Jump to content

Martinrutger

Members
 • Posts

  123
 • Joined

 • Last visited

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Motala

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  martin.motala@gmail.com
 • Telefon
  0738-232705

Recent Profile Visitors

960 profile views

Martinrutger's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

81

Reputation

 1. Jag har några fullt godkända exemplar kvar från förra vinterns knåpande… förutom att benen inte är färgade! 😃 Se tidigare inlägg i denna tråd! Martin
 2. Du postade samtidigt som jag skrev. Köper Maxima tafsmaterial från Mistpool.
 3. Jag vet! Lovar bättring! 😃 Har testat att rugga ytan på nylonet och sen färgat med penna, osäker på hur länge färgen sitter kvar. De på bilden är dock ofärgade, Maxima. Tack för dina synpunkter, uppskattas!
 4. Har ett gäng kvar från förra vinterns knåpande… Hullinglösa! Målade och lackade i två omgångar, sen ett avslutande epoxilager… mycket tid och kärlek. Benen kan kortas efter eget önskemål!
 5. Ephemera Vulgata, sjösandslända, hane och hona. Hanen överst.
 6. Sportfiskarna så klart! https://www.sportfiskarna.se/
 7. Vilken var din största "aha-upplevelse" när du gick kastkursen? Frågar för en vän... 😉
 8. Som du själv säger... Sameo Twenty4seven med fyra olika utbytbara linser. Har använt dessa i många år och är väldigt nöjd. De röda linserna funkar bra i mulet väder!
 9. Titta under säljes/Ismopuppor! YoSki säljer vackra puppor! Har han inga kvar att sälja så har jag ett överskott, efter en lång vinter....
 10. Har styrt till några liknande i vinter, dina är smäckrare! Strippa några olika elkablar för att hitta rätt koppartråd, att köpa några meter, avsedd för flugbindning, för 59 spänn känns bara löjligt!
 11. Jag har lagt mina Barrio Furled leader's på hyllan! Jag är en ganska medioker kastare som några gånger varje fisketur får dra ner flugor som sitter sisådär lagom tre meter upp i en björk! När man sträcker linan och drar loss flugan tvinnas tafsen nåt alldeles galet... det slutar med att flugan sitter kvar i trädet och att handen blir fylld med något som liknar en boll med trassligt okokta mininudlar! Tafsen alltså! Händer det bara mig?
 12. Apropå linor.... Smallstream gillar jag då den har en tunn spets (0,93-0,95mm) den första metern, sen är det en jämn och fin tapering till 1,28mm vid fyra meter. Kort baktapering, klumplängd 7,4m och klumpvikt 7,5 gram. Precis som beskrivet på Barrio's sida! Har en Vision Vibe 85+ #3-4 att jämföra med. "Spetsen" är fyra meter lång och jämntjock (1,10mm) sedan lite "hoppigt" taperad till 1,20mm vid nio meter. Minimal baktapering, klumplängd 9,7m (INTE 8,5m)och klumpvikt 9,6 gram! Har funderat på att kapa en meter i spetsen för att få lite kortare klump, men just nu ligger den bra i bokhyllan.... Vision Vibe 65 passar förmodligen bättre!?
×
×
 • Create New...