Jump to content

Martinrutger

Members
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

40 Excellent

About Martinrutger

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Motala

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  martin.motala@gmail.com
 • Telefon
  0738-232705

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ville bara påvisa att Troutbossen, på ont eller gott, inte är nämnvärt tyngre än många andra liknande linor. Bra eller dåliga egenskaper beror alltså inte specifikt på dess "högre" klumpvikt. Vilka tillverkare håller sig till AFTTA:s viktklassningar nu för tiden? Barrio kommer nog närmast, av de linor jag har! Mvh Martin
 2. Uppmätt klumplängd och klumpvikt på några av de "liknande" linor jag äger: Namn Klass Klumplängd Klumpvikt Cortland Troutboss #6 10,2 meter 12,7 gram Vision Brownie 95 #6 10,4 meter 12,4 gram Vision Vibe 100 #5-6 10,0 meter 12,1 gram Vision Vibe 100 #6-7 10,1 meter 15,6 gram Vision Vibe 85 #5-6 8,4 meter 12,5 gram Loop Xact Float #5 9,0 meter 12,0 gram (Loop Opti Distance 165 #6 väger in på 12,5 gram på de första 10 metrarna, klumplängd 17,0 meter/klumpvikt 22,1 gram) Tror inte att Troutbossen är speciellt mycket tyngre än andra linor, utan ganska korrekt klassad! .....med dagens mått mätt!
 3. Sameos 2/0-mus är "bara" 5 cm lång (plus svans)! 😀 Har skaffat några mustuber från FishMadMan som är 8 cm. (Ännu ej provfiskade) Får jag bara tummen ur, så ska jag binda några egna varianter.
 4. Jag har fiskat med möss i krokstorlek 2/0! Musse från Sameo. Klippte bort skyddsbygeln av nylon som satt över kroken. (Ögonen kan man också ta bort, de försvinner snart i alla fall)! Upplevde inte att det var problem att kroka fisken. Fiskade med långsam hemtagning men fick även fisk på stillaliggande mus! Provade lite på dagtid också, men det verkade hetare nattetid.
 5. Möss funkar definitivt. Har haft några, med mina mått mätt, ganska galna nattfisken i strömmande vatten i Arjeplogsfjällen med musimitationer. En mus motsvarar väl några hundra sländor i kaloriintag, huggen brukar indikera det i alla fall! 🙂
 6. Jag har bara goda erfarenheter av Sameos grejer, tror säkert att även deras spön håller bra klass! Ring och prata med dem så får du nog mer information.
 7. Det viktigaste med ett bra test av spön, eller vad det nu kan gälla, kanske inte är att utse en vinnare. Jag är nog mer intresserad av respektive spös styrkor och svagheter. Om alla kriterier ska bedömas för att hitta en vinnare, så blir ju det bästa spöt alltid det som är bäst allround. Vi flugfiskare tenderar att leta efter det som fungerar bäst för specifika fisken. Det gäller ju inte bara spön... vilken lina är den bästa!? Yellowstones test av femmor är ju uppdelad i Presentation rods och Power rods, det gör det hela lite intressantare!
 8. På vilken krok/storlek binder du dessa monster?
 9. Poängen vore väl att få med spön som inte testas av Yellowstone!?
 10. Jag kan väga och mäta och rita böjningskurvor eller vad som efterfrågas! Kasta kan jag dock inte... 😃
 11. När kommer "Edgeflyfishing Shootout"? Med lite mer skandinaviska spön inblandade! Skulle vara intressant!
 12. Ironi på nätet funkar sådär... i dessa tider är den närmast att betrakta som död! Varför hålla en låg profil? Du har ju både åsikter och förmåga att uttrycka dem!
 13. Årets "jassåsvar"!? Vad står du för då? "Men visst vore det orättvist om rika länder skulle behöva börja. Det kan vi väl i alla fall vara överens om?" ...hoppas det finns ett syftningsfel i den meningen!
 14. Om du kör sten, sax, påse så gör vi andra som vi brukar... förlitar oss på vetenskapen! Allt går att förneka... hur gör du det trovärdigt inför dina barn?
 15. Att det i vissa kretsar är politiskt korrekt att förneka människans påverkan av klimatet förändrar inte verkligheten!
×
×
 • Create New...