Jump to content

Martinrutger

Members
 • Content Count

  83
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

56 Excellent

About Martinrutger

 • Rank
  Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Motala

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  martin.motala@gmail.com
 • Telefon
  0738-232705

Recent Profile Visitors

500 profile views
 1. Vad för fluga har du i änden på den tafsen? 🙂
 2. Jag fiskar en del gädda från flytring. 10 fots #8 Guideline Lxi med #8-9 Big Daddy-linor (korta klumpar på dessa, som väger ca 20 gram). Använder kort tafs, 1,5 meter totalt. 60cm 0,8 / 50cm 0,6 / 40cm 0,45 / sedan wiretafs. Funkar bra, men de största gäddflugorna kräver nog ännu lite tyngre grejor...
 3. ...eller så har vi fattat rätt beslut... vi vet först om något år... eller två! Hur som helst, det känns det som en jämförelsevis liten uppoffring i mitt liv att ställa in två planerade fjällturer, varav en till Norge, denna sommar!
 4. De flesta (om inte alla) i min omgivning tar ett stort eget ansvar för att inte sprida viruset vidare! Om de flesta i din närhet lever som om inget har hänt borde du nog väcka dem. Alla vet vad som gäller... eller!? 👍
 5. Det finns ganska många saker som är mer irriterande än sörlänningar i fjällen.
 6. Blev ett par Vision Nahka 11/44, från Fishline, för mig med! Med de obligatoriska ullsockarna passar de perfekt på mina 43/44-fötter!
 7. Jag sitter i precis samma sits. Min gamla Guideline har gjort sitt, så till skillnad från många andra "flugfiskeinköp" BEHÖVER jag verkligen skaffa ett par nya vadarkängor! Tanken var att prova ut ett par nya på mässan. Jag har också storlek 43/44 och mina gamla vadarkängor har storlek 44, passar perfekt med en extra socka. Mätte upp dem invändigt till 290mm. Skulle alltså uppskatta svar från någon som vet!
 8. Den här rapporten satte eld under baken på några ledare... typ alla med läskunniga rådgivare... https://www.imperial.ac.uk/media/imperial-college/medicine/sph/ide/gida-fellowships/Imperial-College-COVID19-NPI-modelling-16-03-2020.pdf Den snurrar inte runt på facebook precis, men är man intresserad av ämnet så kan man göra sökningar med den som utgångspunkt!
 9. Har väl också inventerat skafferiet... men toapapper... hur mycket skog finns det i vår närmiljö lixom!?
 10. ...så egentligen vet ingen någonting! Väljer man att tro på det så gör man väl... antar jag!?
 11. Med tanke på risken för smittspridning kontra krisen för våra restauranger blir det mycket Take-away-mat i veckorna framöver! 😇
 12. Det finns massor av vetenskapliga fakta att läsa om Coronaviruset och dess spridning/följder!
 13. Jag är väl medveten om att världen ser ut som den gör... det är just därför jag postar frågan i ett flugfiskeforum! Har inga tankar på att maila statsministern för att be honom ta tag i saken!
 14. Finns det någon här som kan reda ut det juridiska, när man nu enbart upplåter fiske för de som är bosatta i Norrbotten?
 15. Kära Edvin Edvinsson. Sakfrågor och fakta intresserar mig, inte spekulationer och personangrepp! Denna tråd handlar väl om vad som händer med möjligheterna till fortsatt fiske i aktuellt område!? Din oro för vad som kommer hända med vissa samer och med vissa renar är i detta sammanhang helt ointressant! Bara spekulationer och indirekta personangrepp!
×
×
 • Create New...