Jump to content

Martinrutger

Members
 • Posts

  116
 • Joined

 • Last visited

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Motala

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  martin.motala@gmail.com
 • Telefon
  0738-232705

Recent Profile Visitors

817 profile views

Martinrutger's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

76

Reputation

 1. Vilken var din största "aha-upplevelse" när du gick kastkursen? Frågar för en vän... 😉
 2. Som du själv säger... Sameo Twenty4seven med fyra olika utbytbara linser. Har använt dessa i många år och är väldigt nöjd. De röda linserna funkar bra i mulet väder!
 3. Titta under säljes/Ismopuppor! YoSki säljer vackra puppor! Har han inga kvar att sälja så har jag ett överskott, efter en lång vinter....
 4. Riktiga fenor för paddlingen och foppatofflor storlek 47 för marktransport!
 5. Har styrt till några liknande i vinter, dina är smäckrare! Strippa några olika elkablar för att hitta rätt koppartråd, att köpa några meter, avsedd för flugbindning, för 59 spänn känns bara löjligt!
 6. Jag har lagt mina Barrio Furled leader's på hyllan! Jag är en ganska medioker kastare som några gånger varje fisketur får dra ner flugor som sitter sisådär lagom tre meter upp i en björk! När man sträcker linan och drar loss flugan tvinnas tafsen nåt alldeles galet... det slutar med att flugan sitter kvar i trädet och att handen blir fylld med något som liknar en boll med trassligt okokta mininudlar! Tafsen alltså! Händer det bara mig?
 7. Apropå linor.... Smallstream gillar jag då den har en tunn spets (0,93-0,95mm) den första metern, sen är det en jämn och fin tapering till 1,28mm vid fyra meter. Kort baktapering, klumplängd 7,4m och klumpvikt 7,5 gram. Precis som beskrivet på Barrio's sida! Har en Vision Vibe 85+ #3-4 att jämföra med. "Spetsen" är fyra meter lång och jämntjock (1,10mm) sedan lite "hoppigt" taperad till 1,20mm vid nio meter. Minimal baktapering, klumplängd 9,7m (INTE 8,5m)och klumpvikt 9,6 gram! Har funderat på att kapa en meter i spetsen för att få lite kortare klump, men just nu ligger den bra i bokhyllan.... Vision Vibe 65 passar förmodligen bättre!?
 8. Mest en kul grej så klart, men den ska provas... har gjort några riktiga också! 👍
 9. Gjorde också nån variant av "Pike Skater"... efter en annan, ganska känd förlaga! Den väger förvisso 10 gram, men med Big Mama #10 och en rejäl kortklumpslina i samma klass borde den nog kunna hivas ut tillräckligt långt!? Båten åker i sjön nästa vecka!
 10. Det är verkligen ett roligt och utmanande äventyr att flugfiska efter öring i små vattendrag. Mitt "hemmavatten" är bara några meter brett och några decimeter djupt! De "djuphålor" som finns är väl en halvmeter djupa ungefär!!! Jag fiskar med ett Vision Cult 7'6" #3. Skön helauktion och väldigt lätt, med mina mått mätt. Men jag skulle absolut kunna tänka mig ett 7-fots #2-spö till detta fiske! Har funderat på ett HiLevel Dreams #1-2... men det får bli till nästa säsong... En gammal Loop Grafit är min rullfavorit. Lätt, smal och med hygglig diameter på spolen. Köpte en Danielsson Midge, men foten är för hög för att passa på Cultspöt. (Enkla aluminiumringar som rullfäste). Favoritlinan är Barrio Smallstream #3. Klumpen är 7,4 meter lång och väger 7,5 gram. En tunn spets följs av en ungefär fyra meter lång och jämn framtapering. Funkar i nästan alla lägen och med alla typer av kast. Jag kastar, i huvudsak, mellan 5-8 meter i mitt vattendrag! När det bara är nymffiske som gäller använder jag en lina med kortare framtapering. En DT-lina är förmodligen det optimala. Hade inte Barrio haft slut på lagret hela vintern så hade jag köpt en... För bättre kontroll, och kastbarhet på närdistans, fiskar jag med lite kortare tafsar. Med ett vattendjup på tre decimeter gäller det att träffa rätt! Spetsen på fluglinan kommer inte att störa fisken vare sig den är två eller tre meter nedströms fisken. Tafsspets 0,12-0,16mm. (Öringarna är inga jättar!) En utmaning med grunda vattendrag och tunna tafsspetsar är att hitta nymfer som inte sjunker för fort... Tenkara ska även provas denna säsong!
 11. Har aldrig och kommer aldrig att sitta runt en lägereld med obildade, okunniga korkskallar. (Uppenbara troll kan man välja bort i det verkliga livet.) Däremot med människor med andra insikter och åsikter än vad jag har... det är det som skapar diskussioner. Intressanta diskussioner som man kan ta lärdom av! Människor som sprider uppenbara lögner och konspirationsteorier diskvalificerar sig själva! Jorden ÄR rund. Vill någon tro något annat så skiter jag högaktningsfullt i det. Precis lika ointresserad är jag av att diskutera ämnet, även om min syn på vårt klots form riskerar att ge mig en PK-stämpel... Hur mycket trollande accepteras runt lägerelden som edgeflyfishing tillhandahåller? Jag packar snart ihop mina grejor och drar vidare! Mvh / Martin
 12. Här kan jag bara instämma! Framförallt den om dagsländor är bra för artbestämning. Den om nattsländor är lite mer allmänt hållen. Min absolut favorit bland böcker om nattsländor är "Nattsländor, flugfiske och flugbindning" av Sören Lindroth, den finns också att köpa på Settern!
 13. Med risk för att någon annan här på forumet köper den före dig... så kan jag rekommendera "Flugfiskarens insekter" av Ulf Pierrou ...ligger en till salu på Tradera för 250 pix just nu!
 14. Jag har aldrig provat med fleece, så där har jag ingen kunskap att tillföra. Köpte ett par Patagonia Nano Puff Pants för ett par år sedan. Använder dem under vadarna när det är kallt. Både för vadning och fiske från flytring. De är både lätta och varma, rekommenderas!
×
×
 • Create New...