ska 10 av varje i dom vanligaste mönstren och i flera storlekar. Hur ska man tänka?
 13. Hej, Jag är intresserad av ditt spö.

  Hur gammalt är det, och har du köpt det nytt?

  Mvh/ Dan

×
×
 • Create New...